Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

Kişiye göre farklı modeller önerilse de, benim gibi keyfine düşkün ve kıçına önem verenler için: ROHO Contour Select Cushion

bülent abi ben almayı düşünüyorum ama cok çeşit olduğu için hangisinin daha saglıklı oldugunu bilmiyorum
normal simitte 10 saati gectiğim oluyor ama hiç kızarmıyor bile onun için tam olarak hangisini tavsiye edersiniz

ROHO High Profile:
highprofile.jpg

Arkadaşım ben 2,5 yıldan beri bunu kullanıyorum menmunum ve14 saat oturuyorum.9cm yüksekliğinde denge problemin yosa öneririm.5cm yüksekliğindede var.

aslında biraz denge problemim var onun için oturan boğanın modeli daha uygun olabilir

Amerikadaki bir arkadaşıma union la para gönderdim. oda oradan aldı ve bana postaladı elimde raporla gidip aldım gümrükten bana maliyeti 400$ oldu
Yaklaşık günde 15 -16 oturuyorum çok hafif kızarıklık oluyo o kadar oda eşofman lastiğinin belinde yaptığı kızarıklık gibi yakalaşık bir yıldır kullanıyorum
her tekerlekli sandalye kullanıcısına şiddetle öneririm.
hele benim gibi c seviyesi kırığı olup ve tam kesi olanlar mutlaka kullanmalı.
Eskiden 4 saat oturur 4 saat yatardım yoksa yara olurdu artık kesintisisz 15 -16 bazen dahada fazla oluyor.

ROHO Contour Select Cushion şiir gibidir :)

naser34, sıradan posta yolu ile mi gönderdiler sana? Bu para havalesi-alım-posta-teslim alma sürecini tam olarak yazarsan çok kişiye faydası olacaktır...

Roho minderim hava kaçırıyor. Amerika'dan yenisini almak istiyorum. Roho nun sitesine baktım fiyat listesi açılmıyor. Güncel fiyatları bilen var mı? Ben Contour Select modelini almak istiyorum. Az önce buldum fiyatını 449 Dolar. Mesajımı düzenleyip haber vereyim dedim.

Evet bülent normal yoldan yolladılar.Benim adıma geldi eşim gitti aldı. sorun çıkmadı.Orada bir arkadaş varsa para gönderin nonlar posta ile göndersin yinede buraya göre çok ucuz halkalı tarflarındaki gümrüge geliyor adını hatırlayamadım şimdi.

bülent bey selamlar. tavsiyeleriniz doğrultusunda ben de contour select almayı düşünüyorum. ürünün türkiye'de çok pahalı olması nedeniyle amazon.com'dan alma niyetiyle siteye abone oldum ve kredi kartı numarası vs. hepsini girerek sipariş aşamasına geldim (firma spinlife değildi). yani minder bir "tık" uzaktaydı ama forumdaki internet yoluyla getirtilemediği yönündeki yorumlar nedeniyle vazgeçtim.
minder 320$ kargo da 120$ civarındaydı. sizce amazon.com dan bu şekilde verilen sipariş ne kadar güvenilirdir?

ayrıca kireçlenme dolayısıyla dışarda roho kullanamadığınızı belirtmişsiniz. o nedenle de tereddüt oluştu bende. ne gibi bir engeli oluyor roho'nun size dışarıda?

benim durumum şu : bundan önce kullandığım havalı minderi bilgisizlikten dolayı çok sert hava ayarı ile kullanıyordum ve pozisyon (yükseklik) olarak rahattım. minder 5 lik low profile idi. ancak sert kullandığımdan ötürü yükseklik olarak yeterli oluyordu. eğer contour u olması gerektiği gibi yumuşak ayarla kullansam low profile'in verdiği yüksekliği verebilir mi? yoksa low profile'in sert ayarından daha yüksekte mi kalırım? zira contour çok yüksek gelecekse low profile sipariş etmeyi düşünüyorum.

çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

saygılar.

ben ABD den 319 dolar satış fiyatı + 100 dolar aracı karı ile + posta masrafı ile yaklaşık 450 dolara sahip olabildim.Türkiyede 700 doların üstünde olduğuna göre yine karlı geldi bana (posta pahalı olmasın diye orjinal kutusundan çıkartıp gönderdiler)

Malesef minder fiyatları çok pahalı

ROHO MİNDER:
TR 575$ +KDV
Almanya 300 Euro

CONFORM MİNDER:
TR 450 Euro + KDV

Bu minder konusu medikal firmalarla olmayacak,Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor.

