Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

Minder konusunda sana katılıyorum oturan boğa bende conform marka bir minderi klavuzmedikalden aldım yüksek profil,5 siboplı,2 sboplu,tek sboplu,ve yükseklik ölçüleri olan marka bir minder 5 sendir hastalığım var 5 senedirde aldığım aynı conform marka minderimi kullanıyorum
aslaaa vazgeçmem ondan.

çok süper bişeyabi buya bende bunun yatağı var 2 tane 1i yedek elektrikli

ROHO Quadtro Select - Low Profile ise daha alçak, şu an ellerinde yok
2007 birinci ayın 15 e kadar gelecekmiş o zamana kadar beklecem,
benim kafamı karıştıran kimi ssk ücrettin tamamını ödüyor diye yazıyor,
firma biz faturayı veririz sen ssk dan ne alırsan al diyor,
kimi firma sondaları bizden alırsan minderi işini biz hallediriz diyor,
benım doğrusu kafam karma karışık hangi firmadan alacam konusunda,
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, bilgilendirlerse sevinirim..

:))) İşte bakın size en yüksek fiattan satacaklar ve tabii siz ssk dan o bedeli geri alamayacaksınız aradaki fark cebinizden çıkacak.
sizlerin yapması gereken en iyi şey siz birşeye karışmayacaksınız firma ssk ile muhatap lacak ve szi sadece ssk ya gidip minderinizi alacaksınız para ile muhatap olmayacaksınız.

Ben böle yaptım nepara işi gördüm ne fark verdim.
BUnları ben hatırlamıyorumkaç kez yazdık buraya.
size fiat farkı çıkaran firmalara güvenmeyin.

Bu ürünlerle okadar içli dışlı oldumki, bir medikal firması tarafından tanıtımlarda kullanılma teklifi almıştım, hatta bir ara bu medikalcilerden okadar canım yandıki medikal firması açmayı düşünmüştüm, fakat hayatımda bukadar entrikaya yer olmadığını fark edip vaz geçtim...
Tıpki diğer sektörlerde olduğu gibi medikal sektöründede herkesin iyi olduğu ayrı bir alan var.
Bu konuda favorilerimi yazmak istiyorum.
Minderde kesinlikle Roho diyorum, dışarda kullandığım sandalyemde roho kullanıyorum, evde fazla kalmadığım için ev sandalyemi çok önemsemedim ve farklı bir ürün aldım, hiç memnun kalmadım, en kısa zamanda onada roha alıcam.
Sandalyede ise kesinlikle Meyra
Kataterde ise Lorfic
Yukardaki fiyatlar biraz eskimi? bana 630 $ gibi bir fiyat verildi, fiyat konusunda bilgisi olanlar yeni bilgi aktarırsa sevinirim.

Arkadaşlar ssk minder ve yatak ücretlerini ödemelerini durdurmuş. Bu konuda bilgisi olan varmı.

Tekerlekli sandalye için oturma minderi önerisi: ROHO Contour Select Cushion

Tekerlekli sandalye kullananların kabusudur bası yaraları. Ben 10 yıldır aşağıdaki ürünü kullanırım ve çok çok çok memnunum. Ürün yurt içinde pahalı satılıyor, ama yurt dışından getirtme imkanı olan kişiler için fiyat gayet uygun.
Bası yarasından korunmak ve kurtulmak için neredeyse % 100 çözüm:

ROHO Contour Select Cushion veya Roho Quadtro Select

Roho_Contour_Med.jpg
quadtro_M.jpg

SPORTAID'de satış fiyatı: $332.00

Not: sportaid.com isimli site doğrudan Türkiye'ye satış yapıyor. Sanırım minder fiyatına 100 Dolar gibi bir kargo maliyeti ekleniyor.

