Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğundan 2 kez hava değişimi aldım. Askerlik durumun ne olur?

Bloood

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Abi 105 gün hava değişim aldım çürüğe bağlandım raporda uyuşturucu kullanımı mevcut yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum tekrar asker olup bitirmek için gaziantepe gittim kontrol hastanesine 6 ay tedavi dendi dün de hakem hastanesi diyarbakırda tekrar 6 ay tedavi dendi 6 ay tedavi olup tekrar hakem hastanesine mi gitmem gerekiyor sence geri dönebilirmiyim yapıp bitirmek istiyorum hiç bi şekilde zorluk çekmedim sadece ailevi sıkıntılardan dolayı dönmem gerekiyordu 2 aylık askerdim 4 ayım kaldı bu dediklerimle ilgili bilgi sahibi misin abi

ben ocak şubat mart nisan aylarında 105 gün hava değişimi aldım biraz almak zorunda kaldım 2 aylık askerdim uyum bozukluğundan çürüğe bağlandım rapor onaylandı itiraz ettim kontrol ve hakem hastanesine sevk edildim 1 .5 ay boyunca samsundan antepe kontrol hastanesine 2 defa diyarbakıra hakem hastanesime 3 defa kurula gittim bugun diyarbakırdan dönüş yapıyorum iki hastaneninde bana verdikleri karar 6 ay devlet hastanesinde pskiyatri tedavisi bu süreç nasıl olur 6 ay sonunda tekrar hakem hastanesine mi giderim askerlik hiç bi şekilde zor gelmedi özel sebeblerden dolayı hava değişimi almak zorunda kaldım.
@OğuzHan112

6 düzenli takip sonrası değerlendirilsiniz fakat;size elverişli değildir raporu verilmiş, tekrar askere alınmanız mümkün değil gibi görünüyor.. uğraşmayın boşuna.

6+6 ay devlet Hastanesi'nde takip demişler..6 ay sonra şubeye uğrayıp onların yollayacağı hastanede heyete girerebirlirsiniz..çok zor gibi görünüyor bayağı uğraşırsınız.

@Bloood,

Abi fazlasıyla uğraştım şimdiye kadar antepe diyarbakıra çok gittim ama peşini bırakmicam devlet hastanesinde pskiyatri bul ve tedavini başlat dediler . 6+6 ay derken abi sadece 6 ay yetmiyor mu @OğuzHan112

abi doktor takipi 6 ay dimi
@OğuzHan112

Son düzenleme:
Merhaba, herkese iyi günler. Öncelikle uyurgezerlik yüzünden rdm den hastaneye sevk ettiler birlikte acemide 6 aylık gitmiştim. Daha sonra hastahanede bana ankaiyete bozukluğu ve uyum bozukluğundan 1 ay hava değişimi aldım. Daha sonra askerlik şubesi bitince tekrar memleketimde sevk etti yeniden uyum bozukluğundan 1 ay hava değişimi aldım ve bir haftaya işlevsellik formumu ve kıta formum ile gideceğim. Gormları bana posta ile gönderecekler. Formlara sorun yok yapabilir yazsalar bile ben kendi sorunlarımı anlattığımda doktor rahatlıkla çürük verebilirmi bilen lütfen allah rızası için cevaplasın …

Ve araştırdığımda genelde 2 kere hava değişimi alanlar 3. De çürüğe ayrılıyor doğrumu bu bana birisi lütfen yardımcı olsun stresten saç kıran oldum kötü kötü düşünceler giriyor aklıma?

@OğuzHan112

Yardım edin abi

@OturanBoğa,
Abi sana olan güvenimi kimse sarsamaz sonuç belli olsun çürüğümü alayım sana 1 aylık sigaranı ben ısmarlıcam abi iletişime geçip

Abi bugün komutan aradı rdm formu görmeden doldurmuyormuş yani oraya gitmem gerekiyormuş formu doldurup hastahaneye sevk edeceklermiş daha sonra heyete çıkacakmışım galiba. 3-4 gün burada kalman gerekiyor dediler. Abi sonuçdeğişirmi erkenden hava değişimi bitmeden pazartesi gidicem en geç perşembe heyete çıkarsın dediler doğrumu abi gözünü seveyim birşey de kaygıdan kafayı yieceğim

@selimbey1,
Sonuç değişirmi abi?

