Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalığım var. Askerden muaf olur muyum?

Askerliğe elverişli değildir kâğıdının aslı ne zaman gelir?

Merhaba arkadaşlar kasım ayın son haftası elverişli değildir belgemi aldım. Şube elime kağıt verdi. Asıl kağıt evine iadeli taahhütlü gelir dedi. Ben gündüz mesai saatleri içinde işte oluyorum.eve gelen postacı evde kimseyi bulamaz.bu bir sorun olur mu? E devlette onay bekleme elv. Değildir diyor.ve şimdiye kadar da site de yada kapımda postacıya ait bir kağıt da görmedim.normal mi şimdiye kadar herhangi birşey gelmemesi.ve evde kimseyi bulamayacağı kesin.bulamazsa muhtara mi gider bu kağıt?

Postacı sizi bulamazsa kapıya kağıt bırakır o kağıtla gider PTT den alırsınız bunu problem etmenize gerek yok. Eğer bir problem olursa askerlik şubesinden tekrar isteyebilirsiniz.

ertugrul011

E-devletten görüntüleyebilirsiniz... Oraya yansımamış mı? Oradan alacağınız belge asıl gibidir.

hozgul
Yok abicim yansımamış sadece onay bekleme askerliğe elv. Değildir diyor.

TahaAY
Cevabınız için teşekkürler. Sıkıntı ediyorsun ya gelmezse diye. InşAllah dediğiniz gibi kolay olur

Ek bilgi olarak bende yaşadığım olayı belirtmek isterim.26 Şubat 2017 tarihinde Muaf yazım askerlik şubesinden verildi, bi kaç ay içinde kati rapor adresine göderileceğini söylemişti sivil memur ve süreç başladı. Ne bir kaç ayı tam 11 ay sonun da(16 Ocak2018) elime ulaştı artık ümidi kesmiştim.Aldığım bilgiye göre sağlık bakanlığı askeriye muafiyet işlemlerine de baktığından dolayı kati raporlar gecikmeli gelmekteymiş.

yasar1919

Oooo hocam o zaman biz yolun başındayız daha çok bekleriz bu kağıdı eğer bu kağıt gelmezse herhangi bir sıkıntı olur mu acaba ?

İyi günler arkadaşlar dün şubeye gittim bugün aile hekiminden gastroenterolojiye sevk etti şubeye tekrar gittim şube şimdi git muayeneni başlat dedi yanındaki abla sen sevk et gibisibden bişeyler dedi diğeri gerek yok elverişli alıp gelecek dedi kendi aralarında biraz tartıştılar 3 nüfus cüzdanı fotokopisi ile git askeri hastaneye dedi

gönderdi birazdan hastaneye gideceğim bu günler ük rektal ülser crohn gibi hastalıklardan muaf alan var mı??? Muaf vermeyi durdurdular diye bir şey de dedi şubedeki kadın var mı böyle bir şey? Ve birazdan gideceğim doktor sevk vermezse muayene için ne yapmam gerekiyor yani hiç muayenesiz elverişli deyip kestirip atama ihtimali var mı?

Gittim doktora eski ve yeni yaptırdığım kolonoskopi ve sigmoidoskopi görüntülerini gösterdim bi kitap açtı baktı ve yarın askerlik şubesine git zarfı al buraya geri gel dedi bu ne demek oluyor arkadaşlar?

Sen doktora şubeden sevk ile gitmedin mi? Çünkü şube sana zarf ile birlikte sevk ediyor şu hastane şu bölüme git diye zarfa yazıyordu. Doktorun baktığı kitap büyük ihtimal yönetmeliktir. Bende de baktı o kitapçığa orda uygun maddeyi bulup rapora yazıp kurula yollayacak. O şubedekiler de seni korkutmak için demis olabilirler. Ben muafiyetimi kasım 2017 de aldim

Şubedekilere insan demeye bin şahit lazım zaten bugün devlet hastanesine sevk verdiler yarın gideceğim ama ne olacak bilmiyorum çünkü keyfi yapılan çok şey var

Byzde

Hocam ülseratif kolit isen emin ol muafsin bu yönetmelikte yazıyor.sana doktor keyfi şekilde sen yaparsın diyemez. Zaten doktor kurula gönderdiği raporda elverişli değildir diyorsa muaf oldun bil.kurul sadece onaylıyor raporu

ertugrul011

Şu an Eskişehir SSK hastanesinde öğle arasının bitmesini bekliyorum hocam eski sigmoidoskopi ve kolonoskopi görüntülerimi getirdim 2021de rektal ülser teşhisi konuldu geçen hafta perşembe özel hastanede yeniden kolonoskopi yaptırdım doktor düşündüğüm kadar kötü değil dedi biyopsi aldı tanı rektit yazıyor reçetede Asacol 800 mg tablet entocort 0.02mg/ml 115 enema ilaç yazdı ama reçetenin üst tarafında tanı ülseratif kolit tanımlanmamış ve kabız yazıyor kafam çok karıştı

Byzde

Geçmiş olsun.

Özel hastane de yaptırdığın kolonoskopiyi kabul edecek mi askerlik muyanesini yapan doktor?

Ulseratif pankolit hastasiyim askerlikten muaf alabilirmiyim?

