Bülent Bey, tek kelimeyle saçmalık! Ben sirozla 3.derece vergi indirimi almak istiyorum.Oysa görüyorsunuz ileri derecece kronik hepatite fibroz eşlik ediyorsa, bu bile malulen emeklilik için yetiyor.
Ben malulen emekli olmak istemiyorum.Çünkü dekompanse siroz evresine kadar yada dayanabildiğim kadar çalışıp çocuğum ve eşim için bazı şeyleri garanti altına almak istiyorum.Bu yüzden vergi indirimi almaya çalışıyor olacağım.
Ben esasında benim durumumda olup emeklilik hakkı almış örnek kişiler bulmaya çalışıyorum.Şuanda bir çok koldan uğradığım mağduriyeti dile getiren şikayet başvurularımı yaptım.Şuana kadar BİMER, İl Sağlık müdürlüğü, Gelir İdaresi başkanlığı taleplerimi ilettiğim yerler.Ancak buralara yaptığım şikayet ve talebimin içeriği benimle alakalı o tablonun nasıl yorumlanması gerektiğiyle ilgili.Bu konuda beni destekleyen yazılı bir cevap alırsam eğer şu doktorun istediği ek tetkikleri yaptırıp doktorun önüne koyacak somut veri elde etmeye çalışıyorum.Doktor ikna olmazsa doğrudan heyete bu durumu aktarmayı planlıyorum.somut bir kanıtı görmezden gelebileceklerini sanmıyorum.
Bu noktada benim heyete karşı şuanda elle tutulur tek dayanağım, malulen emeklilik için kullanılan
sakatlık oranı cetveli olacak.Hem doktora hem de heyete vergi indirimi için başvurunca % 15 , malulen emeklilik için başvurunca % 60 veya üzeri sakatlık oranı vermeleri arasındaki çelişkiye dikkat çekeceğim.Ve bunun üzerinden % 15 değerlendirmesinin ne kadar hatalı olduğunu belirteceğim.
Diğer taraftan diğer bir başlıkta SESENE rumuzlu arkadaş, benim oranımın % 40 olduğunu, ancak tabloda böyle bir değer olmadığını, birden fazla hastalıktan mı değerlendirildiğimi sormuş.Bunu bilmiyorum ancak bende tablodaki nokta değerlerinin arasındaki değerlerin kullanılıp kullanılmadığını merak ediyorum.Yani bir insanın hastalığı ya %30 yada % 50 mi olmak zorunda? arada bir değer olamaz mı? bunu merak ediyorum.