Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet için hangi oranda özürlü raporu veriliyor?

dervisaga

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
babam tip 2 diyabet hastası. iki gözünde de çok ciddi görme sorunu var (oran olarak bilmiyorum ama karşısındaki kişinin yüzünü bile göremiyor:().
ayrıca diyabetten dolayı bir ayak parmağı kesildi.
özürlü raporu almak istiyoruz.yüzde kaç alabiliriz?

bilgisi olan varmı?

Söyledigine bakılırsa sadece dıyabette yuzde 40 alırsın gözde bır o kadar ama dr baş vurun ama ne ıcın rapor alacam o önemli devlet kurumu yollarsa daha iyi olur

araç alımındaki ötv muafiyetinden faydalanmak için rapor almak istiyoruz

%90 ve üzeri özürlü raporu olduğunda göz de dahil özürünüz ne olursa olsun ötv indiriminden yararlanılıyor.ben yanlış mı biliyorum.

Doğru, %90 ve üzeri olursa 3. derece yakınların kullanabileceği bir araç alınabilir, ama o zaman da aracı araç sahibi kullanamaz.

yani sonuç olarak tip 2 diyabet hastalarına özürlü raporu verilmiyor mu benim miyop sorunum başladı ve sürekli insüline bağlı eklem rahasızlıklarım baş göstermeye başladı yakını 30 cm den göremez oldum uzun süre ayakta çalışamaz oldum ne yapa bilirim

her insana özürlü raporu verilir ... vergi indirimi almak için % 40 ve üzeri alınmalı. tip 2 diyabet için % 20 veriyorlar.

Ertuğrul kardeşim derdim vergi indirimi değil kinayeye gerek yok çalışma şartlarım ağır bir ben tip birim zaten bu ik insanlıktan anlamayan iş verenim vaaar bu üç

diyabet hastalarında uzun süreli şeker yüksekligi ile bazı rahatsızlıklar oluşturabiliyor. diyabetik retinopati, nöropati,nefropati,ateroskleroz,yüksek tansiyon ,guatr gibi rahatsızlıklar olabiliyor.bunlardan biri veya fazlası varsa % özür oranınız artar.

düzgüncan, tip 2 için de oran verilir. Şekerden dolayı sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan her rahatsızlık için ayrı ayrı oran verilir ve sonra bu oranlar balthazard formülü ile toplanarak toplam işgücü kaybı oranı bulunur.

Toplamda % 40 ve üzeri rapor alırsanız, sakat statüsünde çalışabilir, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

defterdarlık sevki ile Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip rapor alın derim...

tip 1 oldugunuzu söylüyorsunuz ilaç raporunuzda E 10-14 arası hangisi

tip 2 ye ilaç kullanıyosan %20 alırsın...ben gecen hafta salı günü heyete girdim...%20 aldım....

Tip1 veya tip 2 ilaç kullanım raporunda yazıyormu? nerden anlaşılıyor bu rapor tipleri?

yukarda yazdım ilaç raporunuzda E 10-11-12-13-14 hangi ibare var.

sedo67;

açlık ve tokluk kan şekeri tahlili yapıyorlar, açlık şeker 200 ün altına düşmüyorsa o zaman insülin bağımlısı demek oluyorki buda tip 1 demek. ayrıca hemoglobin a1c tahlilide yapılıyor bu tahlilde yanılmıyorsam son 3 ayın ortalama kan şekeri ortalama değeri veriliyor. hemoglobin a1c % 8 in üzerinde olursa anlaşılıyorki şekerin 200 ün altına düşmüyor o zamanda tip 1 diyorlar, ve % 40 alıyorsun.

yanlış bilgilendiriyorsunuz yok böyle bir şey. önemli olan kişinin kanında insilün düzeyine bakılır pankreas da insilün üretimi varmı yokmu .tip 1 ve 2 yi belirleyen en önemli unsurdur.

ertugrul01;

Ertuğrul bey,
07.02.1Diabetes mellutes (E10-E14)
E11.8 İNSİLÜN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, TANIMLANMAMIŞ KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE
07.02.1.4-Sadece Oral antibiyotik kullanan Diabetüs mellitusda strip kullanım (E11-E13-E14)
E11.8 İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, TANIMLANMAMIŞ KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE
ibareleri yazıyor.
Tek bir açıklama olsa anlayacağım, ama bir sürü açıklama var, bunlardan hangisini dikkate alıyoruz, raporda yazan açıklama olduğu gibi yazdım.

İlaç raporunuzda E11 ibaresi var diyabet teşhisi tip 2 olarak belirlenmiş.

herkese selam benim raporumda E11.9 ibaresi var rapor şuan yanımda olmadığı için tam anlamı ile raporu ifade edmiyorum sadece E11.9 aklımda kalan ve sabah açlık şekerim inisülinsiz 386 idi şimdi formu okurken bu verilen şeker ölçümü gözüme çarptı bu şeker oranı inisülin kullanarakmı yoksa kullanmadanmı yazılmış ben bu konular hakkında bilgi sahibi değilim o nedenle soruyorum kusuruma bakmayın kullandığım ilaçlar
lantus solo star 100ıu günde 1 * 20
apidra solo star 100ıu günde 3*15
glukofen 1000 ml tablet günde 2 *1

mehmet20
sedo67;

açlık ve tokluk kan şekeri tahlili yapıyorlar, açlık şeker 200 ün altına düşmüyorsa o zaman insülin bağımlısı demek oluyorki buda tip 1 demek. ayrıca hemoglobin a1c tahlilide yapılıyor bu tahlilde yanılmıyorsam son 3 ayın ortalama kan şekeri ortalama değeri veriliyor. hemoglobin a1c % 8 in üzerinde olursa anlaşılıyorki şekerin 200 ün altına düşmüyor o zamanda tip 1 diyorlar, ve % 40 alıyorsun.

yüzde 20 alırsınız kardeşim ...

ertugrul01;

Merhaba,
Hastaların Tip1 olup olmadıklarının anlaşılabileceği bir test daha var. "C-peptit" testi....

Diabetes Mellitus, baştakarbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metabolizmasını ilgilendiren birmetabolizma hastalığıdır.Diabet(Şeker Hastalığı) kendisini kan şekerinin(glukoz) yüksek olması ile gösterir.
Diabetes Mellitus TanısındaBaşvurulan Tahliller:
Şeker hastalığı tanısını koymak içinilgili hekim çeşitli tahliller isteyebilir.Bu tahliller hastanın özelliğinegöre kişiden kişiye farklı durumlarda istenebilir.Tanıda kullanılan başlıcatahliller aşağıda verilmiştir.
Açlık Kan Şekeri: En az 8 saatlikaçlığı olan (kalori almayan) bir kişide kan şekerinin 126 mg/dl veya üstüolmalıdır.
OGTT( Oral Glukuz Tolerens Testi) (Şeker Yükleme Testi:2. saatteki kan şekeridüzeyinin 200 mg/dl veya üstü olması
HbA1c: Diabet şüphelenilen hastada geriye dönük olarak son 3 aylık dönemdekikan şekeri düzenini gösterir.Kan şekeri(glukoz) yüksek seyrederse HbA1c deyüksek olur. Normal değer % 4-6 arasındadır. %6.5’den küçük değerler kan şekeridüzeninin iyi seyrettiğini, % 6.5-7.0 arası değerler kabul edilebilir sınırları,% 7.0 üstü değerler kan şekerinin kötü seyrettiğini gösterir.
Fruktozamin: Son iki haftalık kan şekeri düzenini gösteren, yine geriye dönükolarak kan şekeri ayarını değerlendirmede kullanılan bir testtir. Özelliklegebelik diyabetinde kan şekeri ayarını değerlendirmek amacıyla kullanılır.
İnsülin: Pankreas beta hücrelerinden salgılanan bir hormondur. Tip 1 diyabetteinsülin salgılayan hücrelerin bağışıklık sistemi tarafından yok edilmesi sonucuhiç salgılanmaz. Tip 2 diyabette ise etkisine direnç gelişmesi sonucu kandayüksek olarak bulunabilir.
C-peptid: Protein yapısında bir hormon olan insülinin 31 aminoasitten oluşanbölümüne verilen addır. Tip 1 diyabette ve ilerlemiş Tip 2 diyabette düşükbulunur.
Anti-GAD Antikor: Glutamik asit dekarboksilaz enzimine karşı gelişenantikorlara verilen addır. Tip 1 diabetes mellitus için tanı koydurucudur.
Anti-Adacık Antikor (Anti-islet Ab): İnsülin salgılanmasında etkin olanpankreasadacık hücrelerine karşı gelişen ve bu hücreleri tahrip eden antikorlaraverilen addır. Tip 1 diabetes mellitus için tanı koydurucudur

