Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıfbank 5 aralık 2013 engelli mülakatına girenler..?

Ayrica bu platform da Vakifbank hakkin da bir seyler paylasinca cok dikkatli olun...Kendini bilmez (densiz) birileri sirf yalakalip yapip yaraniyim diye burada yazilan cizileni Genel Merkeze bildiriyor...Bilginize Arkadaslar...

Bnm sicilim 2. Gün geldi 5. Gün maaş yattı 2 hafta bitti ama hala multinet yok

pnrlvnt;

Multinet gelir acele etmeyin...1 ay icinde gelmezse eger subenizdeki Amirinize sorunu bildirin...

Mrba biz sözleşmeli olrak başladk bildgm kadarıyla peki bu sözleşme bitince ne olacak

pnrlvnt;

Sözleşme dediği 3 ay deneme süresinin tanımıdır.3 ay deneme süresi amirinin olumlu onayından sonra çalışmaya devam etmenizdir.

pnrlvnt;

Sozlesmelilere Kadro gelmez ise eger sozlesmeniz bittikten sonra yenileyeceksiniz...

özel bankalarda durum nasıl arkadaşlar ortam olarak mesela şekerbank gibi (özlük sosyal haklar mesela)

Vakifbank calisani oldugum icin diger bankalar hakkinda bilgim yok...

Gişede duran varmı kredi bölümnde kredi verildkten sonra gişede onayda bklynlr die işlmler yapıolr hiç bişy anlmadm biln varmı bu işlmleri

pnrlvnt;

Krediler ve bazı işlemler aynı sicille bitirilemezler.Farklı bir sicil teyit ya da onay vermelidir durum bundan ibarettir...

Ya bende bişey sorucam bizim sandığı ben hala anlamadım özel bi sandığa bağlıymışız ama tam olarak kimse bilgi vermiyo bilen varsa bi anlatabilimi

Sandık hakkında...

Sandık hakkında.. Diğer bazı bankalar gibi Vakıflar Bankasının da kendi emekli sandığı mevcuttur.. Bu sandığın ileride SGK ile birleştirileceği varsayımından hareketle bundan uzun yıllar önce bir munzam sandık (ek bir emeklilik sandığı) kurulmuştur.. Ek sandığa üyelik zorunlu değil idi ve kişinin isteğine bırakılmış idi.. Bu ek sandığa da prim yatırarak üye olanlar emekli olduklarında asıl emekli sandığından aldıkları emekli maaşına ilaveten bu munzam sandıktan da yatırdıkları prime göre hesaplanan ufak bir miktar ilave emekli maaşı ayrıca alıyorlar.. Halen bu munzam sandığa üyelik mümkünmüdür yoksa munzam sandığa artık üye kabul edilmemektemidir bilemiyorum.. Bankanın kendi emekli sandığı genellikle SGK kriterlerini baz alarak sağlık harcamalarını karşılamaktadır.. Banka, bazı şehirlerde bazı özel hastaneler ile de anlaşma yapmış olup, devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerine ilaveten, bu özel hastanelerde de tedavi olma imkanı bulunmaktadır.. Keza banka bazı şehirlerde kendi polikliniklerini kurmuş olup göz, diş vs gibi rahatsızlıklar imkanlar ölçüsünde burada tedavi edilmektedir.. Emekli olunduğunda hem devletten hem de sandıktan emekli maaşı alınması diye bir şey söz konusu değildir.. Sadece ve sadece banka emekli ve yardımlaşma sandığından emekli maaşı alınmaktadır.. Ancak bunun yanı sıra yukarıda da izah ettiğim gibi munzam sandığa zamanında üye olarak prim ödemiş kişiler bu sandıktan da cüzi tutarda bir ilave emekli maaşı alabilmektedirler.. Yıllardır tüm banka emekli sandıklarının devlete yani SGK'ya devri üzerinde çalışmalar yapılmaktadır ve mütemadiyen bunların devlete devirleri devamlı olarak YASA ile ertelenmektedir.. Devir tarihi en son 2014 yılının ortalarına ertelenmiştir.. Eğer yeni bir erteleme olmaz ise Vakıfbank emekli sandığı bu yıl yani 2014 yılı içerisinde devlete devredilecek ve Vakıfbank ve diğer banka sandıklarından emekli olmuş olanlar SGK emeklilerinden farklı olmayacaklardır.. Bu devrin hem olumlu hem de olumsuz yanları mutlaka olacaktır ama en olumlu yanı doktora gidişlerde doldurulması zorunlu olan vizite kağıdından kurtulmak olacaktır.. Banka sandığı hakkında kısa bilgi budur..

