Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

karakaya, Mekeli Sandığı'nda çalışanların -ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin-, bu minderden alabileceğini yukarıda firma yetkilisi Orkun bey beyan etmiştir.
Sanırım şöyle bir durum söz konusudur: Kurumlar, ürünü vermemek içn ellerinden gelen zorluğu çıkarmaya karar vermişler!
Konuyla ilgili olarak, Orkun beyi (0312 468 31 36 - 0542 666 16 14) arayıp, gerekli bilgiyi almayı dener misiniz lütfen. Bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Bende bu konuya biraz değinmek istiyorum.Bir SSK lı olarak raporumda 1 (BİR)ADET HAVALI MİNDER KULLANMASI UYGUNDUR ibaresi bulunuyor.Roho Minderi alalı yaklaşık 4 ay oldu Balıkesir Sosyal Sigorta kurumu bu ürün için 980 milyonu ödemediğini söyledi ve bizde 4 ay evvel faturayı iadeli tahahütlü Bursa Sosyal Sigortalar kurumuna yolladık.Başta ürünü ölüm yada iyileşme halinde geri vereceğimizi yakın zamanda da 650 milyonunu ödeyeceklerini söylediler.Bizde bekliyoruz ödemeyi yapıp yapmayacaklarını yada yaparlarsa ne kadarını ödeyeceklerini.Sanırım uygulamalar ilden ile farklılık gösteriyor..

roho minder

SSK güvencesi olanlar bu ürünü hiçbir ödeme yapmaksızın alabiliyor.
Ben tüm işlemlerimi tamamladım ve beklemedeyim. Kurum ihaleye açacak ve mindere kavuşacağım.
Bu iş için kurum hastahanesinden heyet raporu gerekli artık sonrasını ilinizdeki sağlık işlerinle hallediyorsunuz.

Eğer spinlife sitesinden isterseniz uygun raporunuz olursa gümrük ve KDV ödenmiyor.

bülent ssk hala veriyormu bir de raporda nasıl bir ibare olmalı bizim doktorlar bilmez de :)

Re: Dünyanın 1. harikası: Tekerlekli sandalye oturma minderi

OturanBoğa' Alıntı:
... günde 10-15 saat boyunca hiç kalkmamacasına ve en küçük bir manevra yapmamacasına oturuyorum.

Bizi bekleyen bir tehlike daha var: :evil:

Roho minderin pazarlama ve satışının yapıldığı Ankara/Özege Medikal'in satış temsilcisi arkadaşla olan yazışmalarımdan alıntı yapmak isterim:

... ayakta dik pozisyonlandırma cihazlarından bahsetmek isterim. Eğer kurumunuz SSK veya Emekli sandığı ise bu ürünü size rapor örneği göndererek rapor çıkartarak alabiliriz. Böylelikle mindere gerek kalmayabilir. Neden?

Çünkü minder yara oluşumunu engelleyen bir ürün. Ayakta dik pozisyonlandırma cihazı ise;

1. Sizin ayakta dik durmanızı sağlayarak idrar kesesinde biriken idrarın hareket etmesini sağlar ve idrarın birikmesine bağlı olarak meydana gelebilecek enfeksiyon durumunu da ortadan kaldırır.

2. İç organlar oturmaya bağlı olarak deformasyona uğrar. Ama siz bu cihazla belirli aralıklarla ayağa kalkarsanız bu deformasyonu engellemiş olursunuz. Böylelikle organlarınız da aktivitelerini rahatlıkla yapar.

3. Yara oluşumu sivri kemiklerin kılcal damarlara yapmış olduğu basınç sonucu kılcal damarların ve buna bağlı olarak o nokta da bulunan dokunun beslenmemesine sebep olur. Bu da yara oluşumu demektir. Fakat bu cihazla belirli aralıklarla ayağa kalkıp belirli bir süre durduğunuzda basıncı dağıtmış olursunuz ve böylelikle mindere de gerek kalmaz. Ayrıca bedeninizi bu şekilde hareket ettirerek psikolojik olarak da rahatlama imkanına kavuşursunuz.

