Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası %21 raporla ne kadar tazminat alırım?

Kafasi kirik net maaş hangisi oluyor maaş bodrosundakimi bordroda 2200dolar yaziyor yurtdışında olduğum içim 2200 dolarin tamamini elden aliyordum

@fy61
Öncelikle %3,3'e fazla güvenmeyin, mahkeme sizi mutlaka adli tıp kurumuna sevk edecektir, orda sürekli sakatlık yoktur da diyebilirler ya da %5-6 vs oran da verebilirler.

maaş ve prim birlikte hesaplanır, yani primleriniz de göz önünde bulundurulur ama bunu sizin talep etmeniz ve primi ispatlamanız gerek.

elimde maaş bordroları var demişsiniz, bu bordrolarda işverenin imzası var mı? yoksa bunu da ispatlamak gerek, yazılı iş sözleşmeniz var mıydı? ya da tanıkla ispatlayabilir misiniz?

sizin kazanız iş kazası olduğundan, davayı işverene açacaksınız, işveren de öncelikle kendisinin değil, sizin kusurlu olduğunuzu, kaza nedeniyle kalıcı sakatlık oluşmadığını, maaşınızın 2000 dolardan daha az olduğunu iddia edecek. o yüzden tüm iddialarınızı somut delillerle kanıtlamanz gerek.

kaza yurt dışında olduğundan SGK tarafından yapılan bir inceleme de yoktur, sırf kusur incelemesi bile aylar sürecektir. İyi bir avukatla anlaşın, forumda öğrendiklerinizle bir yere varamazsınız.

merhaba benimde 2014 ten beri süren davam vardı adli tıp %9 çıkardı sonrasında 65 bin olarak hesapladı bilirkişi en son olarak aralıktaki mahkememde karara çıktı %85 karşı taraf kusurluydu hakim onların indirimini yaptı toplam %25 indirim yaptı ve ana para 49 bine düştü şimdi bende buna göre para alacağım gerekçeli kararın yazılmasını bekliyorum. benim de bir sorum var sigorta şirketi bütün masrafları da ödüyormuş sanırım doğru mu ? avukat bundan bahsetmedi sadece ana para ve faizini alacaksın dedi net bilgiye ihtiyacım var lütfen yardım edin

Tam olarak neyin masrafından bahsediyorsunuz?
Sigorta şirketi tüm masrafı öder diye bir kural yok, bazı masrafı öder.
Nirvana333

ücretsiz destek ana para ve faiz aldıktan sonra yapılmış olan tüm masrafları da ödüyormuş doğru mu yanlış mı ?. Veya size şöyle sorayım sigorta şirketleri karardan sonra ne yapıyor benim ne gibi haklarım oluyor ? avukatım bana pek bir şey demiyor.

Yapılmış olan tüm masrafı öder diye bir kural yok.
Yukarıda da söyledim, tam olarak ne için masraf yaptınız, ne kadar masraf yaptınız, bunu açık açık yazarsanız yardımcı olabilirim.

Ücretsiz destek maaş bodrosu ve işverenin imzasi var yazili sozlesmede var is kur araciligi ile verilen % şeye zaten itiraz edeceğiz adli tip benim için daha iyi olacak çünkü dosyamda eksik inceleme var

ücretsiz destek belli değil ya

Hesaplama bilirkişiden geldiği zaman ilk duruşmada her şey tam ve eksiksiz olursa karar çıkarmı ve sonrasında neler olur ödeme nasıl yapılır yada kaç gün içinde?? Bu olay başından geçen ve bitenlerden yardım bekliyorum şimdiden tşklr

Burak Türkmen

15.10.2015 kaza tarihi kaza tarihinde yaşım 26 idi %21.2 sürekli adli tıp raporum var kazadan 10 gün önce işi bırakmıştım ve bugün bilirkişiden d ol dosyam geldi 93bin lira çıkarmış avukatım 15gün itiraz hakkın var dedi sizce bu rakam iyimi yoksa itiraz edeyim mi? Kazada %75 karşı taraf suçlu

Ugur20 bilirkişi raporuna itiraz edilip edilmeyeceğine avukatınız karar verecektir.
avukatınızın ilgilendiği dosyada, kafanıza göre nasıl itiraz etmeyi düşünüyorsunuz? daha önce hiç bilirkişi raporu okudunuz mu ya da bilirkişi raporuna nasıl itiraz edileceği hakkında herhangi bir tecrübeniz var mı?

Arkadaşlar bugün avukatımı azlettim bundan sonra davayı kendim takip etmeyi düşünüyorum yapmam gerekenler nedir bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilir mi yardımcı olur musunuz süreç nasıl ilerler ??

Avujati neden azlettinki surec bitmedimi....

Avukat senden hic yoksa iyi para alir haberin olsin

Süreç bitmedi dosya bilirkişiden geçen hafta geldi karşı tarafa uzlaşma teklifi sundum dedi karşı tarafın avukatıyla kendim görüştüm bana sizin adınıza iletişime geçen olmadı dedi yalan söylediği için azlettim.. Avukat benden nasıl iyi para alacak??

Simdi ne dezem bos 1 aya kalmaz ne dedigimi ogrenirsin....bari sigortadan parayi en yakin zamanda almaya bak....hayirli olsun

Ugur20

Açılmış bir dava var, mahkemede ne yapılması gerektiğini ancak avukatlar bilir. Yapılması gerekenler yapılamazsa hak kaybın olur. En basitinden öğrenci olduğun için meslek odasından emsal ücret sorgusu talebi yapamıyorum gerekiyor.

değerli üyeler ve sevgili yöneticiler.

öncelikle forum yöneticilerine bu forumu kurup insanları bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkürü. grup üyelerinede bilgi paylaşımları için

ayrıyeten teşekkürü bir borç bilirim.

2009 yılında iş kazası geçirdim. tedavi ve hukuki sürecin ardından kaza geçirdiğim davalı firma ile dava devam ederken sgk'ya yaptığım başvuru neticesinde 2016 yılı kasım ayında sürekli işgörmezlik aylığı almaya hak kazandım. yine Dava devam ederken avukatımın duruşmaya mazeretsiz olarak katılmadığı için hakim davanın açılmamış sayılması hükmü ile davayı sonlandırdı.

ilerleyen zaman içerisinde başka bir avukat ile tekrardan açtığımız davayı 22,03,2018 tarihi itibari ile aktüerya bilirkişisine sevk etti.

konuya esas merak ettiğim hususlar

1-) davalı firma maaşımı düşük bir ücretten göstermekte idi. yani kaza geçirdiğim sırada resmi maaşım net 1500 tl iken. ben gerçekte 3500 tl maaşla çalışmaktaydım.
NOT: ayrıca açtığım alacak davası neticesinde yapılan emsal ücret araştırması sonucu ve sahitlerin beyanı neticesinde gercek maaşım üzerinden alacaklarımın netleştiği bir mahkeme kararı elimde var. yani gerçek maaşım mahkeme kararı ile onaylı.

2-) SGK tarafıma resmi maaş üzerinden yani net 1500 tl ile sürekli iş görmezlik aylığı bağladı.
akabinde yaptığımız başvurular ( emsal ücret araştırması, hizmet tespit araştırması zaman aşımı dolayısı ile reddedildi)

SORMAK İSTEDİĞİM BİR KAÇ SORU VAR.

1-) geçirdiğim iş kazası dolayısı ile %23 maluliyetim var. 2009 yılı aralık ayında 29 yaşında geçirdim kazayı. KAZA GEÇİRDİĞİM SIRADA YURTDIŞINDA ÇALIŞIYORDUM. o dönem aldığım ücret SGK tavan ücretinin üzerinde idi.
Aktüerya bilirkişisi hesap aşamasında SGK tavan ücretlerini göz ününde bulundurur mu ?

2-) Aktüerya bilirkişisi tazminatımı hesaplarken hangi formülleri kullanıyor ?

3-) Aktüerya bilirkişisi tazminatımı hesaplarken firmanın eksik gösterdiği maaş farklarını geriye ve geleceğe dönük göz önünde bulundurur mu ?

4-) bu bilgilerle ortalama nasıl bir hesap yapılabilir. ?

@Ugur20
avukat vekalet ücretini senden alacak. hatta davanın sonunda karşı taraftan alacağı parayı bile gene haksız azil yüzünden senden alacak, yani avukatı azlettiğin için zarar edeceksin.

avukatın, gidip dava açacak, beni haksız yere azletti, paramı alamadım diyecek.

sen de o davada, avukat bana yalan söyledi o yüzden azlettim diyeceksin, ama ispatlayamayacaksın ve davayı kaybedip avukatın parasını vereceksin.

@durdu çiçekli
burası avukatların buluştuğu bir hukuk forumu değil, dolayısıyla böyle teknik soruların cevabının bulunabileceği bir yer de değil.

bu 4 sorunun cevabını bilebilmek için insanlar 400 sayfalık kitap okuyor ve bu 400 sayfayı 3-5 cümleyle özetleyip size bu konuları anlatabilmek mümkün değil.

kaldı ki sizin sorularınız kendi davanızla ilgili, sizin dava dosyasında da onlarca evrak var. dosya incelenmeden, karşı tarafın iddia ve delilleri görülmeden, bilirkişinin nasıl bir rapor yazacağını söylemek mümkün değil.

sorularınızın cevabını size sadece avukatınız verebilir, çünkü dosyayı en iyi bilen kişi odur.

ücretsiz destek yalan söylediğini ispatlayacak delillerim var o konuda sıkıntı yok. Dosya bilirkişiden geldi itiraz olmadı önümüzdeki mahkeme karar çıkarmı çıkarsa kaç gün içinde ödeme yapılır??

avukatınızın size yalan söylediğini mahkeme önünde ispatlamak sandığınız kadar kolay değil. siz o davayı kaybedeceksiniz, bilirkişi raporunda yazan tutarın yaklaşık 1/3ünü avukatınız sizden alacakmış gibi plan yapın.

önümüzdeki celsede dosyanın karara çıkıp çıkmayacağını bilmek de mümkün değil. kararın verilip verilmeyeceğini dosyaya bakan hakim bile şu anda bilmiyor, ben nereden bileyim.

dosya karara çıkınca da şu kadar günde para yatar diye bir formül yok, karar verildikten sonra gerekçeli kararın yazılması bile bazen aylar sürebiliyor. karşı taraf temyiz edecek mi o bile belli değil. ederlerse 2-3 yıl daha bekleyeceksiniz.

@ücretsiz destek telefonumda ses kayıtlarım var watsap ve mesajlaşmalar var bunlara rağmen ıspatlayamazmıyım?? Bence ıspatlarım.. Dava sonucuna gelince senin konuşmalarına bakarsan ben hiç para alamayacağım ve dava 5-6 yıl sürecek geç olsun güç olmasın

Arkadaşlar bilirkişiden gelen evrakta toplam alacağım paradan hariç Geçici tam iş göremezlik zararı diye ayrı bir miktar var ben bu parayı sigortadanmı alacağım ???

Üst Alt