Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,305
2014 Güncel:

14 yılı aşkın süredir tekerlekli sandalye ve havalı minder kullanan biri olarak bu başlığı güncellemek istedim. Çünkü geçen bu sürede edindiğim deneyimle şu anda çok daha doğru minder seçenekleri önermem gerek

Bahsettiğimiz havalı minderler: STAR havalı minder

Harika bir haber Arkadaslar bu fiyatlarda bu ürünü bulmak mümkün değil. Bence bu minderi olmayanlar bu fiyata sakın kaçırmasın....Gecenlerde abd den kuzenimin gonderdiği ve sayısı fazla oldugu için birini sattıgım bu minderlerden yüksek profil olan bir modelinin fiyatı bana 790 dolar artı kdv olarak söylenmişti distribütoru tarafından. Bende 500 dolar uygundur deyip bir arkadasımıza satmıştım. Ama görüyorumki bu minderi inanılmaz meblağlara almakta mümkün imiş. Bence kimse kaçırmasın. Ama önce bu siteyle bir yazışma yapıp nedirler, kimdirler bir öğrenelim. Şimdi yazıyorum maili.

merhaba...

Bülent kardeşim meraba..

Minderi senden aldıktan sonra bir süre kullandım ve sonra kullanıma ara verdim , şöyleki havasını iyice şişirdikten sonra 15 gün falan kullandım sonra iş görüşmesi için Adana'ya gittim oraya vardıgımda minderin havası yarı yarıya inmişti sanırım bunun sebebi yaşadıgım yer ve Adana arasındaki hava sıcaklıgının 10 derece olması idi/belki daha fazla) oyüzden havası inmişti yapacak bişey yoktu ona oturdum 4-5 saat galiba öyle oturmamdan dolayı kaba etim sıkışmıştı eve döndügümde su toplanması olmuştu bu yüzden bir hafta kadar yatmak zorunda kaldım şimdi bu yüzden kullanmaya korkuyorum :)
Sanırım bu minderleri alanlara kullanma klavuzu şart şunuda belirtmek isterimki minderi sizden aldıgıma hiç pişman degilim yavaş yavaş alışma safhasından sonra tam olarak kullanmaya başlayacam..
selam ve saygı ile...

Not. Bu ürün hakkında görüşünüzü alabilirmiyim..
http://www.sinapsgrup.com/UrunAyrinti.asp?ID=19

Allah Allah bu minderin su toplatması inanın imkansız gibi birşey. Belkide sevgili oturanboganın dediği gibi havası az vurulmuştur. Bende üç yıldır kullanıyorum ve topu topu ,ya üç yada dört kere hava ayarı yaptım ve bendede en küçük bir kızarıklık dahi olmadı. Eğer siboblar yeterinde sıkılmazsa hava kaçırmış olabilir belkide.Benki sabahtan aksama kadar sürekli oturan aktif bir kullanıcıyım. Bu minderin üzerinde günü geliyor 16 -17 saat hiç kıpırdamadan oturuyorum , buna rağmen hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Mindere alıştırarak oturmak diye birşeyde olamaz hocam. Ver havasını otur minderine. Senin oturabileceğin o minderden daha güvenli bir yer düşünemiyorum bile.

...

Tamam tavsiyelerinizi dikkate alacam...
saygılar...

vallahi ne diyeyim allah sizden razı olsun ben neredeyse 800 dolara bu ürünü alacaktım. Sonra bülent yılmazla irtibattan sonra türkiyeden almaktan vaz geçtim.çok saolun türkçeye çeviriden sonra hemen arayacağım. Ben 4 senedir bu bası yarası illetiyle uğraşıyom. 6 aydır işe bile gidemiyorum.İnşallah kurtulacağım.
Tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. HOŞÇA KALIN. :D

