Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirim Süreci konusunda güncel bilgi

23.01.2012 oldu iadeli taahhütlü evraklarım hala ulaşmadı.Ptt sen nasıl bir kurumsun?

Yıllar önce vergi indirimi konusunda başvurumla ilgili bir durumu söylemek istiyorum. Başvurduğum Defterdarlık evrakların vergi dairesinde çok bekleyebileceğini veya kaybolabileceğini söylediğinden vergi dairesi ile bizzat konuşup işlemleri kendim takip ederek süreci hızlandırmıştım. Defterdarlık da ilgili yerlere gönderdi. Neticelenmesi birkaç ay sürmüştü ama ilk başvuru tarihine göre geriye dönük indirim uygulanmıştı. Şimdilerde durum nasıl bilmiyorum! Ben beklemek yerine işlemleri takip etmenizi öneriyorum.

Bunu en çok ben istiyorum ama maalesef aradığımda postaya verdiklerini söylediklerinden bana seçenek kalmamıştı.

vergi indirimi onuda devlet bir şekilde geri alıyor arkadaşlar dikkatinize. vergi indirimi ile vergi veren arasındaki fark 3 derece den biri için 25 30 tl farkediyor asgari geçim indirimiyle onuda devlet geri almayı başardı maliyede müdür olan bir arkadaşım asgari geçim indirimiyle birde çocukluysa indirimsiz birinden farkı olmadığını söyledi.eskiden 150 180 tl fark ediyormuş ..

nasıl yanı annamadım ne sekılde fark edıyo

Evraklarım insan kaynaklarına gönderilmiş.Kopyasını aldım yarın asılları bana gelecek.Kurul raporumda bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden karara varılamamıştır denmiş.

Raporumda sadece kronik hepatite bağlı karaciğer sirozu denilmiş.Ayrıca MR sonucu : karaciğer parankimi içinde milimetrik nodüller denmiş.

Foruma nasıl döküman görüntüsü ekleniyor? Öğrenebilirsem hepsini ekleyeceğim.Ben aşağı yukarı anladım neden geri gönderdiklerini.En azından herkes görsünki aynı gereksiz zaman kaybını yaşamasın istiyorum.Benim tahminimce eğer bulgular konusunda biyopsi raporunda şu şu bulgular, mr da şunlar şunlar , kan tetkik değerleri de şöyledir denilerek,ilerleyici karaciğer hastalığının bulguları olduğu belirtilip, klinik bulgularda yazılsaydı aynen onaylarlardı.

Kurul üyeleri göz doktoru, ortopedi doktoru ve nöroloji doktorundan oluşuyor;) Bu da işin trajik tarafı.

Hasan Bey;

Benim geçen ay geri gelen raporumdada aynı üst yazı vardı " eksikliklerin giderilmesi"

Benim raporumdaki eksiklik Obezite : Vücut Kitle Endeksinin yazılmadığı ( 42.93 yazılması gerekliymiş yazmayı unutmuş hastane)

Kalp yetmezliği tanısı içinse " Ejeksiyon fraksiyon sonucunun yazılmadığı ( %65 yazılması gerekliymiş bunuda unutmuşlar ay çok pardonnnnnnnnnnnn.)

İşte bunları hastane yazmadığından ve tahlil sonuçlarını Ankara'ya ilişikte göndermediğinden benim rapor üzerinden karara varılamamış. AYNEN İADE..........

Öncedende yazdığım gibi tekrar doktorlara çıktım bu raporları ve önceden almış olduğum başka hastane raporlarınıda kendim raporun arkasına zımbalattım ve Vergi dairesine tüm raporlar (yolda kaybolmasın diye) ulaşana kadar takip ettim ve eksiksiz teslimini sağladım ...Ankara'ya giderken inşallah yolda zarftan düşmez.:)

dediğim gibi herkes işini tam yapsa bizde tekrar tekrar uğraşmayız..
Haydi kolay gelsin..

Sizinle aynı fikirdeyim.Merkez Sağlık Kurulu cetvele uygun atıfta bulunulan ve tetkiklerle doğrulanan hiç bir raporu geri çevirme yetkisine sahip değil.Yaparsa kanunen suç işlemiş olurlar.Ancak bugüne kadar forumdan takip ettiklerim ve yaşadıklarım gösteriyorki , yürüyüş bozukluğuna yönelik değrlendirmeleri dışarıda tutarsam, rapor oranlarının kabul görmemesinin ve indirilmesinin esas sorumlusu hastanelerdeki sağlık kurulları.Ben kendi raporumdan hatırlıyorum.Muayene eden doktor tek tek bütün bulguları kendi formuna koca bir paragraf yazdı ve oran belirtti.Ancak kurul bu değerlendirmeden sadece yukarıda belirttiğim ve açıkçası okuduğumda benimde anlam veremediğim " Kronik B Hepatite bağlı kompanse karaciğer sirozu,Tüm batın MR : Karaciğer parankimi içinde milimetrik nodüller,dejenerasyon nodülleri? " şeklinde bir açıklama yazmış.