Minderin Özellikleri:
- Doğru hava ayarıyla (bkz), kalçada herhangi bir yara bulunmuyorsa saatlerce oturabilirsiniz (ben günde 13-15 saat oturuyorum). En küçük bir kızarıklık veya baskı oluşmuyor. Bası yarasının önlenmesinde neredeyse % 100 önleyicidir
- Bası yarası veya riski bulunan kişiler de bu modele oturabilirler. Özellikle tam pop kemiğinin bulunduğu yerdeki boşluk, yaraya basınç olmasını önleyecektir. Elbette böylesi durumlarda çok daha özenli ve dikkatli olmak gerek, ama işte, günlerce yatağa bağlanan kişilerin bir saat bile oturması büyük rahatlık ve özgürlük getirir. Kontrollü olmak koşuluyla bu arkadaşlarımız da bu minderi kullanabilir. Yalnız mutlaka kısa süreli oturmaları ve yatağa geçtikten sonra yaranın baskıya maruz kalıp kalmadığını kontrol etmeleri gerek.
- Bu model kişinin oturma pozisyonunu da ayarlıyor. Daha dengeli ve öne kaymayı önleyici şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca yukarıda da değindipim gibi, tam popo kısmındaki boşluk, en çok risk altında olan kısmın ekstra korunasına olanak sağlamaktadır.
- Eğer çok hareketli bir zamanda kullanacaksanız, önünde bulunan valf sayesinde minderi anında sertleştirebilirsiniz. Bu da eğilirken minderin daha dik olmasını ve pozisyonunuzu daha kolay kontrol etmenizi sağlar.

Teknik Özellikler:
- Minderi alırken, minderin tekerlekli sandalyenizin içine kolayca oturacak ölçüde olmasına özen göstermelisiniz. Minderin, sandalyenizin oturma kısmının ölçülerinden 1-2 cm küçük olması idealdir.
Örneğin benim sandalyemin ölçüsü 43x44 cm'dir. Buna göre minderimin ölçüsü: 42,54 cm x 42,54 cm (16,75" x 16,75")'dir [1" inc = 2.54 cm].
- Ürün bir kılıf, 1 hava pompası ve bir de (işe yaramasa da) tamir kiti ile birlikte gelmektedir. Yani ekstradan pompa/kılıf sipariş etmenize gerek yok.
- Minder eğer üstüne aşırı yük binmezse ya da kesici bir şeyle patlatılmazsa 10 yıl hatta daha uzun bir süre kullanılabilir.
- Olur ya bir şekilde patlarsa, bu işe uygun yapıştırıcılarla tamir edebilirsiniz (http://www.engelliler.biz/forum/tek...apistirici-onerisi-olanlar-buraya-yazsin.html)

Not: Minderin değişik modelleri de mevcut (bkz). Ben bundan önce Enhanger modelini kullanıyordum mesela. Ama en pratiği ve kullanışlısı bu bence.

Aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım...

Bülent yazılanları okudum ROHO minder için benim aklıma takılan bişey var zayıf olan 5 cm kalınlığında olan mnderi kilolu olan 10 cm kalınlığında minderi kullansın daha koruyucu olur diye bir şart varmı?Ben bu akşam arkadaşımla konuşacağım ve özelliklerini bana anlatacak 80 ve 350$ arasında fiyatları var sadece boyutunun sandalyemden 1-2 cm küçük olması gerektiğini söylemişsin bu minderi sadece tekerlekli sandalyedemi kullanmamız gerek ben evde sandalyeme hiç oturmuyorum çünkü günde 12-15 saat arası bende oturuyorum kanepemde bu minderi alırken başka nelere dikkat etmeliyim bu minderi kullanan arkadaşlar benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen...

Hafif olan alçak olan minderi alabilir tabii, ama ben olsam almışken yüksek olanı alırım. Yüksek olan çok daha koruyucudur.
Minderi kanepede de kullanabilirsin sanırım. Herhangi bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
Dikkat edilecek birşey yok aslında. Bu önerdiğim ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsin..

ben 18 senedir tekerlekli sandalye kullandım ama hiç minder kullanmadım pek ihtiyaç duymadım ama şimdi daha rahat oturmak için bi minder düşünüyorum emekli sandığına bağlıyım emekli sandığının ödediği güzel bi ürün varmı? nedense ben bunu doktorlara sorunca pek anlamıyorlar çoğu bilmiyor bile. bunun adı ne dekübit minderi filan diyorlar bi yardımcı olursan sevinirim ^^

oturan boga bu minderin sertligi nasil uzerine kaydirak ile kaymak nasil kolaymi zormu... biliyorsun biraz yumusak olursa zorlasiyor benim minder eski model guneste iki dakika durdugum zaman yapisyorum resmen :))
yaraya davetiye ... senin onerdegin minder cok yumusaksa icine cokuluyorsa cok zor kullanmam ...

