Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirim Süreci konusunda güncel bilgi

Arkadaşlar şu tabloya göre malulen emekli olmak istesem oluyorum ama 3.derece vergi indirimi almak için tabiri caizse tırmalıyorum.Bu ne saçma bir durumdur?

Karaciğer hastalıkları
a--
Fibrozis, minimal nekrozla birlikte karaciğer fonksiyon testleri orta veya ortadan fazla bozuk olan kronik ve tekrarlayan hepatitler
35
b--
Fibrozis veya ağır derecede hücre harabiyetiyle birlikte karaciğer fonksiyon testleri ileri derecede bozuk olan kronik, aktif (agresif) hepatitler
60
c--
Değişik etiyolojili tam teşekkül etmiş karaciğer sirozu
65
d--
Safra kesesi yokluğu

Traji komik bir durum sahiden!

Sahiden, malulen emekli olabiliyorsanız, en kolay yol bu olmaz mı? :) Maluliyet cetveline göre "Karaciğerin fonksiyonlarını ileri derecede bozan veya tedavi edilemeyen hastalıkları, kanserleri, tam teşekkül etmiş siroz ve karaciğer transplantasyonu" maluliyeti gerektiriyor.

Not: 98'deki Cetvelde:
3- Aktivitesi ve Fonksiyon bozukluğuna göre Karaciğer Sirozu :
a- Hafif derece % 40
b- Ağır derece % 80
c- Portalstaz veya Shunt ameliyatlarından sonra % 100

Bülent Bey, tek kelimeyle saçmalık! Ben sirozla 3.derece vergi indirimi almak istiyorum.Oysa görüyorsunuz ileri derecece kronik hepatite fibroz eşlik ediyorsa, bu bile malulen emeklilik için yetiyor.

Ben malulen emekli olmak istemiyorum.Çünkü dekompanse siroz evresine kadar yada dayanabildiğim kadar çalışıp çocuğum ve eşim için bazı şeyleri garanti altına almak istiyorum.Bu yüzden vergi indirimi almaya çalışıyor olacağım.

Ben esasında benim durumumda olup emeklilik hakkı almış örnek kişiler bulmaya çalışıyorum.Şuanda bir çok koldan uğradığım mağduriyeti dile getiren şikayet başvurularımı yaptım.Şuana kadar BİMER, İl Sağlık müdürlüğü, Gelir İdaresi başkanlığı taleplerimi ilettiğim yerler.Ancak buralara yaptığım şikayet ve talebimin içeriği benimle alakalı o tablonun nasıl yorumlanması gerektiğiyle ilgili.Bu konuda beni destekleyen yazılı bir cevap alırsam eğer şu doktorun istediği ek tetkikleri yaptırıp doktorun önüne koyacak somut veri elde etmeye çalışıyorum.Doktor ikna olmazsa doğrudan heyete bu durumu aktarmayı planlıyorum.somut bir kanıtı görmezden gelebileceklerini sanmıyorum.

Bu noktada benim heyete karşı şuanda elle tutulur tek dayanağım, malulen emeklilik için kullanılan sakatlık oranı cetveli olacak.Hem doktora hem de heyete vergi indirimi için başvurunca % 15 , malulen emeklilik için başvurunca % 60 veya üzeri sakatlık oranı vermeleri arasındaki çelişkiye dikkat çekeceğim.Ve bunun üzerinden % 15 değerlendirmesinin ne kadar hatalı olduğunu belirteceğim.

Diğer taraftan diğer bir başlıkta SESENE rumuzlu arkadaş, benim oranımın % 40 olduğunu, ancak tabloda böyle bir değer olmadığını, birden fazla hastalıktan mı değerlendirildiğimi sormuş.Bunu bilmiyorum ancak bende tablodaki nokta değerlerinin arasındaki değerlerin kullanılıp kullanılmadığını merak ediyorum.Yani bir insanın hastalığı ya %30 yada % 50 mi olmak zorunda? arada bir değer olamaz mı? bunu merak ediyorum.

