Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

Ben ısrarla bu modeli öneriyorum malum... Dün iki arkadaşım bu minderde oturduklarında rahatsız olduklarını söyledi. Pozisyon açısından (ortası boş ya bu modelin) rahat edememişler ve düz olan (ROHO Quadtro Select Low/High Profile veya ROHO High Profile) modeli daha sağlıklı bulmuşlar.

Ben 10 yıldır contour-select modelini kullanıyorum ve aşırı aşırı aşırı rahatım/memnunum. Her ne kadar ilk kez böyle bir şikayet duymuş olsam da, burada yazmak istedim...

bende oturaboğanın tavsiyesine uyarak onun kullandığı minderden getirdim bundan 4 ay önce ve çok menunum tavsiyede ediyorum boşluk olduğundan bası yapmıyor
ha çok şişirirsenin biraz zorluyor ama az şişirilmiş minder çok rahat tek kusuru bir kulanan bir daha başka minder kullanamıyor :)

ben de roho'nun high profil guadro select'ini kullanıyorum. ama quadro özelliğini hiç kullanmadım. gereksiz bence.. şikayetim yok. memnunum. arabada da lov prfil kullanıyorum. tek sorun arabayı açık havada, güneşte bıraktığımda üstünü örtmem gerektiği. yoksa güneş görürse en fazla bir mevsim dayanacak malzeme. buna dikkat etmek gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar bende Roho'nun low profile olan minderini kullanıyorum gerçekten çok memnunum daha önce farklı markalar olsun farklı modeller olsun (jelli gibi) hiç kullanışlı değil özellikle bizim gibi aktif yaşayan omurilik felçlileri için en iyisi Roho.
Bana Rohonun high profile de geldi herşeyiyle orjinal bir ürün onu satıp farklı bir medikal malzeme veya düşük profil roho almayı düşünüyorum. özelliklerini kendi sitesinden bakıp sağlıklı bir şekilde yazarım.
Herkese iyi günler..

acaba tam modelini ve kullanılmış olup olmadığını yazar mısın

Kusura bakmayın yazamadım.Minder hiç kullanılmamış kılıfı ve kendisi sıfır bu miderin yuksekliği 10cm genişliği 40*40 cm şeklinde.miderin şekli ve ismi roho'nun kendi sitesinde ismi HIGH PROFILE SINGLE COMPARTMENT CUSHION diye geçiyor.Siz yinede internetten araştırırsınız kolay gelsin.herkese iyi günler.

arkadaşlar, skolyozu olanlar için ne tür minderleri önerebilirsiniz?
skolyoz olanların kullanacağı minderde, hangi özellikler olmalı ya da olmamalı?

bana roho minderi 721 dolar artı kdv dediler rehap center dan

Bu ürünler Türkiye'de aşırı pahalı satılıyor. En son bildiğim 870$ + KDV idi fiyatı.
Ya yurt dışında yaşayan biri aracılığıyla satın alın ve kargoyla size göndersinler, ya da bir şekilde yurt dışından alım yapmanın yolunu bulun. Zira 320$ + kargo ücreti nerde, 870$ + KDV nerde!

Ayrıca, eğer uzun boyluysan, araç için Contour vb. yüksek modeller kullanışlı olmaz. Yaklaşık 10 cm yükseltir seni... Bu durumda şu modelleri öneririm: http://www.engelliler.biz/forum/tek...in-basi-yarasi-onleyici-minder-var-midir.html

ROHO LTV Multi-Purpose Cushion - Model No. LTVC / $99.00
10394.jpg

Arkadaşlar yazdıklarınızı tek tek okudum.Benim sölediklerinize itirazım var.Ben bundan 1 yıl önce sitemizden,sizlerden faydalanarak bir minder seçimi yaptım ve countour selelct cushion aldım.sizlerin dediği gibide ROHO Contour Select™ Cushion - ROHO Air Wheelchair Cushions sitesinden yurdışından aldım.şu anda bu aldığım minder param parça oldu.ilk başta üst koruma kılıfı güve yemişcesine heryerinde delikler oldu.terziye gittirdim yeni üst diktirdim.sonra patlamalar başladı,elimdeki içinden çıkan tüm patlak tamir aparatlarını patlakları tamir etmek için kullandım.tamir aparatlarımda bitince o tamir aparatlarından yaklaşık 100 adet daha sipariş ettim.3 ay içinde onlarda bitti.sizinde anladıiğiniz gibi minderin üzerinde 200 e yakın cok ciddiyim patlak tamiri yaptım.patlakların hiçbiride tamir ettiğim yerlerden değil.sonra iç arka kısmı şişiren sübab girişi bozuldu sürekli hava kaçırmaya başladı bende bunun üzerine şişirdikden sonra o boruyu katlayıp paket lastiğiğiyle bağlayarak çözdüm.geçen ayda bir adet o bölüm balon lardan biri kökünden koptu.ve şimdi kökünden kopan bölüm sayısı 5 e çıktı.onlarıda bir şekilde derbi(baly kulllanarak tamir ettim.ve sonunda kökünden kopan bölümlerden biri sübabın girdiğine deng gelince olay bitti.
Şimdi ben 1 yılda o kadar paralar harcayıp minder alacak durummu olmayan bir durumdayım.cok aktif olmamdan da dolayı olmuş olabilir günün 12 saati üstündeyim ve sürekli hareket halindeyim sandalyemde ,scooterım da arabamda sürekli bu minderi kullanıyordum.belki sebebi de bu olmuş olabilir.sizlerden şimdi tekrar yardım rica ediyorum.yeni minderim ne olmalı çünkü cok açil bir adet minder almam gerekiyor.siz bu durumları ön görerek nasıl bir minder önerirsiniz.ilginize şimdiden teşekkürler..

Göker, anlattıkların öyle uç bir örnek ki. Yani, istesen de o kadar patlatamazsın. Bence sorun biraz sendeyse de, genelde sana gelen minderdeymiş. Bir şekilde "çürük" mal gelmiş sana. Senin hatan üç şey olabilir:
1- Minderin ağırlığından fazla ağırlık üstüne biniyor olabilir (kucağına birilerini alıyor musun)
2- Sandalyeden dışarı transfer olurken minderi çok zorluyorsun, eğip büküyorsun.
3- Yama yaparken verilen zımparayla minerin ince olan yüzeyini iyice inceltiyorsun ve kullandığın yapıştırıcı da asitli ise, bu da zamanla deliğin ilerlemesine neden oluyor

Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ben günde 12-15 saat oturuyorum, ne patlıyor ne birşey.

Bu durumda üç minder önerebilirim:
1- ROHO Hybrid Elite Cushion
17487.jpg

2-StarLock (Özgür Bedenler firması getirtiyormuş bunu. Hiç denemedim, ama sorulabilir)

cushion_starlock_impression.jpg

3- Tempur (Bu Türkiye'de satılıyor) (Yurt dışı satış)
cushion-7-5cm.jpg

Oturan boğa kardeşim.ilgin için çok teşekkürler.lütfen yanlış anlamayın burda amacım kimseyi suçlamak değil.sadece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.Daha önce yazdığım gibi olanlar oldu mindere ve yeni bir ürün almam gerekiyor acilinden.sizlerin yazdıklarını teker teker okudum ve gene aynı minderi almam gerekiyor gibi gözüküyor.Ama ailem ve arkadaşlarım sen manyakmısın gene aynı minder alınırmı diyor.

Oturan boğa kardeşim senin sorduklarına cevap vermeye çalışmak istiyorumki uygun bir minder edinebiliyim sayenizde.ö
ncelikle cok uc bir örnek olduğunu sölemişsin.en yakın zamanda buraya minderimin son halinin resimlerini çekip buraya yapıştıracağım. bana gelen minderde sorun olabilir. Ama bunu nasıl anlıyabilirim. spimlife dan sıfır kutusunda aldım.

1- minderimi sürekli scooter da kullanıyorum Invacare Panther Lx4 (Mobility Scooters) - USA Techguide kullandığım ürün ayrıntısıyla link de.ağırlık konusuna gelince ben 65 kiloyum.

2-şimdi benim düşük seviyede omurga zedelenmesinden dolayı yürüyememe problemim var. dolayısıyla yürümek dışında cok hareketliyim. transferlerde bi hata yaptıgımı bilemiyorum. çünkü araba da bu ürünü kullanmıyorum. sandalyemdede bu ürünü kullanmıyorum. bir tek uzun zaman geçirdiğim. scooterımda bunu kullanıyorum.o raya da transferim yatağımdan yapıyorum hep.işime de scooterle gidiyorum.

3-patlamaların hepsi ayrı yerlerden .hiç biri tamir ettiğim yerden olmadı diyebilirim.

şimdi Oturanboğa kardeşim.ROHO Hybrid Elite Cushion minderi benimde dikkatimi çekmişti.tabi ortası gene korkutuyor beni.

