Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirim Süreci konusunda güncel bilgi

anakin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, vergi indirimi sürecine dair güncel aldığım bir bilgiyi paylaşmak isterim.Sağlık raporunun onaylanması ve akabinde defterdarlığa gitmesinden sonra,rapor Ankaraya ulaştıktan sonra 2 gün içinde kayıtlara alınıyormuş.

Maliye bakanlığının merkez sağlık kurulu ise haftada 2 kez toplanıyormuş.Her toplanmasında ortalama 1.000 kadar dosya inceleniyormuş.

Yani demem o ki Ankaradaki süreç esasında gayet hızlı.Ancak benim buradan anladığım evrakların kurumlar arasında ulaştırılması süreci haddinden fazla uzatıyor.

Benim 28.10.2011 tarihinde heyette onaylanan raporum henüz Ankaraya ulaşmamış.Bayram tatili etkeni olsa bile bu kadar zamanda iletilememesi gerçekten trajikomik..

Sevgili Hasan bey,
Benim rapor süecim devam ediyor bakın şöyle...,

15,07,2011 Vergi dairesine hastane için sevk yazısı tarihi...
11,10,2011
hastanede heyet muayeneleri için alınan tarih...+3 AY
14,10,2011 hastane heyet karşısına çıkma tarih...+3 GÜN
25,10,2011
hastaneden rapor sonucunu öğrenme için gel denilen tarih....+11 GÜN
26,10,2011 hastanenin raporu vergi dairesine postalama tarihi...+1 GÜN
16,11,2011 vergi dairesine SORDUM daha rapor ulaşmamış ( Bayram dolayısıyla PTT yoğunmuş AYNI İLÇE İÇİNDE MESAFE 2 KM) ...+21 GÜN
............. rapor vergi dairesine ulaştığında 2 gün içinde KOCAELİ defterdarlığına oradanda Ankara Maliyeye gönderilecek miş........
İşte size olay tam 4 ay geçmiş bu süreçte daha gidişten sonra aynı yoldan bana geri dönüşünü hesaplayın.
Ha vergi dairesi şu kıyağı yapıyormuş gecikme olmasın diye bizleri telefonla arayıp raporunuz geldi alın biran önce işvereninize götürün diyerek teslim edilecekmiş..

YA KARDEŞİM HASTANE KAPALI MÜHÜRLÜ ZARF İÇİNDE BİZE TESLİM ETSE, BİZ İŞLEMLERİ TAMAMLATIP 2 -3 GÜN İÇİNDE ELDEN ANKARA'YA ULAŞTIRSAK OLMAZMI ???? BİZE GÜVEN YOK HERHALDE RAPORU DEĞİŞTİRİRİZ DİYE :) :)
GÜLERMİSİN AĞLARMISIN...

bir yanlışlık var arkadaşım benim raporda ankaradan geldi vergi dairesine fakat aradım elden alabilirmiyim diye kesinlikle dediler biz postaya vericez diye 1 hafta sonra tekrar aradım halen vergi dairesinde gönderilmemiş bende bekliyorum

Merhaba, tekrar açıklama yapma gereği duydum.Aktardığım süreç Merkez sağlık kuruluna ulaşmasından sonraki süreçtir.Çünkü daha önce internet üzerinde Ankaradaki heyetin ayda iki defa toplandığı gibi yazılar okumuştum.Bu sebeple de güncel bilgi olarak heyetin ayda değil haftada iki kere toplandığını paylaşmak istedim.