malulen emeklilik için kullanılan cetvel: maluliyet cetveli
Yaşlılık emekliliği (sakatlık indirimi) için kullanılan cetvel: sakatlık oranı cetveli

%40-60 arasında cetvelde bir orta öran belirtilmemişse, bu durumda mealen "cetvelde olmayan ve fakat işgücü kaybına neden olan durumlar için doktorlar değerlendirme yapar" diye yönetmelik maddesi devreye girebilir diye düşünüyorum:

Raporların düzenlenmesi ve özür oranının belirlenmesi
MADDE 8 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.
(2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.​

bakalım benim 23/02/2012 tarihli %46 vergi indirimi rapor kac günde gelecek acaba kac gün sürüyor

Bülent bey, raporuma tekrar baktım.Hastalıklarıma tek oran verilmiş gibi duruyor.Ancak tanı kısmında doğrudan hastalık ismi hem de ICD kodları ayrı ayrı belirtilmiş.Sanırım Balthazard uygulandı diye düşünmek mümkün.Ancak hepatite ne oran siroza ne oran değerlendirildiği rapordan anlaşılmıyor.

Arkadaşlar ,

17 ocakta % 69 la gidip 14 şubatta % 64 le onaylanan raporum vergi dairesine ulaşmış. Bugün vergi dairesinden aradılar gelip alabilirsin diye... Yarın gidip alacağım...

Darısı rapor sonucunu bekleyenlerin başına..

Hayırlı olsun.Nihayete erdirmeniz çok güzel:)

Teşekkürler Hasan Bey darısı başınıza..

Az önce vergi dairesine gittim gelen yazıyı tebliğ ederek teslim ettiler...
ilk raporu aldığım 13,10,2011 tarihinden itibaren 2. derece vergi indirimi geçerlidir yazmışlar..

Sağolun.Ben bankamda istediğim gibi genel müdürlüğe geçtim.Anlayacağınız bankam devletten daha anlayışlı çıktı.Önümüzdeki günlerde yıllık izin kullanarak hakem hastanenin istediği ek tetkikleride yaptırıp, hangi oranda olursa olsun raporu resmi olarak alıp, olması gerekenden düşük verirlerse itirazda bulunacağım.

Malum daha raporu alamadım ama yeni hastanedeki doktor siroz hastasına % 15 takdir ediyor.Oysa sadece hepatitb için % 30 rapor alıyor insanlar.

merhaba arkadaslar 23/02/2012 tarihli %46 oran olan vergi indirimi raporum 20 gün oldu hala bir haber yok ankarayı aradım henüz daha sisteme düsmemiş diyor anlamadım gitti tahminen kac günde sonuç belli oluyor tam olarak bilen varmı

salih_6071;
30-45 gün arası belli olması lazım..

20-25 gün arası belli oluyor, 15-20 gün arasıda vergi dairesine geliyor.

sağulun arkadaslar sizin sayenizde burdaki duyumlardan raporumu aldım hayırlısıyla ankaradaki sonuç belli olsa hepinize kahve ısmarlayacağım dün aradım 16/03/ daha sisteme girilmemiş diyor 23/02/2012 tarihinde heyete girmiştim hesaba göre 23 gün oluyor

Evet arkadaşlar,

Vergi indirimim onaylanıp elime ulaştığı gün aynen işyerinden ayrılmak için idarecime çıkışı verdirttim....

Ancak 1 hafta beni oyaladıktan sonra muhasebe (çok zor olan) işten ayrılış bildirgesini tanzim edip bugün bana verdi..

Hemen bugün öğleden sonra Kocaeli SGK müdürlüğüne Vergi indirimi ile emeklilik için başvurdum ve yarım günde işimi tamamlayıp bütün evraklarımı teslim ettim evrak üstüne 19.03.2012 tarihi atarak hayırlı olsun emekliliğiniz başlamıştır denildi... İnanın 9 ay kadar süren mücadelemin sonunda emeklilik onaylanınca bütün sinirlerim boşandı ve gözyaşlarımı tutamadım.. Olsun bu zafer ve mutlukuk göz yaşlarıydı...