Merhabalar. Bana 2017 subat ayında ulseratif pankolit teshisi konuldu 3 kere kolonoskopi yapildi bir defa da ilacli tomografi uygulandi tomografi sonucunda barsaklarda 20 cmlik duzlesme oldugu anlasildi kolonoskopi raporumda kalin barsaklarin komple iltihapli oldugu söylendi hastalik boyunca 20 kilo verdim 60 kiloya düştüm ilac raporu cikarildi Salofalk granül stix 1000mg ve salofalk lavmanla 4g/60ml başladım halada kullaniyorum

sonrasında 1ay kortizon ilac kullandim ve suan 75 kiloyum ilaclarimi kullanmayinca agrilarim tekrar basliyor. Siddetlenme doneminde ise doktorum 1 aylik cipro ve biteral takviseyi yapti. askerlik tecilim de bitiyor benim sorum şu acaba askerlige muaf raporu verirlermi askerlik subesinde nasil bi yol izlemem lazım bilgisi olan varmi yardimci olabilirmisiniz ?????

Son düzenleme:
Byzde

Pazartesi gel dediler daha doktoru göremedik etmezler sanıyorum

Byzde
Pazartesi kurul için mi gel dediler?

Wesley10
Kardeşim bende senin gibi pankolitim 2010 dan beri var bende.kasim 2017 de muafiyet aldım. Karar doktorların ama yönetmelikte yazıyor. büyük ihtimal muaf alırsın

Bilgi icin teşekkür ederim . Acaba bu hastalığa engel raporu alabilirmiyim alirsam kac oraninda verirler ?

Dün gittim 3 saat bekledikten sonra girdim 2010 2011 ve 10 gün önce yapılan kolonoskopinin raporlarını ve ilaç raporunu gösterdim baktı ilk raporlarının üzerindeki isim yazan yerler olmadığı için bunları yeniden çıkarttır getir ona göre karar vereceğim dedi en son yapılandan biyopsi sonuçları nerde dedi 3 4 güne çıkacak dedim tamam sonuçla birlikte eski raporları tam olarak getir dedi sorun şu ki eski raporları yeniden istedim sistemden bulamadılar

Byzde
Hastane hasta ile ilgili raporları bilgisayar ortamında saklaması lazımdı. Hasta istediği zaman hastaneden çıktısını alabilmeli. Nasıl bulamamışlar?

Wesley10
Pankolitim ben 2013 yılında %50 sürekli rapor aldım.hastaligin tutulumuna ve şiddetine göre değişiyor oranlar. Crohn hastası %75 e kadar alabiliyor.

İlk teşhisi yapan hastaneden memnun değilim zaten 2 yıl boyunca aynı ilaçla devam ettik hastalıkta iyiye gidiş olmadı heyet için karar verecek doktor için son yapılan kolonoskopi daha sağlam referans değil midir bunu anlamıyorum

Byzde

Hocam doktorlar daha iyi bilir bu işleri. Bende ilk kolon raporu ve diğer kolonoskopi raporlarını biopsi engelli raporu ve varsa goturdum. Ilk teşhis konulduğu kolonoskopi ve biopsi raporuna daha çok önem verdiler. Çünkü bizim bu hastalığın ne zamandan beri devam ettiği önemli muafiyet için

Bu sabah tekrar kolonoskopi yapıldı biyopsi alınmış "iyileşmiş soliter rektal ülser?" yazıyor galiba kendiliğinden iyileşti ülser

Byzde

Merhaba, geçmiş olsun. Ben de iki yıl üst üste ertesi yıla terk aldım. Üçüncü yılda total kolektomi olduğum için muaf edildim, ama ameliyat olmasaydım da 3. yıl büyük ihtimal muaf vereceklerdi zaten. Bizim rahatsızlıkta bu sonuç kaçınılmaz.

Yalnız ben soliter rektal ülser hastalığından ertesi yıla terk aldım bu hastalıkta nasıl oluyor? Yani önümüzdeki yıl tekrar kolonoskopi olacağım hastalık devam ediyor ise yine mi 1 yıl ertelenecek?

Byzde

Maalesef sizin rahatsızlığınız için durum ne olur bilemiyorum. Açıkcası burada okuyana kadar soliter ülser hastalığını dahi duymamıştım. Yardımcı olamayacağım kusura bakmayın.

Geçmiş olsun

Bu hastalık kolunun son kısmını tutuyor tek veya daha fazla yara oluyor tedavi olduktan sonra nüks etme ihtimali yüksek bir hastalık ülseratif ilaçları kullanılıyor tedavide

Byzde

Yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 ertelemeden sonra muafiyet veriliyor. Bir yada iki kez daha ertelenir sonra alırsın muafiyetini

Arkadaşlar kafama bir şey takıldı 1 sene erteleme aldım ama askeri doktor muaf veya erteleme verme taraftarı değildi kolonoskopi yaptı iyileşmiş ülser diye patolojiye gönderdi patolojik tanı: sonucu ülser iltihabi granülasyon dokusu ve fibrozis ile karakterli yüzeysel kolon mukozası. Doktor bunu görünce 1 yıl erteleme verdi ama ne ilaç yazdı ne kan tahlillerini inceledi başından attı yani.

Benim moralimi bozan konu 2 gün önce patoloji sonucunu inlerken en altta Yorum :klinikte malignite şüphesi varsa yeniden biyopsi gönderilmesi önerilir.. Yazıyor malignite demek kötü huylu tümör demekmiş bu beni çok korkuttu bu yorumu pataloji bir şeyden şüphelendiği için mi yazmış ya da standart mıdır yani her kolon biyopsi sonucuna yazılan birşey mi?

Byzde

Merhaba, geçmiş olsun Byzde. Hayır, her biyopsi raporunda yazılan bir şey değil bu.

Hem kolonoskopi hem de patoloji raporunda yazılanları bana tam metin olarak ulaştırabilir misiniz? Özel mesaj atabilirsiniz. Kendi doktoruma gösterip size bilgi vermeye çalışayım.

Üzülmeyin, inşallah sıkıntılı bir durum yoktur.

Sağlıcakla kalın,

Erdoğan

Üst Alt