Amazon tabii ki çok güvenlidir. Ama sanıyorum Amazon'dan almak için son hamleyi yaptığınızda, sistem, "bu firma Türkiye'ye satış gerçekleştirmiyor" gibi bir uyarıyla işleminizi gerçekleştirmeyecekti.

Kargo maliyetini düşürmek için önerim: 2-3 kişi aynı anda satın alın ve getirttirin. Amazon'dan o şekilde sipariş vermeyi deneyin, maliyetin düşük olacağını sanıyorum..?
Mesela buraya bir başlık açıp: "Amerika'dan Roho minder getirteceğim. İsteyen var mı?" diye sorabilirsiniz üyelere. 2-3 kiş olduğunda da verirsiniz siparişi...
Bu arada güvene dair bir tereddütünüz olursa, ne bilim, mesela, "ben de istiyorum" diyen kişiler bana gönderir paralarını, ürün ellerine geçtiğinde ben de kredi kartı sahibine eft yaparım...

Dışarıda roho kullanamamamın nedeni minderle ilgili değil, tamamen benim fiziksel durumumla ilgili. Benim diz ve kalça eklemlerim bükülmediği için öne doğru dümdüz kaykılmış şekilde oturuyorum. Bu oturuşta roho minder yumuşak olduğu için ayaklarım yere değiyor. Onun için dışarda Tempur kullanıyorum...
Evde ise sandalyenin ayaklıklarını yukarı kalırıp oturuyorum. Böylece ayaklarımın yere sürtmesi söz konusu olmuyor.
Yani, sorunsuzca oturabiliyorsanız, hiç düşünmeyin, Roho alın.

Model olarak, kesinlikle hiç düşünmeden Contour modelini alın. Yükseklik olarak zaten Low profil'den yüksek. Doğru hava ayarı ile kullandığınızda sandalyeden maksimum 5 cm yüksekte olursunuz.
Dedim ya, hiç tereddüt etmeyin.

çok teşekkür ederim bülent bey contour konusunda herhangi bir tereddütüm kalmadı artık.

arkadaşlar az önce amazon.com dan contour select siparişini verdim (medical department stores adında bi firma gönderiyor). kargo dahil 444$ (319+125) olarak kredi kartı ile ödedim. yaklaşık teslim zamanı 21 ocak - 11 şubat arası olarak gösteriliyor. hadi hayırlısı.

bülent bey gerek hava ayarı gerekse minderlerle ilgili diğer mesajlarınızı ezberledim denilebilir :) bilgiler için teşekkür ederim gerçekten.

eski minderimi çok yanlış kullanmışım onun için çok küçük kalan yaram bir türlü iki yakasını bi araya getiremedi.

az önce ödemenin onaylandığını belirten mail geldi amazon'dan. kargoya biraz fazla verdim gerçekten. linkteki arkadaş toplu olarak daha ucuza getirtecek muhtemelen ama yine de minderin türkiye'deki fiyatına bakınca fena sayılmaz.

bu arada minder amerika hariç her yerde ateş pahası galiba. bir alman medikal sitesinde 600 küsür euro ya gördüm.

Harika bir minder. Ben 3 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Küçük hava kaçırmaları oldu zaman zaman. İşi bilen bir lastik tamircisi soğuk Amerikan yama ile tamirini çok da başarılı şekilde yapabilir. Ben patladığında öyle yaptırdım.

merhaba ark. bende roho minder alcam bunun 5mi 7.5mu yoksa 10 olanınımı alayım.beni bilgilenderirseniz şimdiden tşk ederim.saygılarımla

Ben her zaman Contour Select modelini öneriyorum. Özellikle omurilik felçli kişiler kesinlikle bunu tercih etmeli.

