Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tuvalet sorunu olan birisinin başkasıyla olması mümkün müdür?

BENCE BURDA KONUYU KADIN ŞÖYLE YAPARSA ŞÖYLE OLUR VEYA ERKEK ŞÖYLE YAPARSA DAN ÇOK İNSANI SEVECEK DEĞER VERECEK ONUNLA MUTLU OLABİLECEK VEDE MUTLU OLDUĞUNU KENDİSİ VE EŞİNE HİSSETİRECEK BİR İNSAN BULMAKTA BENİM FİKİRİM BU ÇOK ZOR DEĞİL AMA ÖNEMLİ OLAN O KİŞİ BULMAKTADIR

aşık olup severse bakacak
ama meselede aşık olması zati
bu kadar maddenin hakim olduğu bi devirde imkansız gibi bişey
dinde bile kadınla evlenme nedenlerinden biri sağlıklı ve güzel olması

ikinci bahar resmen vahim durumda nerden mi biliyorum kendimden

gerçeği böyle çıplak şekilde kabul etmek içinde gerçekten hayattan uzaklaşmış olmak lazım kısaca çok acıtıcı bi durumda

ikinci bahar bi gömlek üstün benden
ben bu kadar acı şekilde kabul etmiyorum gerçekleri

İkinci bahar bazen engellilikle ilgili meselelere "olamaz bu" şeklinde yaklaşır ve ben de kimi zaman ona itiraz etmişimdir. Ancak burada dile getirdiği düşünceler bu konuda kendi yaklaşımıdır. Madem soruldu, o da fikirlerini paylaştı. Engellilikle birlikte gelen sorunlara herkes polyannacılıkla yaklaşmak zorunda değil değil mi? Bu yüzden bırakın eleştirmeyi de bence şükredin. Çünkü ikincibahar ın yaklaşımı toplumun büyük çoğunluğunun yaklaşımı da aynı zamanda. O da bizi bunlarla yüzleştiriyor sadece. Kızmaya gerek yok. Aksine bu düşünceleri olaylara daha rasyonel yaklaşabilmemiz için bir fırsat olarak görelim. Hayat hep gülümseyen anne suratıyla bakmaz bize. bırakalım ikinci baharda hayatın azı dişlerine dikkatimizi çeksin.

bende eskiden

biz erkek engelliler şanslıyız yani bayanlara göre bu konuda cok insancıl bayanlar var bayanlar duygularıyla hareket ettiklerinden duygusal doyum onlar için en önemlisi sevilmek emek verilmek cok önemli alen delon olsan sevmedimi seninle bazı şeyleri paylaşmazlar.Ha aptal kızlar yokmu tabiki var :lol: benim gözlemlediğim kendini beğenmeyen kızlar yani kısaca cirkin hissedenler zaten kimseye iyi gözle bakmıyorlar .
kısacası seni isteyeni buldumu yola devam ....

Hep ütopik yorumlar,ilknur ve İlkbahar dışında...Kötümser değil gerçeğin ta kendisi yorumun.İnsanlar gözlerini gerçeklere kapatır,hep iyi şeyler söylenmesini ister(ben böyle insanlardan değilim)...Ama gerçeği söylemek gerekirse bu mümkün değil.Adam yarın bir gün lanet olsun demez mi yahu,der elbet.Demesede çin işkencesi gibi gelir.Belki erkek tuvalet sorunu olan biri olsa belki kadın tahammül eder.Dr. Ernst Kretschmer'in sikloit mizaçlar arasında değerlendirdiği hipomaniklere özgü bir hâl değildir böylesi gerçeklerden kaçınmak. Bilâkis insanların çoğu, doğru ya da gerçek haberlerden ziyade iyi haberler duymak isterler.Üzgünüm yorumum üzücü,depresif ama gerçek.Gerçekten,doğrudan kaçınmak bir nevi savunma mekanizması olsa gerek.
Ne sevgisi yahu,sevgi herşeyi aşarmış,kimin mantrası bu merak ederim doğrusu.
Not:Kendimce yorum,belki beni bağlar,ben mağaramda rahat edemedim,siz mağaranızda rahatsanız hiç bu dediklerime ehemmiyet vermeyin.Mağaradakilere selamlar,iyi şeyler söyleyemediğim için üzgünüm,gerçeği,acı gerçeği söylediğim içinde mutluyum.

