Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %21 raporla ne kadar tazminat alırım?

absentm
Kardeşim benim dosyam şuan bilirkişide şubatta mahkemem var mahkeme gününe kadar bilirkişi hesaplamayı gönderirse şubttaki duruşmada hakim kararı açıklarmı yoksa ertelermi??

Ugur20

Hocam genelde bilirkişi raporu geldikten sonra bir sonraki duruşmaya erteleyip karar cıkıyor. Gelir gelmez kararın cıkıcagını sanmıyorum

Ugur20

Benim tazminat hesap raporum 24.01.2017 tarihinden yani 1 yıl önce gelmesine rağmen raporlara itiraz ve ek rapor derken davam hâlen devam ediyor :)

enes75
Sizin dava kaç yıldır devam ediyor birde rapor orannız kaçtı ve bilirkişi ne kadar tazminat hesapladı

benim dava 3 yıl sürdü.tahkime idildi.tahkim kurulu adli tıp raporu istedi.mahkemeye adli tıp raporu geçen ayulaşmış .bilirkişi 270 bin tl tazminat hesapladı.şimdi ödeme mi yapacaklar yoksa uzlaşmamıisteyecekler.ne olacak .süreci bilen varmı?

Benim davada sıgorta tahkim komisyonu yuz bın ödeme kararı cıkarttı yuzde 8 psikolojik yüzde 6,5 omurga kırıgı yuzde 9 da kasık kemiği için sigorta itiraz etti 17 ay oldu ödeme yapılmadı hiç

İzmir 9 Eylül adli tıp tan aldım evet özürlülük ölçütüne göre ödeme yapmak istiyorlar ne kadar tazminat alabilirim yas 19 asgari ücret kaza tarihi 29082016 kusur oranı benım yuzde 25 karsi taraf 75 sigorta yuzde 8 puana göre ödeme yapmk ıstıyor

Evet psikolojik rapora ödeme yapmıyorlar 36 bın fln cıkar dıolar ınş duzgun bir tazminat öderler

siz sigorta ile sulh yolu ilemi tazminat alacaksınız yoksa davamı ettiniz. mahkemelik ise rapora itiraz edememeleri lazım onu bi arştırın avukatınıza sorun piskiyatiri oarının alamzmıyız diye

Bız acıl para ya ıhtıyacmz oldugu ıcın sulh yapalım dedık o yuzden yoksa temyiz ederlerse ıkı yıl daha surer yuz bın cıjtı ama okadar alamacz kesin

Buket emrah

01.06.2015 tarihinden sonra ki kazalarda adli tıp raporu değil engelli raporu özürlülük ölçütü ne göre tazminat hesaplaması yapılır.

enes75

engelli raporu özürlülük ölçütü ne göre tazminat hesaplamasının eski usulden ne farkı var

@hdoa

01.06.2015 tarihinden önce trafik kazalarında maluliyet oranı adli tıp iş gücü kaybı oranına göre hesap ediliyordu,ilgili tarihten sonra ise engelli raporu özürlülük ölçütü ne göre maluliyet oranı hesap ediliyor.

İkisinin arasında ki fark ise ; adli tıp iş gücü kaybı hesaplaması daha geniş kapsamlı hesap edilip maluliyet oranı daha yüksek çıkıyordu, Ama engelli raporu ölçütü hesaplaması daha az oran çıkabiliyor.

Örnek;
Engelli raporu %35 maluliyet oranı olan kişinin
Adli tıp iş gücü kaybı oranı %50 olabiliyordu.

Bu durumda önceden fazla maluliyet oranı olan kişi daha fazla tazminat aliyorken, şimdi ise daha az maluliyet oranı hesaplaması ile daha az tazminat alacaktır.

enes75

anladım abi benim raporda yeni düzenlemeye göre hesaplandı o zaman kaza 2015 ten önce 2014 te yaptım ama raporu 2017 de aldım.

Merhaba öncelikle kaza geçirmiş olan arkadaşlara geçmiş olsun bende bir is kazasi geçirdim yüzde 3,3 sürekli is göremezlik geldi ömür boyu ilk duruşmada on ödeme yani geçici ödeme isteyebilirmiyim bir de kusur orani gelen is gücü kaybi kagidinda yoktu

Cevap yazacak kimse yokmu

fy61

Evet ilk duruşmada ön ödeme talebinde bulunabilirsiniz,tabi ön ödeme kararı hâkimin vereceği karardır.
Olumlu veya olumsuz Karar verebilir

Enes iy akşamlar ön ödemede miktar belirtebiliyormuyuz

İş kazasi tazminat hesaplaması yapacak arkadaşlar varmi

Miktar belirtsenizde ,hakim uygun bi miktara karar verir

Kaza tarihi 06 05 2016 maaş bodrosundaki maaş 2200dolar pirimlerde gözüken kaza geçirmeden önceki son dört aylik primler 4941 tazminat hesaplamasında hangisini baz aliyorlar

Kaza geçirmeden önceki maaş dikkate alınır

Yurtdisinda calisirken kaza geçirdim dolar olarak maaş bodrosunda gozukuyrdu

Ben dolar veya Euro anlamam :)
Benim anladığım kaza öncesi maaş hesap ediliyor

İs gücü kaybi 100%3,3 kaza tarihi 06 05 2016 pirimlerde gözüken 4941 bordroda 2200 dolar yaş 01 06 1985 tazminat hesaplaması yapabilen varmi tahminen ne kadar alirim

Kazadan önceki maaş 2200dolar aliyordum

fy61

Hesaplama işlemi kolay bi hesap değil, sadece aktüerya bilirkişilerce hesaplama yapılır.

Öğretmenlerin maaşları nasıl hesaplanıyor. Ek ders ücreti prim değil sonuçta. Ek dersle çok fark oluşuyor

Üst Alt