Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında felç olan karısını boşuyor...

bence ewlenmeden önce çok çok çok düşünmek lazım. çok zor bir müeessese.

Günahını alcam belki o beyfendinin ama eşi kaza geçirmeden görüştüğü biri vardır bu olayıda fırsat bilip boşanmıştır ... insanoğlu nankördür :(

Al işte bir dangalak daha sabah sabah, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın o adamı hani iyi günde kötü günde sözü?

adminbozkurt;
iyi qünde herkes yanında olur. kötü qünde öyle değil. çok güzel bir örnek karşımızdaki konu işte.

demekki şerefsizin biriymiş adam değilmiş ne kadar kötü tam SOPALIK !!!!

Oda birgun bulur cezasını

Allahın parmagı yokku insanin gozüne soksun
oka zada sakat kalan kendisi olsa neyapacaktı acaba

böylesi davranışları yapan kişiler eninde sonunda belasını buluyor bir şekilde,obulmadan önce ben bi bela okuyayım ona ''ALLAH belanı vere''

Bazı insanlar ıcın hep böyle oluyor...VEFASIZLIK bu bence...allah akıl fıkır versın...

bu işin cinsiyeti yokki,benim de eşim terketti ne yaparsın...
allaha havale edecen böylelerini,çiğ süt emmiş demekki

Evet vefasızlığın cinsiyeti olmaz.. Önceleri bu tür durumlara çok sinirlenirdim içimde bastırdığım feminist Havva çıkardı ortaya en dişli haliyle hemde..:)

Ama bir erkek kaldıramaz o kadar büyük bir sorumluluğu yani evin hem erkeği hem kadını olamaz o tabiatta yaratmamış mevlam erkekleri..Çok nadir çıkar dayanıklısı ben bu yaşıma kadar felç olan yada farklı sebeblerden hasta olan eşini terk eden sayısız erkek duydum sadece bir kişi var bildiğim terk etmeyen akrabamız olur o da 20 küsür yıldır felçli eşine bakıyor gık demeden bir erkek yani..:) Hayret edesi geliyor insanın bence türlerinin son örneği o çift değerli ve nesli tükenmeye yüz tutmuş bir çift..:) Biz biraz zor yaşarız böyle bir evliliği..

Allah hiçkimseyi insanın vefasızına, hayırsızına düşürmesin..Herşeyin hayırlısını dilemek gerekiyor..

bu konuya herkes vermiş veriştirmiş ama havva'nın yaşanan olaya bakış açısı çok hoşuma gitti. Kendime yapılsa neler neler demezdim ama insan durup düşününce yaşananlarında kendiliğinden olmadığı idrakine erişiyor ve suçlamalar anlamsız kalıyor. Yinede tatsız tuzsuz bir olay rahatsızlık geçiren kişinin Rabbim Yar ve yardımcısı olsun.

Ortada nikap denen bir resmiyet var.İmzalar ne için atılıyor.Bizler bu dünyaya niçin geldik niçin yaratıldık. Canlıların en üstün yaratığı olan bizler sorumluluk sahibi değilmiyiz.Nerede kaldı bu insan olmanın ayrıcalığı.Yazıklar olsun .Bu tiplere ne olursa olsun insan denmez.

geçsin bütün ömrün ağlayıp inlemekle
kulakların çınlasın baykuş dinlemekle
gözünden akan yaşlar bitmesin silmekle
kör olsun gözlerin bunu yaptığın için

kara bulutlar sarsın her bir yanını
hep azrail beklesin almak için canını
biz değil karın alsın canını
damarların kurusun bunu yaptığın için

ağırmadan saçların birer birer dökülsün
öksürdükçe içinden ciğerlerin sökülsün
herkes neşe içindeyken senin boynun bükülsün
karısını terk eden şerefsiz bu desinler bunu yaptığın için

giderken ağlayanın olmasın
yılan akrep kuyusuna kabrin kazılsın
mezar taşına (şerefsiz ) yazılsın
okuyanın bile olmasın bunu yaptığın için

bence terkedilen sanslı oluyor en azından insanlar deger verdigi insanı tanımış oluyor tabiki eyer onlara insan denilirse geride bırakılan bişekilde her zorluklara alışır kalbi kırılmışta olsa yıkılmadan ayakta durmayı öremir olan terkedene olur mutlu ola bilirse tabi geride kalanların eşinin çocuklarının ahıyla utanması gerekir

ARKADAŞLARilginize teşekkür ederim...bu olayın insani yönü,,birde daha ağır yönü var. 3 çocugun yükünü engelli yaptığı bayan eşinin sırtına bırakıyor.sadece 500 tl gibi bir nafaka vereek kurtuldum sayıyor, bu fedakar anne çocuklarından ayrılmamak için bu ağır şartları kabul ediyor,bakım aylığıda alır geçinmeye çalışırım diyor,şimdi yapabileceğim şey,hukiki boyutu ,acaba nedir.birinsanı yarım bırakmak,,hakkını ararsan çocukları senden ayırırım diye zorlamak..,arkadaşlar kılevyeyi göremiyorum gözlerim doldu.devam edemiyorum.

cok gücluyuz zannederler ama okadar acızlerki insanlıktan nasip almamış rabım bıldıgı gıbı yapsın allah o kardeşimıze mucızeverecek o insan naletlenmeye degmez

Buraya kadar okuduğum çoğu yorumlarda adamı yargılamış etiketi vurmuşsunuz.Hatta bazı arkadaşlar ileri giderek insanlıktan bile çıkarmışlardır bu şahsı.Onu sert bir dille uyarmak yada önerilerde bulunmak yerine üzerine gittiğinizin farkındamısınız?Çok ağır ve sizlere yakışmayan eleştirilerde bulunuyorsunuz buna hiç kimsenin hakkı yok afedersiniz ama siz kimsinizki insanlıktan men etme hakkının elinizde bulunduruyorsunuz?Lütfen arkadaşlar iyi yada kötü karşınızdaki düşünme, yargılama, muhakeme yeteneklerine sahip bir insan.Acaba karşınızda olsa bu şekilde konuşabilecekmisiniz?

Benim o şahsı savunduğumu sanmayın yanlış bir karar vermiş ama kimse onu yargılama hakkına sahipte değil.Bizim yapmamız gereken doğru düşünmesine yardımcı olmaktır,bire bu yazıları ona okutacağız .Karar vermede yetersiz olduğu zamanda sizde üstüne gidiyorsunuz lütfen arkadaşlar.Yazılarımızı birazdaha cımbızlayarak yazalım

Hem bu konuyu buraya açan arkadaş pek fazla bilgide vermemiş bu kararı hangi durumda aldığını hangimiz biliyoruz?kimbilir belki o adamın eşi bu kararı verdi.Belki olayların birikiminin sonucu oldu gibi bir çok senaryo çıkartılabilir.
Biraz empati yapalım arkadaşlar bu onu haklı çıkarmayacak ama ona uzanan elimizin bir bağı olacak belki yanlış kararından vazgeçemesine sebep olacak.Onun yaşadıklarınıda biraz düşünün: mutlu giden bir hayatımızda böle bir olay olsa sizde yanlış kararlar vermezmisiniz?
Benim kendilerine sölemek istediğim:Hiç kimse böyle bir hayatı hak etmiyordur sizde eşinizde ama bu sizin hayatımız bundan kaçamazsınız elbet birgün sizi bulur.Kaybetmiş olduğun mutluluğu çok daha değişik şekillerde tekrar yaşayabilirsin bu sizin elinizde.Pişman olacağın bir karar vermişsin yarın birgün çocukların sana neden boşandınız sorusuna nasıl cevap vereceksin?Kimbilir ne zorluklarla kurmuş olduğunuz ailenize şimdi sahip çıkın dağıtmayın…….