Neticede yaptığım işlemleri sizlerle paylaşayım yardımım olsun...

SGK ya verdiğim evraklar;

1 adet Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi ( SGK sitesinde var indirip kendiniz doldurun arka sayfasında nasıl doldurulacağı yazıyor zaten eksikse memur düzeltiyor... olmazsa 2 adet çıkarın yedek olsun )
1 adet İşten ayrılış bildirgesi ( işyerinizin size vereceği belge )
1 adet nüfustan alınan aile nüfus kayıdı (önceden nüfus memurluğundan alın)
1 adet nüfus cüzdan fotokopisi
1 adet vergi indirim yazısı
(elinizde bulunan)(bu yazının vergi dairesinden dosyadan onayı istendi hemen elden evrakı alıp vergi dairesine gittim 15 dk da yazıyı alıp elden SGK ya getirdim... yoksa yazışacağız diyorlar o da enaz 1 ay sürer )

Başkaca ne resim ne dilekçe isteniyor hepsi yukarıdaki 5 belge..

Teşekkürler Mustafa..

Darısı bu süreçte mücadele eden herkese...

Teşekkürler Asi Prens ..

Darısı bu süreçte mücadele eden herkese...

Sevgili huku emekliliğiniz hayırlı uğurlu olsun inş. maşallah işlemleri çok çabuk halletmişşiniz, adınıza çok sevindim, bende 15/12/2011 dilekçemi verdim yazışmalar vs. Bagkur çok oyaladı neyse işlemi zar zor bitirdim, e-devlet sitesinden bakınca emekliyim, sağlıktandan faydalanıyorum,ama henüz maaş almış değilim,PTT yatacağı yazmasına rağmen henüz gelen giden yok,ama olsun bunlar tatlı heyecanlar,tüm gün bekleyen arkadaşlarımada Allah'cc hayırlısıyla nasip etsin inş. Sağlıcakla kalın.

Huku tekrar hayırlı olsun.

Arkadaşlar, kendi durumumla ilgili şöyle bir gelişme var.Yeni görevime başladıktan sonra 10 gün kadar yoğun sırt ve boyun ağrıları çektim.Ağrılar dayanılmaz hale gelincede hastaneye gittim.Boyun fıtığı şüphesiyle MR çekildi.3 adet boyun fıtığı ve kireçlenme olduğu bir tanesinin ameliyatlık olduğu söylendi.Ancak hepsinden daha önemlisi omurilikte MYELOPATİ dediği bir hasar olduğunu ve bundan sonraki yaşamımda çok dikkatli olmam gerektiğini belirtti.Aksi halde felç riski taşıdığımı belirtti.Muhtemelen siroz hastalığını tesadüfen öğrenmemi sağlayan ve omuz çıkığı yaşadığım trafik kazasında bu hasar oluşmuş.

Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

merhaba arkadaslar sizin sayenizde iyiki varsınız size helal olsun bu gün ankarayı aradım vergi indirim raporum %46 oran gittiydi %49 olarak olaylanmış cok mutluyum en kısa zamanda elime gecer gecmez hemen emeklilik işlemleri baslatacağım 1993 ssk giriş 5600 gün prim aynı iş yerinde 15 yıl 1 aydır çalışıyorum nasıl ne yapmalıyım nasıl emeklilik baslatacağım iş den nasıl ayrılacağım bu konuda yardımınızı bekli yorum sevgili kardeşlerim

huhu bu arada hayırlı olsun emekliliğin

kimse cvp yazmayacakmı arkadaslar

Hayırlı olsun Salih...

Ankara'dan böyle güzel haberler geldikçe sevincimiz ve umudumuz artıyor..

İlk önce raporun yazısının sana dönmesini bekle...

Sgk sitesinden primlerini kontrol et varsa diğer kurumlarda primlerin onlarıda kontrol et yada...
sgk dan primlerini toplattır ve en azından sözlü onayı al .. sgk sitesinden alacağın maaşını kontrol et herşey normal ise ondan sonra işvereninle görüş..