Yani konunun uzmanı olmaya gerek yok.Literatürde bu tip hastalıklarla ilgili en kesin teşhis yöntemi belkide biyopsiyken adamlar biyopsi sonuçlarını yazmamışlar rapora.

Ama buda hepimize ders olsun.Şimdi ben hakem hastaneye giderken yanıma tüm dökümanları ve sakatlık cetvelini alacağım ve muayene sonrası kurula cetvelide göstererek ifade edeceğim ki tekrar tekrar aynı şeyler yaşanmasın.

Vergi indirim yazısını bugün aldım. SGK ya götürdüm. SGK vergi dairesine elden yazı gönderdi. Onuda halledip geri SGK ya götürdüm emeklilik işlemlerim başladı. Burada yorumlarıyla insanlara yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Özelliklede Huku sana. Allah işini rast getirsin arkadaşım.

Vergi indirimi başvuru takibinizi telefonla yapabilirsiniz
arkadaşlar vergi indirim raporunu maliyeye verdikten sonra ankara dan raporunuzun sonucunu 20 , 25 gün içerisinde (03124153204, 05, 06 )nolu telefondan öğrenebilirsiniz:eek:

k.ergun;

Mustafa, hayırlı uğurlu olsun...
Allah güle güle maaşını harcamanı nasip etsin...
Darısı başımıza,inşallah benim Ankara yollarındaki raporumda onaylanır gelir....

Yarın bir aksilik olmazsa Haydarpaşa Numune Hastanesine ayrıntılı bulgu ve tanıların yazıldığı raporu almak için gidiyorum.Umarım bir aksilik olmadan raporumu alırım.Raporu elden alabilme konusunu zorlamayı en azından denemeyi istiyorum.Sonuçlardan haberdar ederim sizleri.

Merhaba arkadaşlar, sevk yazımla birlikte Haydarpaşa Numune Hastanesine hakem hastane olarak dün başvurdum.Diğer poliklinikleri hallettikten sonra en son saat 14:30'da gastrodaki doktorla görüştüm.Tüm gün neredeyse orada olduğum için hal ve tavrını yakından izlediğim doktor, muayene için gelen her tür insana son derece sıcak davranırken, benim vergi indirimi başvurusu için orada olduğumu öğrenince o sevecen tavır yokoldu.

Tüm evrakları bir dosyayla kendisine vermiş olmama rağmen sert ve aceleci bir tonla raporların nerede, biyopsi raporun nerede demeye başladı.Oysa hemen önünde koca harflerle patoloji raporu başlığıyla biyopsi raporu duruyordu.Neyse ben sabırla ve sakinliğimi koruyarak hem tetkiklerimi hem de önceki süreci anlattım.Daha sonra neden hakem hastaneye yönlendirildiğimi anlatarak sakatlık cetvelinde ilgili bölümü gösterdim.

Size çok net ve emin bir şekilde söylüyorum, doktor sakatlık oranı cetvelini hayatında ilk defa görüyordu.Uzun süre inceledi.Ardından senin durumun 1.gruba giriyor yani % 15 dedi.Ben tabii hayretler içerisinde kendisine bakıyorum.Çünkü sende karında şişlik , boğazdan kan gelmesi gibi semptomlar yok dedi.Hocam iyide zaten tabloda ilerleyici karaciğer hastalığının objektif bulguları veya bahsettiğiniz semptomlar diyor.Sizin dediğiniz gibi olsa iki şeyi veya ile ayırıp neden yazsınlar dedim.Siz eğer bana % 15 diyorsanız size teşekkür edeyim beni iyileştirdiniz dedim.Söylediğinize göre ben siroz değilim dedim.Yoo sirozsun dedi..( İçim içimi yiyor, aklımdan doktoru duvardan duvara çarpıyorum ama sakinliğimi korudum) Hocam dedim bakın sizin söylediğiniz grup kronik karaciğer hastalığı diyor.Örneğin kronik hepatit B bu gruba girer.Ama ben kronik hepatit hastalığıyla birlikte aynı zamanda siroz hastasıyım.Siroz ilerleyici ve geri çevrilemez bir karaciğer hastalığıdır.Bu tanımda 3.grup ve sonrasında tanımlanıyor cetvelde dedim.

Doktordan beni dumur eden cevap geldi.Bu tablonun tamamı siroz hastalığına aittir.Hocam dedim bu tablo sadece siroz hastalığına ait değildir.Bu tablodan tüm karaciğer hastalıkları için değerlendirme yapılır.Örneğin benim gibi bir siroz hastasına %15 verirseniz kronik hepatit b hastasına senin bir şeyin yok mu diyeceksiniz? dedim.Cevap yok.Neyse yarım saatlik bir görüşme sonrası ben % 15 olduğunu düşünüyorum ama şu durumda hocama soralım şeklinde bir yanıt aldım.Muhterem doktor beni saat 17:00 ye kadar orada diktikten sonra hoca artık gitmiştir pazartesi gel dedi.Nasıl sinirlendiğimi kelimelerle anlatamam.Ancak sabır dedim kendime ve pazartesi yapılacak görüşmenin gidişatına göre bende üslubumu değiştireceğim.Sonuna kadar hakkımı kovalayacağım.

Hasan bey,
Size hem sabır hemde kolaylıklar diliyorum.
Ben hastanedeki memurun raporuma yanlış oran yazılması yada hiç yazılmaması ve oran yazılırken sıralamadan kaynaklı hastalık yazılıp virgül koyulduktan sonra oran yazılmış.
İlk bakışta yazılan oran bir sonraki hastalığa ait gibi görülüyordu vede muayene raporlarımın ilişikte Ankara'ya gönderilmemesi nedeniyle Rapor sürecim başa sarılmıştı.
Aynen bende de benzer şey olmuştu, karşımda koskoca başhekim önünde cetvel hastalığa ait oranların ne olduğunu bilmiyor. Yani kalp yetmezliği evre I 'e % 10 verilirse Hipertansiyonun oranı cetvele göre % 20 olacağını bilmiyor direkt % 10 yazmaya çalışıyor. müdahale edincede "çok şey biliyorsun" diyerek azar işitiyorsun.

Ancak sizinki farklı, hastalığa teşhis koyacak ve oran verecek doktorda sorun var. Eğer bilinçli olmasanız ve oranları bilmesiniz % 15 i verip gönderecekler. Mutlak inatçı olun ve süreci takip edin. Hastanede heyete girdikten sonra raporunuz gönderilmeden mutlaka % oranınızı görün ki rapor hastaneden çıkmadan müdahalede bulunun. Mümkünse elinizdeki bütün raporlarıda ekleyerek Ankara'ya gönderilmesini sağlayın ve vergi dairesinide ihmal etmeyin. Yoksa sil baştan yok eksik evrak, yok eksik tanı diye rapor geri döner.
Haydi kolay gelsin.

Valla cetvel aşağıda.Adam hem bana sirozsun diyor ki literatürde siroz ilerleyici karaciğer iltihabı veya hastalığı diye geçer hem de senin oranın % 15 diyor.Burada esas olan karaciğerde meydana gelen hasarın büyüklüğü ve günlük aktiviteye etkisidir.Ancak asla sadece biri değildir.Bu doktor ısrarla karaciğerde meydana gelen hasarı gösteren biyopsi,mr,ultrason ve kan tetkiklerini görmezden gelip karnın şişmemiş, boğazından kan gelmiyor diye saçma sapan bir değerlendirme yapıyor.Ve sindirim sistemi bozukluk kararı açıklamasında çok net bir şekilde sadece günlük aktivite ile değil, karaciğerde anatomik ve fizyolojik kayıplarda değerlendirilir diyor.Ben oranımdan eminim.Diğer doktorda aynı tavırda olursa bende tavrımı ve tutumumu değiştireceğim ve kendilerini şikayet edeceğimi ve dava edeceğimi çok net yüzlerine söyleyeceğim.

5. KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI
a) Karaciğer Hastalıklarına Bağlı Oluşan Kalıcı Bozukluk Sınıflama Kriterleri
Karaciğer hastalıklarına bağlı kalıcı bozuklukları değerlendirme kriterleri Tablo 7’de gösterilmiştir. Karaciğer transplantasyonlu hastalarda Özür Oranı %70 oranına Tablo 7’de belirtilen sınıflandırma kriterlerinden takdir edilen özür oranlarının Balthazard Formülü ile eklenmesi ile kişinin özür oranı elde edilir.
Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.
Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 15
Özür Oranı % 30
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 95
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesi iyi ve gücü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir
Veya
Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü
Ve
Beslenmesi ve gücü zayıf
Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve
Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Hasan kardeşim Allah sabır versin. Tartışmayı büyütmeden neler yapabilirsin hakkını aramak için bunu araştır. Başhekimle görüşmek fayda sağlarmı acaba.