4. Evde veya alışverişte üst raflardan kitap, yiyecek veya içecek alırken kimseye ihtiyaç duymadan alabilir veya yerine koyabilirsiniz.

Bu 4 önemli hususa biraz önce de belirtiyim gibi SSK veya Emekli sandığına bağlı iseniz herhangi bir ücret ödemeden kavuşabilirsiniz.

İkinci maddedeki "belirli aralıklar" ise:
Rahatsızlıkları engellemek için, 2 saat'te bir ilk önce 5 daha sonra zamanla 10-15 dakika kadar ayakta durmanız yeterli.
imiş. Bu durumda "dünyanın 1. harikası" unvanını da bu alet alıyor sanırım. ;)

Sitenin linkini de vereyim:
http://www.rehabcenter.com.tr/tr/index.htm

Merhaba arkadaşlar, ben bası yarasından 15 kere ameliyot oldum. Bülent beyin durumu yani 15 saat minderde oturunca yara yapmaması sanırım onun kemik yapısıyla ilgili. Kesinlikle herkeste aynı durum söz konusu olamamz. Bazı kişilerin kemiklerinde sivrilme olmuş olabilir. Ben bası yarasına neden olan kemikleri bile törpülendi dediler doktorlar en son ameliyatımı 8 ay önce ege üniversitesinde oldum. 1 ay önce gene yara açıldı nedeni sadece 8 saat oturmam işe gidiyorum çalışıyorum mecbur oturmam gerek.
Şimdi minder konusuna değineyim evet ssk minderi ödüyormuş ben us sağlıktan rapor karşılığı hem mindere hemde dik pozisyonlandırma cihazına yeşilyurt atatürk araştırma hastahanesi(izmir) den iki ürün içinde heyet raporu aldım hele dik pozisyonlandırma cihazı ilk raporunu benim aldığımı bir örneği olmadığı için çok çaba harcadım rapor alıken.
Fakat minderi aldım oda teminat olarak senet bile vererek. Dik pozisyonlandırma cihazını hala alamadım. ocak ayında anca alabilecekmişim. Nedenini soruncada ssk. ve geçiş süreci ve hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri denildi. Demem oki herkesin bünye ve anatomik yapısı farklı bende yara yapmayan bir ürün başkasında da yapmaz siye bir garantiyi kimse veremez.
Saygı ve sevgilerimle. Cihazı alınca size haber vereceğim yakında ssk lılardan bu dik pozisyonlandırma cihazını alan varsa lütfen yazsın teşekkürler.

roho minder

bu minderler satılırken kendi pompalarını da veriyorlar ama olurya ebay tarzı bir yerden 2.el aldınız çok hafif bir pompa ile şişirebilirsiniz
bu arada ebay da sürekli, uygun fiyata minderler oluyor paypal sistemini biliyor ve güveniyorsanız direk alın yada hangi ülkede tanıdığınız varsa getirtin sürekli bakın her hafta değişik uygun fiyatlı roho minderler var
bu arada ben jelli minderleri de tavsiye ederim ilk 5 sene jay active nin jelli minderlerini kullandım ben sonra roho kullandım 3-4 tane şimdi bir arkadaşımın gönderdiği jelli minderi kullanıyorum yine

zekhan' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben bası yarasından 15 kere ameliyot oldum. Bülent beyin durumu yani 15 saat minderde oturunca yara yapmaması sanırım onun kemik yapısıyla ilgili. Kesinlikle herkeste aynı durum söz konusu olamamz. Bazı kişilerin kemiklerinde sivrilme olmuş olabilir. Ben bası yarasına neden olan kemikleri bile törpülendi dediler doktorlar en son ameliyatımı 8 ay önce ege üniversitesinde oldum. 1 ay önce gene yara açıldı nedeni sadece 8 saat oturmam işe gidiyorum çalışıyorum mecbur oturmam gerek.
Dostum, ben hala ve ısrarla, kemik yapın ne olursa olsun, eğer varolan bir yara ve açık bir risk yoksa, ROHO minder kullanıldığında, yara oluşmasının imkansız olduğunu iddia ediyorum.
Kemik yapısı ile doğrudan bir bağlantı kurmuyorum, çünkü minderin hava ayarı doğru yapıldığında, zaten poponuz havada kalıyor. Eğer bu ayarı tutturamaz ve kalça kemiğinizin yere değmesine izin verirseniz, o zaman elbette yara riski oluşur.
Ayrıca, eğer kendinizi riskli bir durumda hissediyorsanız, roho'nun, yüksek frofilli ürünlerinden birini almalısınız:

Contour Select Air Cushion:
5093.jpg

Roho Yüksek Profil Oturma Ünitesi:
2691.jpg

sağlık işleri ve roho minder

Bundan 5 ay önce hava dolaşımlı minder icin tüm işlemlerimi hallettim. Heyet raporu falan. İzmir sağlık işlerine tüm belgelerim gitti, oradanda Ankaraya sağlık işlerine olur istenmesi icin tüm evraklar gönderilmiş, tam 4 aydır Ankaradan olur yazısı gelmedi. İzmir sağlık işeri ve ben hala beklemedeyiz.
Bu arada formlarada bir site adresi yayınlanmıştı ABD de bir site, oraya minder ile ilgili mail attım 1,5 saat sonra yanıtı geldi. Sağlık işleri ABD de olsa daha cabuk halledermiydim işimi diye düşünüyorum.
Bu işimi nasıl cözebilirim bilgisi olan varmı?

Arkadaşlar Roho minderi sizlere de bahsettiğim gibi 5 ay önce temin etmiştim ve raporumu da Bursa Sağlık Kurumuna yollamıştım fakat orası bir sonuca ulaşamadı yani ödemeyi yapamadılar bu ürünün sigorta tarafından karşılandığını söylememize rağmen o kadar bir süredir bir sonuç alamadık.Bizden istenen sigortadan alındığına dair bir örnek bizde bir dilekçe yazarak o örneği de onlara sunup bu mağduriyetimizi gidermek istiyoruz.Sizden ricam bu minderin parasını alan arkadaşın ne şekilde aldığı raporu bir örneğini bana ulaştırması sanırım çözümünü bu şekilde bulacağız..

bu kouda bende ssk kurumuyla görüştüm ssk kurumundan bir yetkili bunu karşılamıyor dedi
ben bunun sadece bizim şehirde olduğunumu sordum tabi cevap veremedi yetkili; kardeş bu memlekette yasalar her şehir için ayrı ayrı mı işliyor anlamadım gitti :idea:

Arkadaşlar hiç mi kimse SSK dan roho minder almadı yada bu forma mı yanlış yazdı ,ben mi yanlış anladım...

Arkadaşlar roho minderi alan ssk lı lar var örnek raporları rehap centır den ankaradan temin edebilirsiniz

ahmetyildiz' Alıntı:
[size=4]Bulent dostum peki senin sandalye inç olarak kac yani 16*16 mi?
yani alirken kac diye aldın yada kutusunda yazilani hatirliyor musun...
Ben ona gore hesap yapacagim da... [/size]

Ahmetçim, eski ve halen kullandığım minderde bu bahsettiğin ölçüler yazmıyordu. Geçenlerde, Amerika'da yaşayan bir akrabam aracılığıyla www.spinlife.com sitesinden Roho'nun Enhancer model minderini getirttim (Türkiye'ye gelirken getirdi). Gelen minderin ölçüleri şöyle:

Minder modeli: Enhancer
Minder ölçüsü: 16,75" * 16,75" (42,54 cm * 42,54 cm)
Minder kılıfı modeli: UC99
Minder kılıfı ölçüsü: 17,30" * 16,90" ( 43,94 cm * 42,93 cm)

