Merhabalar Arkadaşlar,
Bugün tekrar edilen raporum için hastaneye başvurdum.Ve heyetin imzalamış ve onaylamış olduğu raporu gördüm.
İlave raporlar eklendikten sonra eskisi gibi aynı oranlar verilmiş (göz doktoru oranı indirmişti ancak tekrar değerlendirerek eski oranı korumuş) Toplamda eskisi gibi raporuma (sürekli i) oran verilerek onaylanmış ve vergi dairesine gönderilmek üzere 06,01,2012 de postaya verilmiş...
Kurul sekreterliğine başvurduğumda inanın çok yardımcı oldular raporun kullanımı için bilgiler verdiler ve beni yönlendirdiler.
şöyle ki; raporumun 10 adet aslı gibidir onaylı fotokopisini verdiler ve bu raporun Ankara'dan onaylanmasını beklemeden yapacağın işlemlerde kullanabilirsin dediler.
1, Ve bende ilk önce ilçemizde bulunan Başbakanlık özürlü belgesi veren birime müracaat ettim 2 resim,kimlik ve rapor fotokopisi ile müracaatımı yaptım 10 gün sonra gel özürlü kartını al dediler.
2, ilçe belediyesine gittim özürlü seyahat kartı için 1 resim,kimlk ve rapor fotokopisi ile i özürlü yazılı bedava seyahat kartımı hemen aldım ve akşam eve gelirken kullandım....
Yanlız şoförün pis pis bakışından etkilendim.
3, İlçe belediyesinde emlak bölümüne gittim kendime ait evin özürlülere sağlanan vergi kolaylığını kullanmak istediğimi söyledim .Rapor ve matbuu dilekçeyle başvurdum ve 10 dakika içinde evraklar hazırlandı imzaladım ve evimin emlak vergisi sıfırlandı.
4, Artık vakit kalmadı ; yarın yada öbür günde su bedeli indirimi için başvuracağım
Sonuçta raporun Ankara'dan onaylanmasını bekleyene kadar zamanı değerlendirmeye çalıştım. Yararlıda oldu sanırım.
Şimdi rapor Ankara yollarında hayırlısı ile onaylanırsa birde işverene emeklilik için başvurumu yaptığımda suratını görmek isterim