Arkadaşlar, güncel durumu sizlerle de paylaşayımki daha önce bu hastalığı yaşayanların paylaşmadığı bilgilerle ilgili eksiklikler giderilmiş olsun.Durum maalesef olumsuz yönde seyretti..Kısaca özetlersem:

Cuma günü tüm polikliniklerde işimi tamamladıktan sonra öğleden sonra gastrocunun ( ben kendisine doktor demiyorum değil hatta insan olduğu konusunda şüphelerim var) yanına girdim.Muayene olan hastalara karşı son derece sevecen olan bu zat ağzımdan vergi indirimi lafı çıkar çıkmaz ceberrut bir mahluka dönüştü.O nerede bu nerede soruları ardından siroz olduğumu duyunca biraz durulsada aynı tavrı sürdürdü.Sonra ben son derece iyi niyetli bir şekilde daha önce yaşananşarı va rapor sürecini anlattım.Hakem hastaneye bulguların tam ve detaylı yazılması için gönderildiğimi belirttim.Ancak hayır bu muhtereme göre oraya gönderilmişim çünkü diğer hastane yanlış rapor vermiş bana..Buradan yola çıkarak bir kere belliki bu adamalra hakem hastane olarak evrak gelirse düşürün talimatı verildiğini varsaymak mümkün.

Neyse..Ben bu açıklamaları yapıp peşinden hiçbir yanlışlığa mahal vermemek için özür oranları cetvelini çıkarıp doktora durumu izah ettim.Göstermez olaydım.Adam bu raporu ilk defa gördüğü belli bir şekilde incelemeye başladı sonrada bence sen 1.kısım yani % 15'e giriyorsun dedi.Hemen itiraz ettim.Hocam dedim 1. ve 2.kısım sadece kronik karaciğer hastalıklarına dair dedim.Oysa ben karaciğer siroz hastasıyım ve bu hastalık literatürde ilerleyici karaciğer hastalığı veya iltihabı diye geçer.Bu tanım da 3. ve 4.kısım da yapılmıştır.Ancak ben 4.kısma girmem çünkü o kısım dekompanse karaciğer sirozunu tarif eder.Bense henüz kompanse karaciğer sirozuyum.Adam olmaz sende karın şişmesi,varis kanaması yok 3.kısıma girmez seninki dedi.Bende tabi gene ititraz ettim.Hocam dedin 3.kısmı okursanız "ilerleyen karaciğer hastalığı objektif bulguları VEYA son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü "
yazıyor dedim.İlerleyen karaciğer hastalığının en önemli objektif bulgusu önünüzde duran biyopsi raporudur.Bunu herkes bilirki sirozun en kesin tespit yöntemi biyopsidir.Adam hayır dedi objektif bulgu demek gözle gördüğün bulgudur falan gibi saçmaladı.Ben ısrarla itiraz ettim.Benim karaciğerde tek hastalığım olmadığını orta dereceli kronik hepatitim olduğunu bunun bile % 15 ten fazla orana tekabül ettiğini artı sirozumun oldğunu söylesemde muhterem zat ikna olmadı.En sonunda hocaya soralım noktasına geldik.Dışarda bekle hocaya soracağız dedi.Saat 5 e kadar beni bekletti.Saat 5 te de hoca gitmiştir sen pazartesi gel dedi.

Dün tekrar sabahtan gittim hastaneye.Şansıma cuma ve dün kar kıyamet ortalık.Sıra beklemeden girdim.Hocam bugün hocaya gidecektik dedim.Poliklinik çok yoğun , zaten benim kararım belli ama sen konu hakkında bilgi sahibisin o yüzden için rahat etsin diye hocaya soracaktım.Sen kendin git hocaya sor dedi.Ya sabır çekip gittim endoskopi bölümünde hocayı bulmaya.adam sürekli işlem yapıyor orada.İki saat bekledikten sonra yakaladım hocayı.Genç bir doçent aman Allahım bana resmen köpek muamelesi yaptı.Sen kimsin buraya kim gönderdi, poliklinikte bakmadılar mı? Git doktora söyle beni telefonla arasın.Adamı boğmak istiyorum ama bir yandan da işime taş koyacaklar diye alttan almak zorundayım.Ben bütün sinirimle döndüm polikliniğe, adamın odasına daldım.Yeter ben sıkıldım artık.Ben 36 yaşındayım , çocuğum var , özel bir bankada çalışıyorum.Ömrüm boyunca şu iki gün boyunca yaşadığımı ve gördüğüm muameleyi hiç bir yerde görmedim.Benim işim gücüm var.Yazın dedim tek tek bulgularımı ve hastalığımı oran olarak da 15 mi 0 mı ne yazıyorsanız yazın imzalayın dedim.Bu başladı yok ben sana iyilik yaptım bunca işin gücün arasında hocaya gönderdim anlamadın.Falan derken yaz dedim hoca uzatma ve at imzanı ben yapacağımı biliyorum.bundan sonrasını sağlık bakanlığı soruşturması ve mahkemede anlatırsın dedim.Bir anda daha biraz önce benim iyiliğim için güya hocaya beni gönderen doktor öğle arasında ben hocayala görüşüp neticelendiricem demeye başladı.Hocam uğraştırmayın beni verin raporu dedim.Adam bu seferde vermek istemedi.Neyse bekledim bekledim.Saat 13:30 oldu heyeti yine kaçırdım.Bu geldi çağırdı odaya beni.Hocaylada görüştüm o da benle aynı fikirde ama bir kaç eksik tetkiki tamamlamak gerekiyor dedi.Ben tetkik falan istemiyorum.Yazın benim raporumu dedim.yok diyor adam bu tetkileri yapmamız lazım.Ne istiyorsunuz dedim.Adam benden hiç yok yere endoskopi istedi.Midemden ve boğazımdan işlem yapılacak ve özefagus varis kanaması incelenecekmiş.Yahu dedim bunu yapmana gerek yok benim böyle bir durumum yok.Sende bunu raporuna yaz ver gideyim.Olmaz bunları yapmadan veremeyiz demeye başladı.Hocam dedim siz bu işi bilmiyorsunuz, sizin yaptığınız doktorculuk oyununu önünde google sayfası olan herkes yapar.Siz daha kronik hepatitle sirozu ayrı hastalıklar olarak değerlendirmeyecek kadar bu işten bi habersiniz.Hayatınızda ilk defa özür oranı cetvelini benim elimde gördünüz.Bu o kadar barizki hocanıza giderken neydi öbür rapor onuda ver hocaya göstercem dediniz.Oysa o rapor falan değildi.Özürlü raporu düzenlemeye yönelik yönetmeliğin bir parçası olan matbuu evraktı ama ondan bile habersizsiniz.Benim evraklarımı verin benim size ayıracak daha fazla vaktim yok diyerek çıktım geldim..