Yumulak tabii bu minder. Ama üstüne bir kez oturdun mu tam bir koruma sağlıyor :)

KUZEY, o ürünü tanımıyorum, ama bana pek güvenli gelmedi.

koruma saglasinda bulent gerisi onemli degil nasilsa alistik engelimizle yasamaya onada alisiriz :)) cok sagol pahali filan ne olursa olsun artik
almak lazim...

ROHO HAVALI OTURMA MİNDERİNİ SSK ÖDÜYORMU?

EWET ARKADAŞLAR GECENLERDE SİTEMİZ YÖNETİCİSİ TARAFINDAN Bİ ARKADAŞIMIZA ÜCRETSİZ VERİLDİ BU MİNDER...

MİNDER T.SANDALYE KULLANAN VE UZUN SÜRE OTURANLAR İÇİN İDEAL VE VAZGECİLMEZ BENDE YOK HALA SÜNGER ÜSTÜNDEYİM BABAMDAN SSK VAR AMA SSK ÖDÜYORMU BUNU SORUYORUM SİZE BİLİYORUM ÇOK PAHALI....

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİNİZ DAHİLİNDE NE VARSA YAZMANIZI İSTERİM SAYGILARIMLA....

SAYGIDEĞER DOSTLARIM BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK BİLGİLENDİRME YAPMA İHTİYACI HİSSEDİYORUM.KONU İLE İLGİLİ AŞAĞIDAKİ TELEFON NUMARALARINDAN DAHA DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.UMARIM BİR NEMZE OLSUN YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

AŞAĞIDA VERİLEN MEDİKAL FİRMASI ÖRNEK OLARAK VERİLMİŞ OLUP SADECE ARAŞTIRMA KONUSU OLARAK YAZILMIŞTIR.BU TÜR ÜRÜNLERİ SATAN TÜM MEDİKAL FİRMALARINDA İZLENECEK PROSEDÜR AYNIDIR.DİLEYEN DİLEDİĞİ FİRMA İLE ANLAŞMA YAPAR VE ÜRÜNÜNÜ TESLİM ALABİLİR.

REHA ORTAPEDİ: Mehmet ZEKİ bey 0 212 621 55 00
CEP TEL : 0 532 352 73 13

ROHO MİNDER HAKKINDA KONUŞULDU.

FINDIKZADE ÇAPA. MİLLET CAD. NO:96 FINFIKZADE ÇAPA İSTANBUL.

KURU HAVA DOLAŞIMLI ANTİDEQUBİT TEKERLEKLİ SANDALYE MİNDERİ KULLANMASI ZORUNLU VE GEREKLİDİR.
RESİMLİ SAĞLIK KURULU İLE HASTANIN BAĞLI BULUNDUĞU KURUMDAN ALDIĞI KARNESİNE'DE AYNI İBARELİ REÇETE YAZDIRACAK.

HER HANGİ ÜÇ MEDİKAL FİRMASIN DAN FİYAT TEKLİFİ ALCAK.
BUNLARDAN FİYAT OLARAK EN UYGUNUN'DAN FATURASI İLE BERABER MİNDERİ SATIN ALACAK.
ÜÇ FİYAT TEKLİFİ İLE SON FATURAYI,FOTOGRAFLI SAĞLIK KURULU RAPORUNU,KARNEYE YAZILAN REÇETEYİ KURUMUNA TESLİM EDECEK,

KURUMU KANUNİ OLARAK BU BELGELERE İSTİNADEN GEREKLİ MALZEMEYİ ÖDEMEK ZORUNDADIR.
ÖDEMEDİĞİ YADA KISMEN ÖDEDİĞİ DURUMLARDA FAİZİ İLE BİRLİKTE MAHKEME KANALI İLE MALZEME ÜCRETİ ALINIR.

FATURALAMA VE TEKLİF İŞLEMLERİ İLE HASTANIN HANGİ MİNDERİ KULLANACAĞI KONUSUN DA FİRMA GEREKLİ YAZIŞMALARI KENDİSİ YAPACAK.

