Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirenler haklarınızı biliyor musunuz?

merhaba; öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
ben 2006 yılında kendi ruhsat sahibi olduğum araç ile karşı yönden gelen araç ile kaz yaptım. kazada 8 de 6 oranında kusurlu bulundum. kaza sonrası yaralandım ve yaklaşık 1,5 yıl tedavi gördüm. kaza sonucunda % 37 oranında ege üniversitesinden sakatlık raporu aldım. daha sonra vergi indirimi için çalıştığım iş yerini bağlı olduğu muğlada devlet hastanesinden %22 oranında rapor aldım ve bu 2 raporuda hiç bir yerde kullanmadım. bu güne kadar herhangi bir haktan yararlanmak için başvurum olmadı. siteniz sayesinde bazı haklarım olduğunu sayenizde öğrenmiş bulunuyorum. kazada, 8 de 6 kusurlu olduğum halde kaza sigortasından tazminat alabilirmiyim merak ediyorum. 1995 den beri kamuda çalışıyorum 657 ye tabiyim kaza tarihinde de çalışmaktaydım. cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum

bluehusky
evet tazminat alabilirsiniz.karşı sürücünün kusuru oranında tazminat alabilirsin.

16.12.1986 senesinde yapılan trafik kazası zaman aşımına uğrarmı? hak talep edilebilirmi?

çelebi
evet zaman aşımına uğramış.kazada sadece yaralanma var ise 8 yıl, ölüm olayı var ise 15 yıldır

arkadaşlar,trafik kazası sigortasından tazminat almak için,hiçbir evrağınızı avukatlara ve aracı sigorta şirketlerine vermeyin...inanın o kadar basit işlemlerki bunlar,zaten bu işlemleri siz yapacaksınız onlar sadece şuraya git şunu yap diyor ve bunun sayesinde sizin tazminatınızın %20-%30 hatta daha fazlasını alıyorlar....siz hastalıkla sakatlığınızla uğraşırken bu insanlar sizin hak ettiğiniz parayı oturdukları yerden alıyorlar....

Arkadaşlar çok ciddi bilgi kirliliği görüyorum bu forumda. Bu bilgi kirliliği her anlamda mevcut. İş takipçileri olarak adlandırılan kişiler yüzünden gerek avukatlar gerekse gerçekten yardımcı olmaya çalışılan gönüllüler kötüniyetli olarak adlandırılmış.

Trafik kazaları ve neticeleri çok üzüntü verebiliyor insanlara. Hele birde bunun üzerine tazminat problemi ve bu problemi çözme adı altında can sıkan 3. kişiler kazaya uğrayan şahısları daha da üzebiliyor. Lütfen bunu yapmayalım. Bu durum hem kazaya uğrayanları hemde bu işi yapan özverili avukatları zan altında bırakıyor.

gorbi kardeşim tek taraflı kazalarda şoförün sadece vefat halinde ruhsat sahibibi olmaması durumunda tazminat alma hakkı dogabiliyor

arkadaşlar yogunlugum nedeni ile devamlı siteye giremiyorum sorularınızı tlf numaramdan ulaşabilirsiniz

siz eğer bir avukat iseniz baro tarafından bir bildirim var bilmeniz lazım baro dışında hiçbir sitede numaranızı paylaşamazsınız ve burdaki yazılarınızı çok dikkatli okudum ve amacınız anlamadım açıkcası ayrıca aşağıda bir paylaşımınız var onu kopyalaıp buraya eklicem sizin amacınız kendinize iş çıkartmak ise baroya baş vurup iş alabilirsiniz bilgilendirmeniz güzel fakat numara paylaşmanız ve
"Mrb Arkadaşlar Fırsat Buldukca Siteye Giriyorum Ve Sitede Bir Çok Kişi İnsanları Yanlış Yönlendirdigini Görüyorum Bu Yüzden Bu Konuyu Açtım Ve Tüm Trafik Kazası Sorunlarınız Hukuki Sorunlarınıza Elimden Geldikce Cevap Verecegimden Emin Olun Hem Kiminin Parası Kimini Duası Arkadaşlar Bir De Sitedeki Takipcilere Acayip Kıl Oluyorum"
gibi bir açıklama yapmanız çok yanlış bende bir trafik kazası maduruyum fakat böle bir paylşım yaptığınız için ve burda reklam yaptığınız için sizinle asla dialog kurmam sizin diğer menfaatçilerden bi farkınız kalmıyor numaranızı yazmanız ve kıl oluyorum gibi yazılarınızdan dolayı bunu cıkartıyorum ortaya

