Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Transvers Miyelit sonucu omurilik hasarı ve iyileşme süreci..?
@Hklbhk, gerçekten öyle rabbim bütün hastalara şifa bekleyenlere şâfi ismiyle şifa versin inşAllah. Dediğiniz gibi bende düşünüyorum bazen nadir bir hastalık nasıl olur diye insan ister istemez düşünüyor. Ben bir süre bunu düşündüm ve sonrasında demek ki bana bir şey gösteriyor diye anlamlandırdım. 1 milyonda 100 kişiden ben seçildiysem demek ki rabbim bana bir şey gösteriyor dedim. Önceden 2 gün evde dursam arkadaşım yok yine evdeyim millet geziyor falan derdim mesela. Hastanede de 1 aylık yattığım süreçte Allah’ım nolur bir kere uyandığımda gözümü evde açayım diyordum.. Bana her halime şükretmeyi öğretti bu hastalık. Bu yönünden bakıyorum. Yürümek, koşabilmek, kalkıp tuvalete gidebilmek, idrarını yapabilmek.. Ne kadar basit şeylerdi mesela önceden. Şimdi hep şükürlerimde.. Hamdolsun her halimize ben 20 yaşındayım bir genç kız olarak idrarımı tutamıyorum hasta bezi kullanıyorum istediğimi giyemiyorum dışarı da sürekli tetikteyim mesela yine de hamdolsun binlerce kez rabbim bütün hastalara hepimize şifalar versin inşAllah.
@nraktss, evet dediğiniz gibi demeki bundada bir hayır var Allah herşeyin hayırlısını nasip ediyor demeki hayırlısı böyleymiş bende yoğun bakım zamanında sabah güneş ışığı vururdu koridora allahım derdim ben bu güneşi ne zaman evimde göreceğim yada hemşireler yürüdüğü zaman ayaklarına bakardım allahım bende böyle yürüyebilecekmiyim diye hep Söylüyordum ama çok şükür yürüdüm kalktım hala baba evindeyim çok gezemiyorum bende bir ay sonra evime gideceğim gezmek istiyorum ama bende sizin gibi idrarı tutamadığım için hala çok uzak yerlere gidemiyorum Malesef ama bunada çok şükür en azından evimizde yatağımızda uyuyoruz
Hepinize geçmiş olsun. Evet hastalıklar olmasa kimse sağlığın kıymetini bilmez. Her şey zıttıyla kaimdir. Hastalıkta bir nimettir görebilene, çekerken can acısıyla idrak edemiyor insan. Durup düşünmek lazım. Mesela bende kaza sonucu %90 omurilik felçli kaldım, garip ama sizin yaşadıklarınız benim hayalim. Keşke 1-2 yıl çekip kendime yetebilecek kadar iyileşebilseydim herkesin sınavı farklı tabi 24 yıldır devam ediyor imtihan. Rabbim dayanma gücü versin hepimize.
@idosente, sizede çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah sizde en yakın zamanda kalkarsınız ayağa Dualarınız kabul olsun inşallah bizde zaten buna çok şaşırıyoruz sağlıklı bir insanken hiç bişey yaşamadan felç kalmak çok zor evet bizde sizin gibi kaza geçirip yaşasaydık derdik kazaydı ama 1 milyonda 100 kişide görülen bir hastalık olunca insan düşünmeden edemiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah sizede şifa versin inşallah
@Hklbhk, Amin cümlemize inş. hayat işte böyle nadir bir hastalığa yakalanmak, sizin için kaza geçirip ömür boyu engelli kalmaktan daha hayırlı olabiliyor. Kazanın da bu hastalıktan farkı yok. Toplasan 5 saniyelik bir olay kazada,şuurunu hemen kaybediyorsun gözünü bir açıyorsun hastanedesin.Allah kimseye dermansız hastalık vermesin. Diğerleri gelip geçiyor. Kalıcı oldumu sadece seni değil bütün aileyi ömür boyu ağır bir imtihan ile karşı karşıya bırakıyor. Artık kendi hastalığımı değil, Ailemin çektiği sıkıntıları dert ediyorum sadece.
@idosente, evet çok doğru söylüyosunuz gerçekten bir hastalık bir kaza bütün hayatınıza mal oluyor evet bizimki kaza değildi ama ben de 29 yaşında biri genç kız olarak eski sağlığıma kavuşur muyum belli değil evet dediğiniz gibi yürüyebiliyorum gidip gelebilirim ama mesela uzak yerlere gezmeye gidemiyorum ya da ehli bir şey bir iş yapamıyorum bir kere sağlığınızı kaybettiniz mi eskisi gibi olmuyor maalesef Allah hepinizin yardımcısı olsun Allah size de yardım etsin Allah ailenize de güç kuvvet versin inşallah gerçekten bu sürede insanın ailesi yanında oldu mu hem moral olarak hem de destek olarak çok önem arz ediyor evet dediğiniz gibi ben de altı ay boyunca hastanede kaldığım zaman eşim bana baktı bir yandan kendi hastalığımla boğuşurken bir de aklım onda kalıyordu refakatçi koltuğunda yatıyordu o da sıkıntı yaşıyordu yani insan kendisini artık düşünmüyor da ailesini düşünüyor gerçekten