Not: Mider ölçüsü sandalye ölçüsünden 1 cm küçük. Böylece minder sandalyemin içine tam olarak oturuyor.
Not: 1 Inch = 25,4 mm

Arkadaşlar ben 2 hafta önce SSk dan roho minderi aldım biraz meşakatlı bir iş oldu belki telefon faturam minder fiyatına geldi ama aldım. sistem vermesine veririz ama uğraştırrıp bıktırırız zaten alacak mecalleri kalmaz üzerine kurgulu olduğundan en kolayı ankaradan rapor almak ve rehabcenterla bağlantıya geçmek ist bilmiyorum ama diger illerden arkadaşlar raporu alsınlar sonra rapordakia minder açıklaması rohoyu anlatırsa sorun yaşamazlar ben havalı minder dedim ama müdahale etmeseydim bana minder yerine başka bişey verirlerdi. eger mümkünse rapor açıklamasına rohoyu veya ne istiyorsanız onu açıklayacak yoruma açık olmayacak bir detay girdirin. örnek SSk dan sandalye alacagız kurul toplanmış aldılar içeri ne istiyon dediler sandalye dedim oturdugun nedir oda sandalye dedim ama hemen ekledim bu eskidi kırık ekledim o sırada genç doktor sarışın bayan doktorla akşamı konuşuyor ne yapacaklarını yani yemekte ben derdime onlar derdine yanmakta. diyorum bana yanları çıkan.tamam diyor. katlansında diyorum. onada tamam. artık biraz hafif olsun diyorum kadını bırakıp bana dönüyor genç çapkın olmaz bizim ona yetkimiz yok yani yetkisi 25 kiloluk eşşek ölüsü verme yetkisi var elemanın... yani arkadaşlar sizin için yorulacak biri varsa SSk vermemek için diretiyor ama alıyorsunuz. yoksa uğraşacak yolyordam bileniniz yoksa varsada paranız KDV dahil 600 YTL rehabcenterda. sandalye gelince arkadaşlar 120 ytllik bir sandalye vereceklerdi 5 yıl kullanmam için almadım alıpta başıma bela etmek istemedim yetkisi ancak bunu verebilecek doktorların bulunduğu kurumun layık gördügü demir yığınını...

.

köylü, rehabcenter'de hangi model minder kdv dahil 600 ytl?

OturanBoğa high yada low profil tek siboplu olanlarından sormuştum bunların fiyatı 584 ytl demişlerdi zaten SSk ya da bu fiyata verdiler.

Bu arada, geçtiğimiz aylarda minderim bir yerinden yırtıldı. Öylesi bir yerdi ki, yapıştırmak imkansızdı. Ankara'ya ilgili firmaya yolladım, yırtılan hücreyi tamamen değiştirdiler ve şimdi sapa sağlam kullanıyorum.
Aklınızda olsun, sorunlu hücre (45 $'a) kople değiştirilebiliyor...

Bu arada, küçük delinmeler için her ne kadar minderin kendi bakım/yama kiti varsa da, ben onlarla kalıcı bir çözüme ulaşamadım. Onun yerine, bisikletçilerin lastik tamir bantlarından kullandım. Çok çok çok sağlam oluyor. Ama bu bantlar kenar/köşelerin tamiri için uygun değil; kenar/köşelere yapışmıyor.

Hayır hakomako, kesinlikle aynı minder değil. Bu başlıkta tanıtılan minderin içinde hava var, oysa senin sorduğun minderin içinde jel var.
İkisi mukayese dahi edilemeyecek kadar farklıdır. Havalı olan yara riskini sıfıra indirir ve günde 15 saat sorunsuzca oturabililirsin, ama jelli minder her zaman büyük risk oluşturur.