19.11.2012 tarihinde iş dönüşü trafik kazası geçirdim. 18 kişilik araçta ağır yaralılardan biri benim. Karşıdan gelen araç 8 de 8 kusurlu bulundu. 70 gün rapor aldım. Izdırap dolu günlerden sonra vücudumda izler kaldı sadece. karşı taraf uzlaşmak istiyor ama çok düşük rakamlardan bahsediliyor. Tam olarak ne yapabileceğim konusunda bilgi verebilirmisiniz. Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim ilginizden dolayı. Yaklaşık olarak ne kadar alabileceğim konusunda fikir verebilirmisiniz.

Trafik kazası tazminat hakkı

Kaza geçiren arkadaşların dikkatine;
Uzun uzun yazıp kafanızı karıştıran arkadaşların dedikleri doğrudur fakat kısacası ;

Ne kadar alırım sorusuna cevap işinizi kim yaparsa yapsın işi bilen biriyse sonunda aynı tazminatı alırlar.

Herhangi bir trafik kazası geçirip de maluliyeti olan arkadaşlar veya yakınlarınızda, çevrenizde kaza geçirip de maluliyeti olan varsa trafik sigortasından tazminat almak için

Kalıcı bir sakatlığınız olması gerek VE alınacak özürlü sağlık kurulu raporu

Peki bu rapor nelerden dolayı alınır;

*Vucudunuzda platin takılmış ise,
*Kaza sonucu felç kalındıysa,
*Vucutta organ kaybı olmuşsa,
*Kaza sonucu psikiyatri veya nöroloji doktorunuz ilaç tedavisi uyguluyorsa sağlık kurulu raporu alabilirsiniz.

-ŞÖFÖR İSENİZ kusur oranı önemli ( karşı aracın trafik sigortasından yoksa güvence hesabından aynı zamanda varsa kaskosundan alırsınız.)

-YOLCU İSENİZ bulunduğunuz araç kusurlu ise onun, kusurlu değil ise karşı aracın trafik sigortasından yoksa güvence hesabından aynı zamanda kasko var ise kaskodanda alabilirsiniz.

-Şehirlerarası otobüs de yolcu iseniz Trafik sigortasından , Koltuk sigortasından , mali sorumluluk sigortasından ve Kaskosundan alabilirsiniz.

-Daha önce dava açmadan para almış iseniz dosyanızın durumuna göre tekrardan para alma şansınız vardır.

-Kaza sonucu felç kalan mağdur tazminat dışında felç kaldığı için ayrı bir para alır.

*Size tavsiyem dava açarak sigorta şirketlerine zaman kayıp etmeyin. Kazanızın üzerinden 1 yıl geçmişse (Organ kaybı olan ve felç kalanlar hariç onlar hemen başvurabilirler ) Hastaneden alınacak raporlada paranızı alabilirsiniz adli tıpla aylarca uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Ahmet bey merhaba
bende bi konuda bilgi alacaktım. Biz 2015 ramazan ayında erkek arkadasımla kaza yaptık.bayrampaşa nın orda e6 da emnıyt serıdınde arabadan ses geldıgı ıcın 4 lü lambalarımız yanık sekılde duruyorduk. O sırada hızlı ve makasa gırerek gelen bı araba bize çarptı erkek arkadasım dısardaydı ve o kalca kemıgınde kırık ve daha bır suru yerıne dıkıs atılarak yaralandı 3 gun yogun bakımda,toplam 1 hafta hastanede yattı. Ondan sonrada 3 ay evde raporlu sekılde yattı bacagındada cunku cıddı yaralar vardı ve toplanması 3 ayı buldu. Bize vuran adam akollü cıktı arabasında bıra sıselerı falanda bulundu.uzlasmak ıstemedık bız ve simdı mahkeme devam edıyor. Tazminat olarak ne çıkar asagı yukarı bu olaydan. Bilgi verirseniz cok sevinirim.

%100 kusurlu ,alkollü veya ehliyetsiz sürücünün Trafik kazası sonucu vefat tazminatı

Arkadaşlar kazada %100 kusurlu , Alkollü , ehliyetsiz olan ve kaza sonucu vefat edenler destekden yoksun kalma tazminat alabilir ;
Rucü olur diyecek arkadaşlar ama olmaz...
FAKAT Araç ruhsat sahibi vefat eden kişi olursa.

Trafik kazası geçirenler... Konuya buyurun...

Öncelikle trafik kazası geçirenlere geçmiş olsun dileyelim. Allah kimseye kaza bela vermesin.
Ancak kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz. kaza geçirdikten sonra bize düşen ilk görev sağlığımızın eski haline kavuşması için elimizden geleni yapmak. daha sonra ise trafik kazası ile ilgili bir hakkımız varsa bunun peşini bırakmamak.

maalesef ki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu trafik kazası ile ilgili ne gibi haklara sahip olduklarını pek bilmemekte. bu sebepten dolayı binlerce araç için yatırılan sigorta poliçelerinin maddi karşılığı sigorta şirketlerinin cebine kalmaktadır. bir nevi sizi ve aracınızı sigortalayan şirketler ödemesi gereken tazminatı talep edilmediği için ödememektedir.

peki hangi durumlarda size tazminat hakkı doğar ve bu tazminatı nasıl alırsınız?
karşılıklı olan trafik kazalarında yolcu-şoför farketmez;

1-) şoförler için kusur oranına bakılır, kusur yok ise tazminat alınır, kusurlu ise alınmaz. her 2 tarafa da kusur verilmiş ise, %100 üzerinden yapılan tazminat hesaplaması neticesinde kusur indirimi yapılarak mağdura ödeme yapılır.

tek taraflı bir kaza geçirmiş iseniz, şoför %100 kusurlu bulunacağı için tazminat talep edemez. ancak tek taraflı kazada yolcu olarak bulunan kişi için yukarıdaki 1. madde geçerlidir.

2-) araçta yolcu iseniz kimin kusurlu olduğu sizi bağlamaz. YOLCU %100 HAKLIDIR. ancak bunun da tabiki istisnaları vardır. alkollü olduğunu bile bile araç kullanan birinin aracına biner ve kaza yaparsanız bazı hukuki sorunlar çıkabilir. bunu sigortacınız ya da avukatınız ile detaylı görüşmeniz gerekir.

3-) toplu taşıma araçlarında yolcu iken kaza yapmış iseniz araç sigortasının yanında koltuk sigortası, bireysel sigorta gibi farklı sigorta dallarından da tazminat alabilirsiniz.

4-) diyelim ki kaza yaptığınız aracın ya da karşı tarafın aracının sigortası yok; siz hak ettiğiniz tazminatı yine alırsınız. ancak burda da sorun şudur ki tazminatı aldığınız aracın sigortası sorumlu kişiye ödenen miktarı rücu ettirir. yine bu konuyu da sigortacınız ya da avukatınızla detaylı bir şekilde görüşmeniz gerekir.

5-) bir araçta yolcu iken meydana gelen trafik kazasında şoförün ehliyeti, aracın ruhsatı ve sigortası varsa aldığınız tazminat ne araç sahibine ne de şoföre yansımaz (rücu etmez).

6-) burda açıklanmayan bir durumda gerçekleşen trafik kazaları ile ilgili özel mesaj atarak bilgi alabilirsiniz.

PEKİ BU TAZMİNATI NASIL ALIRIZ?

öncelikle herkesin aklına gelen ilk yol-yöntem; avukat...
ancak şu bilinmelidir ki mahkeme yolu ile alınmaya çalışılan tazminatın size dönüşü yaklaşık olarak 2 ilâ 5 yılı bulmaktadır. bunun sebebi ise mahkeme süreçlerinin uzun olması, bilirkişi istenirse buna verilen zaman ve temyize giden dosyaların en az 2 yılda dönmesidir.

ikinci yol ise aracı kurumlardır...
günümüzde yaygınlaşan meslek gruplarından biri de trafik kazası danışmanlık bürolarıdır. bedeni hasar uzmanları, bilirkişi ve konu ile ilgili bilgisi olan kişiler de bu işi yapmaktadır. bu danışmanlık şirketlerinin avantajı ise süreci 2 ilâ 8 ayda sonuçlandırmalarıdır. kısa sürüyor diye düşük miktar alıyorlar sanmayın, 2 ayda bile tüm tazminat alınabilir. bunun için kazanın şekli, yaralanma durumu ya da vefat durumları belirleyici olmaktadır.

Trafik kazası mağduru kalmayın

[h=2][/h][FONT=sans-serif]
Kaza geçiren arkadaşların dikkatine;
Uzun uzun yazıp kafanızı karıştıran arkadaşların dedikleri doğrudur fakat kısacası ;

Ne kadar alırım sorusuna cevap işinizi kim yaparsa yapsın işi bilen biriyse sonunda aynı tazminatı alırlar.

Herhangi bir trafik kazası geçirip de maluliyeti olan arkadaşlar veya yakınlarınızda, çevrenizde kaza geçirip de maluliyeti olan varsa trafik sigortasından tazminat almak için

Kalıcı bir sakatlığınız olması gerek VE alınacak özürlü sağlık kurulu raporu

Peki bu rapor nelerden dolayı alınır;

*Vucudunuzda platin takılmış ise,
*Kaza sonucu felç kalındıysa,
*Vucutta organ kaybı olmuşsa,
*Kaza sonucu psikiyatri veya nöroloji doktorunuz ilaç tedavisi uyguluyorsa sağlık kurulu raporu alabilirsiniz.

-ŞÖFÖR İSENİZ kusur oranı önemli ( karşı aracın trafik sigortasından yoksa güvence hesabından aynı zamanda varsa kaskosundan alırsınız.)

-YOLCU İSENİZ bulunduğunuz araç kusurlu ise onun, kusurlu değil ise karşı aracın trafik sigortasından yoksa güvence hesabından aynı zamanda kasko var ise kaskodanda alabilirsiniz.

-Şehirlerarası otobüs de yolcu iseniz Trafik sigortasından , Koltuk sigortasından , mali sorumluluk sigortasından ve Kaskosundan alabilirsiniz.

-Daha önce dava açmadan para almış iseniz dosyanızın durumuna göre tekrardan para alma şansınız vardır.

-Kaza sonucu felç kalan mağdur tazminat dışında felç kaldığı için ayrı bir para alır.

*Size tavsiyem dava açarak sigorta şirketlerine zaman kayıp etmeyin. Kazanızın üzerinden 1 yıl geçmişse (Organ kaybı olan ve felç kalanlar hariç onlar hemen başvurabilirler ) Hastaneden alınacak raporlada paranızı alabilirsiniz adli tıpla aylarca uğraşmak zorunda kalmazsınız.​
[/FONT]

Hak edilen tazminatta doğru adres sigorta şirketleri oluyor
Güzelce anlatmışlar burda hem de sigorta şirketlerinin en üst düzey yöneticileri taraından.

"Zorunlu Trafik Sigortası, bir kaza sonrası sakat kalan kişiye veya hayatını kaybedenin yakınlarına tazminat hakkı veriyor. Hak edilen tazminatın alınabilmesi için kazaya karışan araçların Trafik Sigortası’nın bulunduğu şirketlere, kaza evraklarıyla birlikte başvurması gerekiyor."

"Trafik Poliçesi Genel Şartları’na göre, kişiler tazminat haklarını 10 yıl içinde kullanabiliyor. Ancak, zamanında başvurmayan kaza mağdurlarının üzerinden para kazanan kişiler bulunuyor. ‘Aracı’ adı verilen bu kişiler, hastaneler, acil servisler veya mezarlıklarda yaptıkları araştırmalarla trafik kazasında yaralanan, sakat kalanlara veya hayatını kaybedenlerin yakınlarına ulaşarak sigorta şirketlerine dava açıyor. Bu durumda ise tazminatın tamamını değil, bir kısmını mağdura veriyor. Sigorta şirketleri ise bu tazminatları ödediklerine dikkat çekerek, mağdurların kendilerine direkt başvurarak tazminatın tamamını almaları çağrısında bulunuyor.

