Mehmetyilmaz
TurkNet bildiğiniz gibi Telekom'un altyapısını kullanıyor.
Altyapı kaynaklı bir sorun yaşarsanız çok sıkıntı çekersiniz.
Çünkü TurkNet'in, Türk Telekom'a ait olan altyapıya müdahele yetkisi yoktur. Hoş, olsa da o cins müdahale için yaygın teknik servis ağına sahip değil.
Bu gibi arızaları sadece Türk Telekom'a iletirler, gerisi Telekom'un keyfine kalmış. Siz Telekom'un müşterisi olmadığınız için onlar da sizi sürekli en geriye atar.
Şu anda TurkNet'in ulaşabileceğiniz, derdinizi anlatabileceğiniz bir müşteri hizmetleri telefonu bile yoktur. İnternet üzerinden arıza kaydı oluşturmak zorundasınız. Anlık çözüm diye bir şey yoktur. Onlar arıza kaydınızı görecekler de, dikkate alacaklar da, bir zahmet keyifleri yerinde ise işleme koyacaklar.
Neyse gelelim benim onlarla yaşadığım en büyük soruna:
O zamanlar fiber altyapı yoktu, Türk Telekom altyapısı ile TTNET'ten TurkNet'e geçmiştim.
Hattım 16 Mbps destekliyordu ve bu hızda ADSL hizmetinden faydalanıyordum. Birkaç defa aradılar, hattımın 35 Mbps desteklediğini, istersem aynı ücrete 35 Mbps VDSL ye geçiş yapabileceğimi belirtiler. İlk bir ikisinde dikkate almadım, çünkü hattımın 16 Mbps olduğunu biliyordum, çeşitli yerlerden kendi sorgulamalarımda da aynı sonuç çıkıyordu.
Birkaç kez ısrarla aynı şeyi tekrar ettiklerinde, tamam dedim, modemim de VDSL destekleydi zaten.
Hiç kesinti yaşayacaksınız, geçiş işleminde belki bir iki saat en fazla dediler. Ben olur verdikten sonra internetim kesildi.
Bir iki saati geçtim, bir iki gün oldu, bir iki hafta oldu, internetim yok. Haftalarca arama, onlarca arıza kaydı, adamların umurunda bile olmadı.
Ta sonra bana verilen cevap; ay pardon hattınız VDSL desteklemiyormuş. Gel de delirme.
Ee geri bağlayın ADSL mi, onu da yapamıyorlar. Geri dönüşü de 2 ay beceremediler. Ben 2 ay internetsiz kaldım, komşunun internetinden istifade ettim.
Superonline siteye fiber altyapısı getirince de, hemen TurkNet aboneliğini sonlandırıp Superonline fibere geçiş yaptım.
Bir sorun oluştuğunda Superonline'da öyle telefondan cart curt yoktur, bir saat içinde teknik elemanlar evine damlıyor.