merhaba

merhaba oturan boga
aynı ürünün bir benzerini antalyadaki medical firmasında gördüm. Dogrusu Antalyada böyle ürünleri bulmak zor ama Egeria Medikal Bu konuda inanılmaz ilgi gösterdi. Dediğin minderi ben daha ucuza aldım bende senin gibi türkiyedeki ürünler çok pahalı şikayetçiyim ama Egeria Bu konuda fiyat konusunda gerçekte yardımcı oldu. Arkadaşlara tavsiye ederim Hiç olmazsa Antalyadakilerin istanbul veya ankara bağlı olma derdin kurtuldum. Bu ürünün aynısının Yatagı var ondan kullandınmı ?? Şimdi onu alcamda önerilere bakıyordum . Sana dediimin firmanın web adreside www.egeriamedical.com

Alp in yazdıklarını şimdi görüyorum. Dostum ben bu ürünün belgelerini geçen yaz haziran ayı içinde İstanbul İl Sağlık müdürlüğüne verdim. Müdürlük ücretini ödemeden önce bu ürünle ilgili benden teklif istedi. Teklifin ne oldugunu sordugumda en az üç medikal firmadan bu ürünü kaç paraya temin edeceklerine dair kapalı zarf usülü teklif vermeleri gerektiğini söylediler. Bende gidip karagül iş hanından üç medikal firmadan üç resmi yazı aldım. Firmalar bu tekliflerini bir zarf içinde bana verdiler. Bu zarfları İl Sağlık müdürlüğüne verdim ve bu sayede minderin ücreti bana gönderildi. Fakat ücretin tam olarak ne kadar oldugunu bilmiyorum. Çünkü başka üç ürünün bedeli de ödendiğinden ödeme toplu olarak yapılmıştı. Ancak kesin ve net olarak 500 ytl üzerinde oldugunu biliyorum.

Benden gerekli evrakları istemişsin. Ancak böyle bir evrak yokki...Ben verdiğim rapor ve faturanın ayrıca teklif zarflarının fotokopilerini çektirmedim. Bu nedenle bunları sana yollamam imkansız. İl sağlık müdürlüğünden verdiğim bu evrakların fotokopilerini istemem ordaki karmaşayı düşününce sonuçsuz kalacak bir girişim. Ancak başvurduğun Sağlık müdürlüğüne benim adımı adresimi verebilirsin. Bunun için gerekirse telefonumu ver beni arasınlar. Eğer hala istiyorsan sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim.

Fakat bu olayda açıkça ortaya çıkan bir durum var ki o da bu müdürlüğün Türkiye genelinde kesinlikle standart bir uygulamasının olmadıgıdır. Anlaşılan iller arasında birileri bu ödemeyi yapıp yapmamayı kendi insiyatifiyle belirliyor. Durum böyle olunca örneğin ben bu ürünü ilerde tekrar alabilecek miyim bilemiyorum. Anlaşılan bir çok konuda olduğu gibi buradada muğlaklık her yana hakim.

Dediğim gibi ben bu ürünün bedelini geçen yıl il sağlık müdürlüğünden tahsil ettim. Son derece hayati ve gerekli olan bu ürün ücretinin fazlalığına rağmen kazandırdıkları düşünüldüğünde bence devlet için bile tercih sebebi olmalıdır. Zira bası yarası için daha iyi bir alternatif olmadığı düşünüldüğünde olası ameliyat masrafları, yara iyileştirmek için kullanılan pahalı merhemler, kişinin sosyal ve iş hayatından soyutlanması gibi birçok sıkıntı göz önüne alındığında bu ürünün parası bence hiçde fazla sayılmaz.

Fakat devlet bu ürünün ücretini öderken Rehap Center gibi fırsatçılardan ziyade engellilerin bu sıkıntılı taleplerini ranta dönülştürmek için kırk takla atmayan firmaların bulunmasını sağlayacak şekilde hareket etmeli,dir.

Rehap Center zamanında son derece ucuza aldığı bu ürünleri korkunç meblağlara da satabilmiştir. Bu gibi fırsatçı ve kar delisi firmalar nedeniyle devlet ödemelerde böyle ikilemler yaşayabiliyor.

