Engelliler olarak her şeye takılıyorsunuz. Toplumda bir engeliniz olsun yada olmasın basit şeylerden bile birileri size bir kulp bulur ve birileri tarafından damgalanırsınız. Dişinizden dolayı tavşan diş diye dalga geçilebilirsiniz mesela. Kilonuzdan dolayı şişman denilebilir. Yüzünüzde çil vardır çilli denir. Adınızla, vücut yapınızla, saçınızla başınızla mutlaka birileri tarafından farklı şekillerde tanımlanabilirsiniz. Yani demek istediğim bu tür şeyler mutlaka olur ve bu olay ta ilkokul çağlarından başlar. Geçmişi yani hafızanızı sorgularsanız belki bu tür şeyleri yapan kişiler arasında bile olabilirsiniz. Cezaevinde suç işleyen kişilerin çok fazla olması bu onların normal olduğunu göstermez mesela değil mi.. Kişiye teşhis koyulmadı diye bunu onu sağlam mı yapar. Hangi normal insan bir başkasının kafasını kesebilir, hangi normal insan bir bebeğe zarar verebilir ? Başıma silah dayasalar yapmam diyecek insanlar vardır değil mi. Daha iç karartıcı örneklerde vermek mümkün ama aklıma bile geldiğinde canım sıkılırken burada bunları hatırlatıp da kimseyi aynı duruma sokmak da istemiyorum.
Benimde şizofren olan tanıdığım var. İlacını içenle gayet normal bir şekilde görüşüp sohbetimi ederken içmeyenle artık görüşmüyorum. Saldırganlaştığı gibi kendi yaptığı şeyi de, kendisine yapılmış gibi anlatıyor çünkü. Normal mi yapalım şimdi bu davranışını ? Kendinizle barışık yaşayın, ilaçlarınızı için, tedaviniz varsa devam edin. Yapabileceğiniz tek şey bu başka bir şey değil.
Benimde şizofren olan tanıdığım var. İlacını içenle gayet normal bir şekilde görüşüp sohbetimi ederken içmeyenle artık görüşmüyorum. Saldırganlaştığı gibi kendi yaptığı şeyi de, kendisine yapılmış gibi anlatıyor çünkü. Normal mi yapalım şimdi bu davranışını ? Kendinizle barışık yaşayın, ilaçlarınızı için, tedaviniz varsa devam edin. Yapabileceğiniz tek şey bu başka bir şey değil.