Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz maske temini PTT üzerinden başladı

GRAHAM BELL

Bak güzel kardeşim.Eleştiriden başka birşey bilmiyorsunuz.Eleştirmeden önce dünyanın durumuna bakınız diyorum.

Amerika'da 3700 kişi hastaneye gidecek parası olmadığından öldü.Japonya halktan yağmurlukları teslim etmesini istiyor.Fransa'da bir hastane büyük boy çöp poşetlerini sağlık çalışanlarına koruyucu elbise yapmak için istedi.Yine Amerika'da kimi sağlık çalışanlarının çöp poşetinden koruyucu elbise yaptığı haberleri geliyor.Daha dün fox tv de canlı yayında Amerika'da eczanelerde maske bulunmadığı söylendi.Devletin maske dağıtması bir yana ücretiyle bile bulunamıyor.

Ben epttavm üzerinden ilk isteyenlerden biriyim.Bana da henüz gelmedi.Sistem süper işlemiyor.Doğrudur ancak böyle bir organizasyon ve temini güç bir malzemenin dağıtılıyor olması bile alkışlanacak bir şeydir.20 yaş altı ve 65 yaş üstü hariç her vatandaşa hatta ülkede bulunan yabancılara bile maske dağıtılıyor.Nitekim 50 yaş üzeri olanlara sms geldiği, büyük şehirlerde eczanelerden alınmaya başladığı haberleri geliyor.Herkese aynı anda kod gelmesi eczaneler önünde yığılmaya yol açar.Kademeli olarak herkese gelecektir.Devlet elinde yeteri kadar malzeme stoğu olduğunu söylüyor.Demek ki biraz sabretmek gerek.

arakadşlar bana 3 gün önce kod geldi ama 3 gündür eczaneye gidiyorum kalmadığını söylüyorlar bu işte bi tuhaflık yokmu Allah aşkına denetim yokmu bu eczaneler ne yapıyor yaa, kime şikayette bulunmak gerekli bi bilgisi olan varmı

herokobra

Bu konuda çok şikayet var.Bu dağıtım işi Bakanlıkla Türk Eczacılar Birliği arasında anlaşmayla oldu.Yani Eczacılar biz bu dağıtım işini hallederiz dediler.Şikayetiniz sabim 184 hattına yapınız.Eczacılar odasına da şikayet edebilirsiniz.En azından size aksaklığın nedeni hakkında bilgi vermeliler.

Aslında bu sorunun kısa vadede çözümü şudur: Devlet maske satışını serbest bırakacak ancak fiyatını belirleyecek örneğin maske satış fiyatı 2 tl diyecek.Bu yapılmalı.

login
DEVLET MASKE SATISINA IZIN VERECEK.iste budur.demokrasi guzel seydir. isteyen alsin, istemeyen kedi begendigi yoldan isini gorsun.

katilmadigim yeri tekstil ulkesiyiz, dunyayi maskeye bogup ulke vatandasinin uzaktan bakmasi...

besiktas

ptt dagıtacaktı.ecz birliği ve bazı çevreler eczler dagıtsın dedı.şimdide ellerıne yüzlerine bulastırdılar.devlet napsın.eczcılerden hesap sorulmalı

Satis yasaklandi da noldu kimse maske
bulamıyor .

Pazara markete giderken geçen sene bahçe ilaçlama boya vb. işleri yaparken kullanmaya aldığım ffp3 maskeyi kullanıyorum sürekli.1 adet çekmecede kalmış.Geçen sene 6 tanesini 25 tl ye almıştım.Hepsini de bir defa kullanıp atmıştım.Şimdi dezenfekte edip havalandırıp yeniden kullanıyorum mecburen.

Covid19 dan sonra eczane tanesini 80-100 tl ye satmaya başladı.Devletin dağıttığı maskelerin 50 lik kutusu 20 tl idi.Eczane tanesini 5 tl ye satmaya başladı.

Maske satışının yasaklanmasının birden fazla nedeni vardı.İlki maske satışının rant olarak görülmesi.İkincisi vatandaş kendini daha iyi koruyacağını düşündüğü için N95 maskelere yöneldi.Bu da gerçekten maskeye gereksinim duyanların ulaşmasında güçlüklere yol açtı.Merdiven altı üretimlerin başlaması ve ithal edilerek gereksiz cari açığa neden olunmaması gibi nedenler de var.
Devletin ve özel sektörün farklı kurumlarının maske üretmeye başlamasıyla zaten ihtiyaç fazlası maske üretimimiz bile var.Sadece LCW haftada 40 milyon maske üretip devlete hibe ediyor.Fazla maskeyi yurtdışında onlarca ülkeye yardım olarak gönderiyoruz.