Vakıfbank World kartta
nasıl sanal kart ugulanır bilen varmı internet bakcığıyla kred i kartı işlemlerne grdğimde sanal limit belirle dio am gen asl kart numaram oluo doğrumdur bölemi yapılır

Çok teşekürler az buçuk anladım zamanla iyice oturur artık kimse tam olarak bişey demediği için tedirgin olmuştum :)

S3WD4;

Sandik icin kayit yaptirdiniz mi ? Kayit yaptirmadan sendikali olamazsiniz :)

kayıttan kastınızı anlamadım birsürü yere bişey yaptırdık :)) hangi kayıt acaba

S3WD4;

BASS Sendika kaydi yaptiriyorsunuz...E-Devlet sifresi alarak E-Devlet sayfasina girip kaydinizi yaptiriyorsunuz...

Yoo öle bişey yapmadım yaptırtmadılar onların gelip sölemesi lazım deilmi

Üye kayıt

Yukaridaki linki inceleyin ve sube amirinizle gorusun o gereken bilgilendirmeyi size yapacaktir...Bizde ilk zamanlar da yaptirmadik ama 5 ayimiz bittikten sonra mail geldi hemen yaptirin diye...

Arkadaşlar hepinize merhaba, geçen hafta öğrendiğim ve canımı çok sıkan birşeyi sizinle paylaşmak isterim, vakıfbankta normal statüden işe başlayan bir personel 6 ay stajyer memurluk yaptıktan sonra 6 ayın sonunda direkt memur kadrosuna geçerken engelli statüsünde işe başlayanların ünvanı yardımcı memur olarak geçiyor ve 3 yıl sonra memur olabiliyor ve imzaladığınız sözleşmelerdende dikkat ettiyseniz iş sözleşmesi süresiz iş sözleşmesi değil 1 yıllık olarak düzenlenmiş .yani bu demek oluyorki sırf engelli kadrosundan girdik diye buradada ayrımcılık yapılıyor.

Ben şet olarak biliyodum lisans mezunu olmadığımız icin yardımcı memur olarak girdiğimizi ama 1 senelik sözleşmeden haberim yok dier girenler içinde 6 ay stajerlik tabi sadece biz 3 sene sonra memur oluyoruz ki ben sorduğumda iki yıl dışardan okuyup 4 yila tamamladığımda daha erken memur olacağım sölendi

NİMBUZ;

Diğer bankaları bilmem ama genelde kendi sandıkları oluyor vakıfbank ta kendi sandığından sağlık hizmetleri vermekte.Emekli sandığı veya sgk ile işiniz yok.

Sevgili Okan kardeşim ;

Bu yeni bir şey değil ki bunu zaten biliyorduk başladığımda da bu bilgilere vakıftım.

İş sözleşmesinde prosedür gereği bu maddeler yer almakta lakin sözleşme olayı sadece prosedür otomatik yenileniyor ve üçüncü sene sonunda memur ünvanına dönünce her şey tam rayına oturuyor kendi şubemde 4 senedir çalışan engelli arkadaşımdan biliyorum sıkıntı veya üzüntü yapacak bir şey yok gayet rahatız yani sorun yok...

iş ayrımcılık konusuna gelince türkiye de yüzde 90 zaten ayrımcılık var bu yeni bişi değil ki..

Ayrıca iş yeri ortamında ayrımcılık asla yok diğerleri nasılsa aynı muaamelede ayrım yapılmadan adeletli ve güzel şekilde davranış var ben aşırı derece memnunum...
Diğer özelllikle özel bankalara göre daha çok iyi şartları Vakıfbankın kendi adıma çok memnunum ben...

pnrlvnt;

sanal kart olayı henüz mevcut değil internetten alışveriş yaparken internette kullanacağınız limiti belirliyorsunuz.

MuTanG;

Arkadaşınız lise mezunu olarak mı başladı ve ne zaman memur oldu.Memur olmak için sınava girdi mi?

Lise mezunu olarak girdi ve her hangi bir sınava girmedi neden sordunuz anlamadım ?

Memur derken Vakıfbankta banka memuru siz karıştırdınız sanırım ...

Mutang merhaba,
biz biliyorduk demişsin ama gittiğimiz iş görüşmesinde bunlar en azından bana söylenmedi söylenseydi ona göre pozisyon alırdık , diğer bankalardada var demişsin bence yanlış bir düşünce tüm bankalar böyle değil seni yetkinliğine ve mesleki bilgine deneyimine göre bir ünvana yerleştiriyor. Burdan Vakıfbankı kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın , keşke baştan tamamen açıklansaydı diyorum.kişilerin hatasını kuruma mal etmiyorum , bizde bize verilen bilgilere göre hazır işimizi bırakıp daha iyi olacağını düşünerek burayı tercih ettik.
sadece başta tam olarak bilgilendirme yapılmaması bence çok büyük bir hata.

MuTanG;

Bende vakıfdayımda ondan sordum,memurluktan kastım tabii 657 değil bankadan bahsediyoruz o nedenle ayrıntı belirtmedim.

Benimde girene kadar haberim yoktu ve kimsede bilgilendirmedi hatta ben müdürlükte başladığım halde bile müdür yardımcıları ne olarak başladığımı bilmiyolardı ki halada bi belirsizlik söz konusu

Üst Alt