Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.Bende transvers miyelit geçirdim.2014 yılı mart ayı içinde ben iş yoğunluğundan dolayı grip olmuştum dinlenme fırsatım olmadı bir akşam bel ağrısı ve mesaneyi boşaltamama ile başladı sabahı yataktan kalkamadım.
Sabahı nöroloji ve dr hanım bu konuda tecrübeli imiş teşhisi hemen koydu allah razı olsun belkide hastalığımın ilerlemesini önledi.Beni E. Üniversitesi Tıp Fakültesi Nörolojiye sevk ederek tedaviye başlattı. Tedavinin 2. gününde vücudumda hareket hiç kalmadı hatta hissizlik sol kolumda başladı.Kortizon tedavisine başlandı kortizondan sonuç alınmayınca afreze başladı gün aşırı 9 defa aldım.21 gün sonra taburcu oldum ama hareket yoktu.
Taburcu olduktan sonra vakit geçirmeden fizik tedaviye başladım fizik dr. yürüme şansı yok dedi ben 4 ay hareketsiz yattım ama ümidimi hiç kesmedim.Bu arada unutmadan bana en büyük yardımcı eşim oldu sürekli yanımda oldu tabi çocuklarım bana en büyük yardımcı ve moral kaynağımdı.
4 ay sonunda ayak baş parmağımda kıpırdama başladı zamanla ayaklarıma hareket geldi şelle parelel barda yürüme diz kilitlemesi geldi derken walkır kanadyen tripot ve baston derken desteksiz kısa mesafeli yürümeye başladım çok şükür ama 1 yıl boyunca hastaneden çıkmadım sürekli hastanede yattım.
Şu anda hastalığımın 4. yılındayım ama buna da şükür, hala problemlerim var uzun mesafeli yürüyemiyorum,mesaneyi boşaltamıyorum tak kullanıyorum.idrar yolu enfeksiyonları ile uğraşıyorum antiseptik kullanıyorum . Nöropatik ağrılar için ilaç alıyorum.
Bu hastalıkta öğrendiğim şey asla pes etmeyip ümidini yitirmemek hala uğraşıyorum egzersizlerimi 4 yıl boyunca hiç bırakmadım hala devam ediyorum bir gün bütün problemlerimi çözeceğime inanıyorum.Arkadaşlara tavsiyem asla pes etmesinler. Bütün arkadaşlara acil şifalar diliyorum.
Unutmayın her şey sizde başlayıp sizde bitiyor yoksa hastane ve kişiler çok önemli değil