Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker hastaları özürlü raporu alabiliyor mu?

ben raporu samsun vezirköprü devlet hastanesinden aldım. sana konulan o teşhislerle %40 dan fazla alman lazım ancak çogu doktor yeni yasayı bilmiyor. yeni yasada eğer şeker 200 üzerinde seyrediyorsa raporu vermek zorundalar.

Merhaba,
22 yıldır (bebeklikten) Tip 1 diyabetliyim. Rapor için heyete girmeyi düşünüyorum. Olur da netice olumlu olursa SGK lı çalışan olmam raporu almama engel olur mu?

haticemimtas;

SGK'lı çalışan olmanız rapor almanıza engel değil. Tip 1 şeker için alınabilecek oranlar şöyle;

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

arkadaşlar benimde ilk tahlil açlık 257 ikinci açlık 245 üç gün arayla tokluk ilk 177 ikinci 218 buna karsılık benden HBA1C TAHLİLİ İÇDEDİ ONU DA BU GÜN ALDIM hba1c:7.1 çıktı

üç gün önce tip 2 şekerli oldum! obezlik den oran alayım derken şekerden % 30 aldım

merhaba. 10 yıldır tip1 diyabet hastasıyım. hba1c 6 civarında gelmekte. ancak diyabetler beraber haşimato m var. bunla ilgili de ilaç kullanmaktayım. birde gözümde 2,5 derece miyop var ve birde :) kornea kalınlaşmasına bağlı olarak göz tansiyonum sınırda. %40 engelli raporu çıkar mı ? yoksa hb1ac düşük olduğu için %30 da kalır mı? fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba ,

Bende 1 yıldır tip1 dm yim Trigliserid 199 hba1c 9,66 açlık kan şekerim 403 çıktı sizce bana % kaç rapor verirler , şimdiden teşekkürler.

Mithat bey tip1 diyabetliler icin %40 tip2 diyabetliler icin %20 oran veriyorlar bu rahatsizligin yaninda ayak uyusmalariniz varsa norolojiyede gitmenizi tavsiye ederim

Merhaba Erkan Bey , Bilginiz için çok teşekkür ederim , ayağımda ara ara karıncalanma gibi birşeyler oluyor ,randevu alıp bi göstereceğim kısa zamanda , bugün doktora rapor verirlermi diye sorduğumda bana imkansız gibi saçma bişey söyledi bu oranlarla nasıl imkansız olur aklım almadı , istanbulda tavsiye edebileceğiniz bir hastane varmıdır acaba ?

merhaba benim eşimde tip 1 diyabet hasası 30 yıllık 4 yıldır gözlerine vurdu göz damarlarında kanama nedeniyle 4 yıldır göz tedavisi görüyor lazer anjioydu ayrıca 1 yıldır ayaklarında his kaybı yanma (nuropati)vardı vergi indiriminden emeklilik için başvurdu maliyeye orasıda okmeydanına sevk yaptı ve süreç başladı ayaklarından eeg ye girdi sinir harabiyeti var dendi ama hiç puan verilmemiş hba 9 buçuklardaydı şekerde iki yüzlerdeydi yüzde kırk vermişler diyabete gözede yüzde yedi ankarada yüzde kırkdörde indirmiş ve hak kazandı emekliliğe engelli kartlarını çıkardı bu gün öğrendik emeklilik süreci başladı sgk da emeklisiniz demişler bu gün eksik imzalar tamamlandı

Merhaba Kartanem2 hangi hastaneye gitmiştiniz benim yukarıda belirtmiş olduğum değerlerle eşinizin değerleri birbirine yakınmı acaba yardımcı olabilirmisiniz

evet eşimin hbası aynı sizinle ama gözle beraber 47 verdi okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi 7si göz 40 ı diabet için 2016 ekimin 10 unda başvurduk ancak sonuçlanıyor sizin kolestrolünüz eklenmiş ama ona puan verirlermi bilmiyorum ilaçla tedavi edilebilen rahatsızlıklara puan vermiyorlar pardon eşime yüzde ikide ortapediden tetik parmak için vermişlerdi 49 dan 44 e inirdi ankara biz ayakları için bekledik puan vermediler raporlu ilaç kullanıyor nuropati için

bana şu hali ile % 40 verselerde kafidir bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

cambaz ben tip2 yim %20 sekerden aldim %10 ayakta uyusmalardan norolojiden aldim benimkisi diz kapagimdan itibaren uyusmalar oluyordu

Tekrardan Merhaba dün itibari ile bakırköy dr.sadi konuk hastanesinden %40 rapor aldım

OturanBoğa

Merhaba Abi;

Ben ne zaman ölçtürsem değerler şu şekilde çıkıyor.
Glukoz 131
Tokluk Kan Şekeri 120.Dak.(Glukoz) 125
C peptit 8.23 ng/mL 0.70 - 4.40
İnsülin 182.9
Glikolize hemoglobin (Hb A1C) 6

Ne zaman ölçtürsem durum bu, Buradan herhangi bir oran çıkar mı acaba ? Çünkü mevcut raporum %37 ne yazıkki %3 lazım olan oranı buradan alabilirmiyim. kan şekeri düzelmiyor bir türlü.

arkadaşlar yaşım 37 bana 4 ay önce tip 1 diyabet tanısı konuldu verilen raporda *insülin bağımlı diyabetes mellitüs belirlenmemiş komplikasyonlar * diyor buna göre yüzde kaç alma durumum olur. Ayrıca yakın zamanda sağ troidimin alınmasına karar verildi bu raporu etkilermi. cevaplar için şimdiden tesekkür ederim

Selamlar herkese, diyabetüs mellutus tanısı konulduktan sonra özür oranı almak İçin başvuru yapılır mı acaba. Yani daha başka neler isteniyor oran İçin. Tanı konulduktan sonra minumum oran garanti mi acaba. Teşekkürler

Üst Alt