Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder önerisi

Evet arkadaşlar benim de raprum fizik tedavi,ortapedi ve nöroojji uzmanlarının imzasıyla çıktı heyetten.
Bülent (Pegasus) yazılanları daha yeni görüyorum.Ben bayağı boşlamışım ya siteyi gerçekten :) Açıklamaların için teşekkür ederim.SSK dan bu minder için 590 ytl ödemeyi 5-6 ay sonra alabilidim.Çünkü kurumlar arası, iller arası uygulamalar .ok farklı belki bir çok arkadaşımız fark bile ödememiş olabilir. Benim firmaya ödedediğim miktar 980 ytl. Neredeyse yarı yarıya bir fark oluştu.En azından paramın bir bölümünü alabildiğimize sevinmekten başka bir şey yok.Aldığım minder roho enhancher modeli.Bütün yaz büfede çalışmama rağmen yaklaşık hergun 15 saat minder üstündeydim ve bunun sayesinde ufacık bir kızarıklılık dahi olmadı diyebilirim.Keske diyorum bu mindere ilk zamanlar sahip olsaydım da 1 sene boyunca bası yarasıyla uğraşmasaydım..

ROHO YÜKSEK PROFİLLİ MİNDER
Liste fiyatı=409.00 dolar
Bizim fiyatımız=265.00 dolar
Basınç dağılımını artırır.
Darbe ve şokların getirdiği sonuçları azaltır.
Vucudunuzun şekline uyar.
Her zaman vucut değişikliğinize göre ayarlanır.
4 inchlik gözeleriyle,yara hikayesi olan,basınç darbelrinden korunmak için Roho yüksek profilli minder kullanılır.Bireysel kullanıcılar için eşsiz kontour ayarlamaları hava dolu dizaynı için çok amaçlı sellular için Roho minder kullanılır.

Roho düşük profil oturma ünitesi
Liste fiyatı=409.00 dolar
Bizim fiyatımız=289.00 dolar
Basınç yaralarını önler.
Dik pozisyonda durmanıza yardım eder.
Fonksiyon kapasitenizi artırır.
Stabilite problemleri,oluşmuş yaralarınız varsa dahi durumunuza göre ayarlanabilir kapasite
Fonksiyon ihtiyaçları ve stabilite için uzun vadeli çözüm
Fiziksel aktivite gerektiren sporlarda bile Roho düşük profilli minder kullanmak idealdir.
Açılabilir vanaları ile her durumunuza ayarlanabilir Roho düşük profilli minder idealdir.

ROHO ENHANCER(Roho güç artırıcısı)
Liste fiyatı=415.00dolar
Bizim fiyatımız=299.00 dolar
Basınç yaralarını önler.
İkincii,üçüncü ve dördüncü gözne(cell) kanalları stabiliteyi güçlendirmeyi destekler.
Dik pozisyona yükselmeye yardım eder.
Stabilite problemleri,öne doğru eğilme hallerinde her zaman ayarlanabilir kapasite
Fonksiyon ihtiyaçlarında,stabilitede ve vucudun genel duruşu hakkında uzun vadeli çözümler

KONTOUR SEÇENEKLİ HAVA MİNDERİ
Liste fiyatı=415.00 dolar
Bizim fiyatımız=299.00 dolar
Basınç yaralarını iyileştirir ve önler.
Her zaman aynı pozisyonda aynı destekle oturmanıza izin verir.
Minderde otururken vucudunuzun genel durumuna göre ayarlama yapabilirsiniz.
Minder kılıfı makinada yıkanabilir.kolaylıkla temizlenebilir.
Doku deformitelerini azaltır.Fonksiyonlarınızı artırır.

AIRLITE HAVA MİNDERİ
Liste fiyatı=250.00 dolar
Bizim fiyatımız=149.00 dolar
Hava sirkulasyonu teknolojisi minderin uzun ömürlü ve konforlu olmasını sağlar.
Tekerlekli sandalyede aşşağıya doğru kaymayı önleyip stabilite sağlar.
Ağırlık kapasitesi 250 paunt dur.
Minder kılıfı kirlenmeye dayanıklıdır.

