Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tourette sendromu ile beraber bipolar engelli oranı ne olur?

@samedo99

SGK sana kontrol muayenesi için süre vermezse bir daha hastane rapor gibi işlemler yapmayacaksın ömür boyu emekli olacaksın.

SGK sana 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi isterse, o süre gelmeden 2-3 ay önce SGK'ya gidip hastaneye sevk alıp tekrar muayene olacaksın. Kontrol muayenesine gitmezsen emekliliğin durdurulur bunu unutma.

Emekli olduktan sonra vergi indirimi ile bir işin yok onu unut tekrar tekrar vergi indirimine başvuru yapmayacaksın artık SGK ne derse ona uyacaksın.

O zaman OKB kısmen düzelen %40 verilmiş.

Diğer puan tik bozukluğun dan gelmiştir. @samedo99,

@OğuzHan112 amatedaviye rağmen düzelmeyen yazıyor sanirim tek OKB den vermiş amatourette de yazıyor

@BnymnYldz cikti mi raporun abi ?Birde vergi indirmi süreli verdiğini varsaysak illla 1 yıl mi süreli veriyor

@samedo99

Raporum çıkmadı daha Fizik Tedavi bölümü bana oran vermekte kararsız kalmış ve değerlendirmeyi Ortopedi bölümü yapsın diye bilgi notu işlemiş sisteme. Ortopedi bölümüne tekrar gittim ve son muayeneyi oldum bitirdim işlemleri 1-2 hafta içinde çıkar sanırım.

Vergi indirimi illa 1 yıl diye kural yoktur 2 yılda olabilir. Senin raporun süresizdi zaten büyük ihtimalle daha önceki gibi vergi indirimide süresiz olabilir.

@BnymnYldz abi merhaba vergi indirimi başvurusunu e devletten mi yapayım merkeze mi gitmeliyim

@samedo99, Evrak hazırlama, vergi dairesine gidip gelme gibi durumlar göz önüne alınırsa zaman kazanma açısından E-Devlet üzerinden başvuru daha mantıklı görünüyor. Zaman sıkıntım yok biraz gezip dolaşırım halkın arasına katılırım hemde işimi hallederim diyorsan kendinde gidebilirsin 👍

@BnymnYldz Sorun yok giderim ama fark ne onu anlamadım ekstra evrak falan vereyim diyorum gerek var mı askerlim muaf ve hastane episkrizleri v.b

@samedo99, Hiç bir fark yok E-devlet üzerinden başvuru yapınca sistemde raporun herşeyin görünüyor zaten evrak derdi olmuyor sadece. Ekstra vereceğin evraklar sonuç açısından bir etkisi olmaz raporda hastalığın yazıyor zaten. Daha öncede vardı galiba senin vergi indirimin. Eğer gideceksen başvuru yaparken söyleyebilirsin rapor oranım yükseldi onun için tekrar başvuru yapıyorum diyebilirsin.

@samedo99, Yeni rapor oranına göre %60 olarak yenileyecekler. İçim rahat olsun diyorsan bir önceki başvuruyu nasıl yaptıysan aynısını yap bence.

@BnymnYldz Aynen merkezden yapmıştım yine öyle yapayım sağ olasın 👍

@BnymnYldz Dün evraklarimi teslim ettim epikrizler ile birlikte birde 2018 den beri vergi indiriminden faydalanıyorum diye not dusurttu memur bana Bekliyrlim bakalim inslllah süresiz gelir diye düşünüyorum.yedavi geçmişi vermiş olduğum epikrizlerde 2014 yılından itibaren başlıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

@samedo99, Hayırlı olsun inşallah istediğin gibi süresiz çıkar. Benim Ocak ayında başvurduğum muayeneleri bitirdiğim raporum daha çıkmadı. Bu gidişle benden önce emekli olacak gibisin bu işe bi el atsan 😅

@BnymnYldz bu ne ya böyle Avrupa'ya kargo mu gönderdin 😄ee sen benim gibi tüm doktorları bir günde neden gezmedin anlamadım başka bir işlem mi var

Bir de ben şunu merak ediyorum.vergi indirmide süresiz gelirse emeklilik başvurusu yaparken SGK diyebilir mi 2 yıl sonra kontrol diye

Moderatör tarafında düzenlendi:
@samedo99, Üniversite Hastanesi sistemi biraz farklı oluyor. Kendileri her poliklinik için randevu oluşturuyor o gün ve saat geldiğinde gidip muayene oluyorsun. 20 günde falan ancak bitirebildim hepsini. Muayene eden doktorlardan sonra hocaları oran verecekmiş, daha sonrada kuruldaki hocalar onaylayacakmış falan 2-3 ay sonra çıkar raporun dediler. Bakalım bayram sonrası Nisan ayı içerisinde çıkar inşallah.

SGK bu ne yapacağı belli olmaz her koşulda kontrol muayenesi isteyebilir. Süreli olanlara istiyor zaten ama süresiz olanlara da bazen kontrol istediği olmuştur.

Son düzenleme:
Üst Alt