selam arkadaşlar: ben böbrek nakli oldum 13.08.2011 ve sonrası vergi indiriminden sonra erken emekli oldum,, sormak istediğim tedavi döneminde kullandığım ilaçlardan dolayı şeker çıktı, bir dönem insülin kullandım ,tip2 diyabet yani fakat emeklilik başvurusu sırasında insülin raporunu da evrakların içine koydum ama zaten var olan % 70 raporumu alıp ereken emekli oldum yani ilave bir şey olmadı şimdi sadece tip 2 diyabet raporu almak için başvuru yaparsam ,%70 + % 20 şeker rapor oranı ile %90 toplama ulaşma şansım var mıdır ,, bunu da neden soruyorum ötv için dürüst olmak gerekirse,, saygılarımla.

nmy1013;

Birden fazla hastalıktan alınan oranlar, balthazard formülü ile hesaplanarak belirleniyor.. % 70 olan raporunuza şekerden % 20 eklenince rapor oranınız % 76 olur.. Yani, % 90 oranlı rapor alamazsınız..

Merhaba ben tip2 hastalğıma glifor ilacı kullanıyorum.Rapor oranım kaç olur ? Saygılarımla

Ertuğrul01 bisey daniscam ben az önce heyette girdim dr. Rapor özetimde (Polinöropati+ Diabetes mellitus+ intermittant) seklinde yazmis! Muaeyenelerde Dahiliye %30 ponörapati %5 bir brans daha %5 rapor kagida yazmisti bugun heyette soktum bir ay sonra sonuc cikacak! Sorum su: bu oranlara heyet ayrica Tip 2 %20 de mi eklencek yoksa. Tip 2 orani %20 ya o yuzden sordum

Selamlar ben kurula basvurdum uyku apnesinden yuzfe 35 verdiler.ayrica seker ilaci kullaniyorum ve raporum var fakat seker hastasi degilsin dedi dr çelişkili bi durum rapor var ilac var ama seker hastasi degilsin itiraz etsem bir sonuc alabilirmiyim ?
Raporda E19 diyabetes mellitus tanimlanmamis komplikasyonlariolmayan demis ginde 2×1 ilac vermis yardimlarinizi bekliuorum

Pardon e14.9 yaziyor raporda

sedo67 ben gunde iki tip insulin kullaniyorum ve toplamlari 106 unite kullanmadigim zaman aclik 200lerin cok cok ustunde hbca1 midir nedir 11_12 civarlarinda ve tip2 oldugum soyleniyor
Tip 1 veya tip2 teshisi konulmasi icin bazi testler uygulaniyor bunlarda anti_gad ve anti adacik testleri hastaligin hangi turu oldugunu belirliyor
Siz eger tip2 iseniz durum ne olursa olsun %20den fazla alamassiniz orani yukseltmek icin komplikasyonlariniza bagli olarak baska branslarada girmelisiniz

konyada endokrin bölümü tip 1 mi tip 2 mi diye "C-peptit" testini istemiyor baban tip 2 ise sende tip 2 sin diyorlar bu testi yaptırmak istediğimi söyledim senin yaşın geçmiş tabiki insülin kullacaksın diyor nasıl bir doktor zihniyeti anlamadım velhasıl raporumu düşürecekler gibi

Üst Alt