sosyal sigortanız ödeme yapıyor

Arkadaşlar Emekli Sandığı'nda zaten problem yok veya SSK lı dahi olsanız bu minderleri veya muadillerini doktora reçeteye yazdırarak temin etmeniz mümkün.. Ben kendim SSK lıyım ve daha bugün dediğiniz ROHO nun düşük profil minderini temin ettim.. Yalnız SSK havalı oturma minderine 500 küsür YTL para ödüyor .. Üzerini kendiniz katarak alabilirsiniz... Veya bu fiyata doğrudan temin edebileceğiniz başka marka minderler alabilirsiniz.. Gerçekten biz tekerlekli sandalyede yaşayan insanlar için çok önemli bir unsur minder.. Yinede ara sıra kendinizi dinlendirin ve uzun zaman oturarak geçirmeyin hayatı :eek:)
Bilmeyen arkadaşlarımı bilgilendirdiysem ne mutlu bana...
Saygılar...

Brown bu minderi almak için rapora ne yazdırdığını tam olarak yazarmısın. Yada tam olarak nasıl bir süreç izledin?

Bu arada sözkonusu firmaya attıgım mesaja hala yanıt alamadım ???

Adi gecen siteden 2-3 sene once bir minder almistim. Bildigim kadariyla, guvenilir bir yer. Yalniz, gumrukte, hatirladigim kadariyla, asagi yukari minderin fiyati kadar bir miktar daha odemek gerekmisti; simdi nasil olur, bilmiyorum.
Bir de, urunu gondermek icin ayri bir sirketle anlasiyorlar; bu ikinci sirkete de 50-100$ gibi bir odeme yapmak gerekiyor (emin degilim; belki daha azdir, ki gonderim secenegi sunuyor olmalilar. Ulasim suresi uzadikca gonderim ucreti azaliyordur. Tabii bir de gecen sure zarfinda spinlife baska bir posta sirketiyle anlasmis ya da urunleri dogrudan kendilerinin postaladiklari bir sisteme gecmis olabilir).

Roho minder kullanmadim; havali minder istemiyorsaniz, Sunrise'in "Jay" marka urunleri de, bildigim kadariyla, gayet iyi; yine yukaridaki siteden bulunabilir (elbette, etkisi kullanana gore degisebilir. Yalniz, kullanicida ciddi bir basi yarasi tehlikesi varsa, ornegin Jay extreme degil de J2 Contoured Recline gibi bir model daha uygun olur sanirim).

Genelde, minderlerin koruyuculuk dereceleri fiyatlariyla dogru orantili! Roho sozkonusu oldugunda da en etkili minderler Yuksek profil, Contour Select, Enhancer modelleri gorunuyor. Son ikisi, mindere daha iyi yerlesmeyi, daha rahat bir oturma pozisyonu, saglayarak minderde otururken hareket etmeyi kolaylastiracak bicimde tasarlanmis.

Hala cevap alamadım. Her ne kadar sitede alışverişle ilintili müfredat ana hatlarıyla anlatılıyorsada kendileriyle direk iletişim kurmak istedim ama cevap yok. Bilemiyorum Gokhanın anlattıgı gibi ek masraflar ürünü cazip halinden cıkarır mı diye kocaman bir soru işareti var ortada.

merhaba... Bülent benim raporda; Kuru Hava dolaşımlı Oturma Minderi kullanması uygundur yazılı... Bazıları doğrudan Roho minderin adını ve modelini yazdırarak temin etmişler... Artık bulunduğun ilden problem çıkarırlarmı orasını bilemem ama daha önce verdiklerine dair ellerinde belge varsa sende alabilirsin... Ben Ankaradan temin ettim... Raporu ve gerekli sevk (aslının aynısı kaşeli) ve sağlık karnesinin fotokopisini, nüfus cüzdan suretini vs. Medikalci arkadaşa verdim onlar benim adıma işlemleri yaptılar.. Tabi daha önce vekalet vermiştim beniim adıma tüm sağlık ürünlerim ile ilgili işlemleri takip etmeleri ve gerekli havale ve fatura işlemlerini yapmalarına dair.. Sondalarımı da aynı firmadan temin ediyorum... Şimdilik bir sorun çıkmadı...
Saygılar

