Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

Spinlife hala yayında ama artık Türkiye'ye göndermiyor olabilir.
Sportaid gönderiyor, ki iyi bir sitedir; bir kez az miktarda (10-15 tane) sonda sipariş etmem gerekmişti, sondalar kapıya kadar sorunsuz gelmişti (minderde gümrüğe gitmek gerekir mi, bilmiyorum). Geçen hafta sordum, bir minderin en hızlı gönderimle (UPS Express, 4-5 iş günü) posta ücreti 100 dolar civarıymış (fiyatı öğrendim ama siparişi tamamlamadım). Daha uzun süreyle daha ucuzdur.

(ek: Allegro Medikal (zaten tavsiye edilecek bir yer değil), livewellmedical, southwestmedical göndermiyor diye biliyorum.

Bike-on da iyi bir site diye biliyorum. Diğerleri hakkında fikrim yok)

spinlife.com açamıyorum ben son aylarda

türkiye'den erişimi kapatmış olabilirler mi? ktunnel vs. gibi proxy sitelerinden açılıyor.

bu arada Rehabmart'ın da uluslararası gönderimi var görünüyor. Nasıl bir yer bilmiyorum, fena görünmüyor; uluslararası gönderim ücreti için bize yazıp posta ücretini öğrenin demişler.
(Star Cushions modellerinin fiyatları orada 279-310 dolar arasında. Sportaid'de onlar yok, o yüzden işe yarayabilir. Gerçi minderin kendisi iyi mi bilmiyorum ama forumda adı geçiyor ve bizde 3 katı gibi bir fiyata satılıyor diye...)

Yurt dışından site bilgileri için teşekkürler cekirdek.

spinlife.com'un ktunnel ile açılması da enteresanmış! Ben anonymouse.org^dan denemiş, giremeyince de yayından kalktığını düşünmüştüm! :)

ben chrome kullanıyorum ve girebiliyorum spinlife a.

amerika birleşik devletlerinde bildiğiniz başka site var mı?

perşembe günü istanbulda satan tek yer olarak bildiğim (belki başka medikalcilerde satıyordur) rehabcenter'ı aradım. artık ssk nın bu ürünü karşılamadığını söylediler. burda yazılanları okuyunca bende gaza gelmiştim kurum karşılıyorsa alıyım diye ama ssk bu ürüne hiçbir ödeme yapmıyormuş. haberiniz olsun.

netten baktım rehabcenter ankarada. siz başka bir yerden mi bahsediyorsunuz?

kesınlıkle engellı olanların ve gunluk hayatta 8 12 saat oturur pozısyonda kalan arkadsların kullanması gereken bır mınder 700 tl ıcın cok denılebılır ama gunluk hayattakı kan akısı ve bası yaralanmasını engellemek ıcın bırıncısı sınıf uretım ben kullanıyorum havası ayarlanabılır tek kelımeyle muhtesem bısı;)

bazı sorularım olacak;
1) bu minderin enhancer modeli ile arasındaki fark nedir?
2) minderin ortasında bulunan alçak kısma mı oturuluyor yoksa yüksek olan yere mi?
3) tekerlekli sandalyeye alçak minder koyduğunuzda adeta sandalyenin içine gömülüyorsunuz. bu minderlerin yüksek olanı yok mu?
sorularıma cevap yazarsanız sevinirim.

yurt dışında bile 332$ çok fazlaymış kocaman şişme yataklar bile 100tl falan, bunun da mantığı aynıyken bu fiyat abartılmış tek kelimeyle.

