Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastaları özürlü raporu alabiliyor mu?

merhaba ben yaklaşık 3 yıldır şeker hastasıyım ve bir türlü kurtulamadım kurtulamamdan ziyade bu beni iyice bitiriyor tedavi olmama rahmen ve çalışmama engel bununla ilgili nereye başvurup nereden bilgi alabilirim ve bu raporu nerden ve nasıl çıkartırım teşekkürler..

saglık raporu vermeye yetkili hastanelerden birine başvurup alabilirsiniz. vergi indirimi almak için çalışıyor olma şartı vardır.

İzmir - İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir - İzmir Dr.Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir - İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Arştırma Hastanesi
İzmir - İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi
İzmir - İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi
İzmir - İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir - İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir - Aliağa Devlet Hastanesi
İzmir - Bayındır Devlet Hastanesi
İzmir - Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi
İzmir - Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi
İzmir - Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi
İzmir - Çeşme Alper Çizgekanat Devlet Hastanesi
İzmir - Foça Devlet Hastanesi
İzmir - Menemen Devlet Hastanesi
İzmir - Ödemiş Devlet Hastanesi
İzmir - Seferihisar Nejat Hepkon Devlet Hastanesi
İzmir - Tire Devlet Hastanesi
İzmir - Torbalı M. Enver Şenerdem Devlet Hastanesi
İzmir - Urla Devlet Hastanesi
İzmir - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
İzmir - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
İzmir - Güzelyalı Asker Hastanesi
İzmir - İzmir Asker Hastanesi

Arkadaşlar ilk olarak merhaba. 3 hafta önce bir hastaneye vergi muafiyeti ile ilgili başvurdum. 6 yıldır şeker 4 yıldır hipertansiyon ve sol gözümde göz tembelliği var. Gözden %11 Diyabetten %30 ve hipertansiyondan %7 verdiler. Açlık kan şekeri: 429 HbA1c: 9.0 çıktı. Salı günü heyete gireceğim. İlk olarak heyette ne gibi seyler oluyor? Doktor %40 heyetten alırsın dedi ama... Bide sizce hastane yani heyet sizce % kaç verir ve Ankara bir düşürme yaparmı yaparsa aç düşürür sizce?Şimdiden teşekkür ediyorum.

benm abimde şeker hastası aç 280 ve üzeri geliyor aimn ağır bel fıtığı var amaiyat diorlar ama özel sektörde torna tesfiye ustası olrakçalışıyor ağır sanayıi yanı amaliyat olursa nasıl çalşırki koşullar ağır sanayii sonuçta abim özürlü raporu alabilirmi sigorta günü çoktan doldu 6000 ne yaklştı malül olbilirmi acab oturan boğa kardeşim sen bukonularda uzmansın bilgilerini bekliyorum saygılar yücel 05306959919

tkaya1907;
Hipertansiyonda % 7 gibi bir oran yok en düşük % 10 dur bir yanlışlık olmasın ..Kontrol et veya itiraz et
30+11+10 = % 44 yapar
Hastaneden onaylanırsa bu tür hastalıklarda Ankara pek düşürme yapmaz en kötü ihtimalle % 40 - 44 arası onaylanır tabiki rapor usulüne uygun düzenlendi ise. Kolay gelsin...

yüce;1
Diabetten (durumuna göre) max % 40 alabilir bel fıtığında da en az % 8 alabilir ancak bu oranların kesinleşmesi için hastaneye gitmesi gerekli. Malülen değil vergi indirim belgesi alarak emekli olursa daha avantajlıdır ancak durumunuzun daha açıklayıcı olması gerekir. Alırsa- olursalarla net bir çözüm sağlanmaz mutlaka raporu alın onun üzerinden yorumlayalım. Kolay gelsin.

valla huku abim dediğin doğru olabilir yada büyük ihtimalle benim bir yanlışım olabilir ama. şeker ve tansiyondan %37 verdi doktor (neden küsüratlı onu bende anlamadım) gözden ise %11 aldım. bakalım işte yarın hastanede heyete gireceğim hayırlısı ile inşallah.

Emekliliğe başvuran diyabet hastası var mı?

diabetli olup vergi indirimi alıp emeklilik bekleyen kaç kişiyiz ?? peki emeklıklı olurkun sıkıntı çekenler varmı aramızda. % 52 indirimim var haziran ayında gunum doluyor sonrası emeklılık için başvuracağım hadi hayırlısı

free;
Sadece şekerden mi aldınız bu % 52 oranı, başka hastalıklarınızda var mıydı? Vergi indirimi aldıktan sonra, emeklilikde olur inşallah.. Bence en zoru vergi indirimi..:)

tkaya1907;
Sizin rapor işiniz ne oldu? Yüzde kaç oran çıktı heyetten?

Bacıbey Şeker 40 aldım 12 de rapor alırken tüberküloz rahatsızlığım vardı ona verdıler 2008 de vergi indirimi almıştım kardeş emeklilik de az kaldı :) 7 aya kadar pirim ödenecek ondan sonra 17 SGK ilk süresi bekleyeceğim işte hayırlısı olsun

yardım

benim şekrim tip1 açlık kan şekerim 389 (hba1c) ise 10,2 benim kollerstrolüm var +gözlerde rahatsızlık var. kalbimden anji oldum. bir tane stent var ayaklarımda düz taban var emeklilik için özürlülük raporum sizce kaç olur.
yaşım 44 ssk pirimim 7300 ssk girişim 1987 lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Type 1 olup ha1c nin 8 ve üsdü olması % 40 almaya yeterli olacakdır.bu şekilde rapor alıp ömss de işe başlayan arkadaşlarım var.ayrıca bende type 1 im.

benim şekerim açlık 389 çıktı ha1c ,ise 10,2 çıktı ,4 sefer anji oldum damarımda 1 stent var, doktor dedi damar daralması var gözlerimde problem var rapor %kaç alabilirim yardımcı olursanız sevinirim,

insüline bagımlı tip2 hastasıyım[nasıl oluyorsa]karar veremediler oran vermek icin ankaradan geri gelen raporuma taplonuz eksiktir denildi endokronolojiye sevk ettiler randevu aldım 1 ay bekledim 1 hafta kaldı bu durumda olan arkadaşlarımı bilgilendiririm sonuctan

boyun fıtıgından ameliyat oldum bel fıtıgımda var %17 verdiler.

gözden diyabetik retinopati(sag ve sol gözlükle6/10) %12

nöropatik agrı %10

hipertansiyon %10

merhabalar ben 12,5 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım son 4 yıldır sürekli komaya giriyorum. Diabetis melitus ve keton teşhisi falan konuldu en son 4 ay öncede komaya girip 6 gün yoğun bakımda kaldım hba1c sonuçlarım 14 15lere kadar çıkıyodu 1 ay öncede 8.8 idi bi kaç aydır şekerim biraz normale döndü ama bu aralar çok düşmeyede başladı 40lara kadar düştü, birde diabetik nöropati tedaviside başladı ayaklarımda çok şiddetli ağrı yanma ve uyuşma var gözlerimdede hafif bulanık görme var. Ben bu durumda özürlü raporu alabilirmiyim ki :confused:

Tip 1 diyabetli iseniz en az % 30 alırsınız Tip 2 iseniz % 20 verirler göz için oran vermeleri zor ama Nöropati için oran verirler.. ilaç rapounuzda E 10-14 arası ne yazıyor..

E 10 Tip 1 diyabetlisiniz muhtemel (Nöropati ,Nefropati,Retinopati ) komplikasyonlar ile % 40 alırsınız. başka rahatsızlıklarınız için + % oran alabilirsiniz.

​selam arkadaslar seker tüberküloz akciger hastalarina malulen emeklilik geliyor hadi gözünüz aydin

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilikle ilgili değişiklik planını Başbakanlık’a gönderdi.