Ya elimden geldiğince çevirmeye çalıştım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Türkçeleştirme için çok çok teşekkürler lady1260 :)

yazılanların tamamını okuyamadım. siz onayladıysanız eminim iyi bir icattır bu minder :) şimdi bende ortalığı kızıştırıyım, 300 liraya tempurmed aldım aceleyle, fena sayılmaz heraldeki 3 aydır kullanıyorum hiç yara filan çıkmadı. gerçi ben arada bir puşap yapıyorum yapmazsam çıkarmı bilmem. rohoculara karşı cephe açıyım tutar mı bilmem :)

korayy, evden çıkarken ayaklarıma cihaz takıyorum ve bu yüzden sandalyede roho minder kullanamıyorum (çünkü cihaz roho minderi patlatabilir diye çekiniyorum). Onun için ben de dışarı çıkarken Tempur minder kullanıyorum. Nispeten iyi, ama roho minderle mukayese dahi edilemez.

Sevgili Bülent: Oturma minderleri hakkında yazdığın yazıları okudum
ama o minderlerin sivri uçlarını görünce oturmayı bırak almaya korkuyorum, çünkü 4 yıl yatak yarası yüzünden yüzü koyu yattım,
halla o korku ile her yattığımda 32 yıldır yüz üstü yatıyorum ,
şu an yaram 4 yıl sonra bir kaç ameliyattan sonra kapatıldı
ama o korku benden hale gitmedi ,ben yanlız yaşayan bir omurilik felçli
ve aktif bir yaşamım var, sizin ve arkadaşların tecrubesinden yararlanmak istiyorum, yazılarınızı okuduktan sonra bır minder almaya
karar verdim ,ama nasıl bir minder alayım karar veremedim
beni bilgilendirirseniz sevinirim ,
En içten sevgi ve saygılarımı sunarım..

Naim abi, bu konuda kafanda en küçük bir şüphe olmasın. Bu minder oturma basısını tamamen ortadan kaldıran muhteşem bir minderdir. Bundan daha iyi ve güvenli minder bugüne dek görmedim, olduğunu da sanmıyorum.

Tekrar ediim: 7 senedir her gün 15 saat oturuyorum bu mindere. 5 saatte bir TAK yapmak için 10-15 dakka yatağa geçerim, onun dışında hep minderde oturur vaziyetteyimdir. Otururken popomu havalandırmak için ellerimle havaya kalkma ihtiyacı bile hissetmem. Bırakın yara, en küçük risk bile oluşmadı bugüne dek.

Vücut ölçüsüne/tekerlekli sandalyene uygun ölçüde minder olması ve doğru hava ayarı olması koşuluyla, bu minderi kullanan birisinde yatak yarası olma ihtimali neredeyse sıfırdır.

Önceki mesajlarda yazan şekilde sağlık raporu al. Raporda mutlaka ortopedist veya fizik tedavi uzmanının imzası olsun. Bu haliyle sigortan 600 YTL civarında bir ödeme yapar sana. Bu bedel karşılığında firma minderi sana verecektir. Herhangi bir fark talep edeceklerini sanmıyorum.

Roho Yüksek Profil Oturma Ünitesi modelinin sana uygun olduğunu düşünüyorum. Ölçü olarak, tekerlekli sandalyenin oturma yerinin ölçüsünü al, o ölçünün içine oturacak maksimum büyüklükte olsun alacağın minder.
Aklına takılan her türlü soruyu buraya yaz lütfen.

Naim bey bende comform aldım 7-8 ay oldu ve uzun süre oturabilmenin keyfini yaşamaya başladım. Önceden aklım po... da yaşamaktan sıkılmıştım.
SSK minderi tamamiyle karşılıyor emekli snadığı 123 $ ödeme yapıyor.
Bu minder gerçekten yaşamımıza kalite katıyor.

Bülen bi üstteki yazını okudumda, bende cihaz kullanıyorum evden çıkarkende cihazla çıkarım ve mindere öle oturuyorum kaç aydır patlama yada minderde deformasyon yaşamadım.
Birde TEMPUR nasıl bir minder açıklamanız mümkünmü. (Jelli olanlardanmı) Eğer öleyse bende almanyadan getirtmiştim ancak uzun süreli kullanamıyordum onu. Birde jelden dolayı hep buzgibi oluyordu malum bölge :)

Benim bel ve dizlerde kireçlenme var. Dizler bükülmüyor ve beldeki kireçlenme de beni öne doğru itiyor. Dolayısıyla mindere aşırı bir baskı oluyor. Bu yüzden hiç riske girmiyorum.

Dışarı çıkarken kullandığım Tempur minder jelli değil. Jelli olanlar berbat bence de. Tempur, kendine has özellikleri olan bi ürün. Uzay teknolojisinde kullanılan bişey.

op_seat_cushion.jpg

www.tempurturkiye.com

wedo, naim abinin o ürünü senin aracılığınla sorunsuzca almasını sağlaman mümkün mü? Neler yapması gerektiğini tam anlatırsan, fazladan para isteyebilecek kişilerle de uğraşmamış olur.