ROHO MİNDER FİYATLARI KDV DAHİL.700 İLE 720 DOLAR ARASINDA OLUP HASTANIN DURMUNA GÖRE ÇEŞİT BELİRLENİR.

HER ÜRÜNDE OLDUĞU GİBİ BU ÜRÜNÜN DE BELLİ BİR GARANTİ VE KULLANIM SÜRESİ VARDIR. ÜRÜNÜ TEKRAR TEMİN ETMEK İÇİN İZLENECEK YOL' Kİ TEK DEĞİŞİKLİK RAPORA YAZILACAK İBAREDİR. ŞÖYLEKİ ; "ALINAN ( MARKA VE MODEL) MİNDER KULLANILAMAZ VE ONARILAMAZ DURUMA GELDİĞİNDEN, KURU HAVA DOLAŞIMLI ANTİDEQUBİT TEKERLEKLİ SANDALYE MİNDERİ KULLANMASI ZORUNLU VE GEREKLİDİR."

HAKKINI ALAMAYANIN HAKKINI ELİNDEN ALIRLAR !

SAYGI VE SEVGİLERİMLE.

Hayır, hiç bir kurum havalı minder ödemesi yapmıyor. Bu kesin.
Yukarıda, Laus_Deo'nun aktardığı bilgi, mahkeme sürecine dair. Yani, uygun raporla kurumdan ödeme talep ediyorsunuz, kurum ödeme yapmıyor, sonra siz kurumu dava ediyorsunuz.. Dava 2-3 yıl sürüyor, sonunda kurum ödüyor.
Ama pratikte buna değmiyor doğrusu...

Arkadaşlar baştan beri yeni katıldığim için okuyorum başım döndü.lüten biri bana yazsın.ssk bu minderi ödüyomu.şimdiden çok sağolun.teşekkürler.

Oturan boğa roho minderi usa dan getirttim demişsin.Nasıl getirttin?

Amerika'dan gelen arkadaşlarım oluyor, onlara söylüyorum, onlar spinlife.com'dan satın alıp gelirken getiriyorlar.
Minderi orjinal ambalajından çıkarttırıyorum, çünkü uçakta gereksiz yük olmasın; malum, ağırlık için ekstra para talep ediyorlar... Böylece uçakla gelen kişi 1 kg bi yükü kolayca yanında getirebiliyor.

Benim roho minder bir garip oldu.Gece yatağa geçtiğimde havası inmiş oluyor.Şişirip leğene koyuyoruz.En ufak bir hava kabarcığı yok. Patlak yok fakat havası iniyor.Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Üstüne aşırı yük binmiş ise veya iğne deliği kadar küçük bir patlak varsa o yavaşlıkta iner. Kesin kesin kesin bi patlak vardır. En küçük bi tereddütün olmasın. Fazla hava basıp deliği arayın :)

Haklısın mutlaka bir delik var.Mikro bir delik.Ailece bulmaya çalışacaz :D

Oturanboğa , havalı minderin Amerika dan kargo bedeli ne kadar acaba? Senin yakında gelecek arkadaşların var mı? Ben spinlife.com adresine mail attım, ne yazıkkı ABD dışına satış yapamıyoruz diyorlar.

Yakın zamanda Amerika'dan gelecek kimse yok maalesef. Ama geldiğinde ben birkaç tane getirteceğim. İsteyene veririm o zaman.
Kargo bedelini bilmiyorum

Hangi model düşünüyorsun?ROHO Contour Select™ Cushion modelini mi? Ay olarak bir tahminde buluna bilir misin?

Halen 2 arkadşaıma söz vermiş durumdayım. Bu bir ay içinde onlara getirtebilmeyi umuyorum.
Sonraki getiriş ne zaman olur, inan bilemiyorum. Ama bill ki getirtebilirsem, mutlaka buraya yazarım... Sonuçta ben getirip ihtiyaç sahibine aynı paraya satacağım. Yani elimde tutmam minderi... :)Ben getirtmeden sen getirtirsen, getirt. Gerekirse başkalarına veririz...

Samimiyetine inandığım için sana yazdım. Ondan hic süphem yok.İsin ilginc tarafı minderdeki patlagı bulamıyoruz. 2 gundur suya batırıp çıkarıyoruz.Su kuşu oldu :lol:

Üst Alt