Beni Bursa Çekirge Devlet Hastanesine sevk ettiler. Bu sefer Dahiliye, göz, Nöroloji ve Nefroloji branşlarına başvurdum. Nefroloji hariç diğer testlerim ve sonuçları şöyle.
Göz;
Görme her iki gözde tam. Proliferatif diabetik retinopati (derece verilmedi)
Nöroloji;
Yazılanları tam okuyamadığım için teşhisi yazamıyorum. Ancak el ve ayaklarda yanma hissi ve uyuşmalar sebebi ile yapılan EMG testinde yazan sonuç hafif derecede sensorial aksonal polinöropati ( verilen derece %5)
Dahiliye;
AKŞ 418- Kolestrol 201 (normal değerlerin üstünde)- HBA1C 8.3- İdrarda glukoz pozitif- Keton pozitif
dahiliye uzmanı nefroloji uzmanının teşhisinden sonra vericem dedi.
Nefroloji;
Testler daha tamamlanmadı.
Şimdi benim sorularım şunlar. Şu hali ile bile benim ilgili madde gereği dahiliyeden %40 almam gerekmiyor mu? Nefroloji ayrıca değerlendilicek tabiki.
G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1-Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
NOT: Komplikasyonlar
Balthazard formülü ile eklenir.
Birde bu yukarıda bahsettiğim gibi ikinci başvurum. Burada alınacak derece yeterli olsun yada olmasın nihai rapormudur. Yoksa %40 veye üzeri alırsam ilk raporla çeliştiği için bir başka hastaneden de rapor almam gerekecek mi?
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. Tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun.