Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %21 raporla ne kadar tazminat alırım?

Ugur20

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 14.10.2015 de motorsikletle kaza gecirdim tahliye yoldan arac direk onume cikti sag ayak bilegimde 3 tane parcali kirik cikti platin takildi 2 yildir dava devam ediyor mahkeme adlitipa ginderdi ordan %21.2 surekli rapor verdiler simdi subatta tekrar durusmam var dosyada suan bilir kiside toplam ne kadar para alirim ?? Birde avukatim istersen uzlasma teklif edebiliriz dava sonucunu beklemeye gerek yok dedi benim burda bi zararim olur mu ??

Aldığın adli tıp raporuna itiraz olup rapor geçersiz olabilir.

İtiraz etmediler ki zaten kazadan 18 ay sonra adli tip raporu aldim mahkeme gönderdi adli tipa

Ugur20

Yargıtay 01.06.2015 tarihinden sonraki kazalarda adli tıp raporunu geçerli saymayip bozma sebebi görüyor,bunun yerine engelli raporunu dikkate alıyor.

Çünkü 01.06.2015 tarihinde trafik sigortası genel şartları değişti.

Kardeşim her neyse bu anlattigim sonuclara gore ne kadar tazminat alabilirim

Alacağın tazminatı kimse net söyleyemez,
Alacağın tazminat hesabı; Olay tarihindeki Maaşın, Yaşın,kusur ve maluliyet oranına göre hesap edilir, tâbi bu hesaplamalar aktüerya bilirkişilerce hesap edilir, başkaca kimselere kulak asmayin gerçeği yansıtmaz.
Uzlastiginiz zaman sigorta şirketi mahkemenin vereceği rakamdan daha aşağı bi rakam vereceği aşikardır.bence uzlaşmayı kabul etmeyin mahkeme sonucunu bekleyin, geçen sürenin de faizini alırsınız.

Zaten şuan dosya bilirkişide mesela bilirkisi 50 bin cikardi uzlaşma yapalim desek sigorta bize ne kadar rakam verir??

Bu durumda hesap raporunu bekleyip sonucu görmekten sigortanin ve avukatinizin sulh teklifini görmekten başkaca seçeceğiniz görünmüyor, sabırla bekleyip sonucu görün.

Tşklr son bir soru bilirkişi kac gunde gonderir dosyayi

Ne zaman gitti dosyanız?
Ortalama 30 gün içinde geliyor.

enes75

abi selamlar. Sigorta şirketi, bilir kişinin hesapladığı tazminat tutarını vermek zorunda değil mi. benimde 12 aralıkta mahkemem vardı adli tıp raporum gelmiş hesaplamaya gönderilmiş 13.03.2018 de yeni duruşma günü verilmiş. şimdi nasıl olacak bilirkişinin hesaplaması 1 ay içerisinde geliyorsa 1 haftaya kadar benim alacağım tutar belli olmuş olur bu durumda iş nasıl ilerleyecek martın 13deki mahkemeyimi bekliycez tazminatı almak için ve bu süre içerisin de sigorta şirketi anlaşmak mı ister nasıl olacak anlaşmak isterlerse muhtamelen hesaplanan tutarın altında bir fiyat vermek istiycektir bunu kabul etmeyip mahkemeyi beklersek bilir kişinin hesapladığı tutarın tamamını alabilirmiyiz abi cevabını bekliyorum

hdoa

1) Bilirkişi raporu Hâkimi Bağlamaz ,hakim taktiri indirim şartlarını veya diğer sebeplerle tazminatı indirebilir, veya rapor hesabının tamamına karar verir

2) Bilirkişi raporu erken gelirse itiraz hakları var,siz ve sigortanın tekrar rapora itiraz edebilirsiniz tabi bide tebliğ süreçleri vs. Bekleme süresi normal.

3) Gelen rapor sonucunda belki şirket size sulh teklif edebilir,tabi bu durumda mahkemenin vereceği rakamın altında bi teklif olacaktır.

hdoa mahkeminin oldugu tarihte adli tip raporun bilirkişidemiydi adlitip raporun %de kaç ve bilirkişi ne kadar tazminat cikarmiş

@enes75

Abi öncelikle teşekkür ediyorum cevap verdiğin için.

1-Bilir kişiye hakim gönderiyor sonuçta ve bir sebepte yokken bilirkişinin hesapladığı tutarı neden indirsin ki sonuçta mağdur olan benim. genelde nasıl oluyor.

2-hesaplama için bilir kişiye geçen ayın yani aralığın 12 sinde mahkemem vardı o zaman gönderildi. ve 3 ay sonraya (13.03.2018) yeni duruşma günü verildi. 3 ay var mahkemeye bu süre içinde bilir kişi raporu gelir diye tahmin ediyorum geldiğinde sigorta şirketi neye itiraz edecek hasar(sakatlık) oran raporuna mı yoksa bilirkişinin hesapladığı tazminat tutarına mı itiraz edecek. itiraz hasar raporuna ise ben mahkemenin gönderdiği adli tıptan aldım buna itiraz edebilirler mi adli tıp raporu kesin rapor olarak biliyordum ben kaldıki itiraz ederlerse yeni bir rapor almaya kalksam bile bu oranda çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum sonuçta özürlü cetveline göre hesaplanıyor.

3- bilir kişi raporu geldi diyelim hesaplanan miktarı ben öğrenebilrim değil mi atıyorum rapor geldi 200.000 tl tutar hesaplanmış sigorta şirketi itiraz etmezse sulh teklifi ederse mahkemeyi beklemeden hesaplanan bu tutarın altında bir teklif ederse ben kabul etmezsem mahkemede hakim neye karar verirse onumu alıcam böyle bir durumda önerin ne olur abi. sulh yoluna gitmemek mahkemeyi beklemek daha mantıklı olur mu. hakim mağdurun durumunuda göz önünde bulunduruyormu kararı verirken 3 yıldır mahdurum sonuçta 3 yıl tedavim sürdü.

@Ugur20

hocam en son ki mahkememde adli tıp raporunu bekliyorduk mahkeme günü rapor gelmiş mahkemeye avukatım girdi zaten biz mahkemeye kadar rapor yetişmiycek birdahaki mahkemeye kalacak diyorduk son anda yetişmiş ve hesaplamaya göndermişler rapor oranım yüzde29

1) Bilirkişinin Hazırlayacağı raporun sonuç kısmında da göreceksiniz şu ibareyi ; "takdir ve hukuki değerlendirmeler Mahkemenin Sayın Hakimine ait olmak üzere"
Rapor usul ve yasaya uygun düzenlenmişse sorun olmaz.

2) Dosyanın Bilirkişiye gönderilmesine karar verildiği aynı gün,dosya hemen aynı gün Bilirkişiye gitmez, ertesi gün tebliğ edilir ve 10 gün içinde Bilirkişi mahkemeye gelip dosyayı alır.
Rapor geldiği zaman siz hesabı az bulabilir veya sigorta şirketi hesabı fazla bulup hesap raporuna 2 hafta içinde itiraz hakkı var.

3) Evet Mahkemenin kalemini arayıp dosyanız hakkında ve rapor bilgisini alabilirsiniz.
Rapor geldiği zaman avukatinizin sulh veya mahkeme sonucunu bekleme seçeneğini de ancak raporu inceledikten ve sigortanın size sunacağı teklifi degerlendirdikten sonra Avukatiniz Karar verebilir.
hdoa

enes75

Anladım abi sağolasın. bu durumda raorun gelmesini bekleyip ona göre bir yol izlemeli. büyük ihtimal anlaşmaya gitmeden mahkeme sonucunu beklerim. bu arda ben hesaplanan tutarı eksik bulup itiraz edersem tekrar mı bilirkişiye gidecek ve öyle olursa ne değişir. hesaplamada değişiklik olur mu. birde bu hesaplama asgari ücretten olacağı için yeni güncelenen(1.600 tl) denmi yoksa eski (1.400 tl) denmi hesaplanır tam yılın biitp yeni asgari ücretin açıkalanacağı bir zamanda gitti dosya bilirkişiye.

hdoa

kaza geçirdiğin gün aldığın maaş üzerinden hesaplanır tazminatın . kaza geçirdiğin yıl 2010 desek asgari ücret 1000tl desek bunun üzerinden hesaplamaya gider.

Benımde yuzde 5 oranlık özürlülüğe göre ne kadar tazminat alabilirim

hdoa

Müterafik kusur indirimini bi araştır hocam kask indirimi hatır taşıması vs vs gidiyo Hakim buna göre bilirkişinin hesapladıgı tazminatı düşürebilme yetkisine sahip.

absentm

Müterafik kusur indirimi tam olarak nedir. kaza sırasında ki belli başlı traifk kurallarına uymama dan dolayımı indirim yapabilir hakim.

hdoa

Basitçe zarar görenin kusuru hocam. Yani kask takmaması ehliyet takmaması şöför hızlıysa uyarmaması alkollü yada ehliyeti olmamasına rağmen aracına binmesi vs vs diye gidiyor.Tabi bu yolcu konumunda olan birisi için.Hakimde çıkan tazminattan uygun bi oranda indirime gidebiliyor yolcunun kusuru ve malul durumunu etkilemesine göre %10 %20 indirebilir.

absentm

eyvaAllah hocam bende motosikletin arkasında yolcu idim. kask yoktu birde sürücünün ehliyeti yoktu başkada bir şey yok. biz bize çarpan araca yol vermek için durduk yolun kenarında bekliyorduk durduğumuz halde çarptı. kusur bizde değil. ilk ifadede kaza yaptığımızıda söylemedik sonradan söyledik. olaydan 1 yıl sonra olay yeri inceleemsi yapıldı suçu karşya verdiler birde bize kimse kaskınız varmıydı vs vs sormadı bunları nereden bilecek hakim. kesin indirim yapar mı acaba mağdurun mağduriyeti tedavi sürecinide göz önünde bulundururmu hakim.

geçen ayın 12 sinde gitti hesaplamaya 1 ay içinde hesaplanıyormuş sanırım muhtemelen bir kaç haftaya belli olur 3. ay da duruşma var hesaplama beli olduktan sonra sigorta şirketi sulh teklif edebilir ama sulh de sigortanın teklifimi yoksa mahkemeyi bekleyip hakimin belirlediği miktarmı daha fazla olur bunu nerden bilebiliriz. nasıl hareket etmeliyim.

hdoa

Trafik kaza tespit tutanagında yazıyor kask olup olmadıgı.Ehliyetsizlikte indirim kusur tamamen karşıda oldugu için dikkate alınmaz diye düşünüyorum.İndirim tamamen hakime baglı yapabilirde yapmayabilirde.Örnek vericek olursak benim davamda hakim herhangi bir indirime gitmemişti. Kaskım yoktu ve sürücüde ehliyetsizdi ama dediğim gibi tamamen hakime bağlı Bilirkişinin 3 aylık yasal süreci var diye biliyorum belli olmuyor 1 ayda gönderende var 3 ayda gönderende. Sulh hakkında pek bilgim yok bilirkişi raporu gelince oturun hesap kitap yapın avukatınızla fakat bana sorarsan artık sonlara gelmişsin bırak mahkeme kararını versin sigorta anlasmada daha dusuk rakam teklif eder. Eğer temyize giderlerse ve paraya ihtiyacın varsa yani 1 sene bekleyemem dersen o zaman anlaşma yolu düşünülebilir

absentm

aynen hocam kusur tamamen karşı tarafa ait. bende sulh düşünmüyorum mahkemenin kararını bekliycem. indirim yapacağını zanetmiyorum yani inşAllah yapmaz. sulh de çok öldürüyor sigorta şirketi. bilir kişi raporu geldiğinde sigortanın itiraz etme hakkı oluyor sanırım itiraz ederlerse tekrar tekrar uğraştırırlarmı diye korkuyorum raporumu mahkemenin gönderdiği adli tıptan aldım itiraz edilebilirmi bu rapora. birde asgari ücret eskimi yoksa yeni güncelenen asgari ücretenmi hesaplanacak onu anlamadım.

hdoa

Yok hocam uğraştırıcaklarını zannetmiyorum sonuçta yasal faiz işliyor tazminata.Ha tabi anormal bi miktar cıkar siz bile şaşırırsınız itiraz ederler o başka.Adli tıptan alınan sağlık raporuna itiraz edemezler.Hesaplama işi de cok ayrıntılı hocam pek bilgi sahibi değilim o konuda

absentm

eyvaAllah kardeşim sağolasın. Martın 13 deki mahkememde her şey biter inşAllah 3 yıldır uğraşıyorum. son olarak hocam yasal faiz nedir

hdoa

İnşaAllah hocam. Marttaki duruşmaya bilirkişi raporu yetişirse bir sonraki duruşmada karar cıkar büyük ihtimalle. Dava açılış tarihinden parayı alıcagın tarihe kadar yanılmıyorsam %9 yasal faiz işleyecek. Miktar belli olsun internette hesabı var ordan cıkarabilirsin

Üst Alt