Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirim Süreci konusunda güncel bilgi

Teşekkür ederim arkadaşlar İnşallah sizlerinde raporları en kısa zamanda onaylanıp gelir.
Ertuğrul bey benim raporumun kullanım amacı kısmında aynı ibareler var ve ben talep etmedim raporu düzenleyen arkadaş yazmış sanırım.

ben saglık raporu için bireysel olarak başvuracagım..

Hasan Bey,
Önceden vergi dairesi telefonunuzu aldıysa arıyorlar ama memuruna bağlı bu iş evrağı masanın üzerine koyar unutursa bir kaçgün beklersiniz.
En iyisi siz gidip kendiniz evrağı sorun.. Hani laf varya "elin keyfi gelinceye kadar........."

ben saglık raporu için bireysel olarak başvuracagım..

Sayın Ertuğrul,
Bireysel başvuruda amacınız nedir?
Vergi indirimi için başvuracaksanız ve çalışıyorsanız en azından rapor ücreti ödemezsiniz aksi halde 150-200 civarı ücret ödersiniz...Yazık boşuna para vermeyin. Zaten ssk' lısanız muayene katılım adı altında doktor başı 5 tl yazıyorlar eczaneye ilk gittiğinizdede parayı alıyorlar..

saglıkraporu için ücret almıyorlar ayrıca çalışmadıgım için kişisel başvuru yapacagım. öncelikli hedefim vergi indirimi alıp emekli olmak.

şöyle anlatayım süreci :kişisel olarak başvurulup alınan %40 ve üzeri saglık raporunu bir yerde çalışırken başvurulan il defterdarlıgına saglık raporunu vererek maliyedende onay sürecide başlamış olur.ayrıca maliyede %40 ve üzeri onay ile emeklilik önüde açılmış oluyor.

erturul bey calısmadıgınız ıcın kısısel muracat yapamazsınız vergı ındırım belgesını alabılmenız ıcın bır yerde ssk lı olarak calısıyor gorunmenız sart ve bunu yapmak ıcın baglı oldugunuz ıl ın deftardarlık bolumunden evrak hazırlatıp oyle gıdersın hastaneye boyle yaparsanız ucretde odemezsınız calısıyor gorundukden sonra heyetden sonra ssk yı kestırebılırsınız eskıdendı vergı ındırım raporlarını kısısel olarak calısmadanda alınabılıyordu

Sayın Ertuğrul,
Anladığım kadarıyla siz ilk önce ben rapor alayım sonra bu raporla bir yerde çalışırken vergi dairesine elimdeki hazır raporla başvururum demek istiyorsunuz.
Ancak bu rapor alırken 150 tl civarı ücret ödersiniz ve raporu aldığınızda üzerinden fazla bir süre geçirtirseniz maliye kabul etmeyebilir. bilginiize...
Birde sosyal güvenceniz nedir yıl ve prim gününüzü doldurdunuzmu SSK da % 40 için 15Yıl 3600 prim gereklidir.

Huku kardeşim ben çalışmıyorken Mal müdürlüğüne gittim çalışmıyorum dedim onlar bana hastaneden gün al gel sevk verelim, bizim sevkimiz üç gün süreli dediler. Bende dedikleri gibi yapıp önce hastaneden rapor için gün alıp sonra sevk aldım ve rapor için para ödemedim. Rapor için çalışıyor olmak gerekmiyor. Raporu aldıktan sonra arkadaşımın işyerinde altı gün çalışıyor görünüp raporu vergi dairesine verdim. Bunları birkaç defa yazdım bilmeyen arkadaşları bilgilendirmek için tekrar yazdım.

forumu takip etmemişsiniz huku kardeş k.ergun un dedigi gibi saglık raporu için çalışıyor olmaya gerek yok parada alınmıyor saglık raporundan . hem benim sigorta başlangıcım 27 yıl oldu. ayrıca ben vergi indirimi almazsam bile normal emeklilik için 4 senem kaldı.

Arkadaşlar maliyeye başvuru yaptınız ve vergi indirimi hakkını kazandınız diyelim geriye dönük (işe başlangıç tarihinden bu güne kadar olan)parayı tahsil edebiliyor muyuz ?

Arkadaşlar aynı şeyden bahsediyoruz...
1, Vergi indirim belgesi almak için çalışıyor olmak gereklidir.
2, Sağlık raporu almak için(V.İnd.Bel için) çalışıyor olmak gerekli.
3, Kişisel başvuru ile sağlık raporu için çalışıyor olmanıza gerek yok doğrudur.
4, Ancak bu raporu V.İ.B. için kullanılacaksa çalışıyor durumdayken (yada k.Ergun gibi kendini 1 hafta çalışıyor gösterip) vergi dairesine başvuruda sunmanız gerekecektir. Ancak tarihi eski ise vergi dairesi kabul etse bile Ankara'dan dönme ihtimali olabilir.
5, Sağlık raporu ücreti hakkında; bazı hastanelerin ücret aldığı hakkında forumda yakınmalar ve şikayetler olduğu görülebilir. Keyfi uygulamalar var
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ik-raporlari-artik-parali-olmus-115-tl-2.html

K.Ergun; Mal müdürlüğüne başvurduğunuzda V.İnd.Belgesi almak içinmi sevk belgesi aldınız?? Yoksa mevcut bir raporunuz olupta onu gösterip buna istinadenmi sevk aldınız?

Mal müdürlüğünden rapor için hastaneye sevk istedim. Vergi indirim belgesi almak için mutlaka çalışıyor olmak gerekiyor seninde dediğin gibi.

26.12.2011 Tarihinde geri gönderilmek üzere Ankara'dan postaya verilen evraklarım bugün itibariyle hala vergi dairesine ulaşmamış.

Twitterdan devrim yapılan bir dönemde ne kadar hoş bir durum..

Merhabalar Arkadaşlar,

Bugün tekrar edilen raporum için hastaneye başvurdum.Ve heyetin imzalamış ve onaylamış olduğu raporu gördüm.
İlave raporlar eklendikten sonra eskisi gibi aynı oranlar verilmiş (göz doktoru oranı indirmişti ancak tekrar değerlendirerek eski oranı korumuş) Toplamda eskisi gibi raporuma (sürekli i) oran verilerek onaylanmış ve vergi dairesine gönderilmek üzere 06,01,2012 de postaya verilmiş...

Kurul sekreterliğine başvurduğumda inanın çok yardımcı oldular raporun kullanımı için bilgiler verdiler ve beni yönlendirdiler.

şöyle ki; raporumun 10 adet aslı gibidir onaylı fotokopisini verdiler ve bu raporun Ankara'dan onaylanmasını beklemeden yapacağın işlemlerde kullanabilirsin dediler.

1, Ve bende ilk önce ilçemizde bulunan Başbakanlık özürlü belgesi veren birime müracaat ettim 2 resim,kimlik ve rapor fotokopisi ile müracaatımı yaptım 10 gün sonra gel özürlü kartını al dediler.

2, ilçe belediyesine gittim özürlü seyahat kartı için 1 resim,kimlk ve rapor fotokopisi ile i özürlü yazılı bedava seyahat kartımı hemen aldım ve akşam eve gelirken kullandım....:) Yanlız şoförün pis pis bakışından etkilendim. :mad:

3, İlçe belediyesinde emlak bölümüne gittim kendime ait evin özürlülere sağlanan vergi kolaylığını kullanmak istediğimi söyledim .Rapor ve matbuu dilekçeyle başvurdum ve 10 dakika içinde evraklar hazırlandı imzaladım ve evimin emlak vergisi sıfırlandı.

4, Artık vakit kalmadı ; yarın yada öbür günde su bedeli indirimi için başvuracağım :)

Sonuçta raporun Ankara'dan onaylanmasını bekleyene kadar zamanı değerlendirmeye çalıştım. Yararlıda oldu sanırım.:):)

Şimdi rapor Ankara yollarında hayırlısı ile onaylanırsa birde işverene emeklilik için başvurumu yaptığımda suratını görmek isterim :rolleyes:

Hayırlısı olsun.Ben hala evraklarımın vergi dairesine ulaşmasını bekliyorum.Ordan beni Haydarpaşa Numune Hastanesine sevk edecekler.Eksik ne gördülerse hakem hastanede tamamlanmasını istemişler.

Hayırlı olsun Huku. Teşekkürler yazdıkların için.
Kocaelide su bedeli indirim varmıymış. Ben İsu nun sitesinde göremedim.
Birşey soracam 5.1.2012 tarihinde vergi indirim belgem Ankaradan gönderilmiş. Acaba ne kadar zamanda Gebze vergi dairesinde olur. Birde elden alabilirmiyim vergi dairesinden. İllaki işyerinemi gönderilecek. Forumda yazılmış ama elden alanı göremedim. Varmı vergi dairesinden alan.

mustafa yaklaşık 15-20 günde gelir... Gebze' de eldende veriyorlar takip et.. Özel mesaj attım gerekli bilgiler için oku...

hayırlı oğurlu olsun huku ;
hakkın olanları elde ettiğine ve emeklerinin karşılığını aldığına sevindim
darısı haklarını elde etmek için çaba sarefeden diğer tüm arkadaşların başına

sayın bülent bey 2011 yılının mart ayında almış olduğum %40(süreklidir) vergi indirim raporum var emekliliğime 3 yıl kaldı yeni düzenlemeğe göre epilepsi hastalığından vergi indirimi raporu alacak olanlara hastaneye yatırıp gözetim altında tutuyorlarmış acaba ben emekli olacağımda bendende aynı şartlar istenirmi bilgi verirseniz memnun kalırım teşekkür e

Bu sabah aradım.Evraklarım ulaşmış vergi dairesine.Hatta iadeli taahhütlü bana göndermişler sevk yazısıyla birlikte.Haydarpaşa Numunede gastroya sevk etmişler.Hayırlısı diyeceğiz artık..

benim raporum 2010 tarihli ve sürekli

raporu sınav için almıştım ama kendisine duacı olduğum heyet başkanı rapor arkasına
özürlü memur olur, 2022 sayılı yasadan, gelir vergisi indiriminden ve özürlülük haklarından yararlanır yazmış.

yani tekrar rapor çilesi çekmeme gerek yok sanırım hemen başvurayım mı sizce bu raporla.

Arkadaşlar 16,01,2012 tarihinde raporum vergi dairesine ulaştı. memur arkadaşa raporuma bakabilirmiyim deyip incelemeye başladığımda ne göreyim. Oranları karışık yazmışlar birbirinin içine girmiş zor çözülüyor. Sonuçlar bölümünede baktığımda bir hastalığımı bu bölüme yazmayı unutmuşlar. ŞOK ŞOK oldum. Memur arkadaştan rica ettim. Ankara'ya gönderilmeden raporu geri aldım ve bugün tekrar hastaneye gittim , yanlışlığı anlattım, rapor benim düzelmesini istediğim yerler düzeltildikten sonra tekrar onaylandı hemen binbir rica ile raporumu elden geri alıp vergi dairesine ulaştırdım ve memura teslim ettim.

İşte bizden rapor saklana saklana yanlışlıklarla Ankara'ya gidiyor orada yanlışlık ve eksiklik tesbit edilip geri gönderiliyor. Sonra uğraş dur bakalım..Kaybedilen zaman ve emekler ...
Neyse raporum bu şekilde Ankara'ya gidecek bakalım sonucu merakla bekliyorum. Süreç takipte.....

selam
arkadaşlar benim de aynı durum dan müzdaribim 2, defa raporu ve film tahlil ne var sa gönderdim ankaraya 1 hafta oldu benim merak ettigim geriye dönük vergi indirimin den nasıl yararlanacagımız ben çalışmıyorum vergi indirimi için tnıdık bir firmadan 1 ay sigortalı gösterip müracat etmiştim toplam da 3 senedir ev de yatıyorum ama vergi indirimine müracatım 3 ay oldu ama bundan ön ce 2 yıl sgk da malülen için uğraştım ama raporum %49 u geçmedigi için malülen olamadım yani sonuçta ben 2009 dan beri ev de yatıyorum

canseven;

rapor arkasına
özürlü memur olur, 2022 sayılı yasadan, gelir vergisi indiriminden ve özürlülük haklarından yararlanır yazmış benim raporumda yazmıyor şimdi ben bu sınava katılamayacakmıyım. ama vergi indirimim kabul oldu ankaradan.

Huku ,senin memur yine iyiymiş.Benimki aradığımda sürekli niye arıyorsun modunda.Gelince biz haber veririz diyor.İki gün arayla aradım.İlkinde yok dedi, ikincide geldi sevkini yazıp iadeli taahhütlü sana gönderdik dediler;)

Hani haber veriyordunuz? ;)

Hasan Bey,
Vallahi Allah razı olsun memur arkadaştan her türlü kolaylığı gösteriyor (akrabalığım da yok ama) ....:D

Raporum bir sonuçlansın gidip teşekkür edeceğim usulünce :rolleyes:

arkadaşlar benimde sorum olacak biri birşeyler söyledi kafam karıştı vergi indirimi aldıgın zaman aldıgın günden itibaren doldurman lazım diyorlar yılını ve primini benim bildiğim geçmişe dönük sigortan ve yılarınında sayılması lazım bu konu hakkında bilğisi olan varsa yazarmı bülent abiiiiii burdamısın sen bilirsin böyle birşey varsa saçma olmazmıı

Üst Alt