slm

arkadaşlar 11 sene bitti geçenlerde ben kaza geçireli,ilk olarak jay active jelli minder kullandım sonra da fransada kaldığım dönemde roho mindere geçtim ve ikisini birden kullanarak arkadaşlarımın da dediği gibi bugüne kadar hiç bir bası yarası ile karşılaşmadım bende 10 saatten fazla sandalyedeyim rehab center a sordum geçen yıl çünkü aksilik bu ya jelli olan patladı öbürüde yamanamayacak şekilde yırtıldı aynı ay içinde ,neyse ki Amerikadan bir arkadaşım gönderdi yoksa bir milyarı vermek zorunda kalacaktım gerçekten tek kelimeyle süper

Re: sosyal sigortanız ödeme yapıyor

Brown Sequard;

Emekli sandığı mensubuyum.Hafta sonu forumda yazıyı okuduktan hemen sonra,reha ortopedi ile irtibata geçip bu konunun doğruluğunu araştırdım.Bana oradan söylenen;Emekli Sandığı'nın 30-40 milyon gibi komik bir parayı karşıladığı.Acaba hangisi doğru,bilgisi olan arkadaş mutlaka vardır diye düşünüyorum.Bu minderden daha önce kullandım ve mükemmeliğini biliyorum.Aynen fiatınında mükemmel olduğu gibi.Saygılarımla....

Arkadaşlar, roho minderler maaleesef çok sık patlıyor.

Sorun: Sandalyemin oturma kısmı genişliğini ve derinliğini öğrenmek..

Arkadaslar bilgisi olan yada cetveli olan bir arkadas sandalyesini olçebilir mi? Sadece minderin altındaki bez kısmını ölçerse bir arkadas ben de ona gore hesap edebilirim...

Ya simdi ben benmim tekerlekli sandalyeye sunger cushion almayı düşünüyorum ama sandalyenin ölçüsünü unuttum iyi mi?

Ben de cetveli aldım elime ölçtum
genişlik: 44,7 cm
derinlik: 39.8 cm cıktı

sonra bunları ince cevirdim

genişlik: 17.59 inch
derinlik: 15.67 inch

ama benim aletten boyle olcude urun yok ki kafam karıştı bunlar nasıl ölçüyo ya ben bide mühendisim ölçmede bir hata yok şaşırdım...

ama benim aletten boyle olcude urun yok ki kafam karıştı bunlar nasıl ölçüyo ya ben bide mühendisim ölçmede bir hata yok şaşırdım...

acaba bu urunu alsam olur mu...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5585014573&indexURL=1#ebayphotohosting

Bir de bu resimde
http://i20.ebayimg.com/03/i/04/2a/8d/aa_1_b.JPG

Bir sandalyenin ölçüsü bir de minder ölçüsü var...

Son olarak sizin minderin yanlarda boşluk kaliyor mu??
Yani boşluk kalıyorsa sen kanepeden sandalyene geçerken bu durum sizi ne yönde etkiliyor...

Benim sandalyem, (mezurayla ölçtüğümde) 43*43 cm.
Minderim de hemen hemen aynı; bilemediniz yarım cm küçük.
Sandalyeden transfer olurken (kendi başıma transfer olamasam da) bi sorun olacağını sanmam.

NOT: BU ÜRÜNÜ SSK ve EMEKLİ SANDIĞI KARŞILIYOR. RAPORDA UYGUN BİR İFADE OLMASI YETERLİ... KURUMLAR BU ÜRÜN İÇİN 870 YTL. ÖDÜYORLARMIŞ. FİRMANIN NORMAL SATIŞI 1000 YTL OLMASINA KARŞILIK, SOSYAL GÜVENCE İLE ALANLARDAN FARK TALEP ETMİYORLARMIŞ. Bilgilerinize :)

Sıcak havada minder şişiyor bende bunu farkettim. Hava boşalmalarında büyük sorun yaşardım, işyerinde inerdi bazen, tansiyonum düşerdi düz zeminden dolayı, belim ağrırdı ve yara riski cabası, eve gelene kadar idare ederdim, sonra anladımki ağızla üfleyerekte şişirebiliyormuşuz :) bilmiyorum bir sakıncası varmı?

