Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet için hangi oranda özürlü raporu veriliyor?

thebipolar

Anladım,Şekerden %de almanız çok zor gibi Sürekli şeker ilacı kullandığınız için belki %10 Gibi bir %de alısınız ancak buda size hiç faydalı olmaz Rapor engelli maaşı içinse %40 ile %69 arasında hiç bir fark yok,o yüzden Siz hiç kurcalamayım derim/Geçmiş olsun....

Tip 2 yim 10 yıldır insülün kullanıyorum bana %20 verildi..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm tip 2 diyabetten %20 oran almak için ölçüm değerlerinin en az kaç olması gerekiyor bilginiz var mı bu konuda?

@deniz1

Bende yıllardır var ve sürekli ilaç iğne kullandım üç aylıklarda 8 den aşağı değildi.
Bu şekilde aldım [emoji20]

Günlük ölçümlerde 200 den aşağıı nadir çıkıyor sabitledim sanki [emoji2957]

Bazen ilaçlarla yaşamak o kadar zor kii keşke hasta olmasaydıkda rahatca yaşasaydım doya doya..istediğin gibi yiyip içememekde cok zorr yesen ayrı yemesen ayrıı..birde bırak başka hastalıklara yol açtı neyse sahsen senin adına sevindim ben ..saglık lıysan cok zenginsin demektir..

denizmm teşekkür ederim dilekleriniz için. Benim başlangıç. Açlık 122, tokluk 122 civarı,üç aylık 5,9.Umarm ilerlemez dikkat etmek zor.

Rica ederim değerlerin çok iii bundan sonra diyetinize devam edip yürüyüs yapın su için ..buarada stresten uzak durursanız allahın izniyle hiçbir sıkıntınız olmaz..

Sağolun önerilerinizi dikkate alacağım. Sizede şifalar diliyorum.

deniz1

Saol varol [emoji4]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ertugrul hocam bi akıl verirmisin

kulakda % 20 kayıp raporum var geçenlerde doktora giddim şeker yüksek çıkdı tok 304 aç 165 çıkdı astım toz ilaç ve ventolinde kullanıyorum
E11.9 - İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN şeker için bu yazıyor

J45.9 - ASTIM, TANIMLANMAMIŞ gögüs hastalıklarında bu

Tarih Rapor Numarası Ağır Engellilik Durumu Özel Gereksinim Düzeyi Süreklilik Rapor Geçerlilik Süresi (Ay) Kurum İl
Kurum Adı Engel Oranı
15.1.2019 528 Değerlendirilmedi Evet ANTALYA ANTALYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 20

durum bu engelli rapor alabilirmiyim

sabah akşam glifor 1000mg sabah akşam ilaç

%Hb A1C 6.6 % 3,5 - 5,6
04.10.2019
Hb A1C 49.0000 mmol/mol 15 - 38
04.10.2019

baba007 benimde insilüne bağımlı olmayan tip2 diyametus metüs ama 2016 yılında 630 la hastanede tedavi gördüm 1 yıl insülün kullandım 3 aylık oran 14 idi şuan 5.8 açlık 130 tok 90 civarı bana ilaçlardan dolayı bozulmuş şeker dendi ve rapor alırken oran verilmedi

HBA1C oranına ve açlık tokluk şeker oranına bakıyorlar

deathless
bendeki benim gibi gıcık malesef 5 yıl prednol kullandım buna bağlı olarak Cushing Sendromu oldum kortizol dengesizliği oluştu sabahları yüksek olması gereken kortizol bende düşüyor kısır döngündeyim

Glukoz 110.3 mg/dL 74 - 106 27.06.2019
TOKLUK KAN SEKERI2 SAAT) 87 mg/dL - 28.06.2019

bende şaşırmıştım en basiti şekerlibirşey yersem şekerim düşüyor insülin tavan yapıyor ilk 1 saatte şekerim çıkarken 2. saatte düştü testin yapıldığı gün 2 saat sarı alanda kalmıştım
Glukoz Tolerans testi 19.10.2017
Glukoz 75 gr 1.Saat 160 mg/dl
19.10.2017
Glukoz 75 gr 2.Saat 84 mg/dl
19.10.2017
Glukoz 75 gr Açlık 109 mg/dL
19.10.2017

rapor ilaç raporu bu yazıyor

rapor sorgu giriş diabetes (e 10 -e 14)
muayene sorgu e 11 ,9 insülin bagımlı olmayan diabetes mellitüs komplikasyonları olmayan
müste haklık sorgu sadece oral antidiyabetik kullanan diabetus mellitüs kstrip kullanım e11-e13
mesaj e 11,9 insülin bagımlı olmayan diabetes mellitüs komplikasyonları olmayan

Merhabalar tip 2 hasdasiyim kulaklarda işitme kaybi var sag 70 solda 81 gözde mercek degisdi lazerle oran nasil olur engelli

Selam2013 yılında santral diabetes insitibus hastalığına yakalandım minirin melt ve diaform kullanıyorum kelostrol ilacıda kullanıyorum vergi indiriminden yararlı nabilştmiyim

düzgüncan, tip 2 için de oran verilir. Şekerden dolayı sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan her rahatsızlık için ayrı ayrı oran verilir ve sonra bu oranlar balthazard formülü ile toplanarak toplam işgücü kaybı oranı bulunur.

Toplamda % 40 ve üzeri rapor alırsanız, sakat statüsünde çalışabilir, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

defterdarlık sevki ile Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip rapor alın derim...[/QUO

Son düzenleme:
demir30

Meslek hastalığı raporunu nerden aldınız hocam bende psikolojik olarak oluştu. Adliyede memurum Kafama çok takıyorum tedirgin oluyorum herşeyden.

atakan81
merhaba abi ben meslek hastaliklari hastanesinden aldim maltepedeki biraz ugrastiriyorlar ama benimki oransiz geldi kalici hasar oldugu halde oran vermediler

merhaba arkadaslar daha once meslek hastaligina yakalandim bel fitigi ve kol kaslarinda sıkısma var kalici sekel raporu verildi sgk oran 0 geldi aradan 1 sene gecti suanda yeni seker hastaligim cikti ozamda vardi ama sinirdaydi suan tip 2 seker hastaligi cikti nasil bir yol izlemem.gerekir bilgisi olan varmi

Üst Alt