Arda,

Roho Contour Select'i öneririm. Çünkü şu özellikler Enhancer modelinde bulunmuyor: İstenildiği zaman öndeki valf açıp kapatılarak minderdeki hava akışını 4 ayrı bölgeye sıkıştırmak mümkün. Bu 4 konuda avantaj sağlıyor:

1- Dört bölümden birinde yara varsa ya da risk fazla ise, o bölüm diğer 3 bölümden daha az hava ile doldurulur ve böylece o bölgeye uygulanan bası azaltılabilir
2- Minderin bir yeri patladığında, diğer 3 alandaki hava sayesinde patlak alana denk gelen kısım yara riskine maruz kalmamış olur
3- Valf açık olduğunda minder daha yumuşak ve konforlu oluyor. Ama özellikle hareketli bir gün geçirilecekse, sağa sola eğilip kalkılacaksa, spor yapılacaksa mesela, o zaman valfi kapatmak (yani havayı 4 ayrı alana hapsetmek), denge açısından avantaj sağladığı gibi, bir tarafa abanıldığında o yandaki havanın boşalmasından doğacak risk de bertaraf edilmiş oluyor.
4- Yine üçüncü maddedeki mantık gereği, sandalyeden koltuğa-yatağa vb. transfer esnasında minderin 4 ayrı alana eşit dağılmış havayla dolu olması, geçiş esnasında minderin havasının sürekli dolu ve dengeli halde olması, geçişte hem minderin hasar görmesini önlüyor hem de bizim yan popomuzun sürtünmelerden korunmasını sağlıyor.

StarLock mindere dair tüm deneyimlerimi şu başlığa yazmıştım: http://www.engelliler.biz/forum/tek...i-minder-testi-marka-star-model-starlock.html
Daha sonra bir deneyimim olmadığı için, ekleyecek bir şeyim yok.

2- Minderin tümüne oturuluyor, ama oradaki boşluk kişinin mindere gömülmesine neden oluyor (bazı arkadaşlarda bu durum bel ağrısı yapıyor). Roho Contour Select modelin arka-ortasındaki hücreler daha kısa. Bu, öne-arkaya, sağa-sola kayan kullanıcıların bu kaymasını önlemeye yarar. Eğer bu tür bir kasılma/kaykılma yoksa, Roho Contour Select modeli değil Roho Quadtro Select modeli tavsiye ederim.

3- Roho Contour Select de Roho Quadtro Select yüksek profilli ürünlerdir. Kısa olanlar Low Profile diye geçer.

Samet, Balonun da içi hava dolu, ama üstüne oturmuyoruz :)

Arda,

2- enhancer modelde Minderin tümüne oturuluyor, ama oradaki boşluk kişinin mindere gömülmesine neden oluyor (bazı arkadaşlarda bu durum bel ağrısı yapıyor)

bu doğru, aynen gediğin gibi oluyor. özellikle simetrik oturamıyorsan..

roho Contour Select'i öneririm. Çünkü şu özellikler Enhancer modelinde bulunmuyor: İstenildiği zaman öndeki valf açıp kapatılarak minderdeki hava akışını 4 ayrı bölgeye sıkıştırmak mümkün.

bunu bilmiyordum enhancer aldım, yanıldım.

Hay allah! Roho Quadtro Select modelini alsaydın keşke...

Bence elindeki minderi hiç kullanmadan birine sat ve yenisini al. Zaten oturma pozisyonu açısından sorun yaşıyorsun, bir de hatalı minder kullanımı bunu zorlamasın.

ucuz roho kılıfı bulacağımız bir yer yok mu acaba....

Balonun da içi hava dolu olabilir ama en azından bir minder benim için çok fazla pahalı geldi.

ucuz roho kılıfı bulacağımız bir yer yok mu acaba....

roho minder bulamıyoruz ki kılıfını nasıl bulucaz?

OturanBoğa
Roho Quadtro Select ileri geri kaymayı önleyecek bir yapıda mı?

İstenildiği zaman öndeki valf açıp kapatılarak minderdeki hava akışını 4 ayrı bölgeye sıkıştırmak mümkün diyorsun.
tamam güzel ama bu 4 bölgenin dağılımı nasıl? mesela minderi dörde böldüğümüzü düşünelim, o şekilde mi?

Hayır, Roho Quadtro Select öne kaymaya karşı korunaklı değil. Ama 4 bölgeye havayı hapsedebildiği için, oturma pozisyonunda duruşu doğru şekilde ayarlamaya yardımcı olur.