Abi doktorun çürüğe uygun vermesi lazım değilmi komutanlar vermese bile almak için ?

İnşallah abi pazartesi akşamı çıkıcam salı teslim olucam nasip olursa sonucu bildiricem

@OğuzHan112 Kıbrıs'ta askerim 2 gün önce sinir krizi geçirdim tuvallete göğsum ve karnıma bir çok jilet attım vücudumda daha öncede attığm jiletr izleri vardı rdm subayı geldi acil olarak dosya açıldı revire gittim sevk verdi pazartesi hastaneye gideceğim bölük komutanı ne istiyorsun dedi askerlik yapmak istemiyor musun dedi hava değişimi mi fln hava değişimi istitiyirum dedim kıta anket foruma bir seylwr yazdı çürük verirler mi durum ne olue vucdum kötü durumda aklımı buraya veremiyorum sürekli dışarda olanları takil ediyorum sinir krizi geçiriyorum

Böyle şeyler yapmayın lütfen.

Hava değişimi verilerek (adada görev yapamaz) kararı çıkar.. Türkiye'de herangi bir birliğe sevkiniz olur işlemlerine oradan devam edersiniz.

@poyraz120,

çürük alma ihtimalim var mıdır veya hava değişimi bittikten sonra Türkiye'de ki sevk yerime gitmeden tekrar hava değişimi alma aile hekimi hava değişimi veya psikaytriye sevk yazabiliyor mu birliğe gitmeden 2. hava değişimi alabilir miyim çok ciddi sorunlarım 70 gün gibi az bir şafağım var ama durumlar vahim @OğuzHan112

70 gün çok az bir süre,bence sabredebilyorsan sabredin ve bitirin..ileride pişmanlık yaşarsınız.

Diğer taraftan konu sağlık olunca olmuyorsa olmuyordur.. ayrıca kendini kesmeyle sadece kendine zarar vermiş olursun,hem hekimler hem amirlerin askerlik yapmamak için rol yapıyor algısına girer ki öyle oluyor,uğraştırırlar seni.

Ben genel olarak bir yorum yaptım,sizi değerlendiren hekim sizinle ilgili en doğru kararı verecektir.

Hasta olan özellikle psikiyatri alanında içeri odaya girenken hasta olup olmadığı anlaşılıyor, o yüzden hasta olan bir insana zorla askerlik yaptırmazlar bu konuda rahat ol.

Diğer soruların için henüz erken, pazartesi muayene olun duruma göre tekrar konuşuruz.

@poyraz120,

@OğuzHan112 ilaç yazdı yaralara bakmadi bile ben bu kafayla gidersem bu gun yine aynı şeyleri yaparim bölük komutanı halledicem dedi simdi telefonla konuştum ama izin hakkımda yok yarın beni gondermezlerse sıkıntı çıkacak

@OğuzHan112 abim uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi aldım bitti geciktim firari sevk ile kendi isteğimle birliğime teslim olucam yarın ama rahatsızlıklarım devam ediyor kendime zarar vermeyi düşünüyorum sürekli uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum asla asla yarın birliğime hataya teslim olacağım 2. Hava değişimini verirler mi çok kötü hissediyorum kendimi korkuyorum içim içime sığmıyor muafa olmak istiyorum beynimde düşüncelerim asla bitmiyor 2. Hava değişimini verirler mi nolur yardım et dönüş yap abi

Kendine zarar verme düşüncelerini aklından çıkart ve böyle şeylerde sakın yapmayın..her şeyin bir çözümü var.

Hasta olan bir insana zorla askerlik yaptırmazlar,hava değişimi tekrar edecektir sonrasında büyük ihtimalle elverişli değildir raporu verilecektir.

@Emirhan17,

@OğuzHan112, abi peki ben bugün 1.5 saat sonra teslim olacağım cidden kötüyüm bugün içinde şevkimi falan verip bana hava değişimi verirlermi yerimde duramıyorum

Üst Alt