Ancak şu aşamada devletin maske satışını tekrar serbest bırakması gerek zira üreticiler çalışanlarına maske temin etmekte zorlanıyor.Bu da karaborsaya yol açıyor.Devletin gönderdiği maske henüz eline geçmeye ve gerçekten ihtiyaç duyan kimi vatandaşın da sesleri yükselmeye başlıyor haklı olarak.Artık salgının başındaki koşullar mevcut değil.Satış tekrar başlamalı ama mutlaka 2 tl gibi bir fiyat belirleyerek.

Bende 2başvuru ettim aile bireylerinede ettim geçenlerde kod geldi tek bana ama obirlerinede ayrı başvuru ettim maskeler ambalajda değil poşete koymuşlar 5tane

Pluvia

siz eczaneden mi aldınız maskeleri..hane içindeki diğer kişiler içinde 5 adet maske verilmiyormu?

zamanyolcusu onlara vermedi tek tel istedi formda tek bana geldi onlarada ayrı başvurdum

Eczaneden aldım kodla

Düne kadar kıbrıs savaşı sebebiyle dünyanin ambargo uygalıdıgı Türkiyede insanlar tüp,şeker,yağ kuyruğunda karneyle alışveriş yapıyorlardı deyip bilinçsiz ve acımasızca tüm mecralarda yaygara koparanlar 15 gündür hemde 45 sene sonra 4 tane maske gonderemedi.İşin garip tarafı bunları hala savunanlar olması.

Özgürumut

konuyla alakası yok.siyaset tartışma yerı engellıler kafe bölümü.

GRAHAM BELL

uyus ya :D ne dıyım şimdi ben.
arkadaş nasıl getrıdı ıse kıbrıs ile maskeye bi araya getirik.

Pluvia

anlaşılan kişiye göre değil her telefon numarasına 5 maske veriliyor..bende başvurdum edevletten ama kod falan gelmedi artık elimizdeki maskeleri yıkayıp yıkayıp kullanıyorum :)

zamanyolcusu gelirde Allah bilir ne zaman gelir😆

Kumaştan yapıverin

Youtupta gösteriyo

Uzun bir bekleyişten sonra nihayet bugün eczacımız maskelerin geldiğini söyledi ve evdeki 3 kişi için 5 er adetten 15 adet maske aldık.
Kalitesi normalde satılan cerrahi maskelerle aynı.

Pluvia
Başvuru formuna eşim ve oğlumun TC kimlik numarası ile isimlerini eklemiştim.
Üçümüze de ayrı ayrı kod geldi.
Benim şaşırdığım nokta; onların kullandıkları telefon hatları kendi isimlerine kayıtlı değil benim adıma kayıtlı.
Öyle olduğu halde kullandıkları telefona kendi isimleriyle hitap eden mesajlar geldi.
Şaşırdım...

Ufukalp bnde öle bşvurdum ama glmedi onlar için 5 maske gldi benim için abuk sabuk işler valla

Onlara kod nasıl gldi tek tel yazdım ben

Sonraayrı başvurdum onlar içinde

Kod glsin diye

Pluvia
Ben de tek kendi telefon numaramı yazdım, tek formda onları da ekledim.
Nasıl biliyorlarsa onların kendi kullandığı telefon numaralarına ayrı ayrı mesaj geldi. Hem de kullandıkları hatlar benim üstüme olduğu halde onlara kendi isimleriyle hitap eden mesajlar geldi.
Eklediğiniz aile bireyleri 20 yaşından küçük ve 65 yaşından büyükse ondan olabilir. Çünkü o yaş aralıklarına sokağa çıkma yasağı olduğundan onlara maske yok.
Benim 18 yaşında oğlum var onu yazmadım mesela çünkü o kapsam dışı.

Pluvia
Nihayet gözün aydın.
Diğerine de gelir bence, demekki hala gönderiyorlar.

Sırayla gönderiyorlar gelir.Bana gelince de burdan yazarım.

Herkese kod geliyor başvuru yapmadan .
anne ve babama da kod geldi onlara başvuru yapmamıştım.hatta benden once geldi kod.

1 hafta evvel edevlet üzerinden başvuru yaptım bekliyoruz çok daha önemli ihtiyaçlarımız var maske geciksede sıkıntı yok

-mka .Birsey demene gerek yok.Seni anlayabiliyorum .Nihayetinde hepimizin bazı sıkıntıları olduğu için bu forumdayız.İdrak sorunun olması çok normal.

Üst Alt