Çok sevdiğim birinin bir sözü vardır.Herkesin kendi hayatını mahv etme hakkı vardır kim daha az mahv ederse okadar mutlu olur kahretsinki buda bizim elimizde

reco o adamı savunma bir kere nie savunuyorsun ki adam hem suclu hem güclü kadını ne halde bırakmış nelere mecbur etmiş birde tehdit ediyo karısını mahkemeye verirsen çocukları elinden alırım die

Benim o şahsı savunduğumu sanmayın yanlış bir karar vermiş ama kimse onu yargılama hakkına sahipte değil.Bizim yapmamız gereken doğru düşünmesine yardımcı olmaktır,bire bu yazıları ona okutacağız .Karar vermede yetersiz olduğu zamanda sizde üstüne gidiyorsunuz lütfen arkadaşlar.Yazılarımızı birazdaha cımbızlayarak yazalım

yazıyı iyi okursanız sevinirim;)

esının basına gelen bırgunde onun basına gelır onuda terk ederler ozaman anlata ama ış işten gecemıs olur yazık NE OLDUM DEMİYECEKSIN NE OLACAM DEMELIDIR ALLAHA BUYUKTUR kımsenın ahı kımseye kalmaz ısallah aklı basına gelır esınıde bosamaz

iyi canım benim bende insan degil o demedimki beni kastediyorsan insan olamaz bunları yapan dedim hem iki taraflı ister bayan olsun ister erkek nedemek 3 çocugu var sonuçta iyi günde kötü günde geçirmişte olabilir herkezin başına heranda bişe gelebilir bu insanız sonuçta bende tek taraflı düşünmedim zayten bunu yapan peki güzel bişeymi yapıyor aferin çok güzel bişey yapıyorsunmu dicez çocuklarını karısını bırakan arkadaşınız diyim ozaman kendi onları bırakçagını düşündügü gibi rahat bir hayat geçirebilecek şeylerde düşünür kadının hayatı gitmiş zayten adam bişekilde kurar bihayat kendine nasıl olsa genede ayıp yaptıgı

hayat o kadar kısa ki yarın ne olucak başına ne gelicek bilmiyor ben şuna inanıyorum niyet neyse akibet odur

Kimse sağlığını,güzelliğini,yakışıklılığını,gençliğini garanti altına alamaz çünkü hayatta hesapta olmayan şeyler gelebilir başımıza ohalde bu duruma düşen biz olsaydık böylesi bir terk edilişi,kaderimizle baş başa bırakılmayı ne kadar sindirebilir,hazmedebilirdik.Birazcık insanca ve vicdanınını sesini dinleyerek hareket etmek gerekmez mi ? Demekki sevgi,aşk,3 çocuk,onca yıllık evlilik bir kalemde hemde kendisinini neden olduğu bir kazada felç kalması nedeniyle harcanabiliyormuş ??? Çok üzücü bir olay o bayan arkadaşımızın yardımcısı olsun rabbim...

Evt sitemizde bu durumda olan bir bayan arkadaşımız olduğunu biliyorum kahredici bir durum.

tahsil cehaleti alır...................................... diyorum

Kalem;

arkadaşlar konuya birkaçgündür uzak kaldım,,sebebini açık açık yazayım,,
bahsi geçen arkadaşımız aramızda,,,ondanda konuya katılmasını istedim,3 gün oldu ses çıkmadı.. kırgınlığımı belirteyim..
melek arkadaşımızın sordukları..
kesin boşandılar,,çocukların velayeti annesinde,,
konuda bahsi geçene sesl...gerisini sildim,,

bu benzer olayı bende yaşadım kabullenmesi çok zor insanın gücüne gidiyor tam insanın eşine ihtiyacı olduğu bir anda terkedilmek kolay değil ama allah büyüktür herkes ektiğini biçer bu bizim için bir sınav sınavı o adam kaybetti ona adam demek bile içimden gelmiyor.insanı insan yapan vijdanı duyguları düşünceleridir bunların hiç biri o adamda yok oadam gibi kendinden başkasını düşünmeyen insanlara yazıklar olsun.

keske ona olsaydı bakalım hanım efendı onu bırakırmıydı o zaman hıc sanmam allah allahtan korkan kullarla karsılastırsın bence hepsı ınac zayıflıgı

Üst Alt