Sigorta şirketlerinin yöneticileri kalıcı bir sakatlık ve ölüm halinde kusurlu tarafın sigorta şirketiyle doğrudan temas kurulmasının en uygun ve en hızlı çözüm olduğunu belirtiyor.
"

"Şirketler bu hasarları gecikmeden ödemek için özen gösteriyor

Axa Sigorta Başkan ve İcra Kurulu Üyesi (Bireysel Teknik, Sağlık, Hasar ve Hukuk) Ali Erlat: Kalıcı bir sakatlık ve ölüm halinde kusurlu tarafın sigorta şirketiyle doğrudan temas kurulması en uygun ve en hızlı çözüm. Sigorta şirketleri artık bu tür hasarları gecikmeden ve daha sonra ek taleplerin doğmasına meydan vermeden çözmek için çok dikkatli ve özenli çalışma yapmak durumunda. Şu anda Teknik Karşılıklar Yönetmeliği ile getirilen düzenlemeler, sigorta şirketlerinin tazminat ödemelerini uzun vadeye yayması veya parça parça ödemesinin sonuçlarını çok ağırlaştırıcı hükümler barındırıyor. Başka bir ifadeyle, ödemelerini geciktiren veya dava yoluyla ödemeyi tercih eden şirketler diğerlerine göre daha fazla rezerv ayırmak zorunda kaldıkları için karlılıkları bundan olumsuz etkileniyor. Bu nedenle sigorta şirketleri artık ödemeleri geciktirmekte değil, hızlandırmakta ve tam olarak ödemekte daha büyük menfaat sahibi hale geldi. Durum böyle olunca, aracı kurumlar vasıtasıyla sigorta şirketiyle temas kurulmasını çok anlamlı bulmuyoruz. Hatta çoğu zaman işin uzaması bu kurumlar için ek menfaat temini anlamına gelebildiği için aracıların sonucun alınmasını hızlandırıcı değil yavaşlatıcı bir mekanizma olduğunu gözlüyoruz. Bu noktada, Türkiye Sigorta Birliği’nin inisiyatifi bu tür kurumlardan alıp kendi bünyesinde doğrudan sigortacı ile hak sahiplerinin buluşmasını özendirici bir komisyon oluşturmasını çok yararlı görüyoruz. Böyle bir komisyon üzerinde Birlik kamuoyunu aydınlatıcı tanıtım ve bilgilendirme yoluyla hak sahiplerinin farkındalıklarını da artırabilecektir."

Maddi Tazminat Talepleri
Yaralanma ile neticelenen trafik kazalarında mağdurun tedavi masrafları, kaza sonrası çalışamamaktan kaynaklı gelir kayıpları, kalıcı bir sakatlık veya uzuvlarda işlev kaybı oluşmuş ise buna bağlı olarak maluliyet tazminatı, kaza neticesinde araçta meydana gelen hasar bedeli ve rayiç değer kayıpları ile; şayet kaza neticesinde ölüm meydana gelmiş ise vefat edenin yasal mirasçılarının hak kazanacağı destekten yoksun kalma tazminatı talep hakları vardır.
Mağdurun ya da mirasçılarının hak kazanacağı tazminat tutarlarının poliçe limitini aşması halinde, aşkın tutarın tazmini için kazaya neden olan araç sürücüsüne, ruhsat sahibine ya da işletenden talep edilebilir.

Dava Açma Hakkı
Yaralanma ile neticelenen trafik kazalarında dava açma hakkı doğrudan kaza mağdurlarına aitken; maddi hasarlı trafik kazalarında ise aracın ruhsat sahibi, trafik poliçesinin karşılamadığı hasar bedelini ve kaza neticesi aracının rayiç değerinde meydana gelen değer kaybını dava ve başvuru yoluyla talep edebilir. Bunun için maddi hasara uğrayan aracın şoförünün, kazanın oluşumunda kusursuz ya da karşı tarafa göre daha az kusurlu olması gerekmektedir.
Öte yandan ölümle neticelenen trafik kazalarında dava hakkı; kaza neticesi vefat eden kişinin yasal mirasçılarına ve/veya ölenin sağlığında düzenli olarak destek olduğu diğer kişilere aittir.
Bu noktada dava hakkının zamanaşımı yönünden değerlendirilmesinde de fayda vardır.