Bulent dostum peki senin sandalye inç olarak kac yani 16*16 mi?
yani alirken kac diye aldın yada kutusunda yazilani hatirliyor musun...
Ben ona gore hesap yapacagim da...

Bir de saol benim saglik guvencem yok saol duşunmussun dostum. o yuzden parayla alacagim amerikdan bir tanidik gelecek ben de hazir geliyorken aldiririm diye dusunuyorum...

Cevabini bekliyorum...

Ahmetçim, inc karşılığını bilmiyorum; sandalyenin üzerinde yazmıyor ve faturasını da bulamadım. :)

merhabalar

ahmetyildiz arkadaşım

1 inch=2,54 cm

yani 43 cm /2.54=16,92 inch oluyor.

Bülent arkadaşın verdigine göre sandalyesi 16.92*16.92 inch

Ben de cetveli aldım elime ölçtum
genişlik: 44,7 cm
derinlik: 39.8 cm cıktı

sonra bunları ince cevirdim

genişlik: 17.59 inch
derinlik: 15.67 inch

Ancak Benim sandalyenin
Seat width GENİŞLİK in 16", 17", 18" or 20"
Seat depth DERİNLİK in 16" or 18

Bu durumda benim sandalye?

GENİŞLİKxDERİNLİK= 17x16 mi? yoksa 18x16 inch mi??
Çünkü eğer bu seçim yanliş olursa hatalı satın almış olacagim değiştirme de olamiyacak ,,,,

Bulent arkadasiminki evet
43 cm /2.54=16,93 inch oluyor. yani
Gerçi mezura ile cetvelde biraz fark olabilir
GENİŞLİKxDERİNLİK= 17x17 inch...

Bulent sen yastığının ölçüsünü biliyor musun?
Bi yazarsan çok iyi olur...

ben daha önce bu minderi görmüştüm bir iki kişide ve hemen bir medikale gidip fiyat öğrenmiştim bana o zaman 1 buçuk milyar civarında fiyat söylenmişti ve tabiki vazgeçtim ben almaktan sonradan üstünde 1buçuk santim kadar silikon olan bir minder edindim gerçekten ondanda memnun num ben, havalı minder kadar olmazsada yara oluşmalarını önlüyor gerçekten.
ama yurt dışında tanıdıkları olanlar bunu onlar vasıtasıyla getirtmeleri daha uygun bence
ya bu minderler bizim için bukadar hayati önem taşırken neden bu kadar pahalı oluyorlar nedeni ithal olmasımı?
peki türkiye bunu yapamıyormu?
yada hükümet bu bizim için yeni çıkacak yasada bu yurtdışından gelen ürünler için birşey yapmıyormu?
çünkü yaşayan bilir ben en son 1yıl önce yaradan ameliyat oldum 1 ay yüz üstü nekaat dönemi ameliyat tanda zor ben taburcu olduktan sonra bile her gece rüyamda vücudumun her yerinde yaraların çıktığını ve amleyat masasında olduğumu görüyordum ,biraz uzun oturmak sorunda kalınca ödüm kopuyor yara çıkacak diye
bence butür ürünlerin bu kadar pahalı olması haksızlık

Sevgili OturanBoğa,
Bu ürünü Emekli Sandığının vermesi notu sanıyorum yanlış. Firmayla konuşmamda böyle bir şeyin olmadığını öğrendim.
En azından bir daha danışsanız da boşuna ümitlenilmese...
Selamlar

Ben firma yetkilileri ile birebir görüşmüş ve o ibareyi koymuştum.
Ya bana yanlış bilgi verdiler ya da size.
Bilmiyorum...