Oooooof of. Nedir bu eziyet. Neresinde tutulsa elde kalıyor. Zulümle ve ayrımcılıkla mağdur almak da bize düşüyor! Benim canımı kim sıkarsa, ben onun canını bin kat sıkmak için elimden ne gelirse yaparım. Oyunun kuralı bu!

Hasan bey durumunuz ne yazık ki hepimizin defalarca kere yaşadığı işgüzar, vicdansız, insanlıktan nasibini alamamışlar bulundukları konumun özünde insana yararlı olmak, sıhatine kavuşturmakken ama onlar bu konumu insanlara ızdırap olacak sakat bırakacak hatta hayatlarına mal olacak derecece ihmalkarca kullanıyorlar.
Bu suçlamalarda emin olun abartı yok yaşadıklarımızın bir fotoğrafıdır.

Allah yardımcınız, mücadele edecek güç ve kudret versin inşallah hakkınız olanı alırsınız.

Allah yardımcınız olsun gerçekten bu saglık rapor süreci insanlar için bir eziyet, kabus ve zulüm e dönüşüyor.Allah bizi adil ve adaletli insanlarla karşılaştırsın.

Sağolun arkadaşlar desteğiniz için.Benim bu doktora kızdığım kadar kızdığım bir diğer konuda sitede kimsenin bu konuda fikir beyan etmemesidir.Aramalar yaptığımda geçmişte benzer konular yazılmış çizilmiş ancak belli bir noktadan sonra arkadaşlar sürecin son durumunu paylaşmamışlar.Bu da maalesef benim adamların karşısına bak kardeşim benim gibi şu adamlar haklarını almışlar dememe engel oluyor.Bu site sadece insanların yaşadıkları soruna çözüm bulup ortadan kaybolacakları bir yer olmamalı.Burası bir dayanışma ortamı olmak zorunda.Zira hepimize yapılan haksızlıklar adaletsizlikler ortada.Bunları aşmanın tek yolu birlik olma ve paylaşmaktan geçer.Bu paylaşımsa sadece işiniz görülene kadar olmamalı.Bu nedenle olumsuzda olsa her gelişmeyi buraya yazıyorum.Yazıyorumki benden sonrakilerde gelip bilgi alsınlar, yol çizsinler kendilerine..

Şuanda sakin kafayla izleyeceğim yöntemi düşünüyorum.Öncelikle hem merkez sağlık kuruluna hem il sağlık müdürlüğüne yaşadıklarımı içeren açıklayıcı bir mail hazırlıyorum.Aynı maili Bimerede yönlendiricem.Sonucunda hiç bir şey olmasa da o aşağılık doktor müsveddesine ne ölçüde olursa olsun rahatsızlık vermek istiyorum.İstiyorum ki bir daha karşısına bir başkası çıktığında şikayet edilebileceği gerçeği kafasına kazınsın.Benim bu adamı ilgili yerlere şikayet etmek boynumun borcudur artık.Hastane başhekiminin iletişim bilgilerini elde etmeye çalışıyorum.Bulursam onlara da yazıcam.