Trafik Sigortası Teminatları ve Trafik Kazası Tazminatları
Zorunlu trafik sigortası teminatları ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen, bütün sigorta şirketleri için aynı olan teminatlardır. Ancak fiyat ve ödeme koşulları şirketlere göre farklılık göstermektedir.

Zorunlu trafik sigortası kapsamında, sigorta teminatları ve limitleri, araçların model yılı ve ruhsat sahibinin mesleği gibi değişkenler nedeniyle bazı farklılıklar oluşur.

Trafik sigortası kapsamı altında verilen teminatlar şu şekildedir.
1) Kişi başı vefat ve tedavi teminatı; Hasarın yaşanması halinde her kişi için verilecek olan vefat ve tedavi masrafları,
2) Kaza başına vefat ve tedavi teminatı; Bir hasar durumunda bir kazadaki her bir kişinin vefat ve tedavi masraflarını karşılar,
3) Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı; Bir hasar durumunda karşı tarafa verilecek maddi zararları karşılar,

Trafik sigortası, zorunlu olmasının yanı sıra, karşı tarafa verilen hasarları karşılaması bakımından araç sahiplerini maddi olarak koruyan bir sigortadır.Gerek kaza olması ihtimali, gerekse herhangi bir polis kontrolünde ilk dikkat edilecek unsurlardan biri olan trafik sigortası ihmal edilmemelidir.

Trafik Kazaları ve Tazminat Davası : Ülkemizde, araç kullanan kişilere yeterli eğitim verilmemesi, trafik denetimlerindeki yetersizlikler, yollardan kaynaklanan kusur ve aksaklıklar, alkollü araç kullanımı, trafik kurallarına riayetsizlik gibi nedenlerden her gün yüzlerce maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazası olmaktadır. Trafik kazaları neticesinde, kazaya karışanların canı veya vücut bütünlüğü yanında, maddi olarak da zararlar meydana gelmektedir. Trafik kazaları neticesinde oluşan maddi – manevi zararların nasıl tazmin edileceği aşağıda dile getirilmiştir.

Ülkemizde sıklıkla meydana gelen ölümlü trafik kazaları neticesinde, vefat edenin yakınları için talep edilecek tazminat hakları aşağıda belirtilmiştir.

Destekten yoksun kalma tazminatı,
Cenaze ve defin giderleri,
Vefat edenin, vefatı anına kadar yapılan tedavi giderleri ve diğer masraflar,
Kazaya karışan aracın uğradığı hasara ilişkin maddi tazminat

kazadanışmanı

forumda bir bey yine kaza danışmanı trf kazası sakatlık tazminatını kısaca şu formülle açıklamış sizcede öylemi yaş 64 kişnin yaşını çıkarmış sonra kaza tarihi aylığı 12 ile çarppım çıkan miktara yaşdan kalan yaşama süresi ile çarpıpı bunun sonucunu sakatlık oranını almış öylemi

yada sizce bunun kısa bir formülü varmı

[FONT=sans-serif]Sompo Japan Sigorta değer kaybımı red etti gerekçe olarakta " değişen parçalara değer kaybı ödenmez dedi. Ayrıca sizin aracınız ötv muafiyetlidir siz aracınızı 44,000 tl almışsınız oysaki sizin aracınız kazadan sonra 56,000 tl dir. Bundan dolayı değer kaybınız yoktur." diye cevap verdi.Nasıl bir yol izlenmeli[/FONT]

Trafik kazalarında tazminat
1.kusur oranı
2.kaza geçirdiği dönem ki yaşı
3. kaza geçirdiği dönemde almış olduğu brüt maaşı
4.sigorta poliçesindeki belirlenmiş olan ücret belirler.
5.Kazadan dolayı almış olduğu sağlık raporu oranı
Benim üçüncü bilirkişi raporum ve hepsi birbirinden farklı tutarlar hakimin vermiş olduğu kararı temyiz ettim. Kararı bozduracağım ve tekrar tazminat hesaplattıracağım. Bu işler çok kolay değil arkadaşlar bugün Bakırköy de avukatımla konuştum şuan Fransızların 1930 yılında çıkartmış olduğu tazminat formülü kullanılıyor dedi. Bu tazminat miktarının düşük çıkmasına neden oluyor.