AMA HERŞEY Bİ YANA HİÇ BİR ŞEKİLDE YARA OLMADI OTURMA BÖLGELERİM.GÜNDE 12 SAAT E YAKINDA ÜSTÜNDE OTURMAMA RAĞMEN

Yok yok Göker, olur mu öyle şey. Çok da iyi yapıyorsun bunları yazmakla... Teşekkür ederim. Her ne kadar Roho hayranı olsam, hatta dünyanın mucizesi olarak görsem de, çürük malı bize kakalayanların deşifre edilmesini tabii ki desteklerim :)

Ben sahiden üretimi hatalı bir ürünün sana rastladığını düşünüyorum. Şanssızlık diyelim... Şimdi ben olsam Elite modeli düşünürüm ciddi ciddi. Transfer esnasında bu model daha korunaklı görünüyor.

Not: Delinmeler hem en sınır hücrelerde mi oldu? Transfer olduğun tarafta mı?

Oturan boğa ilgin için teşekkür ederim.senin dediğin gibi bende elit modelini sipariş edeceğim.patlakların %80 kenarlarda olmuş.senin bana tavsiye ettiğin ürünü inceledim.kenarlarının daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum....

bu arada amerikadan spinlife dan alım yapacağım .babamın subay olmasından dolayı. abd deki askeri ateşenin adresine göndertip ordan da askeri uçakla izmir çiğliye KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN GETİRTİYORUM
Biraz zaman alıyor ama sitedeki 1 arkadaşımada getirtebileceğimi düşünüyorum.
1 arkadaşım diyorum çünkü benim elimde değil. ama sanmıyorum ki 2 adet kendime ve bir tane daha getirtirsem sorun çıkacağını. ama izmir teslim onun dışında bir kargoda yardımında bulunamam yani ücreti sizde olur..

ÖNEMLİ: sizden bir isteyim daha olcak özel mesaj atmassanız ilerde doğabilcek sorunları ortadan kaldırmış olabileceğimi düşünüyorum.lütfen buraya yazın teşekkürler.

göker, ben hiç görmeden kullanmadan Elite modeli öneriyorum, aman bu gözden kaçmasın :)

Bu arada, bir kişiye minder getirtme önerin çok güzel. Sitede bir çok arkadaş istiyordu ya, şimdi bu mesajı görmediler sanırım. Yineleyelim:

AMERİKA'DAN ROHO MİNDER GETİRTMEK İSTEYEN VARSA; GÖKER ARKADAŞIMIZ BİR TANE GETİRTEBİLİYOR. VAR MI İSTEYEN???

Yarın akşama siparşimi geçmiş olacağım.17\09\cuma.

İsteyen olur getirecek kişi bulamayız, getirecek kişi olur alacak kişi bulamayız! :)

bu binder kac kıloya kadar tasıyabılıyor eger benım kılmouda tasırsa hıc patlamadan bır tane de ben getırtmek ısterım
kilom yaklasık 90-92 yaşım 19 boy 1.82 boya gore kıloluyum galbıa :D bu mınderden bır tanede ben istiyorum.
Türkiye'de satan hiç bir medikal yok mu bide emekli sandığı tamamını ödüyor mu.?

Sezer, 120 kiloya kadar taşıyor bu ürün.

SGK bu ürün için ödeme yapmıyor.

Türkiye'de satış fiyatı 1200 TL + KDV. Yurt dışında bi tanıdıpın varsa, 320$'a getirtebilirsin.

Arkadaşlar ben size bir minder önerebilirim .. Supracor stumlıte teknoljisi çok iyi olan bir ürün bende uzun araştırmalar sonucu alabildim amerikadan arkadaşım vasıtasıyla ..
bu da nerden çıktı dersiniz eski köye yeni minderler sokuyosunuz =) roho minderde kullandım alerji yaptı bende kauçuk olması yüzünden..
ottobock kullandım ömrü kısa sürdü ..

istmylife, Supracor marka midere dair yeni bir başlık açıp kullandığın mindere ve tecrübelerine dair detayları paylaşabilir misin lütfen? Böylece minde çok daha görünür olur...

Merhaba Sayın Oturan Boğa,

Roho Contour Select ve Roho Enhancer arasında ayrıntılı bir kıyaslama yapmanız mümkün mü? Contour Select'in 4 ayrı bölmesi olması ve ön kısımdaki valf en önemli farklar görebildiğim kadarıyla. 4 ayrı bölme ve valf ne amaçla yapılmış, kullanıcıya ne gibi avantajlar sağlıyor? Son olarak, değerlendirmenize StarLock'ı da katabilirseniz memnun olurum. (StarLock için hücreye özel hava ayarı yapılabildiğini ancak bunu test edemediğinizi belirtmiştiniz. Bu konuda bir gelişme var mı?)

Teşekkürler.

Roho Contour Select'i öneririm. Çünkü şu özellikler Enhancer modelinde bulunmuyor: İstenildiği zaman öndeki valf açıp kapatılarak minderdeki hava akışını 4 ayrı bölgeye sıkıştırmak mümkün. Bu 4 konuda avantaj sağlıyor:

1- Dört bölümden birinde yara varsa ya da risk fazla ise, o bölüm diğer 3 bölümden daha az hava ile doldurulur ve böylece o bölgeye uygulanan bası azaltılabilir
2- Minderin bir yeri patladığında, diğer 3 alandaki hava sayesinde patlak alana denk gelen kısım yara riskine maruz kalmamış olur
3- Valf açık olduğunda minder daha yumuşak ve konforlu oluyor. Ama özellikle hareketli bir gün geçirilecekse, sağa sola eğilip kalkılacaksa, spor yapılacaksa mesela, o zaman valfi kapatmak (yani havayı 4 ayrı alana hapsetmek), denge açısından avantaj sağladığı gibi, bir tarafa abanıldığında o yandaki havanın boşalmasından doğacak risk de bertaraf edilmiş oluyor.
4- Yine üçüncü maddedeki mantık gereği, sandalyeden koltuğa-yatağa vb. transfer esnasında minderin 4 ayrı alana eşit dağılmış havayla dolu olması, geçiş esnasında minderin havasının sürekli dolu ve dengeli halde olması, geçişte hem minderin hasar görmesini önlüyor hem de bizim yan popomuzun sürtünmelerden korunmasını sağlıyor.

StarLock mindere dair tüm deneyimlerimi şu başlığa yazmıştım: http://www.engelliler.biz/forum/tek...i-minder-testi-marka-star-model-starlock.html
Daha sonra bir deneyimim olmadığı için, ekleyecek bir şeyim yok.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Roho'nun resmi sitesinde Contour Select'in hava ayarlarının nasıl yapılacağını gösteren bir video var. İngilizce ancak görüntülerden ne olduğu anlaşılıyor, benim gibi tereddütte olan arkadaşlara yardımcı olabilir.

Ben ilk defa alıcam roho contour select cushion yüksek olanından almak istiyorum ama hiç bi bilgim yok sadece burdan okudugum kadar bilgim var okudugum kadarıyla roho minderler kullananlar memnun bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdikten teşekkür ederim

Minder online alışveriş sitelerinden alınabilir ve Türkiye'ye teslim ettrilebilir mi diye araştırmak lazım. Böylesi bir alışveriş yapan arkadaşlarımız varsa ve deneyimlerini yazarsa güzel olur

[FONT=Arial]SpinLife[/FONT] (Bu site yayından kalkmış)
[FONT=Arial]SportAid[/FONT]
[FONT=Arial]DME Tree[/FONT]
[FONT=Arial]Express Medical Supply[/FONT]
[FONT=Arial]Allegro Medical[/FONT]
[FONT=Arial]Care Medical Source[/FONT]
[FONT=Arial]Medical Department Store[/FONT]
[FONT=Arial]1-800 Wheelchair[/FONT]
[FONT=Arial]www.southwestmedical.com[/FONT]
[FONT=Arial]Cascade Healthcare Solutions[/FONT]
[FONT=Arial]Ocelco[/FONT]
[FONT=Arial]Atlas Medical Supplies[/FONT]
[FONT=Arial]Top Mobility Scooters[/FONT]
[FONT=Arial]RehabMart[/FONT]
[FONT=Arial]Edmond Wheelchair Repair & Supply[/FONT]
[FONT=Arial]Health Products For You[/FONT]
[FONT=Arial]U.S. Medical Supplies[/FONT]
[FONT=Arial]United Seating & Mobility[/FONT]
[FONT=Arial]Bike-On.com[/FONT]
[FONT=Arial]1stSeniorCare[/FONT]
[FONT=Arial]American Discount Home Medical Equipment[/FONT]
[FONT=Arial]Live Well Medical[/FONT]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

[/TD]

roho marka minderler türkiye'de satılmıyor mu?

Üst Alt