Şöyle düşün. İçine havayı bastın, hava her yerde dolaşacak şekilde valf açıkken minderin üstüne oturdun. Senin için en ideal oturma pozisyonunu aldın (gerekirse bunun için başkasından da yardım alabilirsin). En ideal oturma pozisyonunda karar kıldığında, öndeki valfi kapattır. Böylece, o anda bölmelerdeki hava nasılsa, hep o halde kalır...

doğru anlamışım özelliklerinde de ileri geri kaymayı önleyeceği yazmıyor. ama dediğin gibi minder dörde bölünebiliyorsa ayarlanabilir.

peki bu dörde bölme nasıl, onu belirtmemişsin. mesela minderi dörde böldüğümüzü düşünelim, şu şekilde
böyle mi dört bölüme ayrılıyor?

Evet. Önündeki valfi kaapattığında havayı dört alana hpsediyor, açtığında havayı minderin tüümüne yayıyor...

tekerlekli sandalyede uzun süre oturmadan dolayı bel ağrısı çeken arkadaşlar, bu sorunu nasıl aşıyorsunuz???

Sandalyede oturmak kendi başına bel ağrısına neden olmayabilir. Sırt kısmı yüksek olmayan bir sandalye kullanıyorsanız, oturma minderiniz rahatsızsa ve oturma pozisyonunuz eğri ise bel ağrısına neden olabilir.

Eğer kullanıcıda öne doğru kayma yoksa, Quadtro Select modelini öneriyorum arkadaşlar. Bu modelle Contour model arasındaki tek fark, Contour modelin arka hücrelerinin daha kısa olması (o alçaklığa gömüldüğümüz için öne kayma durumu azalıyor).

Ama kayma sorunu yoksa, Quadtro Select kullanmalısınız.

herkese selamlar olsun,havalı minderi sgk karşılıyormu acaba ve eğer karşılıyorsa
kaç senede bir karşılıyor...

İyide bu spinlife.com sitesinde nnasıl alıcaz bu minderi ?

Contour Select kullanmış biri olarak kesinlikle önermiyorum. sırt ağrısı yapıyor.
ayrıca arkaya gömülerek oturmak omurgayı bozacağı için de doğru bir seçim olmadığını düşünüyorum.

Engelli insanın neye ihtiyacı olur, devlet hepsini belirleyip prosödür uygulamadan sağlasa, çok mu hayalcilik olur. En çok bürokrasiye takılanlar en az takılması gerekenler ne yazık ki

arkadaşlar biz engellilerin kullanabilcekleri sandalye minderler neden bu kadar pahalı neden böyle denetimsiz 3 kuruşumuzda böyle heba oluyor bu konuyla ilgili yapabilcemiz başvurabilcemiz bir yer yokmu aceba

Merhaba arkadaşlar,

37 senelik profesyonel sakatım. Sakatlığım doğum sırasında beynimin oksijensiz kalması sebebiyle hareket ile bölgenin hasar görmesi. Spastiğim (cerebral palsy). Oturmak yatmak için sürekli yardıma ihtiyacım var. Felçli olmadığım için belden aşağımı hissediyorum. 1.60 boyum 57 kilo ağırlığım. Bunlar ön bilgiler.

Web developer olduğum için uzun süre oturuyorum. Bazen giydiğim kilot ve de pijamanın kumaşının buruşmasıyla, bası yarası olmasa da, popomda çukurlar oluşuyor. Bu izler otururken acıyıp zaten beni uyarıyor. Derim yırtılmasın diye bu oluşumlar olduğunda geçene kadar daha az oturuyorum. En büyük korkum dış yara olması.

Sitedeki havalı yastıklar hakkında bir sürü konuyu okudum. Aklımda bazı sorular var. Sayın Oturanboğa sürekli yüksek profil yastık öneriyor fakat tekerlekli iskemleden çok hayatım şu koltukta geçiyor. Rio Tv Koltuğu - Bellona Mobilya Koltuk, araba koltukları gibi, iç bükey. High profile yerine Black Ultraleather LTV Seat Cushion for Office Chairs, Cars, Stadium Seats and Scooters - The ROHO Store mı alsam? Para mühim değil. $150 yerine $350 de verebilirim. Önemli olan kıçımın rahatlığı.

Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt