Merhaba arkadaşlar ben oğulcan
çok net hatırlıyorum 04.04.2011 de bu hastalığa transversmyelit e yakalandım.Yaşım henüz 15 3 sene oldu hastalanalı 12 yaşımdaydım o zaman önce okuldan geldim yemek yerken sağ kolumun kürek kemiği kısmında bir ağrı bir ağrı gittim yatağıma uzandım ama çok zor yürüyerek. Daha sonra ayak ve ellerde uyuşmalarım başladı. Hemen taksi çağırdık araştırma ve eğitim hastanesine 3 gün acil kısmında yattım daha sonra en üst kata yetersiz olan bir yoğun bakım a aldılar orda belimden BOS suyu aldılar 1 kere ve yaptıkları işlemde hatalıydı ellerinde gerekli iğne yoktu daha sonra normal iğne ile almaya çalıştılar iğne boyu yetişmedi 15 dk içinde medikal den BOS iğnesi geldi ve zar zor aldılar suyu ama bende dayanılmayacak bir ağrı vardı.
5. gün beni cebeci tıp fakültesine sevk ettiler oradada ambulans dan iner inmez apar topar yoğun bakım ünitesine aldılar. Bilincim yerinde idi ancak arada kopmalar oluyordu yani hatırlamadığım kısımlar var. Her neyse bana 1-2 ayda anca yoğun bakımdan çıkar demişler ve vücut dokunma hissini ağrı hissi dayanılmaz bir ağrı hissi olarak görüyormuş. Yutaktan aşşağısını kullanamıyordum yani kollarda ve ayaklarda his ve hareket yoktu.
10 günde yoğun bakımdan çıktım.Ara yoğun bakıma aldılar. Kortizon yüklemesi yapıldı 1 ay yapıldı 1 ay boyunca 1 kişiye 1 haftada verdikleri kortizonu bana 1 günde veriyorlardı çünkü araştırma hastanesinde bana yanlış bir serum takmışlardı adını tam hatırlayamıyorum sanırım İbik gibi bir ilaç tı. Daha sonra beni aynı fakültenin fizik bölümüne sevk ettiler orada 2.5 ay civarı fizik aldım. Saolsun oradaki herkes bana çok moral verdi bunun en başındada ailem
Fiziyoterapist ler çok iyilerdi.
ilk başlarda hiç hareket edemiyor hatta oturamıyordum. Daha sonra yavaş yavaş oturmaya daha sonra da yavaş yavaş ayağa kalkmaya oturmaya başladım. Sonra tamamen kol gücümle wolker da 1-2 metre yürüyordum ve terden neredeyse boğulacak dereceye geliyordum.
Sonra beni taburcu ettiler. Evde hareketlerimi aksatmadım egzersizimi yaptım gerekti oyun oynadım gerekti sohbet ettim arkadaşlarımla ancak bu süreçte moral çok önemliydi. Hiç moralimi bozmadım. Ara sıra aile sorunları olsa da sonuçta her ailede oluyor dedim geçtim. Umursamadım tek sıkıntım sonda ve hastalığımdı. Evdede egzersizlere devam ede ede treepot bastonla yürümeye basladım.
Daha sonra beni 07.20.2013 de tekrar fiziğe alındım ve 2011 deki fiziyoterapistlerim gerçekten çok şaşırdılar.
Şimdi yine onların sayesinde kanedyen ile yürüyorum 4x1 sonda kullanıyorum. Foot up ve kanedyen ile mobilize şekilde yürüyorum
AMA YÜRÜYORUM YA O HİS DÜNYALARA DEĞİYOR.
Bir yandan da okuyorum 1 sene kaybettiğim için şu anda lise 1 de 9. sınıftayım ama arkadaşlarım olsun öğretmenlerim olsun çok iyiler ve yardımcı oluyorlar
Kasım 19 da 15 imi doldurucam
Hala nöroloji,fizik tedavi ve ürolojide takip altındayım. Bi bırak madılar peşimi
Hepinize geçmiş olsun diyorum allah kimsenin başına vermesin.Rabbim herkese acil şifalar versin acil şifa dileyecek durumada düşürmesin.