Diğer taraftan adamın benden ek tetkikler istemesi elimi kolumu bağladı.Çünkü kendini direkt bu noktadan savunacak. Diyecekki ben karar vermek için bu tetkiklerin yapılmasını bekliyorum.İşimle ilgili olarak değişiklik talebim kabul edildi.Bu değişiklik yapıldığında yıllık izin kullanarak bu tetkikleri tamamlamayı planlıyorum.Neticesinde amacım sıfır puanla bile olsa resmi raporu almak olacak.Çünkü raporu alamadığım sürece şikayetlerimin resmi dayanağı yok.Oysaki o rapora o gün tüm bulgularımı ve hastalığımı yazıp % 15 vermiş olsaydı.Elimde çok önemli bir koz olacaktı.Çünkü ben cetvele dair yorumlamanın yanlış olduğundan yüzde yüz eminim.Doktorunda aklına zaten bu ısrarım kurt düşürdü.Hem düşündüğü oranı yazmadı hemde benim talep ettiğimi.

Var mı bir fikriniz yapmam gerekenler konusunda?

Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda senin adına güzel gelişmeler olur..

Olumlu temennileriniz için hepiniz sağolun arkadaşlar.Mücadeleye devam sonuna kadar..

Kimse fikir beyan etmese de inatla ben paylaşmaya devam edeceğim.

Hasan bey,

Siteminizde haklısınız ancak sizin kadar heyetle sorun yaşamış kimse yok sanırım. Bu hem sevindirici hem üzüntülü bir durum..
Sizin açınızdan geçen olaylara üzüldüm.
Ben de sorunlar yaşadım ve paylaşmıştım. Ancak doktorla kavga etme değilde BAŞHEKİME VE MEMURA nasıl oran yazılacağını,nasıl rapor tanzim edileceğini öğrettim!!!!!!

Başhekime ve BİMER' e mail atmak ilk aşamada sanırım çözüm getirmez.
Dediğiniz gibi ellerinde tetkik yapmadı kozları var ve bunu size karşı kullanacaklardır. Sizinde dediğiniz gibi o tetkikleri mutlaka yaptırın ve sakin şekilde tekrar heyete girin baktınız tavırlar aynı devam ediyor o zaman mail yoluyla değil direkt kağıt bazında elden dilekçe verin ve evrak kayıt numaralarını alın ve devamlı sonucu takip edin. Çünki işine gelmeyen mailler bu ülkede yetkililer tarafından nedense bilgisayarlarında görünmüyor.(düşmüyor) .
(Baktınız cevap yok o zaman bilgi edinme çerçevesinde hakkınızı arayın mutlaka kanunen 15 gün içinde cevap vermek zorunda kalacaklardır)

Vatandaş olarak hakkımızı aramaya devam ettiğimiz müddetçe bu ülkenin kuralları işlemeye devam edecektir. Boşvermek lükstür hele bizim konumumuzda.
Sonuna kadar hakkınızı savunmaya devam edin... Sizinde sakin olarak düşündüğünüzde vardığınız kanı gibi tetkikleri yapın ve doktorun karşısına çıkın ve çatır çatır hakkınızı savunun..... Haydi kolay gelsin.

Tetkikleri mutlaka yaptıracağım.Tabii öncesinde kendi doktorumada danışacağım.Bu işlemin riski var mı yok mu?Bunların hepsini sorduktan sonra izin tarihleri ayarlayıp sırf bu iş için yıllık izin kullanıcam.Dediğim gibi oran yazan bir belge elimde olmadığından ve ek tetkik istendiğinden resmi olarak itiraz edeceğim somut bir durum yok.

Ancak bir taraftanda şunu düşünüyorum.Daha önceki hastaneden rapor alınmasına rağmen eksiklik tamamlanması için farklı bir hastaneye gönderilmiş olmam esasında artniyetli bir hareket gibi duruyor.Ben bu konuya itiraz edebilir miyimi merak ediyorum.Çünkü benim rapor aldığım Şişli Etfal de zaten hakem hastane konumunda.Yani burada ciddi bir çelişki var.Başka birinin raporunu hakem hastane olarak Şişli Etfale gönderiyorsun ama Şişli Etfalin raporunu üstelik eksiklik giderilmesi amacıyla farklı hastaneye yönlendiriyorsun.Bunun amacı belli gibi geliyor bana..

Arkadaşlar kafama takılan bir başka konuda şu.Merkez Sağlık Kurulu benim raporumu güya eksiklik tamamlama amacıyla Hakem Hastane olarak Haydarpaşa Numune Hastanesine sevk ile geri gönderdi.Ben ilgili yönetmeliğe baktım.Der ki :
"Yönetmeliğe ekli cetvellerde yer alan sakatlık arızalarına göre çalışma gücü kayıp oranları doğrultusunda re'sen ve nihai olarak karar verir. Kurul, gerek görmesi halinde bu raporu bir daha incelenmek üzere raporu veren hastaneye iade edebilir veya hizmet erbabının çalışma gücü kayıp oranlarının tespiti için yetkili başka bir sağlık kuruluna gönderilmesini isteyebilir."