evet herkes kendi penceresinden baktığı için bir bakıma haklı engellerimizi o kadar çok ön planda tutarak duygularımızı öyle hapsetmişiz ki düşüncelerimiz bir türlü güzel şeyler olacağına ihtimal vermiyor ama hayatta her zaman herkese bir fırsat verilmeli tabi sonuçları çok iyi düşünülerek bizler hep olumsuz olacağını düşünerek kimseye güvenemiyor hiç kimseye fırsat tanımıyoruz açık ve dürüst olmak gerekirse kendi adıma söylüyorum kendimize olan güvensizliğimizden korkak bir hayat yaşıyoruz
bu günden sonra önce kendimize bir fırsat tanıyarak hayatımıza yön verelim şunu unutmayalım hiç kimse yanında kötümser bir yolcu ile yol arkadaşlığı yapmak istemez önce biz olumlu düşünürsek karşımızdakilere de pozitif enerji göndeririz her şeyi başkalarından beklemeyelim bir defa da ilk adımı atan biz olalım ne kaybederiz
güzel günlerin hepimizin olması temennisiyle sevgiyle kalın

Doğrusu bile bile lades demem.
Elbette insan olanın başına her şey gelebilir.
Ancak bile bilede altına kaçıran biriyle beraber olmazdım evlenmezdim.
Ha evlendikten sonra eşimin başına kaza gelir o ayrı.

Ama bende reel düşünüyorum ve herkes reel düşünsün dileğim. Kendinizi düşünün bakalım kabul edecekmisiniz altına yapan bir eşi. Dürüstçe söyleyin hadi.
Misafirliğe gittiniz ve eşiniz altına kaçırıyor. Buyrun burdan yakın.

eşleriniz,babalarınız,anneleriniz, kardeşleriniz tuvalete yapınca kim temizliyor?
yürüyen bacakları var!
tutan elelri var!
pisliğini yaptıktan sonra kendileri mi temizliyor sanıyorsunuz?
klozete oturmasını bilip de temizlemesini bilmeyen insanları mahir gibi göstermeye çalışmayın lütfen!
ayagını ve kollarını (ayakları ve kolları bu işleri yaacak durumda olmasına ragmen) kullanmasını bilmeyen insanlardan bahsediyoruz farkında mısınız?
ha engelli de yapıyor altına! ama onun altını temizlemek tuhafınıza gidiyor!
hayatta bir çok temizlik yaparken tuhafınıza gitmiyor da!
hiç olmazsa engelli altına kaçırıyor. dogru!
ama ayaklarıyla yürüyenelrden daha saygılılar!
klozete oturup da sifonu çekmeden gidenelrden daha saygılı!
butun yürüyenler ozellikle erkekler ya annelerine ya kardeşlerine ya da eşlerine tuvalaetelrini temizletmeyi oyle alıştırmış ki!
artık temizlik sayılıyor! ev temizliği!
ve ev temizliğinden de bayanlar sorumludur nasılsa!
sanki klozete yapınca kokusunu duymuyorsunuz!
ya da oralar temizlemek için çabalamıyorsunuz!
ama işte bu da normal!
nasılsa tuvalete yapılması normal!
yahu biri altına kaçırmış oradan temizlemekle tuvaleti temizlemek arasındaki farkı anlatın bana!

ben evlenmem diyenler ben istemem diyenler sonradan böyle bir durum hasılı olsa 20 senelik eşini bırakır yada hergün kelime yapar altına işiyorsun falan diye yada yanına yatmaktan çekinir istemez eminim.
çünkü kendilerinin engellerinde eşlerinin engellerinde böyle bir durum söz konusu degil.. başına gelmeyenin hoşuna gelir konusması kolay.

