Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu ile iki kez hava değişimi aldım. Askerlik durumum ne olur?

Zaten 3 tane hava değişimi almışım perşembe günü gidicem sadece bölük asubayı bana çürük alamazsın diyor @eekiz7 @OğuzHan112

@OğuzHan112, abi benim de 3 gün sonra 1 ay olacak TSK sağlık raporları kısmında gözüküyor ama halen msb onayı yok ki kaçak gözüküyorum yoklama başvurusu yap dediğimde devam eden yoklama başvurunuz var diyor ne zaman sisteme geçer acaba bu rapor msb de

Komutanlar şimdi kâğıdımı doldurdu heralde rapor verilmesin ilaçla tedavi filan bölük komutanımda kâğıda görüş yerine askerin pskolojik sıkıntısı yoktur ailevi Sorunlar yüzünden askerlik yapmak istemiyor yazmış sence ne olur abi çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Son düzenleme:
@About,
Kesin olarak komutanların böyle yazmışlar ise hekimin kanaatine kalmış,hava değişimi verebilir..son kararı hekimler vermiş olsa da işlevsellik formlarına askerlik yapamaz gibi olumsuz not düşmeleri gerekiyor.

Siz çok sabırsızsınız, biraz sabırlı olup akışına bırakmalısınız, hep söylüyorum hastaysanız zorla askerlik yaptırmazlar,ne amirleriniz ne hekimler risk almaz,hastaysan gönderiler.

İşimiz gücümüz var,devamlı buraya bakamıyorum.

Komutan senin bişeyin yok diyor ama ben çektiğin açıyı biliyorum burda olmuyor artık dayanamıyorum @OğuzHan112

Bunu hastaneye sevk olduğunda seni muayene eden hekimle de paylaş.

@About,

Hava değişimi istemiyorum artık hava değişiminde daha kötü oluyorum zaten 3 sefer almışım hava değişimi birliğe geline daha fazla kötü oluyorum komutanlarım bişeyin yok diyor dayanamıyorum artık intihar edecektim arkadaş yakaladı komutana söyledi ona rağmen hayla biriyim yok senin diyor acaba doktora bunaları anlatsam çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Ben bütün şikayetlerinizi olduğu gibi sizi muayene eden hekime anlatın demiştim zazet.

Vermeyince mabut neylesin Mahmut?

Süreci aileniz ve komutanlarız ile birlikte çözmeye çalışın.

@About,

@OğuzHan112 selamün aleyküm abi daha önce de konuşmuştuk sizinle durumu anlatmıştım size Kıbrıs'ta adada görev yapamaz smk hava değişimi almıştım ondan önce de bir tane hava değişimi almıştım burda memleketim de tekrardan hava değişimi aldım yani 3 kez hava değişimi almış durumdayım abi bu Perşembe askerlik şubesi beni tekrardan heyete sevk etti heyete gireceğim 3 gün sonra yanında kita anket ve işlevsellik formu yok abi yanımda daha yeni birliğime de katılış yapmadığım için hava değişiminden dolayı doktor sence nasıl bir karar verir abi lütfen bana acil yardımcı olabilir misin abi senden ricam

Elverişli değildir raporu almak için Türkiye'deki birliğin neresi ise oraya katılış yapman gerekiyor.

Ön muayenede sizi görecek olan psikiyatrist elverişli değildir raporu vermek için kıta işlevsellik formlarını sizden isteyecektir.

Formalar olmadan elverişli değildir raporu verilsebile rapor TSK tarafından onaylanmaz zeyil olarak görünür.

Bir şekilde bu raporları temin edin.

Siz talep etmeden şube gönderiyorsa bunu yarın şubeye sorun mutlaka.

@oguzhan_345,

Yukarıda genel presdürleri yazdım,sizin smk şartı olduğu için şube sizi hastaneye göndermiş hava değişimi verilmiş, tekrar kontrol için şube sizi hastaneye gönderiyor,hekim uygun görürse kıta işlevsellik formları olmadan elverişli değildir raporu verebilir.

Smk olmasaydı yukarıda yazdığım gecerli,ek olarak çok kaygılısın..yarın şubeye uğrayıp yazdıklarımı teyit et için rahat olsun.
@oguzhan_345,

@OğuzHan112 Abi peki doktor ben sana elverişli değildir raporu vericem ama senin gidip o formları bana getirmen gerekiyor derse yeni birliğimi arayıp onlarla mi görüşucem gidip yeni birliğimden alıp gelebilirim değil mi abi öyle bir şey olursa

Bir şekilde bu raporları temin edin.

Siz talep etmeden şube gönderiyorsa bunu yarın şubeye sorun mutlaka bu kısmı anladım bir de abi

Hava değişimin'de kontrol şartı (smk) olduğu için forumlara gerek duyulmaksızın elverişli değildir raporu verilebilir..gerisini şube halleder.

Kontrol sonrası hekim birliğine yollayabilir,hava değişimi tekrar edebilir,bu tamamen sizi muayene eden hekime bağlı.

Zaten 3 kez hava değişimi almışsınız,en fazla 1 kez daha hava değişimi verilebilir,buna gerek duyulacağını zannetmiyorum,muafiyet verilecektir.

@oguzhan_345,

@OğuzHan112 abi bana Birliği ne gidebilirsin derse yeni birliğime katılış yaptıktan sonra süreç nasıl işleyecektir acaba siz birliğinizde muafiyet almanız daha kolay diyorsunuz ya o nasıl oluyor öyle

Sizinki farklı,hava değişimi verilirken klinik durumu kötü olanlar,veya hekimin kanaatine göre smk şartı koyulur,yani sizin birliğinize gitmeden de muafiyet alma şansınız var.

Smk şartı olmayanlar için için birlikeriniz'den devam edin diyorum ,daha kolay oluyor,sürec uzamamış oluyor vs.

Birliğine gönderilsen kıta işlevsellik formları ile birlikte hastaneye sevk alırsınız, muhtemelen süreci uzatmayıp size muafiyet verilecektir.

@oguzhan_345,

@OğuzHan112 abi 1. Hava değişimim 15 gün smksız di 2. Hava değişimim 30gun yani Kıbrıs'tan aldığım hava değişimi SMK'liydi 3.hava değişimim yani son aldığım memleketten hava değişimi 30 gün smksız di ama askerlik şubesine raporumu götürdüğümde hava değişiminin bitmesine yakın gel seni tekrardan hastaneye sevk edicez dedikleri için tekrardan burda heyete gireceğim abi yanlışlık olmasın abi dedim ya SMK'li senin hava değişimin 2.hava değişimim SMK'liydi 3. Son aldığımız hava değişimi SMK'li değil onu belirtmek istedim yani demek istediğim burda memleketim bu halimle muafiyet alma imkanım var mı diye sormak istedim tekrardan kusura bakma abi seni de yoruyorum hakkını helal et ben rahatlamak istiyorum artık bu zorlu süreç beni bitirdi artık ne maddi ne manevi gücüm kalmadı artık bu sürecin uzamasını istemiyorum artık çok yoruldum

Helal olsun,zaman buldukça geri dönüyorum.

Şube sizi tekrar hastaneye göndereceğini söylemiş, muafiyet verebilirler, bunda herhangi bir engel yok.

Şube ne diyorsa onu yapın,duruma göre tekrar konuşuruz/Geçmiş olsun.

Sonucu paylaşırsınız.

@oguzhan_345,

Üst Alt