Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet için hangi oranda özürlü raporu veriliyor?

Rapor oranı düşük gelirse itiraz edeceğim Erkan bey diyabete bağlı polinöropati var aynı şekilde venöz ve staz dermatit var ve diyabete bağlı Gözde diyabetik retinopati yazmış doktor bakalım sonuç ne olacak

@amormio
Eğer heyete imzalı evrakları vermediyseniz hiç uğraşmayın ve vermeyinde başka yetkili hastahaneye gidin,
o ne demek baban tip2 sende tip2 olurmu öyle saçmalık...
Bence evrakları vermiş iseniz bile bişey uydurun geri alın başka bir hastahaneye gidin derim ben.
Diğer türlü itiraz mitiraz iş uzar....

Vermiştim hocam şimdi öğrendim yüzde 21 vermişler ben de retinopati diyabete bağlı ayrıca venöz yetmezlik staz dermatit ve sensorymotor polinöropati varır hiç birini değerlendirmemişler ne yapacam şimdi ben ya

Son düzenleme:
O hastahanede hiç bişey yapamazsınız.
İtiraz için ilgili kuruma başvurun dilekçenizdede sebebini açıklayın.

Tmm üstad insülin kullanmayan tip 2 diyabet bir abimiz var ona bile yüzde 36 vermişler çok komik

Merhaba bende 5 senedir tip 2 diyabet hastasıyım raporumda günlük 3×40 gündüz insülün gece ise 1×40 gece insülini belirtilmiş buna bağlı olarak kolestrole var ayrıca uyku apnesi rahatsızlığım mevcut cpap cihazı kullanıyorum 9 bar olarak hastane raporunda belirtilmis durumda. Sormak istediğim heyete başvuru yapsam vergi indiriminden emekli olabilirmiyim ve rapor oranım aşağı yukarı ne çıkar. Cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden alakaniz için teşekkür 7

SM-A605F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tip 2 diyabete %20 veriyorlar,diğerlerine ise hastalığın ne olduğuna ve seviyesine bağlı...

ındependent

Uyku apnesi raporumda .uyku apnesi ağır obstrüktif hayati tehlike arz ediyor diye yazıyordu

tip 2 diyabete %20 veriyorlar,diğerlerine ise hastalığın ne olduğuna ve seviyesine bağlı...
Hastane uyku laboratuar sonucu belgesi bu buna göre rapor hazırlandı
64c7cb73939f93616de416ab8ff70831.jpg

Ağır uyku apnesi için %35 rapor alırsınız.
Tip 2 daibet için %20 verirler.
Minimum %48 rapor alırsınız.
Doğum tarihiniz,ilk işe giriş tarihiniz ve prim gün sayınız nedir?

BuTcHeR

1977 doğum tarihim.
Sgk ilk giriş 1994
Gün sayım 5427 gün

Şu anda çalışıyorsanız vergi indirimi müracaatı yapmanız gerekiyor.
İşyerinizden orda çalıştığınıza dair alacağınız belge ile vergi dairesine vergi indirimi almak için başvuru yapın.
Onlar sizi hastaneye gönderecekler.
3.derece vergi indirimi alabilirseniz hemen emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

Peki son soru bu . Diyelimki vergi indiriminden faydalanıp emekli oldum. Çalıştığım meslek üzerine bir iş yeri açmak istiyorum , ama bu emeklilik durumumu etkilermi, yani emekli maaşım kesilirmi .bu durumdan etkilenirmiyim.

Emekli olduktan sonra kendi nam ve hesabınıza çalışabilirsiniz,özel sektörde çalışabilirsniz.Emekli maaşınız kesilmez.

BuTcHeR

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bilmediğim konular bunlar. Bu durumdan kamu kuruluşlarından faydalanabilme durumu nedir misal belediye otobüslerine ücretiz binmek, elektirik, şu aboneliklerinde indirim vs gibi

Açlık kan şekeri 122,tokluk kan şekeri 175 olan koruma amaçlı glokofen kullanan şeker başlangıcı hastasına engelli oranı veriliyor mu?

kardeş tip 2 diyabete %20 verirler ben Tip-1 kontrol edilemeyen diyabetim onla bile zor %40 aldım + nöropatik komplikasyon var %3 eklendi sadece

alamassın %40 tip 1 olup komaya girmiş olman gerek

deniz1

kkkkk

amormio

la zaten &%3 veriyorlar nöropatiye

bywarm

%40 ı zor alırsın bence kolesterol felan değerlendirilmiyor

Slm arkadaşlar bi sorum olacak şeker ölçüm cihazı ile keton ölçümüde yapılabilir mi?
BuTcHeR bir bilgin var mı bu konuda

Selamlar. %45 raporum var agır uyku apnesi hiper tansiyon bacakta 1.5 cm kisalik 1 yil konrtrolluydu 2 ay once doldu 2 yil kontrollu verdiler .henuz 3 ay oldu

Bugun doktora gittim tip2 diyabet var dedi.karindan vurulan igneden verdiler. Tip 2 ozur orani nedir . Mevcut rapora bunuda ekletebilirmiyim . Vergi indiriminden yararlaniyorum. 21 yildir araliksuz calisiyorum 7300 gun prim var .emekli olmak istiyorum ve burapor kacinci yilda surekliye doner

ısbaslı...vergi indiriminiz varsa prim gün tamamsa engelli emekliliği olabilirsiniz tabii ki..?

ısbaslı

Tip 2 diabete yüzde 20 verilir ama siz iğne kullanıyorsanız ve diabetiniz farklı organlara etki ediyorsa yüzde 40'a kadar oran alabilirsiniz.

iyi akşamlar bugun kan verdım açlık kan degerim 229 tokluk ise 190 cıktı sızce bu normalmi genelde tokluk daha fazla cıkmazmı nedenı ne olabılır bılgısı olan varsa yardımcı olursanız sevinirim bu arada ılk defa bu testı yaptırdım saygılar

supra06...hocam ters yazmış olmayasınız rakamlar çok ilginç geldi bana da?...birde doktora danışmanız tetkiklerinizi yaptırmanızı tafsiye ederim şahsen?

@supra06
Genel olarak diyabet hastalarında açlık kan şekeri tokluk kan şekeri ne göre düşük çıkması lazım...

Ancak bazı metebolik rahatsızlıklar pankreas ve karaciğer hastalıklarında bu değerler tersine açlık yüksek tokluk düşük çıkabilir, içeriğini açarsam uzun olur, kısaca özetlersek özellikle karaciğer yağlanması bunda etkilidir...

Karaciğer ve pankreas muayenesi sizin açınızdan faydalı olacaktır...

arkadaşlar merhabalar..herpes simpeks virüsü tip2 den rapor alanlar var mı..% kaç oran veriliyor

merhaba ben şeker ilacı kullanıyorum glucobay isimli günde 3 kere alıyorum üç sene falan oluyor tokluk şekerimle açlık şekerim aynı çıkıyor ilacı almazsam tokluk şekerim açlık şekerimden düşük çıkıyor.bu durumda benim hastalığım tip 2 mi oluyor. benim şu anda psikiyatriden yüzde kırk raporum var. acaba şeker hastalığı için de oran alsam mı diye düşündüm. sizce almamın bir zararı olur mu. kırkta kalsa mı iyi olur bilemedim.ve tabi bu hastalığım için oran verirler mi

thebipolar
Tokluk ve açlık şekerinizi yazarmısınız?kullandığınız psikiyatri ilaçlarını da yazarmısınız?Ayrıca tedavi ile şekeriniz kontrol altına alındı mı?

Arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.Kolesterol lipid bozukluk olarak geçiyor.Ve puan veriyorlar.Ben perşembe günü rapora müracaat ettim iç hastalıkları doktoru hiperlipidemiden de oran alacaksınız dedi.20.02.2019 tarihli resmi gazetede çıkan özür oranları tablosunda Endokrin bölümünde geçiyor.Ayrıca 15 senedir hiperlipidemiden tedavi görüyorum.

Üst Alt