ROHO Contour Select™ Cushion

arkadaşlar kısaca aldıgım ürünle ilgili bilgi vermek istiyorum.en fazla 1.5 yıl önce spinlife dan ROHO Contour Select™ Cushion aldım:cool:.bu zaman kadar yaklaşık 30 veya 40 defa farklı yerlerinden patladı:confused:.minderi bir görseniz yamalı inek gibi oldu:eek:.üstündeki cover paramparça oldu terziye özel olarak tekrar diktirttim.tabi o terlemeyi önleyici özel kumaşdan değil:).sakın o yaptırdıgın o kumaş delmiştir demeyin.terziye yaptırmadan önce 20 delik zaten vardı.şimdi 30 a cık ve hepsi eklem yerlerinden.şimdide sibobu bozuldu sürekli hava kaçırıyor:mad:.yarın bisikletciye gidip uygun bişiler varmı bakacağım.gelelim kiloma en fazla 60 kiloyumdur agırlıkdan dolayı da oldugunu sanmıyorum.deliklerin hepside iğne ucu kadar deliklerdi.ne yapacagımı bilmiyorum.sanırsamki bu minderin ömrü bitti. şimdi tekrar mı aynı üründen almalıyım.yoksa başka bir fikri olan varmı?tabi yarın kutusunu bulup garantisi varsa veya nekadarsa mail atmayı düşünüyorum bu konuyla ilgili direk firmaya .siz ne dersiniz.:eek:

Bu sıklıkta patlaması hiç normal değil. Acaba uzun süre elde kalmış ve çürümüş bir ürün müydü...
Ben de kullanıyorum ve bir iki defa ancak patladı. Onda da kendim eski minderden yama kesip Pattex Deniz Tutkalı le yapıştırdım, taş gibi oldu.

Firmanın garanti kapsamında kabul edeceğini sanmıyorum. Gitti-geldisi ile çok pahalıya patlar gibi geliyor bana...

Sibopu bozuldu dediğin, tam neresi? Hava basılan yer mi?

Acaba sandalyeden kendi başına transfer olurken aşırı zorluyor olmayasın? Ya da aşırı hava bastığın için olmasın bu sorunlar?

dikkat etmek gerek. mesela güneş bu tür minderler için çok tehlikeli. denize girdiğimizde bir kaç saat güneşte kalması bile sorun çıkartabilir.

arkadaşlar az önce amazon.com dan contour select siparişini verdim (medical department stores adında bi firma gönderiyor). kargo dahil 444$ (319+125) olarak kredi kartı ile ödedim. yaklaşık teslim zamanı 21 ocak - 11 şubat arası olarak gösteriliyor. hadi hayırlısı.

teslim aldığında yazarsan ve buraya detaylı bilgi yazarsan aynı yolu kullanarak getirmek isteyenlere yardımcı olursun

detaylı derken gümrük vs kasettim ve toplam kaç paraya edinebildğini

arkadaşlar contour select minderim geldi. teslim tarihi 26 ocak - 10 şubat arası olarak belirlenmesine rağmen ocak 20'de ankara ptt gümrük müdürlüğüne ulaşmış. oaradan tebligatın bana gelmesi ayın 26 sını buldu. 27 sinde gittim teslim aldım. ancak söylemem gereken önemli şeyler var :

öncelikle eşyanın değeri 150 euro yu geçtiğinden gümrük müdürlüğü kuvvetle muhtemel sizden %20 oranında (size kargo dahil maliyeti üzerinden) gümrük vergisi ve KDV isteyecek. KESİNLİKLE ÖDEMEYİN!!! benden de böyle bir talepte bulundular. ancak ben hazırlıklı gitmiştim. ekim ayında gümrük istisnlarıyla ilgili olarak yayınlanan bakanlar kurulu kararını yanımda götürdüm. kararın 104 üncü maddesinde özürlülerin kullanımına yönelik her türlü eşyada gümrük vergisi muafiyeti var. bu madde üzerinde birazcık görüşme sonucu mutabakata vardık ve gümrük vergisi tahsil etmemeye karar verdiler.

ancak bu sefer KDV talep ettiler. maliye bakanlığında görev yaptığımı, özürlülerin kullanımına mahsus alet edevat vs. nin KDV'den de istisna olduğunu söyledim. KDV kanunu 17 nci maddeyi belirttim (aslında gümrükten muaf olan her eşya otomatik olarak KDV'den de muaftır ama oraya değinmedim bile). orada ilgili düzenlemeyi görünce bu sefer yanımda özürlü olduğuma dair bir belge olup olmadığını sordular. özürlü kimliği ile kurum kimliğinin fotokopisini çekip, düzenledikleri belgelerin arkasına "malı teslim aldım her türlü vergisel mesuliyeti kabul ediyorum" diye beyanda bulunup imza attım (zaten vergisel yükümlülüklerde ilgililerin "kabul ediyorum vs." gibi beyanlarının hiçbir önemi olmadığından hiçbir tereddüt göstermeden imzalayabilirsiniz). sadece 2,05-TL depo ücreti ödedim.

