Tekerlekli sandalye için oturma minderi önerisi: ROHO Contour Select Cushion
Tekerlekli sandalye kullananların kabusudur bası yaraları. Ben 10 yıldır aşağıdaki ürünü kullanırım ve çok çok çok memnunum. Ürün yurt içinde pahalı satılıyor, ama yurt dışından getirtme imkanı olan kişiler için fiyat gayet uygun.
Bası yarasından korunmak ve kurtulmak için neredeyse % 100 çözüm:
ROHO Contour Select Cushion veya Roho Quadtro Select
SPORTAID'de satış fiyatı: $332.00
Not: sportaid.com isimli site doğrudan Türkiye'ye satış yapıyor. Sanırım minder fiyatına 100 Dolar gibi bir kargo maliyeti ekleniyor.
Minderin Özellikleri:
- Doğru hava ayarıyla (
bkz), kalçada herhangi bir yara bulunmuyorsa saatlerce oturabilirsiniz (ben günde 13-15 saat oturuyorum). En küçük bir kızarıklık veya baskı oluşmuyor. Bası yarasının önlenmesinde neredeyse % 100 önleyicidir
- Bası yarası veya riski bulunan kişiler de bu modele oturabilirler. Özellikle tam pop kemiğinin bulunduğu yerdeki boşluk, yaraya basınç olmasını önleyecektir. Elbette böylesi durumlarda çok daha özenli ve dikkatli olmak gerek, ama işte, günlerce yatağa bağlanan kişilerin bir saat bile oturması büyük rahatlık ve özgürlük getirir. Kontrollü olmak koşuluyla bu arkadaşlarımız da bu minderi kullanabilir. Yalnız mutlaka kısa süreli oturmaları ve yatağa geçtikten sonra yaranın baskıya maruz kalıp kalmadığını kontrol etmeleri gerek.
- Bu model kişinin oturma pozisyonunu da ayarlıyor. Daha dengeli ve öne kaymayı önleyici şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca yukarıda da değindipim gibi, tam popo kısmındaki boşluk, en çok risk altında olan kısmın ekstra korunasına olanak sağlamaktadır.
- Eğer çok hareketli bir zamanda kullanacaksanız, önünde bulunan valf sayesinde minderi anında sertleştirebilirsiniz. Bu da eğilirken minderin daha dik olmasını ve pozisyonunuzu daha kolay kontrol etmenizi sağlar.
Teknik Özellikler:
- Minderi alırken, minderin tekerlekli sandalyenizin içine kolayca oturacak ölçüde olmasına özen göstermelisiniz. Minderin, sandalyenizin oturma kısmının ölçülerinden 1-2 cm küçük olması idealdir.
Örneğin benim sandalyemin ölçüsü 43x44 cm'dir. Buna göre minderimin ölçüsü: 42,54 cm x 42,54 cm (16,75" x 16,75")'dir [1" inc = 2.54 cm].
- Ürün bir kılıf, 1 hava pompası ve bir de (işe yaramasa da) tamir kiti ile birlikte gelmektedir. Yani ekstradan pompa/kılıf sipariş etmenize gerek yok.
- Minder eğer üstüne aşırı yük binmezse ya da kesici bir şeyle patlatılmazsa 10 yıl hatta daha uzun bir süre kullanılabilir.
- Olur ya bir şekilde patlarsa, bu işe uygun yapıştırıcılarla tamir edebilirsiniz (
http://www.engelliler.biz/forum/tek...apistirici-onerisi-olanlar-buraya-yazsin.html)
Not: Minderin değişik modelleri de mevcut (
bkz). Ben bundan önce Enhanger modelini kullanıyordum mesela. Ama en pratiği ve kullanışlısı bu bence.
Aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım...