Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tourette sendromu ile beraber bipolar engelli oranı ne olur?
Merhaba arkadaşlar tourette sendromu yüzde 40 sürekli raporum var bipolar da olduğumu düşünüyorum Tourette ile birlikte bipolarida eklettirsem raporum yüzde kaç olur ve sürekli olur mu teşekkürler
GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR
Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğuna Bağlı Davranış Bozuklukları (organik kişilik bozukluğu
-frontal lob sendromunu içerir-, beyin sarsılması sonrası-postkontüzyonel sendrom-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70
OKB Organik Kişilik Bozukluğu veya herhangi bir psikiyatrik rahatsızlık için tedavi ile kısmen düzelen bir tanı ile %60 alabilme ihtimali yoktur maalesef. Başka rahatsızlıklarınız var ise o bölümlerden alacağınız ek puanlar ile %60 ı geçebilirsiniz bir ihtimal.
@samedo99, Tourette ne olduğunu bilmiyorum ama Engelli Oran Cetveline baktım şimdi o isimle arama yaptırdım bir sonuç bulamadım. Tourette olarak ayrı bir tanı yok belki OKB olarak aynı sınıfta değerlendirme yapılıyor olabilir.
Tourette sendromu (veya Turet sendromu), aynı şekilde kısa aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, ani bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Nörogelişimsel bozukluklar kategorisinde ele alınır. İsmini Fransız doktor Gilles de La Tourette'den alır.
Böyle bir hastalıkmış öğrenmiş oldum geçmiş olsun.
O halde tourrtte sendromu oran nedir ?1997 yılından beri tedavi görüyorum.ve kronik bir hastalık ?OKB ile ikisinin toplami ne yapar bana cetveli paylaşır misniz ?
@samedo99, Tourette için engelli oran cetvelininde bir bölüm göremedim maalesef. Doktorlar neye göre nasıl bir değerlendirme yapar kaç puan verirler bilemiyorum.
Selam ilk mesajında tourette sendromundan %40 oranlı raporum var demişsin.
Bipolar olduğunu düşündüğünü söylemişsin. Şimdi tourette oranı ne alırım demişsin.
OKB kısmen düzelen %40 alsam tourette ile beraber %60 ı geçer miyim dedin.
Şimdi ortaya depresif nöbetler çıktı ordan 30 alır mıyım diyorsun.
Amacın %60 ı geçmek o yüzden uğraşıyorsun seni anlıyorum ama senin durum çorba olmuş biraz. Her yeni mesajında ortaya yeni tanılar çıkıyor
@OğuzHan112 arkadaşında kafası karıştı hangi tanıya göre neyi hesaplayacak.
Tourette, Bipolar, OKB ve Depresif Bozukluk bu söylediklerinin hepsi varsa %80 bile geçersin.
Tourette 40 + Depresif 20 Toplam %52
Veya
Tourette 40 + Depresif 40 Toplam %64
Erken emeklilik için kullanacaksanız bu raporu %60 ve üzeri olması size 2 yıl avantaj sağlayacaktır. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah istediğiniz oranı alırsınız.