Herkese Merhaba, Bende çok benzer bir durumdan geçtiğim için tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. 2016 senesinde Ü.K hastalığım teşhis ediltikten sonra yaklaşık 2020 ye kadar hep aktifti (klasik kanlı dışkı, ishal, karın arısı zaman zaman ateşlenme vs). Çok şükür 2 yıldır hiç bir sıkıntım yok. Askerlik ile ilgili yaptığım adımlarıda aşağıda sıralıyorum.
1. Edevlet yoklama işlemleri başvurusu yaptım
2. Aile hekimine gidip hastalığımdan bahsettim. Aile hekimim yakındaki bir devlet hastanesinde ilgili bölüme(gastroenteroloji) sevk kağıdı verdi.
3. Hastaneye gittiğimde gastroenteroloji ilk olarak sağlık kuruluna gidip kayıt açmam gerektiğini söyledi. Bende sağlık kurulundan kaydımı açıp doktorun yanına tekrardan gittim.
4. Eski kolonoskopi ve patoloji sonuçlarımı doktora verdim. Ancak hem eski olmalarından hem de hepsinin özel hastenesinde olmasından dolayı doktor tekrar kolonoskopi istedi.
5. Hastane yaklaşık 2.5 ay sonraya kolonoskopi randevusu verdi. Ancak bağırsaklarım yeterince temizlenmemiş olduğu için doktor kolonoskopinin tekrarını istedi. Bu durum bir 2.5 ay daha erteledi olayı. Kolonoskopi sırasında beni bayıltmadıkları için doktora özellikle remisyonda olduğumu göstermeniz gerektiğini söyledim. Malum bu durum remisyondayken anlaşılmıyor, o yüzden kolonsokopi sırasında eski raporlarınız yanınızda olursa doktor kolonoskopinin sonucuna remisyonda ülseratif kolit yazabilir. Aksi halde hastalığınız hiç yokmuş gibi gözüküyor. Yine kolonoskopi sırasında biyopsi almasınıda söyledim ki patolojide ülseratif kolit hastası olduğum belli olsun.
6. 1 ay sonrada pataloji raporu geldi. Rapor da Lamina Propriada hafif derecede mononükleer iltahabi hücre artışı ve ülseratif kolit takipli olguda bulgular remisyon ile uyumludur yazıyordu.
7. Sonuçlarımı doktora götürüp, "Yapılan kolonoskopide remisyonda Ü.K hastası 45.madde B/8 göre elverişli değildir" yazılı bir kağıt aldım.
8. Şİmdi bu sonuçla beraber sağlık kuruluna gidicem.
Sürecin devamını bitince entry i güncellerim.
Sağlıkla kalın herkese geçmiş olsun. Ü.K çeken bilir