Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastaları özürlü raporu alabiliyor mu?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Tip 1 şeker hastası olanlar özürlü raporu alabiliyor mu? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.

tip 1 diyabet hastası olanlar için 2006 yılında yayınlanan yönetmeliğe göre%40 özürlülük oranı verilmesi "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın üstünde ve bu değerin altına düşürülemeyen, ketoz gösteriyor olması" diye şarta bağlanmıştır.
tabi burada şöyle bir olay var:
Doktor yada kurul nerden bilsin benim ortalam şeker değerimin 200 altında yada üstünde olduğunu. Rapor almak için başvurdum yakın zamanda.Benden sadece bir sefere mahsus tahlil istediler onlar da açlık 140 tokluk 129 çıktı(keşke her zaman böyle çıksa) . buna bakıp da karar verecek heyet üyeleri mesleklerinin gereğini yerine getirmiş olurlar mı bilemem ama HbA1c değeri belki belirleyici olmaktadır o da 8,9 çıktı.
diye görüş bildiriyorum sayın orta şekerli kardeşim.
bu konu başlığı altından sonucu yazarım bilgin olur.

sayın hsynzcn ben şuan diyabet hastası olarak askerlikten muaf durumdayım işkura başvurduğumda beni devlet hastanesine sevk etti orada benimde kan tahlilimi yaptıklarında şekerim 487 çıktı diyabetus militus teşhisi konuldu raporumda fakat raprunda doğrultusunda diğer başvurduğum bölümler (kbb göz fizik nuroloji ) sağlam onayı verdiler sizce ben %40 özürlü raporu alabilirmiyim

Cetvelde şu var:
G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus %40

NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir

tip2 teşhisi yapılırsa

eğer bana tip2 teşhisi yapılırsa doğal olarakta %20 verilirse itiraz hakkım yada tekrar heyete gönderilme durumum söz konusu olabilirm çünkü ben tip 1 hastasıyım saygılarımla

vallahi benim var 2002 de almıştım ama şeker ve göz birlikte vermişlerdi %45 tek şeker yeterli olmuyor sanıırım

selamlar...tip 1 şeker hastasıyım özürlü raporu için başvurdum yapılan muayeneler sonucunda cıkan degerleri veriyorum..özürlülük oranı kac cıkar yardımcı olursanız cok sevinirim..teşekkürler..

kulaklarda %30 kayıp
gözler 2,5 miyop

açlık kan şekeri 456
keton +1
HbA1c 11,5

sen kesin %50 alırsın kardeşim geçmiş olsun

Arkadaşlar siz nasıl diyabet hastasısınız?Hiç mi diyet yapmıyorsunuz.Hba1c 7'yi geçmeyecek hatta 6.5'u ne yapıyorsunuz yahuuuuu....Allah aşkına dikkat edin...Herkese diyetisyene gitmesini şiddetle öneririm.3 günlük yediklerinizi ve aç tok şeker ölçümlerini yazıp gidin..

insülin pompası var ona geçin tavsiyemdir bende memnun kaldım zahmetli biraz ama HA!C 8.5 den 4.7 ye düştü insülin kullananlara tavsiye ederim arkadaşlar

rapor için nereye başvurabilirm?

Arkadaşlar merhaba ben 10 yıldır dm hastasıyım. özürlü sayılırım heralde :d bu raporu almak için nereye başvurmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler

cnn 55 özürlü rapotu almak için önce iş bulma kurumuna git onlar seni yetkili bir hastaneye sevk ederler parada almazlar ordan alabilirsin

arkadaşlar bu rapor işini ben daha yeni öğrendim ama zaten verilen bilgilere göre ben alamam herhalde o raporu ;)
4 seneden beri Tip1 Diabetim ve dikkat ediyorum Hbc1 6.5 üstüne çıkmadı daha askerlikten muaf oldum yine düzgün çıktığı halde sonuçlar ama bu rapor için kendimi hırpalamam gerekiyo anladğım kadarıyla :)
yemediğim herşeyi oturup tıkınmak gibi :D bu arada sonuçlarını yazan bazı arkadaşları okudum da sonuçlar iç açıcı değil hiç dikkat edin arkadaşlar aman ilerisi için önemli biliyosunuz..

arkadaşlar merhaba bende geçen sene şeker çıktı daha yeni böyle bi rapor alınabildiği söyledin acaba almak için başvursamn mı vurmasam mı diye kararsızım . birde kpss ye hazırlanıyorumm acaba bi sorun olurmu böyle bir rapor alsam hiçbirt bilgim yok biraz bilgi verebvilirmisiniz

Raporunuzun KPSS'ye hiç bir zararı olmaz. KPSS'ye girerken raporunuzu beyan etmek zorunda da değilsiniz zaten...

Sakatlık oranı cetveli der ki:

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus % 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard Formülü ile eklenir.

İyi günler benim babam 49 yaşında.11 yıldır şeker hastası.Babam
komplikasyon yapmamış Diabetes melitus
hastası.Açlık kan şekeri genellikle 220-230-240 arasında.İnsilün kullanmıyor.Babam şeker yüzünden çok kilo kaybetti.Ayrıca bi gözü ileri derecede miyop,sağ kolunda kireçlenme var ve sağ dirseği yamuk,kolesterolü yüksek,nefes darlığı çekiyor.Babam 1997 tarım bağkuru girişli.2744 gün tarım bağkuruna prim ödedi.1570 gün ssk ya prim ödenmişliği var.Ayrıca aktif tarım bağkurklu rapor alırken bi sorun çıkar mı?Babam bu saydığım rahatsızlıklar yüzünden çalışamıyor.Babam özürlü raporu alıp emekli olmak istiyor.Bu saydığım rahatsızlıklardan %40 rapor alabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

diabet için rapor alabilirsiniz.bende tip 1 diabet hastasıyım vergi indirimide aldım engelli kadrosunda bir firmada çalışıyrum...

tip 1 tip 2 diyabetliyiz diyenler neye göre söylüyorsunuz ilaç raporunuzdaki tanıya göremi söyliyorsunuz. bu konuya açıklık getirelim..

ben tek sekerden aldım 100 de 40 bende 10 yıldır diyabetim

487 mi nediyonuz siz benim 160 oldumu seker rahatsiz oluyom sürekli duzenli spor yapiyom en fazla 110 cıktı bazen alkol aldigimda 150 160 cıkıyo arkadaslar dikkat edin diyabet cok sinsi hastakliktir bobrek ve gozler ilk zarar gorcek yerler

Sonuç olarak babam 4 tane rahatsızlığındna dolayı engelli raporu alabilir mi?

Arkadaşım baban diabetten ve gözden rapor alabieceği kesin ancak diğer hastalıklarından dolayı nasıl ve ne oranda rapor alabileceğini bilemeyiz. o kadar iyi ve kötü örnek varki bu konuda.. En iyisi bir hastaneye engelli raporu için başvuru yapıp muayene ve oranları alıp görmek gerekir...
Birde babanın emekli olabilmek için gerekli şartlara prim ve gün gibi iyice bir kontrol etmek gerekli alacağı en az oran % 40 olmalı % 60 ve üzeri alırsa iş daha kolay olur.. Haydi kolay gelsin..

ben 2003 yılından beri Tip 1 diabet hastasıyım. ilk hasta olduğum zamanlarda özürlü raporunu%40 olarak almıştım.ancak daha sonradan okulbitip işkura kayıt olmaya gidince raporun süresi dolmuş yenidenalman gerekiyor dediler. ve ben tekrar heyete başvurduğumda özür oranım0 a düşürüldü. demekki sadece 200 ün altında kaldığına bakarak mı böyle yaptılar. olur böyle şey ya. bi ölçümle karar verlecek şey mi bu?
Bir konuda daha sizlerden yardım isteyeceğim. Devlet memurluğuna girişte şeker hastalığı 'yurdun heryerinde görev yapmaya' engel bir durum teşkil eder mi? atamam olduktan sonra tam teşekküllü devlet hastanesinden rapor istediklerinde raporda şeker hastası yazması sorun yaratır mı?
Teşekkürler.

ben de tip1 diyabet hastasıyım 3 yıldır,geçtiğimiz yaz (yaklaşık 8 ay önce hem insülin pompası takıldı,hem de uygun iş bulmam için doktorum kendisi % 46 raporumu çıkarttı.tabi kolestrol de göz önüne alındı sanırım.regülasyon sağlanamadığında rapor kolay çıkıyor anlayacağınız.düzenli ise pek te kolay olmuyor

verdiler;çünkü diyabetle birebir gelişmişti bende.

sana göre ona göre diye bir şey yok özür oranı listesinde bakarsanız görürsünüz.

Üst Alt