Tamam bülen anladın TAMPUR minderi ist. bir arkadaşım kullannıyor evet bu minderde çok iyimiş. (Ama bana pek güvenli gelmedi biz 15 saat oturabiliyoruz ya havalılarda)

Naim abiye yardımcı olacağım ona özelden yazdım gereken her konuda destek olurum.
(Bu arada bende kendime conform yatak yazdırdım 1 günde hallettim ve şimdi sağlık işlerinde evraklarım, bu minder meseleme benzemeyecek :) )

Arkadaşlar tekrar etmek istedim. Tempur falan iyi bir minder olabilir. Ancak her tekerlekli sandalyede oturan kişinin kesinlikle ama kesinlikle roho minder almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Yıllardır bu minderle sabah evden çıkar akşam geç saatlerde dönerim ve döndükten sonrada bilgisayarın başında saatlerce otururum. Buna rağmen en küçük bir kızarıklık dahi olmaz. doktorların her on dakikada yapın dediği push up olayını hiç mi hiç yapmıyor olmama rağmen bu böyle.

Önceki yıl arabamda kullandığım düşük profil roho minderim tamir göremeyecek şekilde zarar gördüğünden gidip 500 ytl verip başka bir minder aldım. Ancak sadece Karadenize gidip gelirken arabamda üzerine oturduğum bu minder yüzünden bası yarası açıldı. Yaklaşık iki ay yüzüstü yattım. O günden sonra tövbe ettim. Rohodan başka minder üzerine milyarlar verilse kullanmam. Kimseye de tavsiye etmem. Bugüne kadar roho minderden daha iyisini görmedim. Babamızın firması değil. Biz satmıyoruz. Satılan üründen pay da almıyoruz. Buna rağmen burdan herkese söylüyorum. Tekerlekli sandalyedeyseniz roho minderi bir şekilde edinin. Bu kadar...

ARKADAŞLAR UZUN SÜREDİR YAZAMAMİŞTIM.HEPİNİZE SELAMLAR VE SAĞLIKLAR DİLİYORUM. Ben uzun süre bası yarası yüzünden çok defalar ameliyat oldum. 1 yıl jelli minder kullandım gene ameliyat oldum hiç tavsiye etmem kimseye jelli minder. Arkadaşlarımın dediği gibi en güzeli roho minder. son ameliyattan sonra roho minder aldım yüksek pirofilini 1 yıl sonra orta yükseklikle değiştim yara bere açıkken iyileşti
. kurtuldum arkadaşlar herkese tavsiye ederim. Nasıl aldığıma gelince par-med ankara da bu firmadan aldım
ssk ödedi. Herkese kesinlikle tavsiyem eğer tekerlekli sandalyedeyseniz kafanıza başka minderi kesinlikle sokmadan roho almanız. Sağlık ve mutlu paylaşımlar dilerim.

Sevgili Arkadaşlar, bilgileriniz ve ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Saygılarımla

Bu kullandığımız roho,comform,meyra bunlar gerçekten harika ürünler.

Bu alttaki bilgiyi comformun katoloğundan çeviri yaptırdım.
İskemik ülserlerin iyileşmesine yardımcı olur.
Dekübit ülseri (bası yarasını) önleme özelliğine sahiptir.
Sürtünmeyi azaltır.
Bölgesel veya hastanın vücut şekline –ağırlığına göre ayarlanabilir.
Drenaj boşlukları sayesinde hastayı kuru tutar. Dayanıklı neoprene malzemesinden yapılmıştır.

Sayın Arkadaşlar '' Roho Quadtra Select ''oturma minderi çok ilgimi çekti
bu mınder den kulanan arkadaşlar bu mınder hakında bılgı verirse sevinirim, başta oturanboğa, pegasus ve diğer arkadaşların ne tip minder kullandıklarınını yazarlarsa bilgi edinmiş olurum,şu an medikal ürünler durduruldu yazılmıyor ama yakında yazılır duyumu aldım ,almışken benim kulanabileceğim bir ürun olsun istiyorum, Saygılarımla...

ROHO High Profile Air Cushion daha yüksek. Yerden daha fazla yükselmeye sebep oluyor. Yara riski çok olan kullanıcılar için

ROHO Quadtro Select - Low Profile ise daha alçak. Özellikle hareketli kullanıcılar için tercih edilebilir. Yerden bişey alması vs. daha kolay olur.

Ben enhancer modelini kullanıyorum. Çünkü öne doğru kayma riskim olabiliyor.