Şimdi burada şöyle bir sıkıntı var.Bu kurula ilgili yönetmeliğe göre hakem hastaneye değil yetkili bir başka hastaneye gönderme yetkisi verilmiş.Ancak bana gelen yazıda yeni sevki hakem hastane açıklaması ile yapmış.Bunun benim açımdan hukuki sonuçları nasıl olacaktır?

Diğer yandan ,ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEKSAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK te ise :

"MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir."

Hukuken Merkez Sağlık Kurulu yetkisi olmayan bir işlem yapmış olmuyor mu hakem hastaneye sevk kararını kendi başına vererek.

Üstelik önceki raporu veren hastane bir hakem hastane iken?

Kendi kendime monolog yapıyorum ama inatla bulduğum herşeyi buraya ekliyorum.Amaç başkalarına bilgi kaynağı yaratmak.Son mesajımda belirtmiş olduğum konuda yeni bir veri daha buldum.İşin hukuki dayanağını çok iyi bilmesemde bence itiraz konusu olabilecek bir yanlışlık yakaladım.Merkez Sağlık Kurulunun gelen bir raporu hele de eksiklik tamamlama amacıyla hakem hastaneye yönlendirme yetkisi yönetmeliklere göre yok.Aşağıya alıntıladığım bölümler gib.gov.tr den alınmıştır.

::Sıkça Sorulan Sorular::

" Ancak, kurul gerek görmesi halinde bu raporları bir daha incelenmek üzere raporu veren hastaneye iade edebilir veya başvuruda bulunanın başka bir yetkili sağlık kuruluşuna gönderilmesini isteyebilir.
Merkez Sağlık Kurulu tarafından verilen kararların sağlıklı olması için, raporda belirtilen ve Yönetmeliğe uygun yazılması gereken laboratuar, klinik muayene ve sakatlık bulguları ile tanının açık ve anlaşılır olması gerekir. Kurul bu bilgileri yetersiz görmesi halinde ilgili hastaneden ek bilgi istemektedir.
Öte yandan başvuruda bulunan kişiler Merkez Sağlık Kuruluna birden fazla rapor ulaştırırlarsa ve bu raporların bulguları ve tanısı aynı ise Kurul bu raporları değerlendirmeye alarak kararını vermektedir. Ancak bu raporların bulguları ve tanısı farklı ise Kurul ilgiliyi bu raporların birleştirilmesi için hakem hastaneye sevk etmektedir."

2 yıl önce işe girdim, vergi indirimi için gittiğim hastaneden, eski raporumdan daha düşük olan %40'lık rapor verildi.Ben de düşük oranlı yeni rapor Ankara'ya gönderilirken eski tarihli %60'lık raporumu ve inceleme sonuçlarımı rapora ekledim.Ankara,son raporda verilen %2 görme kaybıyla vergi indirimi oranını % 62'ye çıkardı; işyerime ankara'dan yazı geldi yazıyı gördüm ve vergi indirimi için %62 oran işleme kondu; ama benim sorum şu: benim elimde eski % 60'lık rapor ile son %40'lık rapor var.Benim elimde %62'lik bir rapor yok, olması gerekmez mi?

İlk girişimimi il sağlık müdürlüğüne yaptım.Bilgi edinme başvuru metnim aşağıdaki gibi..

"Ekte yer alan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’e ait EK2 Özür Oranları Cetvelinde karaciğer hastalıkları ile ilgili bölümde 4 kısımda hastalıkların değerlendirileceği belirtilmiştir. Ancak bu dört kısımda hangi hastalıkların hangi kısma girdiğine dair açıklamaya yer verilmemiştir. Değerlendirilmesi yapılacak olan hastalık, 1.kısımda “Devam eden karaciğer hastalığı” , 2.kısımda “Kronik karaciğer hastalığı”, 3.ve 4.kısımda ise “İlerleyici kronik karaciğer hastalığı” şeklinde ifade edilmiştir."

Bu durum farklı hastaneler ve hatta farklı doktorlar tarafından aynı hastalığın farklı değerlendirilmesine sebep olmaktadır. Benim sizden öğrenmek istediğim konu şudur. Bu tablolar ve oranlar ve hastalık sınıflandırmaları yetkililer tarafından hazırlanırken hangi hastalığın tablonun hangi kısmında değerlendirilmesi gerektiği belirlenmiştir.