Yeni düzenleme, malulen emeklilikte kapsamı genişletiyor. Düzenlemede Bazı kronik hastalıklar da maluliyet kapsamına giriyor.

Bu çerçevede şeker, tüberküloz ve sara gibi hastalıklar da malullük tanımına girecek.
Böbrek hastalarının şikayetlerine yol açan nakil sonrası maluliyetin sona ermesi durumu da ortadan kaldırılıyor.

Diğer organ nakillerinde de malulen emeklilik hakkı sağlanması öngörülüyor. (ntvmsnbc)

mrb arkadaşalar ben 6 yıldır tp 1 şeker hastasıyım daha önce rapor çıkarmak istemiştim, ama doktorum bana en fazla %20 falan olur diyordu.forumdan araştrdım biraz şekeri 200 altında tutamayanlar %40 alıyomuş heralde hca1 testi bazen 200 altında gösteriyo bazende 200 üstünde çıkıyo napabilirim bu konuda bigisi olan var mı ?teşekürler.

AZDHMN;

Başka hastaneden rapor almayı deneyin..

merhaba. tip 1 dm ve göz kusurum var. sol gözümden %35 dedi doktor heyet sonunda tahmini 45 - 50 engelli raporu alacağım ve haklarımı bilmiyorum. hastane dilekçesine ne yazmalıyım ( vergi indirimi vs) ve haklarım neler? ayrıca engelli aracı alabiliyor muyuz? lütfen yardımcı olun saygılar

Merhabalar
kısa bir süre önce sitenizle tanıştım ve burada okuduklarımla bende bir rapor süreci geçirdim. Başımdan geçenleri size anlatıp bundan sonrası için neler yapabilirim bunun cevabını almak için sizden haber bekliyor olacağım. 16 senelik Tip 1 diabet hastasıyım hastalığımın tam karşılığı tip 1. Özellikle yazıyorum burada bazı tartışmalara şahit olduğum için. 31 yaşındayım 15 yaşından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum. Mücadele diyorum çünkü değerlerim uzun süreli kontrol altında tutulamıyor. Hastalığımın ilk gününden itibaren insülin kullanıyorum. 6-7 ay önce tesadüfen şeker hastalarının dereceli rapor aldıklarını öğrendim. Konuyu araştırdım. Bir gün müracaat ederim diyerek geçiştirdim hep. taki 20-25 gün önce bir iş görüşmesinde kısmi renk körü olduğumu öğrenene kadar. evet kısmi renk körüsün deyip beni mülakata almadan elediler. O zaman anladım ki bu hastalık benden bir şeyler almaya başladı. Hemen bursa devlet hastanesine heyet için başvuruda bulundum. sadece dahiliye ve göz için müracaatta bulundum. Gözlerimde -1.50 derece miyop astigmat ve kısmi renk körlüğü(ancak 1 derece dahi vermediler) dahiliye uzmanı da AKŞ: 383 TKŞ:378 HbA1C: 10.2 Rapor teşhis Diabetus mellitus Tip 1 Aldığım derece 0. Ben bu değerlerle %40 rapor alabileceğimi düşünüyordum. Raporu bugün 6 Eylül'de aldım ve İl sağlık müdürlüğüne aynı gün itirazda bulundum. Bana 10 gün sonra Çekirge devlet hastanesine gitmemi söyledi. Açıkçası ben bu değerlerin %40 raporu alabileceğine inandığım için başvurdum. Bu raporu almak isteme sebebim erken emeklilikten çok iş bulma konusunda bana yardımcı olması. artık yaşım sebebi ile iş bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum. özellikle şeker hastası olduğunuzu söyleyince iş veren bir adım geri atıyor. çünkü normal kadroda çalıştırıp engelli kadrosu muamelesi yapması gerekiyor bir bakıma. sizce bu değerlerle yeterli oran alabilir miyim? Daha başka branşlarda da heyete girmeli miyim? Bana nasıl bir yol tavsiye edersiniz? ayrıca sitede ki genel kanıya bende katılıyorum. rapor oranı çok büyük bir olasılıkla doktorların iki dudağının arasına bağlı. Keza benim öyle oldu. Beni konuşturmadılar bile. Ezbere iş yapıyorlar. Heyet deyince insanın aklına daha farklı bir yapı geliyor. ama maalesef...

evet malesef öyle.. doktorların inisiyatifine bağlı herhalde anlamadım, her doktor kafasına göre bir oran söylüyor..

diyabete baglı komplikasyonlar retinopati(Göz),nefropati(Böbrek),nöropati (Ayak) ,tansiyon ratatsızlıklarınız varsa + oran alabilirsiniz .

Beni Bursa Çekirge Devlet Hastanesine sevk ettiler. Bu sefer Dahiliye, göz, Nöroloji ve Nefroloji branşlarına başvurdum. Nefroloji hariç diğer testlerim ve sonuçları şöyle.

Göz;
Görme her iki gözde tam. Proliferatif diabetik retinopati (derece verilmedi)

Nöroloji;
Yazılanları tam okuyamadığım için teşhisi yazamıyorum. Ancak el ve ayaklarda yanma hissi ve uyuşmalar sebebi ile yapılan EMG testinde yazan sonuç hafif derecede sensorial aksonal polinöropati ( verilen derece %5)

Dahiliye;
AKŞ 418- Kolestrol 201 (normal değerlerin üstünde)- HBA1C 8.3- İdrarda glukoz pozitif- Keton pozitif
dahiliye uzmanı nefroloji uzmanının teşhisinden sonra vericem dedi.

Nefroloji;
Testler daha tamamlanmadı.
Şimdi benim sorularım şunlar. Şu hali ile bile benim ilgili madde gereği dahiliyeden %40 almam gerekmiyor mu? Nefroloji ayrıca değerlendilicek tabiki.

G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1-Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

Birde bu yukarıda bahsettiğim gibi ikinci başvurum. Burada alınacak derece yeterli olsun yada olmasın nihai rapormudur. Yoksa %40 veye üzeri alırsam ilk raporla çeliştiği için bir başka hastaneden de rapor almam gerekecek mi?

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. Tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun.

Öncelikle Allah hepimize acil şifalar versin diyerek başlamak istiyorum. Aranıza Denizliden katılıyorum. 26 yaşındayım.

5 yıldır tip I diabet hastasıyım ben de. sizler gibi daha yeni heyet raporu almak için başvuruda bulundum hastanelere. "Hastanelere" diyorum çünkü 2 tane hastaneye başvurdum sonuç olumsuz :( burda sizlerin verdiği bilgiler dahilinde ümitlendim alabilirim diye ama malesef tip I diabet olduğum halde bana "sen sonradan diabetlisin tip I olamazsın" diyen doktor oldu. "sen % 20'den fazla rapor alamazsın" diyen oldu falan.

size değerlerimi yazıyorum.
açlık:218
tokluk:278
hemoglabin a1c 8.4 çıktı.

ilk tanı konulduğu zaman tıp I olan bu rahatsızlık nasıl oluyorda işin içine rapor girince tip 2 oluyor. ben neden kendimi yıllardır tip I olarak biliyorum. tamam şeker tek başına yeterli olmayacak biliyorum ama sinir sistemimi bozuyor diyorum "normal" yazıyor :D ne kadar komik değil mi.

sizden isteğim bana bu konuda ne yapabilirim yardımcı olmanız. bana yardımcı olmak isteyenler için 0 546 256 82 56 ismail.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

SAĞLIKLA SAĞLICAKLA KALIN.

ben de tip 1 diabetliyim eğer şekeriniz 200 üzerinde seyrediyorsa rapor alabilirsiiz. ben daha 2 ay önce aldım. diabetik retinopati ile birlikte %60 rapor verdiler.

Taloz85 bana retinapoti, nöropati, nefropati teşhisleri koydular açlık kan şekerim 400 hba1c 11.ıktı buna rağmen %30 verdiler hemde hakem hastane sen hangi şehirden hangi hastaneden aldın

Üst Alt