Forumlarda hiç görmüyoruzki aktüarya hesabını kim nasıl yapar neye göre yapar

@kazadanışmanı

bana göre hesap yapıpı yazın ozaman foruma bunuda eleştiremezler ben size yazdım %15 raporuma göre siz bir hesap yazın ayrıntılı bizde görelim arkadaşlarda görsünler bu hesaplar yapılırken poliçe değerlerinin tutarı mühimmi bunlar hakkında bilgi almak her kesin hakkı

Trafik sigortasından dava açmadan tazminat alanlar tekrardan tazminat alabilir...

Arkadaşlar ;
trafik kazası sonucu sakatlanma ve vefat durumunda sigorta şirketlerinden normal başvuru sonucu tazminat alan arkadaşlar tazminatı aldığı günden itibaren 2 yıl geçmemesi durumunda tekrardan tazminat alabilir...

farman

Sigorta şirketleri bu oyunları çok yapıyorlar maalesef.Aracımı bedavaya almış olsaydım acaba hiç ödeme yapmayacaklarmıydı ?Değişen parçalar nedir bilmiyorum ancak aracınız kaza sonrası tramer kayıtlarına geçti ve değeri düştü.Sizin aracı düşük bedelle satın almanız sigorta şirketini ilgilendirmez.Değeri üzerinden hesap yapılmalı.Tahkime gitmenizi tavsiye edeceğim.

HukukDanışmanlık

sayın hukuk danışmanlık benim aklıma takılan bir şey var geçirdiğim trafik kazası benim iş kazası idi maluliyet talebinde bulundum en son karar %25 olarak geldi sgk peşin sermaye değeri diye bir şey hesaplıyacakmış bunun ne olduğunu bilmiyorum bilginiz varmı

Merhaba ben 4 yil once trafik kazasi gecirdim sag ayagimda de %25 sakatlik var kazaya. 2 arcac neden oldu dava sonucuna gore iki aracta kusurlu. 3yil once resit olmadigim icin tazminat talebi adina hicbir islem yapmadim 19 yasindayim tazminat almak icin nasil bir yol izlemeliyim ilk araclarin sigorta ve kaskolarina davami acmak gerekir yoksa anlasma yoluna giderek alacagimi almaliyim yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler

yusuf alp

Sayın Yusuf Alp,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Her iki aracın trafik sigortacısına karşı dava ve talep hakkınız bulunmakta olup, her şirket; kendisine sigortalı aracın sürücüsünün kusuru oranında ödeme yapmakla yükümlüdür.

Öncelikle sigorta şirketine başvuru yapmanız gerekip, anlaşamama halinde yargı yoluna gitmelisiniz. Ancak, sigorta şirketine başvuru yapmadan önce KALICI ÖZÜRLÜLÜK RAPORU ALMANIZ GEREKMEKTEDİR. (Şayet, bu raporu almadıysanız)

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacaktır, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi ve sigorta şirketlerinin ödemekle yükümlü oldukları tutarın belirlenebilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)

- Doğum tarihi (ay-yıl)

- Kaza tarihindeki net gelir

- Kesin sakatlık oranı bilgilerinin gerekmektedir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Merhaba arkadaşlar ben 2015 mayıs ayının 14 tırafik kazası geçirdim Bn motorluydun karşı taraf belediye arabası ve belediye personeliydi tali kusur Bnm asli kusur onda çıkıyor tutanakta Bnm sol Femurkırığı ve dizimde kazaya bağlı yırtılma oldu bir yıl geçti iki kere amaliyat oldum hala ayağım kaynamadı bir yıldır raporluyum böyle giderse bir yıldaha çalışamıyacağım doktora sordum /18 rapor alırsın dedi Bnm motorumun herşeyi tamdı aylık maaşım pirimlerle bir 2500 siğortamda aynı şekilde 2500 üzerinden yatıyordu Bn bu arkadaştan şikayetçi oldum sizce ne kadar tazminat alırım çok Tşk şimdiden

Bu arada 15.06.1992 doğumluyum ve her ay 1700 falan rapor parası alıyorum siğorta şirketleri bunu düşermi tazminattan

Üst Alt