S.O.S.

Bir ortopedik engelli olarak araba minderlerinin, bizler için ne kadar hayati bir önem taşıdığını çok iyi bilirim. Ama bu güne kadar böyle bir minderim hiç olmadı. Roho minderleriyle ilgili yazınızı da daha bugün okudum.

Ben bu güne kadar hep normal minder kullandım. Bası yaram falan yok.Ama sürekli üzerinde oturmaktan minderim iki günde inceliyor ve çok rahatsızlık veriyor. Bütün gün sert bir zemin üzerinde oturmakla, benim minderimin üzerinde oturmak arasaında hiçbir fark kalmıyor.

Açıkçası yazınızı okuyunca çok sevindim. Bende böyle bir mindere sahip olmak istedim. Ve hemen medikal ürünler satan bir kaç telefon numarası buldum. Hemen arayıp, emekli sandığı mensubu olduğumu ve bu minderi temin edebilmek için ne gibi belgelerle kendilerine gelmem gerektiğini sordum. Aldığım cevap malesef olumsuzdu. Bana verilen cevap, emekli sandığının bu minderlerin parasını ödemediği. Sonra tekrar size dönüp yazılarınızı tekrar takrar okudum.Emekli sandığının bu ödemeyi yaptığı konusunda çok kesin konuşuyorsunuz. Ben Bursa bölgesinde yaşıyorum. Acaba aramızda bursa böşgesinden bu minderleri temin eden arkadaşlarımız var mı? Varsa, bana medikalci adı verebilirler mi? :roll:

Re: Rehabcenter

Birinci ağızdan bilgi:
orkuntaskin' Alıntı:
SSK şu anda minderler için ödeme yapıyor. Maalesef emekli sandığı mensupları için ( eğer hala bir resmi kurumda çalışmıyorsa ) bu geçerli değil. Resmi kurumlarda çalışmayan, hasta ve yakınlarına ödeme yapılmıyor.
Sorularınız için bana ulaşabilirsiniz,
0312 468 31 36
0542 666 16 14

karakaya' Alıntı:
[size=4]SAYIN BÜLENT BEY,SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ RAPORUMA ''kuru hava dolaşımlı roho oturma minderi kullanması uygundur''YAZDIRDIM.ANCAK REHABCENTER İLE MİNDER İÇİN GÖRÜŞTÜM.BU RAPORUN DOĞRU OLMADIĞINI VE EMEKLİ SANDIĞININ BU RAPORA ÖDEME YAPMAYACAĞI SÖYLENİYOR.ŞİMDİ BEN 1 GÜN HASTANEDE BOŞUNA MI UĞRAŞTIM.LÜTFEN BU KONUDA YARDIMCI OLUNUZ.CEVABINIZI BEKLİYORUM.[/size]
Pegasus' Alıntı:
[size=4]Sevgili arkadas raporuma yazdırdıgım aynı ibare ile ben roho minderin fatura bedelini istanbul il saglık müdürlüğünden tahsil ettim. [/size]
tsm' Alıntı:
[size=4]Raporumu aynı ibare yazılı olacak şekilde bende yazdım ve 23-09-2005 tarihi itibari ile ssk kurumuna başvurdum ve bana ödeme yapılamayacağını belirttiler.Şayet ödemesi yapılan birisi varsa o şahsın ssk bilgilerini istiyorlar ve ona istinaden ödeme konusunu görüşebiliriz diyorlar.bende anlamadım bu karmaşayı[/size].

sayın bülent bey,ben daha önce size babamın öğretmen olduğunu ve minderi nasıl alacağımı sordum.sizde bana rapora gerekli ibareyi yazdırırsam minderi alabileceğimi söylemiştiniz.ben de gittim ve raporu aldım.şimdi bana bu raporun olmayacağını söylüyorlar.herzamanki gibi problem çıktı.arkadaşlar aydınlatıcı bir bilği istiyorum.ben boşuna mı rapor aldım?

Üst Alt