Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüketici hakem heyetinin kararını uygulamayan Teknosa için ne yapabilirim?

perwer

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba herkese. Öncelikle hukiki bilgiye ihtiyacım var konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirin tşklr. Teknosa dan 29,000 tl değerinde süpürge makinası aldım ve ilk günden itibaren arızalıçıktı iadei istedim almadılar servise gönderdiler bende tüketici hakemi heyetine başvurdum ve karar olumlu çıktı 15 gün itiraz hakları vardı yapmadılar yaklaşık bir aydır iade formunu oluşturduk hala iade olmadı sorduğumda türlü bahaneler üretiyorlar ve iade yapmıyorlar ve yaklaşık 4 aydır mağdurum bu konuda ne yapmam gerekiyor lütfen bu konuda hukuki bilgisi olan varsa yazsın bana tşklr.

sikayetvar.com a ve cimere yaz. Eger sabirliysan maddi manevi tazminat davası aç

@perwer,

tüketici hakem heyeti kararı ile icraya verebilirsin die biliyorum hiç ugraşma banka hesaplarına direk bloke koyuyorlar

@perwer,
süresi olabilir lütfen hakem heyetinde sekreterya var oraya danış....benim kazandığım halde ödenmeyen tek bir davam olmuştu .çocuğumun servisi işi bıraktı çocuk araçsız kaldı parayı da almışlardı ...adamlar iflas açıklamış bilmediğim için paramı almak için sıraya geç girdim....sizde belki hakkınız yanacak belli bir süre varsa kaçırmayın

• Kararın bir örneğiyle birlikte karşı tarafın ikametgah adresinin bağlı olduğu icra müdürlüğüne başvurun.
  • “İlamlı icra takibi” başlatmak istediğinizi söyleyin.
  • Gerekli belgeler:
    • Tüketici Hakem Heyeti kararı (aslı veya onaylı sureti)
    • Kimliğiniz
    • Takip talebi dilekçesi (genelde müdürlükte yardımcı olurlar
  • İcra müdürlüğü karşı tarafa ödeme emri gönderir. Bu kişi ya ödeme yapar ya da haksız olduğunu düşünüyorsa 7 gün içinde itiraz eder. Ancak Hakem Heyeti kararı olduğu için genellikle itirazın geçerli olması zordur.
  • Karşı taraf yine ödeme yapmazsa, icra müdürlüğü aracılığıyla haciz işlemleri başlatılabilir. (Taşınır-taşınmaz mallarına, banka hesaplarına vb.)
    • Avukat tutmak zorunda değilsiniz, işlemleri bireysel olarak yapabilirsiniz.
    • Ama süreci kolaylaştırmak isterseniz bir avukata vekâlet vererek daha hızlı ilerleyebilirsini

netde buldum tüm bilgiler böyle kolay gelsin:=)

Üst Alt