Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2026’da engelli maaşı ne kadar olur?

@Sarman haksızlığın dik alası zaten iyi valla ben amirden emir alayım akşama kadar çalışayım sen yat hergün aynı maaş oldu canım . 😜

@sokr@t bir de şu var diyelim ki ruhsal engellisin ben gibi çalışırken remisyonun bozuldu sonra senelerce doktora para ödedin ama yan gelip yatsaydın remisyonun hiç bozulmayacak doktor paran da cebinde kalacaktı ee aynı maaş alacaksam ben neden hem sağlığımdan hem paramdan olayım enayi miyim evde mis gibi oturduğum yerden aynı maaşı alırım di mi

@Sarman basarı nın dediği sistem olsa zaten inan ki çok kötüye kullanılır çalışacabilecek durumda olan engelli de çalışmaz enayi mi ?

Bu konuda basari arkadaş haklı.Siz çalıştınız, bedavamı çalıştınız,devlet maaşınızı ödedi. Şu anda eşitiz.

@İhsan12 yapma ya eşitmişiz sen yat hergün hiç yıpranma eşitmişizzzz ! benimle aynı maaşı al oldu tabii fazla da versinler mi ister misin?

@İhsan12 şu anda eşitiz derken ödediğimiz primler ne olacak SGK topladığı primlerden maaş öder kimse prim ödemezse nasıl maaş alacaksınız

@Sarman eşit falan değiliz sallıyor işte n'apsın ben okuyacağım üstüne sınav kazanacağım birde çalışacağım eşitmişizzzzzz hadi oradan !

@sokr@t bir de okudun çalıştın hadi diyelim bu engel oranınla alakalı orada haklı olabilirler adam aşırı engelli ve hem okuyamıyor hem çalışamıyorsa napsın ama onun da çözümü var isteğe bağlı prim ödeyip malulen 5 senede emeklilik hakkı tanımış devlet ama bu arkadaşlar hiç prim ödemeden normal emekli ile aynı maaşı almak istiyor yani hem pastam dursun hem de karnım doysun diyorlar

Son düzenleme:
@Sarman çalışanla ne şekilde olursa olsun çalışmayan hiçbir şekilde aynı maaşı alamaz benim fikrim de zikrim de bu ! Ne çeşit engelli varsa çalışan insanın ne suçu var ne yapayım yani çalışamıyorsa ha şunu demekte haklılar çalışmayan engelli emekli asgari ücret alsın ama çalışanda onun üzerinde almalıdır ve alsın deseler haklılar onun dışında hiçte haklı değiller gözünü çalışanın maaşına dikmişler iyi oldu valla!

@sokr@t bir de kamuda çalışırken ne ağır engelliler gördüm %90 spastik engelli bir adam vardı o adam o halde üniversite bitirmiş ekpss yi kazanmış ve üzerine hergün işe geliyordu o halde çalışıyordu eğer bu arkadaşlar para pul hesabı yapabiliyorlarsa o kadar da engelli değiller gibi

@Sarman senden benden sağlamdırlar emin olabilirsin kendileri de çalışsaydı aynen bizim gibi düşünürlerdi hiç yemesinler bizi .;)

Başarı çalışamıyorum diyor.O da kendince haklı.Okuyunca benim durumum aklıma geldi.Zorla ilaç dayadılar.İlaç yan etkisinden kendi oturduğum yerde rezil oldum iş bulamadım.Tanıyı isteyerek almadım.Son beş sene dışında istek dışı ilaç kullandım.Zorla veriyorlar yani.Kendimi bildim bileli de bir hakkım olmadı.Hep yanlışlıklar içinde kaldım.Zorla defalarca hastahaneye yatırıldım.Şu an bile adli bir olay olsa ki bu benim hakkımı savunmamla ilgili polisi savcısı doktoru beni savunmayacak.

Hiçte haklı değil kimsenin engel durumu kimseyi ilgilendirmez hiç çalışmamış engelliyle çalışıp emekli olana da aynı maaş verilemez .
Şunu deseniz olmuyor mu çok mu zor bu çalışmayan engelli emekli asgari ücret almalı eyvallah ama çalışıp emekli olan daha fazla almalı.

@sokr@t eğer zam yapılacaksa tamam yapılsın ama çalışmayanla çalışanı eşitlemek değil de çalışmayana da çalışıp emekli olana da yapılsın yerden göğe kadar haklısın bir de eşitlik eşit durumda olanlar arasında olur çalışanla çalışmayan arasında mutlak eşitlik olmaz ikisi de geçinsin bunu herkes savunur ama ikisi de aynı maaşı alsını savunmak eşitlik adı altında haksızlık istemektir

@Sarman zaten en düşük emekli maaşı belirleme olayı falan çıkardılar maaşların içine ettiler hepsini en düşük emekli maaşına yaklaştırdılar.

@İhsan12 hocam bence de bu devirde 9bin sadaka gibi bir para ama 23bin de çok az ikisi de artsın ben bunu savunuyorum misal tüm maaşlara yüzde yüz zam gelsin

@sokr@t
keyfi değil işte anlamıyonmu anlamakmı istemiyon adam kör sandelyede mahkum ruhsal hasta bunlar nasıl çalışsın kardeşim

@basari sen anlamamakta direniyorsun galiba yazdıklarımı okusana tekrar kimsenin engeli kimseyi ilgilendirmez çalışamıyorsa bir kişi çalışan insanın suçu mu bu hiç çalışmamış birisi çalışan insanın maaşı kadar maaş talep edemez çalışanın suçu değil birinin kör v.s. olması .
Tekrar yazıyorum çalışmayan emekli asgari ücret alsın eyvallah ama çalışarak emekli olmuş engelli de çalışmayanın üzerinde maaş alsın.

ben ruhsal hasta olarak nasıl okudum nasıl çalıştım çok mu kolay oldu sanıyorsun senelerce hastane köşelerinde süründüm hastanede defalarca elektro şok oldum akraba denilen akreplerin biri bile ne aradı ne ziyaretime geldi

@sokr@t
adam engelliyse çalışanın aldığı maaşı alması lazım sen diyon düşük alsın herkesin görüşü ayrı

@Sarman
düşenin dostu olmaz

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt