Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tourette sendromu ile beraber bipolar engelli oranı ne olur?

samedo99

Aktif Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
208
Merhaba arkadaşlar tourette sendromu yüzde 40 sürekli raporum var bipolar da olduğumu düşünüyorum Tourette ile birlikte bipolarida eklettirsem raporum yüzde kaç olur ve sürekli olur mu teşekkürler

@samedo99,

Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre

GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR
Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğuna Bağlı Davranış Bozuklukları (organik kişilik bozukluğu
-frontal lob sendromunu içerir-, beyin sarsılması sonrası-postkontüzyonel sendrom-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70

OKB
Organik Kişilik Bozukluğu veya herhangi bir psikiyatrik rahatsızlık için tedavi ile kısmen düzelen bir tanı ile %60 alabilme ihtimali yoktur maalesef. Başka rahatsızlıklarınız var ise o bölümlerden alacağınız ek puanlar ile %60 ı geçebilirsiniz bir ihtimal.

Tourette var birde biliyor musunuz ne olduğunu bana oran cikarabilir misiniz ? Forumda kimsenin çıkaracağını sanmıyorum teşekkürler @BnymnYldz

@samedo99, Tourette ne olduğunu bilmiyorum ama Engelli Oran Cetveline baktım şimdi o isimle arama yaptırdım bir sonuç bulamadım. Tourette olarak ayrı bir tanı yok belki OKB olarak aynı sınıfta değerlendirme yapılıyor olabilir.

Tourette sendromu (veya Turet sendromu), aynı şekilde kısa aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, ani bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Nörogelişimsel bozukluklar kategorisinde ele alınır. İsmini Fransız doktor Gilles de La Tourette'den alır.

Böyle bir hastalıkmış öğrenmiş oldum geçmiş olsun.

Tourette ne olduğunu elbette biliyoruz.

OKB kısmen düzelen diyorsun..kısmen düzelen 40 puan.

Tourette 35 puan almanız lazım ki 61 puan yapıyor...ama Tourette 30 yada 35 puan almanız imkansız..

@samedo99,

Kısaca özet geçeyim Tourette nörolojik bir hastalık...bedensel veya sesli istemsiz harek bozukluğudur..

Uzun uzun da yazabilirim.

O halde tourrtte sendromu oran nedir ?1997 yılından beri tedavi görüyorum.ve kronik bir hastalık ?OKB ile ikisinin toplami ne yapar bana cetveli paylaşır misniz ?

@samedo99, Tourette için engelli oran cetvelininde bir bölüm göremedim maalesef. Doktorlar neye göre nasıl bir değerlendirme yapar kaç puan verirler bilemiyorum.

Tik bozukluğu nöroloji hekimin sizi fiziki muayene ederken puanı belirler.

Günlük yaşantını nasıl etkiliyor ona göre puan belirlenir.

Genelde 10.vaya 20 puan . @samedo99,

@OğuzHan112 merhaba dün epikriz aldım f32.8 f95 var f63.8 var nedir düşüncelerin persembe günü heyete girecegim.birde majör depsesyon yaziyor.

Kodlara baktığımızda depresif nöbetler...tik bozukluğu...kontrol dışı hareketler tanılarını görüyorum.

Siz OKB ve bipolar bozukluk dan söz ediyordunuz?

Ayrıca tik bozukluğundan %40 raporum var yazmışsın. Raporu buraya yapıştırma şansın varmı? @samedo99,

Tik bozukluğu nöroloji doktoru sizi muayene edecek öykünü alacak ona göre puan belirleyeck..bu 40 da olur 20 de 10 da doktorun kanaatine bağlı.

Depresif nöbetler %40 puan gelebilir.

@samedo99,

@OğuzHan112 Anladım touret ile birlikte 60 geçerim herhlde değil mi ?birde epkriz etkisi oluyor mu ?Epikriz 6 yıllık takip olarak gözüküyor.

Evet epikiriz etksi olur.

%60 ve üzeri puan gelebilir...doktorların kararına bağlı.

Burada kesin bir şey söylemek doğru olmaz. @samedo99,

Gerek yok.her şey sistem den görünüyor.

Yanında götür illa rahat etmek istersen.

@samedo99,

@OğuzHan112 Ben minimum touret harici 5-6 senedir tedavi alıyorum.Bana ne çıkar 😊Perşembe heyet var bakalım hayirlisi

F32.8 ve daha önce yazdiklarim var

Değişik değişik tanılar yazıyorsun...tam olarak psikiyatri tanısı ne..onu yazarmısın?

@samedo99,

Daha önce OKB diyordun...f32.8 diğer depresif nöbetler.

Siz heyeti bekleyin..tanı konusunda anlaşamadık..farklı farklı tanılar yazıyorsun...sağlıklı yorum yapamıyorum.

@samedo99

En son yazdığın tanılarla ilgili ben size cevap yazdım diye hatırlıyorum?

@samedo99

Evet ancak tanımlar ayrı ayrı toplanıyor değil mi ?psikiyatride nasıl oluyor

Evet.

Psikiyatri ve diğer hastalıklardan aldığınız puanlar ayrı ayrı hesaplanıyor.. @samedo99,

Depresif bozukluk 30 puan yok.20..veya 40

Psikotik belirtili depresif boz 40 ve 70.

@samedo99,

Tik boz 40
Depresif bozukluk 20

40+20=52

@samedo99

Selam ilk mesajında tourette sendromundan %40 oranlı raporum var demişsin.
Bipolar olduğunu düşündüğünü söylemişsin. Şimdi tourette oranı ne alırım demişsin.
OKB kısmen düzelen %40 alsam tourette ile beraber %60 ı geçer miyim dedin.
Şimdi ortaya depresif nöbetler çıktı ordan 30 alır mıyım diyorsun.

Amacın %60 ı geçmek o yüzden uğraşıyorsun seni anlıyorum ama senin durum çorba olmuş biraz. Her yeni mesajında ortaya yeni tanılar çıkıyor 🤔

@OğuzHan112 arkadaşında kafası karıştı hangi tanıya göre neyi hesaplayacak.

Tourette, Bipolar, OKB ve Depresif Bozukluk bu söylediklerinin hepsi varsa %80 bile geçersin.

@BnymnYldz,

Haklısın ancak epkirizi aldıktan sonra netlesti eski mesajlarda farazi konuştum depresif ve tourette en net bildiğim .Teşekkürler

@samedo99

Üstte arkadaşın dediği gibi olursa,

Tourette 40 + Depresif 20 Toplam %52
Veya
Tourette 40 + Depresif 40 Toplam %64

Erken emeklilik için kullanacaksanız bu raporu %60 ve üzeri olması size 2 yıl avantaj sağlayacaktır. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah istediğiniz oranı alırsınız.

Üst Alt