Sn Catwoman hanımefendiye
Catwoman lakaplı hanım arkadaşımızın yukarıdaki kritiğinin zerre kadarını üzerime almamakla birlikte yazdıkları ile ilgili birkaç satır karalamak istiyorum.
Saygıdeğer arkadaşımız bazı noktalarda haklı. T.Sakatlar Derneği benim bildiği kadarı ile bu alandaki en eski derneklerden, belki de en eskisi. Böyle olunca da en tecrübelisi olması gerek. Keza en aktifi de olmak zorunda zira hakikaten gözümüzü açtığımızda gözümüzün önünde ilk beliren orası. Evet kimsenin uğramadığı, yağmur suyu aktığı zaman içeriye girdiği o barakaya bizler de giderdik. Bizler gittiğimizde derneğin o elim halini görür “vah” çekerdik bu dernek böyle olmamalı diye. Zira T.S.Derneği 8,5 milyonluk bir sakat grubunun temsilcisi olmak zorunda. Derneğe kayıtlı ama da var, ortopedik özürlü de kulakları duymayan da. TSD temsil etmek zorunda olduğu 8,5 milyon kişilik bir cemaatin veya cemiyetin veya herneyse lokomotifi olmak zorunda. TSD bizleri çekmeli, bizlere yol yordam göstermeli, bizleri önüne katıp sürüklemeli. Kısacası bizleri yönetmeli, nasıl ki sıkıştıkça “devlet baba” deriz, işte o manada bizlerin de devlet babası olmalı TSD. Ama öyle mi? İşte bu soruyu sormak zorundayız ve sorunca da böyle olmadığını görüyoruz maalesef. O vah çektiğimiz günlerde Hüseyin adındaki bir arkadaşımla bu derneğe bir el atalım, barakaya gelen kişileri en azından mezbelelikten kurtarmak için bir şeyler yapalım dedik ama, burada uzun uzadıya anlatmaya gerek yok, TSD.nin bir seçiminde, iki veya belki de 3 idi emin değilim, başkan adayların birbirlerine karşı olan tutum ve iftiralarını gördükten sonra anladık ki bu dernekte işler çok zor. Ufacık bir büfe için milletin birbirine atmadığı kazık kalmıyordu.
Sayın hanımefendi “hangi projenizi uygulandı” diye soruyor. Bir projenin uygulanabilmesi için önce o projenin takdimi gerekir. Burada reklam olur endişesi ile olayın tamamını uzun uzadıya anlatmayıp sadece birkaç cümle ile özetleyerek bir hadiseye değineceğim.
Derneğe bundan yıllar önce şifahi olarak bir proje takdim ettim, görüştüğüm kişi ya başkan idi ya da başkan yardımcısı, adam beni kovmaktan beter etti. Şimdi soruyorum hanımefendi proje takdim etmek isteyen insanlara bile bir üst düzey yöneticisi vasıtası ile böyle davranıyorsa bu dernek, siz nasıl olur da kendilerine proje sunabilirsiniz ki? Sopa yemeyeceğinizin veya azar işitmeyeceğinizin bir garantisi var mı? Bu yazdıklarımı ve daha da fazlasını TSD forumlarında teferruatı ile birlikte isteyen arkadaşlarım okuyabilir. TSD forumlarına bakın yöneticiler ipe sapa gelir tek bir şey yazmıyorlar. Kendilerinin bile bir projesi yok doğru düzgün. Oysa böyle olmamalı el ele birlik olup ortalığı ayağa kaldırmalıyız dernek öncülüğünde. Ben TSD bu militan ruhu göremiyorum ne yazık ki. Şimdi de bir dezavantaj.org diye bir site kurulmuş insanları oraya yönlendiriyorlar. Ne fark edecek ki o site olmuş bu site olmuş veya öteki beriki olmuş, mantık, anlayış değişmedikten sonra sitelerin isimleri değişmiş bizlere davamıza ne fayda hanımefendi?
Saygıdeğer hanımefendiye katılıyorum TSD yaşatılmalı, zira bizim gözümüzün nuru. Ama bu şekli ile değil, TSD kendine çeki düzen vermeli veya veremiyorsa vermeye aday olanlar gelip onlar şanslarını denemeli. Bakın önümüz bayram. Ben ne televizyonlarda ne de gazetelerde kurban kesimi ile ilgili bir kampanya göremiyorum. TSD bu konuda çok başarılı bir kampanya yürütebilir aslında ama nerde bu hareket? Görmedim ama görenler dernekteki kurban kesiminde yaşanılanlardan şikayetçi, dediğim gibi söylenenler doğru ise bu kurban kesim keşmekeşi bize yakışıyor mu? Tekrar ediyorum bu derneğe aklı yerinde olan hiç kimse kilit vuralım demez, dememesi de gerekir, onlarca yüzlerce dernek kurulsa da TSD açık kalmalı. Ben TSD’nin dernek ama faal bir dernek, bizlere yararlı bir dernek, bizlere yol gösteren bir dernek, bizlerin rehberi olan bir dernek, bizlerin hamisi olan bir dernek, bizleri peşinden sürükleyen bir dernek olması gerektiğine inanıyorum.
Keza dernek yöneticileri de tutumlarını değiştirmeliler. Dernek işinde ehil kimseler tarafından yönetilmeli ve gerekiyorsa dışarıdan profesyonel destek almalı. Bunun için de eğitim en önemli unsur haline geliyor. İnsanların eğitimine önem verilmeli.
Kısacası saygıdeğer hanımefendinin dediği gibi bizlerin yuvasıdır orası. İnsanlar oradan elini ayağını neden çekti bunu asıl dernek sorgulamalı. Neden millet bize sırtını dönüyor demeli, yani iğneyi kendisine batırıp ondan sonra çuvaldızı eline almalı. Bakın Hindistan’da bir saldırı oldu geçenlerde ve bakan hemen istifa etti, keza bundan yıllar önce Japonya’da bir psikopat metroda zehirli gaz saldı milletin üzerine onlarca kişi öldü ve hemen sorumlu bakan istifa etti. Başbakan daha yenilerde seçimde ikinci parti olursam istifa edeceğim diyor. Keza Avrupa’da da bu böyle. Başarısız olan gidiyor. TSD yönetimi şayet kendisini başarılı buluyorsa kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum zira dedim ya benim için de orası bir yuva, ilk göz ağrısı. Ama ya şu anki TSD yönetimi başarılı değillerse?
Başta Catwoman lakaplı hanımefendi olmak üzere herkese sonsuz saygılar.