türkiyede 100bin omirilik felçinin durumu aynı cinselligi biraz sıkıntılı yaşıyorlar ne yapalım şimdi bunca insanı bi kuyu kazalım içinemi kapatalım aşk olsun yani..
evlilik bir yerde fedakarlık demektir kardeşim salla bir ilaç (isimlerini yazmayım şimdi) işine bak her insanın duyguları istekleri vardır cinsellikte yemek içmek gibidir ihtiyaçtır partnerinle yada eşinle ikinizdede istek oldugu müddetçe herşey olur.
üstünede işese seviyrsan arzuluyorsan emin ol cinselligi yaşarsın evlenebilirsin sen bilip bilmeden konusanlara kulak asma evlenecek birini bul gerisi kolay.
evlenen onca insan nasıl evleniyor düşün bi demekki oluyormuş evlenebilirsin herkesin evlenmeye yuva kurmaya ihtiyacı var sen söylenenlere kulak asma...

bazı arkadaşlar o kadar acımasız yazı yazıyorlar ki sanki bir gün bu sorun hiç onların başına gelmezmiş gibi benim annem 79 yılından beri felçli bir ara iyileşti ama en az on yıldan beri geceleri büyük hasta bezi koyuyorum altına tabi gündüzleri de tuvalete götürünceye kadar çocuk bezlerinden koyuyorum çoğu zaman ishal olup her tarafını batırıyo sırtına kadar çıktığı zamanlar oluyo bazıları kendi çocuklarının kakasından bile tiksinirken benim tiksindiğim zamanlar olmadı mı oldu tabi ki ama eğer beni gerçekten sevdiğine inandığım birisi ise onun için her şeyi yaparım gerekirse altını da değiştiririm yeter ki samimi olsun bana güven versin bunlar da benim gerçeklerim herkese selam ve sevgiler

re

her kes kendıne gore haklı doğal ,çunku herkesın yaşantısı ve bulunduğu ortamı az çok farklıdır. ve farklı farklı fızıksel ve duygusal sorunların çıkması doğal.ama yaşamı ve ınsan sevgısını bılen hıç kımse bu tur sorunları katlanmak zorunda olsada olmasada onun için iç bır şekılde sorun olmamalıdır. kişinin yardıma ıhtıyacı vardır. bunu kendı aılesı olmasa kım yapacak acaba? bakım evlerımı,başka kurum ve kuruluşlarmı bakacak. acaba nasıl bakacak? düşünmek bıle ıstemıyorum. ortaya çıkan skandalları çok gorduk. o kişinin duygu ve düşüncelerı hıçmı önemlı değil. kendınızı onun yerıne koyun bakalım.
bu konuda guzgullerı doğru dıyor. bazı arkadaşlar sankı çok zalım ve duyarsız düşünüyorlar. sevgılerımle

böyle bir durumdaki arkadaşım önce ürolojiye bir görünsün kolostirol sorunu varmı yok öğrensin derim sevenide seven kendine mahkum etmesin eğer oda onu gerçekten seviyorsa

ya siz ne kadar bencil insanlarsınız. hanginiz biliyorsunuz yarın ne olacağını. bende rahatsızım iki yıldır evliyim eşim beni çoğu zaman kucağında taşıyo birde kızım var şimdi ama bi gün beni üzecek bişey yapmadı söylemedi
lütfen ya biraz dengeli davranın Allah ım akıl varsın

yardımcı olacaz diye de gerçeklerden uzaklaşmayalım arkadaşlar hayal ile gidilen yolun sonu hep buruk olur,tuvalet sorunu elbette bişey değil ama bu insanına göre değişir,evlenmeden önce farklıdır herşey ama evlendikten sonra çok çok farklıdır...

bu konuda aşk ön plana çıkar bence önemli olan gerçek seveni bulmak sonrası iğne ipliği gibi sökülecektir canını sıkma bnce bu konuda

tuvalet sorunu olan biri aynı sorunu olan biriyle evlensin sorun olmaz bence...

zülalim, herkes sizin kadar şanslı olmayabilir.özürlü eşini kucağında taşıyacak kaç erkek var fazla iyimser olmak isterddim ama geri dönüşü olmayan hatalara sebep olmayalım.mantık aşktan önemlidir....

size mutluluklar...

selam bende omurilik felciyim yani altıma kaçırıyorum ah kafam ah yani artık hayat banada dar geliyor yani yalnızlık allaha mahsuz

için rahat olsun arkadasım eger gercekten senı sevıyorsa sendengelen herseye razıdır takma kafana senın sorun yapmanı gerektırecek bi olay yok bence

Üst Alt