Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tourette sendromu ile beraber bipolar engelli oranı ne olur?

Teşekkürler Perşembe heyete gireceğim bakalım hayirlisi olsun. @BnymnYldz

Birşeyi merak ettim heyete girerken doktorun vereceği oranı gorebiliyor muyum onceden?

Eski sistemde elindeki evrağa yazılıyordu...şimdi direkt sisteme giriliyor,heyette belli oluyor.

Ama doktora rica edersin söyler belki ne verdiğini.

Bazen evrağına da yazılabiliyor.

Sen heyet öncesi hekimleri dolaştın mı?

@samedo99,

Yarın dolaşacagim.Dolastiktan sonra ne olacak peki ?Heyetelin onune mi cikiyorum.@Oguzhan112

7 doktor dolaşacaksın.. hepsini öğleden önce doşaşırsan öğlen sonu heyet toplantı odasına girersin.

Sonucu e devletten rapor çıkınca öğrenirsin. @samedo99,

Toplantı odası değil kardeşim.

Doktorları dolaşıp heyete gireceksin...yani 7 doktorun toplandığı odaya.

@samedo99,

Bende diyorum ki doktorları gezip birer birer evrakları teslim ediyorduk hepsinin önüne çıkma gibi bir durum yoktu,sonradan mi oyle oldu demek isted
@OğuzHan112

Hayır o hep var dı.

Sonradan gelen bir yasa değil. @samedo99,

Siz yalnış hatırlıyor olabilirsiniz.

@OğuzHan112 Ben 2012 yilinda sadece doktorladi gezmistim sonra teslim ettim evragi o kadar sonra raporu almaya gitmiştim.7doktorun karşısına çıkmadım yani aynı anda

Olabilir...genel olarak heyet önüne kısa bir süre de olsa çıkarsın.
Anlaştık mı bu konuda? @samedo99,

@OğuzHan112,
Merhaba rapor imzadaymis SGK ya falan gidiyormuş galiba var mı boyle birşey kim karar veriyor buna normal engelli raporu malulen değil

Rapor imzadaysa doktorların hepsi imzalamamıştır..bekleyin imzalanır sistme düşer. @samedo99,

SGK ile bir işin yok...engelli raporu değil mi bu?

Hastane sisteme girer biraz bekleyin..sabırlı olun. @samedo99,

@OğuzHan112 Evet yuzde 60 suresiz aldım okb ve tourette metak ettigim şimdi şu diyelim vergi indirimi sureli gelirse ne olur ? Raporumla tekrar başvuru yapamıyor miyim ?Bilgin var mı bu konu hakkinda ayrintili

@BnymnYldz aldım abi ancK şunu merak ediyorum vergi indirimi diyelim ki süreli geldi bunlarin suresi nedir ve şifre dolunca tektar aynı rapor ile basvuru yapabiliyor muyum ? Tesekurler

@samedo99

Raporun süresiz olduğu için vergi indiriminde süresiz olabilir. Diğer ihtimalle vergi indirimin 1 yıl geçerli olarak onaylanırsa sen bu belge ile SGK'ya emeklilik başvurusu yaparsın ve SGK seni emekli eder. Belki 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi isteyebilir. Emekli olduktan sonra vergi indirimi belgesi ile bir işin kalmaz SGK duruma göre kontrol muayenesi isteyebilir veya istemez son kararı SGK verir.

@BnymnYldz Anlamadım SGK istemezse istemez mi yani vergi indirimi e göre hareket etmezler mi diyorsun.Ne yapsam acaba şuan calisiyorke.n vergi indirimine basvurayim mi ?Emeklilik snein dediğin gibi 2025 1 Mayıs

@samedo99

SGK herhangi bir kuruma göre hareket etmez, kendisi verecek bu kararı ama genellikle süresiz vergi indirimi ile emekli olanlar için kontrol muayenesi istemiyor.

Emeklilik tarihine bu ayı saymazsak 13 ay gibi bir süre kalmış. Şu an vergi indirimine başvuru yaparsan ve 1 yıllık verilirse emekli olacağın tarihte elinde geçerli bir belge olmaz tekrar başvuru yapmak zorunda kalırsın.

Raporun süresiz çıkmış belki vergi indirimi de süresiz olacak bilemiyoruz. Bir kaç ay sonra başvuracaksan belki işten çıkarılma durumun olursa bu seferde vergi indirimine başvuru yapamazsın.

@BnymnYldz Peki simdiden basvursam süreli verilirse,süre sonunda tekrar aynı rapor ile basvurabilir miyim ?

Tik bozukluğuna puan verilmemiş.

Obsesif kompulsif bozukluk.Tedaviye rağmen işlevselliği düzelmeyen %60 verilmiş.

@samedo99,

@BnymnYldz,

Anladim şimdi kontrol olayi SGK ile ilgili yani diyelim vergi indirimi 2 yıl süreli verdi ama SGK süre vermedi yada verdi diyelim süre sonunda ne yapiyoruz illa kontrole gitmek sartmi veya gitmedin tekrar aynı rapor ile tekrar vergi indimine basvurabiliyor myuz ?@bnymnyldz

Tik bozukluğuna puan verilmemiş.

Obsesif kompulsif bozukluk.Tedaviye rağmen işlevselliği düzelmeyen %60 verilmiş.

@samedo99,
Ama yazıyor raporda tourette +okb
@OğuzHan112

Üst Alt