aslında gümrük idaresinin bu düzenlemeleri bilmesi, özürlülerden hiçbir şekilde bu vergiyi talep etmemesi gerekir. ama gümrükte çok başı ağrımış biri olarak uğraşarak da olsa eşyamı vergi ödemeksizin teslim aldığıma gayet memnunum :)

YUKARIDA BELİRTTİĞİM GİBİ İLGİLİ DÜZENLEMELERİ GÖSTEREREK MİNDERİNİZİ TESLİM ALMAK İÇİN KESİNLİKLE GÜMRÜK VERGİSİ KDV. VS. ÖDEMEYİN !!! OLMAZSA İLGİLİ MADDELERİN ÇIKTISINI ALARAK YANINIZDA GÖTÜRÜN !!! EĞER HER ŞEYE RAĞMEN ÖDEMEDEN MİNDERİ VERMEZLERSE ÖNCE ÜST MERCİYE (BAŞMÜDÜRLÜK VB.), SONRA MERKEZ TEŞKİLATINA (GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI) BAŞVURUN, SONUÇ ALAMAZSANIZ PARAYI ÖDEYİP MİNDERİ TESLİM ALDIKTAN SONRA PARAYI GERİ ALMAK İÇİN DAVA AÇIN !!!

bu arada minder çok hoşuma gitti. rahat, ergonomik ve dengeli. gözü kapalı tavsiye ederim...

bir de uyarı yapayım, internet sitelerinde inch olarak belirtilen ölçüler biraz küsüratlı geliyor. yani 16 diyorsa 16 küsür geliyor. en azından benimki böyleydi. siparişinizi bunu göz önüne alarak verin.

verdiğiniz güncell ve değerli bilgiler için çok teşekkür ederim
keşke ülkemizde bu işlerde kanunları bilen çalışanlar olsada uğraşmak zorunda kalmasak ama ne yazık ki yok ve uğraşabilen uğraşıyor uğraşamayan alamıyor yada fahiş fiyata almak zorunda kalıyor :confused:

minder hakkında yardım

selam ben dün akşam yeni üye oldum 17 seneden beri tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş bir bayım (hastanede mikrop kaptım 2 femur başıda eridi hastane mikrobundan felçli değilim)
size roho minderler hakkında danışmak istedim kalın olanını mı alayım ince olanının mı diye danışmak istedim
günde 12 saat falan oturuyorum.

fazla meşgul etmiyeyim sizi şimdiden teşekkürler

Bu konuun ilk mesajında yazdığım ROHO Contour Select Cushion modeli almanızı öneririm.
Her açıdan en iyi koruyanın o model olduğunu düşünüyorum. Diğerlerinde omayan, popo kısmını açıkta bırakacak girinti bir tek bu modelde var.

5093.jpg

Ayrıca hava akımını dörde bölen valf sistemi de duruş pozisyonu için çok önemli bir katkı sağlıyor:

ROH-CS88C_2.JPG
ROH-CS88C_3.JPG

Türkiyede bfu minderi satan firmalar, görüyorsunuz bu mala talep oldukca fazla, neden fiyatlarınızı daha doğrusu karlarınızı aşağıya çekip makul bir fiyata bunu satmıyorsunuz.
Sizler ithalatcı olarak inanıyor ve biliyorum ki dışardan temin edilen fiyattan daha ucuza bunu mal ediyorsunuz. El insaf 500 tl.ye mal olan bin malı 1000 tl.ye satıyorsunuz. Lütfen akıllı bir firma cıkıp bu mamulü örneğin 650 tl.ye satsın ve sürümden kazansın, daha önemlisi dua alsın.
inanıyorumku bu yolla müşteri portföyünüzü ve soruc olarak satış ve karınızı artıracaksınız.
Hadi görelim sizi...
Bu kadar zor mu karlarınızı özellikle bu mamul için düşük tutmak.
Sinaps bu konuda sizden bu yönde girişim bekliyorum.

Üst Alt