Aslen birbirlerinden çok da farkları yok. Ama ben enhanger modelini öneriyorum. Onda popo kemikleri için ekstra boşluk var.

Not: Ürünü 2007'den önce yazdırmaya bak abi. 2007'den sonra yeni sisteme geçilecek. Ne olacağı belli olmaz...

perşembe günü istanbulda satan tek yer olarak bildiğim (belki başka medikalcilerde satıyordur) rehabcenter'ı aradım. artık ssk nın bu ürünü karşılamadığını söylediler. burda yazılanları okuyunca bende gaza gelmiştim kurum karşılıyorsa alıyım diye ama ssk bu ürüne hiçbir ödeme yapmıyormuş. haberiniz olsun.

Arkadaşlar bundan 1 hafta önce ben comformun yatağını (bu minderin aynısı 80cm x 120 ebadında)yazdırdım raporunu aldım ve ssk onayladı sağlıkişlerine gitti ve ihaleye açıldı. Ama sizer için pazartesi bunu izmir sağlık işleirnden öğrenirim böle bi olumsuz genelge gönderilmişmi diye.

alp_alp' Alıntı:
.SSK dan bu minder için 590 ytl ödemeyi 5-6 ay sonra alabilidim.Çünkü kurumlar arası, iller arası uygulamalar .ok farklı belki bir çok arkadaşımız fark bile ödememiş olabilir. Benim firmaya ödedediğim miktar 980 ytl. Neredeyse yarı yarıya bir fark oluştu.En azından paramın bir bölümünü alabildiğimize sevinmekten başka bir şey yok.Aldığım minder roho enhancher modeli.

SSK bu minderin tamammını ödüyor. Bu uygulama yaklaşık 2 yıldır devam ediyor.

Wedo gerçekten SSK tamamını ödüyor olabilirdi fakat biz biraz aceleci olup çok fazla zaman kaybetmeğe vaktimiz olmadığı için( Yara oluşmuştu) hemen kendi paramızla alıp SSK’ nın bize ödemesini öyle bekledik. Fakat Sigorta Kurumunun ödemesi her yerde aynı sanırım 600 ytl di. O zaman bizler mindere çok para vermiş olduk galiba. Çünkü 980 ytl para ödemiştim Rehabcentere. Bursa Sigorta Kurumu ödemeyi yapıyordu ben o parayı tahsil edeseye kadar ödediğim telefon görüşmesi cabasıdır. O dönem Balıkesir Sigorta minder parasını ödemiyordu.

Naim ağabey sizin sıkıntınızı anlıyorum almışken işime en yarayacak olan minderi alayım diyosunuz haklı olarak fakat burada da belirtildiği gibi biraz aceleci olmak zorundasın çünkü 2007 olunca ne olacağını hiç kimse bilmiyor. Oturduğum minder Roho Enhancer modeli benimde sana söylediğim gibi aldığım dönemden beri yaram geçtikten sonra hele ki yazın 20 saate yakın oturduğum kalkıp havalandıramadığım zamanlar oldu fakat bu minderler olmayıp bahsedilen başka bir minder olsaydı çoktan yaralarla uğraşmaya başlamıştım. Ama tabi ki sen hareket içersinde olduğun için devamlı ev içersinde bahçende eğilmen gerektiğinden benimde şahsen fikrim yüksek profilden öte düşük profil almadır. Fakat belirttiğim gibi yinede yanlış bir şey söylemek istemem..

Alp malesef roho comformdan pahalı. Şimidi kargodan yatak geldi bir arkadaşın acil ihtiyacı var diye mecburen roho getirttik. Comformla fiat farkı var, yatakta 80$ fark var.

Arkadaşlar Roho oturma minderi için bir iki medikal ile tel le görüştüm
hepsi ayrı fiat soyluyor aynı ürün için, benim için önemli olan üç beş kuruş
fark değil ,yarın bir sonun çıkarsa ürününe sahip çıkacak durüst bir medikal den almak istiyorum, bana yakın olmasıda daha uygun olur diye
duşunuyorum ,tekrarlıyorum durust bir medikal olması önemli,
bana yardımcı olacak,beni bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden
teşekkür ederim.Saygılarımla

istanbul rehabcenter yüksek profil için 687 dolar + kdv, alçak profil için 657 dolar + kdv demişti. fiyat olarak bir de bunu duymuş olun. ben almadım.

OturanBoğa' Alıntı:
Havalı olan yara riskini sıfıra indirir ve günde 15 saat sorunsuzca oturabililirsin, ama jelli minder her zaman büyük risk oluşturur.
Mesela nasıl riskler almayı düşünüyorumda? :roll:

Üst Alt