Buna göre karaciğer siroz hastası olduğu biyokimyasal çalışmalar ve görüntüleme yöntemleriyle tespit edilmiş bir hastanın, bu tablonun 1. Ve 2.kısmında değerlendirilmesi yönetmeliklere uygun mudur?

Bu konuyu sorgulamamın sebebi hastalığımın tanısı net olarak ortaya konulsa bile hastalığın sınıflamasına ilişkin yönetmelikte ve eklerinde açıklayıcı ve yönlendirici bir tanımlama olmaması ve doktorların hatalı değerlendirmeleri sebebiyle mağduriyet yaratılıyor. Literatürde ilerleyici karaciğer hastalığı olarak geçen Karaciğer Sirozu iki farklı doktor aynı tanıyı koymalarına rağmen hastalığı tablonun iki farklı bölümünde değerlendiriyorlar. Bu tabloya göre iki farklı doktorun aynı hastalığı 1 ve 2 arasında yada 3 ve 4 kısımları arasında değerlendirebilmesi nisbeten makul sayılabilecekken, bir doktorun sirozu sadece kronik karaciğer hastalığı, diğerinin ise ilerleyici karaciğer hastalığı olarak değerlendirmesi makul görülemez. Bu nedenle kurumunuzdan Karaciğer sirozunun tabloda hangi bölümlerde değerlendirilmesi veya değerlendirilmemesi gerektiği konusunda yazılı bilgi edinmek istiyorum."

Sevk için yönetmelikte öngörülen sevk zincirine uyulmadığı açık. Ama buradan yola çıkarak bir hak elde edileblir mi, ondan emin değilim. "Anlamak için tetkikler istedik" deyip, "hakimi" yanlarına alırlar diye düşünüyorum.

Aynı durum için cetvelde iki ayrı seçeneğin olması durumunda Maliye işine geleni uyguluyor. Benzer bir durum alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için de var:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...anin-aleyhine-olan-degerlendirme-yontemi.html
Orada Mestan'In devam içerikte mesajı: http://www.engelliler.biz/forum/sag...aglik-kuruluna-itiraz-ettim-sevk-vermedi.html

Hastanedeki süreci bir şekilde tamamlayıp, defterdarlıktan red kararını alıp, yeterli orana sahip eldeki raporla defterdarlığı dava etmek lazım:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...r-gecerlidir-mahkeme-karari-2.html#post993956

Bülent Bey, yürüme bozukluğuyla ilgili değerlendirme farklılığı konusunu yakınen biliyorum.Bir çok kişi bu sebeple mağdur ediliyor.Ancak bendeki durum daha farklı.Ben iki farklı tablo sebebiyle değil, aynı tabloda doktorun birinin bu tablo tamamen siroz hastalığı içindir gibi subjektif yorumu sebebiyle yaşıyorum.Oysaki daha öncede ilettiğim gibi ilk iki kısımda sınıflaması yapılan hastalıklar kronik karaciğer hastalığı olarak adlandırılmış.Ancak 3.kısımdan itibaren hastalık ilerleyici karaciğer hastalığı olarak ifade edilmiş.Google a ilerleyici karaciğer hastalığı yazdığınızda alacağınız tek sonuç siroz'dur.Ancak benim son gittiğim doktor aynı görüşte değil.İşin garip tarafı benim bunu cetvelden belgelemem mümkün değil.Çünkü değiştirilen cetvelde hastalık ismi kullanılmamış.Oysa sizde hatırlarsınız önceki cetvelde direkt tam teşekkül etmiş karaciğer sirozu ifadesi vardı.Bu belgelemeyi yaparsam bu aptal doktor dahi mecburen hakkımı vermek zorunda kalacak.Tetkikler öncesinde bu kozu elde etmeye çalışıyorum.

Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 15
Özür Oranı % 30
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 95
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesi iyi ve gücü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir
Veya
Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü
Ve
Beslenmesi ve gücü zayıf
Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve
Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Dikkat edin adamın beni değerlendirmek istediği birinci kısımda esasında kronik dahi demiyor.Sadece devam eden karaciğer hastalığı denilmiş.Bu bile başlı başına yeterli.Ancak dediğim gibi bunu bir şekilde resmi makamdan halledersem, tekrar tekrar başa sarmak yerine, bu hastanede istenen tetkikleride yapıp hakkım olanı daha keskin bir şekilde talep edebilirim.

Aksi halde olacak olan şu.Tetkiklerim yapılır belki varis görülür belki görülmez.% 15 verir.Ben itiraz ederim.Başka bir hasteneye sevk edilirim.Yeniden rapor istenir,O da olmaz mahkemeye giderim.Yani sadece ve sadece anlamsız bir kısır döngüye girerim.O nedenle tetkik öncesinde bir yerlerden sirozun tabloda hangi kısımda değerlendirilmesi gerektiği konusunda yazılı görüş almam gerekiyor.

Üst Alt