Bana sitem etmeyin.Benimde 28.10.2011 tarihli raporum halen Ankaraya ulaşabilmiş değil;)

Kurum içinde yazıların/evrakların postaya verilmesi bir ayı buluyor! Nereden biliyorum? Çünkü Cevizlibağ'dan Beylikdüzü'ne evrak bana 33 günde geldi! Aynı evrağı Cevizlibağ'a gidip elden alabilirdim. Evrak matbu bi evrak yani. Hiç bir imza vs. süreci ile oyalanmadı. Buna rağmen 33 gün! Hey maşşallah! :)

Bülent Bey, bugün Ankarayı aradım onlara henüz giden bir evrak yok;) Sonra İstanbuldaki vergi dairesini aradım.Onlara da ulaşan evrak yok;) Oradaki arkadaş birde ne arıyorsun zaten 3 ay sürüyor aramana gerek yok gibi bir çemkirme durumunda oldu;) Sonra Şişli Etfalin sitesindeki online işlemlerden sağlık raporu sorgulama adımı vardı.Onu denedim.Benim TCKN'me bağlı rapor bulunamadı gözüküyordu.Yok dedim herhalde rapor kaybolmamıştır.Olsa olsa bu kadar hızlı olan sistemde henüz kaydı girmemişlerdir dedim;)

Neyse işin özü benim rapor anladığım kadarıyla ya hala heyette bekliyor yada postada.Rapor tarihim 28.10.2011.Şimdi bazıları acelecilik yaptığımı düşünecek ama ben heyet raporunu bir haftada aldığım için nerde olduğunu sorguluyorum.

Neyse sonuç olarak bugün öğrendimki benim rapor henüz Şişliden Esentepeye 20 gündür ulaşamamış;)

SEVVAL2003;

Berrin Hanım,
vallahi ben vergi dairesinin yalancısıyım onlar "bizde telefonunuz kayıtlı biz sizi ararrz gelir raporu alır kendiniz işverenize verirsiniz" dediler. Vergi dairesinin Özerk bir çalışması olduğunu tahmin ediyorum ki inşallah yanılmıyorumdur. :) :)

Hele bir rapor hastaneden vergi dairesine ulaşsın bakalım Ankara yolculuğu kaç gün sürecek.....

Bu arada PTT nin hızlı çalışması takdire şayandır... :)
Bu memlekette neden Kargo şirketlerinin çoğaldığını ve milletin gönderiler için onları tercih ettiklerini anlayabiliyormusunuz..Çünkü gönderiniz max. 2 günde Türkiye'nin her yerine ulaşabildiği gibi internettende gönderiyi takip edebiliyorsunuz. PTT kargo var ama devlet kurumları niye tercih etmez dei İllalaki normal posta gönderisi olarak evrak göndermeyi tercih eder...

Onemli olan Vergi indirimi elde etmek.

Varsin gec gelsin. Zati Vergi indirimi elde edince, geri donuk vergi indirimini alabilirsiniz.

Selim kardeşim, keşke o kadar rahat olabilsem.Ama maalesef özel sektördeyim ve heran kapının önüne konma riski yaşıyorsun.Başka bir işyerinden vergi indirimini ve emekliliği alırsın diyebilirsin.Ama şuan çalıştığım bankada emekli olursam özel sandıktan emekli olacağım için daha iyi koşullarda emeklilik hakkı kazanmış olacağım.Bu yüzden benim için şuanda vakit nakit durumunda;)

25,11,2011 + 9 gün Evet arkadaşlar raporum en sonunda vergi dairesine ulaştı.
Artık buradan Ankara yollarına düşecek süreç takipte.....

Yeni tarihli bir rapor olduğundan sizlerle paylaşmak istedim (bazı yerleri silmek zorunda kaldım malumunuz..)
Üstün cazibemi kullanarak fotokopisini ele geçirdim :)

heyetraporunsilinmi.jpg

heyetraporuarkasilinmi.jpg

Ankara merkez sağlık kuruluna raporlar gitmeden bulunduğumuz ilde aldığımız raporlar vergi indirimi için geçerli olacaktı , bu konuda gelişme var mı ?

Ve raporum 34 gun sonra iki metro duragi uzaktaki vergi dairesine ulasti:) İyi haber vergi dairesi aps ile gonderiyor ve bir gun sonra Ankaraya ulasiyormus:)

Hasan bey gözünüz aydın.... Breh breh 34 gün ha!!! benimkide 30 gün sürmüştü de:p

APS ile gönderildiğine inanamıyorum p.tesi bende araştıracağım..Benim dezavantajım aldığım bilgiye göre; rapor önce ilçe vergi dairesi tarafından il defterdarlığına gönderiyor oradan Ankara'ya gönderiliyormuş. Ben sizden avantajlıyım o zaman Ankara bana 50 KM daha yakın:):)

sistem üzerinden takip edilirse daha hızlı olur ama ankaraya gitmeden her ilide hal edile bilmeli hastane verilen raporlar onaylanıp her türlü hakkdan faydalanır ibaresi eklenip verilmeli

huku;

Çok teşekkürler.Ben bankada çalıştığım için kurumum büyük mükellefler vergi dairesine bağlı.Bu sebeple benim evraklarım vergi dairesinden doğrudan Ankara'ya gönderiliyor.Tahminimce önümüzdeki hafta kurula girecektir.Hayırlısı olsun demekten başka çare yok şuan için.Bekleyip göreceğiz.Sonucu buradan mutlaka paylaşacağım.Çünkü sirozla ilgili bu süreç konusunda internette hiç referans olay bulamamıştım.En azından benden sonrakiler için bir referans oluşturmak istiyorum.

huku sen çalışıyor musun? yayınladıgın rapora baktım sen bu durumda vergi indiriminden yararlanabılyıormusun ?

Hasan Bey,
Bugün vergi dairesine sorgulamaya gittim 25,11,2011 tarihinde hastaneden gelen raporum aynı gün kendi evrak teslim sisitemleri ile elden Kocaeli defterdarlığına gönderilmiş (APS değil ama daha hızlı)
Defterdarlığı aradım 02,12,2011 tarihi ile ADİ POSTA yolu ile Ankara'ya gönderilmiş (APS değil) artık 10 günde varır :)

Memura niye APS göndermiyorsunuz dediğimde " Beyefendi günde kaç evrak gönderiyoruz biliyormusunuz maliye hangisi ile baş edecek" dedi

Süreç takipte....

Sayın fanfan,
Şu an çalışıyorum, raporum onay için daha Ankara yollarında onaylandığı taktirde vergi indirim belgesini emekliliğim için kullanacağım.

Bende bugün aradım.Vergi dairesi 1 gün sonra ulaşır desede Ankara henüz ulaşmadığını,10 gün kendilerine ulaşmasının sürebildiğini iletti.Ama kendilerine ulaştıktan sonra beklmeden işleme alındığını iletti.Mevcutta ellerinde hiç bekleyen yokmuş.Hemen geldiğinde işleme alıp kurulda sonuçlandırılıyormuş diye bilgi verdi.

Elimden geldiğince süreci yazmaya devam edicem:)

Huku ben şunu anlamadım senin raporun benzeri bende vae ve bana hastaneden teslim ettiler. Sizinki neden kurumlar arası dolaşıyor. Hastaneden herkese teslim etmiyorlarmı. Birde ben işsizlik maaşı alıyorum vergi indirim işi nasıl olacak bilmiyorum. Raporuda bugün aldım.

Mustafa,
Sen ne için(amaçla) rapor almıştın? Kurum sevki ile mi yoksa kendi müracaatınlamı direkt hastaneye gittin sana raporu elden verdiklerine göre kendin direkt müracaat ettin.
Ben vergi indirim belgesi için müraccat ettim buda vergi dairesi aracılığıyla oluyor dolayısıyla rapor ilk önce vergi dairesine oradanda onay için Ankara'ya gidiyor ..Rapor Ankara'dan onaylandığında vergi indirimin onaylanmış oluyor ve ister durumun uygunsa çalışıyor istersen emekli olmak için bu belgeyi kullanıyorsun. Ben emekliliği tercih edeceğimden bu amaçla kullanacağım.

hasandonmez;

Hasan Bey , bugün bende aradım aynı cevabı banada verdiler..1 hafta sonra tekrar arayın..Ulaşıp ulaşmadığını bilemeyiz ancak sonucunu buradan öğrenebilirsiniz . Raporlarınız beklemeden hemen kontrole gidiyor.. dediler... Süreç takipte

Haydı bakalım..Hangimiz daha önce yanıt alacağız bakalım:cool:

selam: ben bir şey sormak istiyorum; bu uzun süreç içinde yani 3 yada 4 aylık süreç te bir işyerinde çalışıyor olmak mı gerekiyor ,yoksa giriş yap 10-15 gün sonra başvur gerekli belgeleri sağladıktan sonra işten ayrıl veya işten çıkartılma durumu nasıl etkiler bu süreci bilgi verebelirmisiniz teşekkürler.

nmy1013;

Bu vergi indirimini ne amaçla talep ettiğinize bağlı olrak değişir.Amacınız indirim almaksa tabiiki bir işyerinde çalışıyor olmanız gerekir.Emeklilik ise talep sırasında çalışıyor olmanız gerekir.Ancak emeklilik başvurusu için zaten çalışmıyor olmanız gerekir.

Bu sabah aradım.Hala merkez sağlık kuruluna evrak ulaşmamış.

sizin yıne ıyıymıs ben bu surecın hastaneden mal mudurlugune gıden kısmında sorun yasadım mal mudurlugune posta ıle gıden heyet raporunu acıp bakan memur bızde calısan bu ısımde bırı yok dıyerek gerı hastaneye yollamıstı:D:D:D:D

Benimkini doğrudan vergi dairesi Ankara'ya gönderiyor.Ama merkez sağlık kuruluna gelmeden önce evrak kayıtta 5-6 gün dinlendiriyorlarmış:)

Kadın ısrarla bizde şuan bekleyen hiçbir evrak yok.Geleni hemen işleme alıyoruz.Yeterki bize ulaşşsın diyor.

Beklemeye devam.Bakalım yeni yıl bana erken emeklilikle mi yoksa sancılı bir süreçle mi gelecek göreceğiz.Raporum % 40:cool: Tam sınırdayım.Tek ümdim gastro entrolojiden alınan bir rapor olması ve eldeki verilere göre düşürmek için bahanelerinin olmaması.ama yine de sonuç kesinleşmeden bir şey söylemek mümkün değil..

Benım vergı ındırım raporumda uzun bır surecten sonra elıme ulastı elden teslım etmelerı soz konusu degıl posta yoluyla işyerine gelıyor... Bekleyen arkadaslara allah tan sabır dılıyorum tek guzellıgı telefonla onaylanmısmı onaylanmamıslı onu ogrenebılmemız

huku; senin raporunda heyet doktorları 4 tanemıydı raporun iyi hazırlanmış kullanım amacına tek tek yazılmış diğer hastanelerde böyle rapor hazırlasa iyi olur.

hayırlı olsun

Bu konu ile alakalı bir kaç yazım daha olmuştu. 3 kere rapor almış biri olarak işin özü şu. Benim bulunduğum il için, Gelir Müdürlüğü sevki 1 saat hastaneden raporu almak ek bir teşhis ve uygulama yok ise 2-3 gün bu raporun sgk gönderilmesi 4-5 gün, il içi olduğundan sgk postayla gitmesi 4-5 gün işte bundan sonra zurnanın zırt dediği yer bütün problemlerin kaynağı sgk 3 raporumda da uyarılarım ve sürekli o işle alakalı kişileri telefonla rahatsız etmem sonucunda 1 - 1,5 ay sonra sümen altından çıkartılıp AMS Kuruluna gönderilen raporlar. Anakaraya varış 8-10 gün Ankarada sonuçlanması 1 veya en fazla 2 hafta yine 8-10 günlük posta macerası ve sgk. Toplamda sgk da sümen altında beklediği süreyi saymassam en geç 1,5 ayda işlem tamam 1 ayda sgk da beklediğini eklersen 2,5 ay.

Üst Alt