Keşke bir yolu olsada devlet peşinen bu ürünün parasını bize ödese ve bu parayla engelliler yukarda verilen linkten direkt olarak bu ürünü sipariş etse. Bu sayede fırsatçılar avucunu yalasa...Ne güzel olurdu!

Bazı 'nalını çalmak için ölü eşşek arayan' firmalar bu olaylarda en büyük sıkıntımızdır. Bizlerin ihtiyaçlarını ekonomik olarak devletin iliğini emmek adına kullanan bu firmalar yüzünden bugün işte arkadaşlarımız bu sorunları yaşamaktadır.

En fazla üç beş bin dolara aldıkları ayağa kaldıran sandalyeleri mercedes fiyatına devlete fatura edenler engellilerin en büyük düşmanıdırlar.

Yeri gelmişken bu firmalara bir iki laf edeyim dedim.

Tabi anlayana!

firmalar

ben özellikle firmalar konusunda çok yaşadım ne istediğim cvbı alabildim nede güven verdi ama egeria medicalde özellikle can beyden inanılmaz destek aldım bana ödeme konusunda çok yardımcı oldu fiyatları gelince şuan sandalyemden çok memnunum bana özel sandalye getirdiler sağolasınlar

Bası yaralarında % 100 çözüm Olan ürünler

Resmi kurum ve S.S.K için reçete edilebilir
CONFORM 3 PARÇALI YATAK REÇETE ÖRNEĞİ
4 parça statik yatma hücreli ve 1parça kauçuk destek üniteli kuru hava dolaşımlı anti-dekübit yatağı sürekli kullanmsaı zorunludur.

Comform yatak

Kullanım Alanı
Dekübit (bası) yarası olan veya çıkma riski bulunan grupta kullanılır.

İlerlemiş (III & IV) iskemik ülserlerin iyileşmesine yardımcı olur.
Dekübit ülseri (bası yarasını) önleme özelliğine sahiptir.
Sürtünmeyi azaltır.
Bölgesel veya hastanın vücut şekline –ağırlığına göre ayarlanabilir.
Elektrik sistemi gerektirmez.
Drenaj boşlukları sayesinde hastayı kuru tutar. Dayanıklı neoprene malzemesinden yapılmıştır.
Kolay temizlenir.

CONFORM QUADRO MİNDER REÇETE ÖRNEĞİ
Tek subaplı dört kompartımanlı kuru hava dolaşımlı anti-dekübit minderi sürekli kullanması zorunludur.
Resmi kurum ve S.S.K için reçete edilebilir.
(Bu minderi 1 yıldır kullanıyorum ve gerçekten yaşamımın kalitesi arttı)

GÖKMED Sağlık Ürünleri
1438 Soakak No: 6/A Alsancak –İZMİR
Tel +90 232 4649962-63
Fax +90 232 4637500
E Mail gokmed@mail.com

BENİMLEDE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.

Arkadaşlar bu minderi daha önceden emekli sandığı, emeklilerine ödeme yapmıyordu ancak bugün aldığımız haber çok iyi, bu minder için 123 dolar ödeme yapmaya başlamış bilgilerinize. (Tabii bu minderin tamamının fiatı değil)

Milli Eğitim minder parasını karşılıyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?

minder

oturma minderinin parasını bağkur da almak için bir ortapedi dotorda recete almak yeterlimi yoksa heyet raporu almakmı gerekir benim aldığım ROHO dır bilgilenrseniz seinirim selamlar

Küçük heyet raporu gerekli sanırım.
Hangi branş uzmanlarının imzasının olması gerektiğini alan arkadaşlar yazarsa bizler de öğrenmiş oluruz..?

Yaklaşık bir yıl önce almıştım roho minderi...Ortopedi dr u yazmış heyet den çıkarmıştım raporu...

Arkadaşlar ortopedi , nöroloji ve fiziktedavi uzmanları yazabilir.
Heyet raporuda gerekli.

Üst Alt