Zaten emekli olacağından kıdem tazminatını alabilirsin ihbar tazminatı vermeyeceklerdir en azından işverenin iyi niyetli ve sende ısrarlıysan ihbarını da iste ( benim gibi) işveren seni çıkarmak (kurtulmak) istiyorsa ihbarını da verecektir (ben aldım) isteyenin bir yüzü kara.. Haydi kolay gelsin...

hasandonmez;
Hasan bey teşekkür ederim...

Yeni öğrendiğiniz hastalıklarınız için üzüldüm araştırma yaptığımda sonuçta çok ciddi sorunlara yol açabilen bir hastalık olduğu anlaşılıyor. En yakın zamanda tedavi yollarına gitmenizi öneririm.. Tekrar geçmiş olsun

Bugün itibariyle fizik tedaviye başladık.Ancak araştırdığım kadarıyla hastalığım Servikal Spondilotik Myelopati.Ve araştırdığım kadarıyla cerrahi müdahale kaçınılmaz görünüyor.Açıkçası şaşırdım kaldım.Omurilikten cerrahi müdahale fikri çok sıcak gelmiyor.Ne yapsam bilmiyorum..

Bu tür ameliyat kararlarını birkaç doktorun görüşünü almadan vermemek lazım.

Bülent bey, dediğiniz gibi araştırıyorum ve farklı doktor görüşlerinide almaya çalışıyorum.Araştırdığım kadarıyla geç cerrahi müdahale başarı elde etme konusunda sorun yaratabiliyormuş.

Bu arada bugün Haydarpaşa Numune Hastanesine yarım kalan sürece devam etmek için gittim.Tabii her zamanki gibi süründürme uygulamalarına devam edildi.Verilecek rapor açısından gerek olmadığı halde doktorun işgüzarlığı sebebiyle istenen endoskopi için 2 ay sonrasına gün verdiler.

Adam itiraz ettim.Yönetmeliklere göre hastaneniz 20 gün içinde bana heyet raporu vermek zorunda.Sen endoskopi için bana 2 ay sonraya gün veriyorsun dedim.Yapacak bir şey yok dedi.Nasıl ama? :)

Ama bu iş sonuna kadar gidecek.Bana % 40 altında oran verselerde devam edip, itiraz edip hepsini mahkemeye vericem.Kararlıyım.

Bana çektirdiklerini fitil fitil burunlarından getiricem..

Bir de kafama şöyle bir şey takılıyor.Şimdi bu adamlar tamamen keyfi olarak beni başka bir hastaneden rapor almak maksadıyla yönlendirdiler ve tebligat yaptılar.Ben bu tebligata uyup o hastaneden rapor alırsam itiraz hakkımı kaybetmiş olmaz mıyım?

Bunun yerine bende bir itiraz dilekçesi yazsam ve yönetmeliklere uygun olmayan bir şekilde yetkiniz dışında hakem hastane yönlendirmesi yapıyorsunuz.Üstelik tanı ve bulguların tam yazılması gerekçesiyle başka bir hastaneye yönlendiriyorsunuz.Oysa hakem hastane yönlendirme yetkisi sadece sağlık müdürlüklerinde, üstelik iki ayrı hastaneden iki farklı rapor oranı verilmesi halinde hakem hastane yönlendirmesi yapılması gerekirken, tek raporla hangi kanun ve yönetmeliğe dayanarak hakem hastaneye gönderiyorsunuz desem red bile verseler mahkemeye verebileceğimi düşünüyorum.Ne dersiniz?

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz

MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı
kesindir.

[FONT=Tahoma][FONT=Arial][SIZE=2]Merkez sağlık kurulunun teşekkülü ve yapacağı işlemler:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Arial][SIZE=2]Madde 10 – (Değişik: 18/8/1998 - 98/11697 K.)

[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]Kurul, gerek görmesi halinde bu raporu bir daha incelenmek üzere raporu veren hastaneye iade edebilir veya hizmet erbabının çalışma gücü kayıp oranlarının tespiti için yetkili başka bir sağlık kuruluna gönderilmesini isteyebilir.

Gördüğünüz gibi merkez sağlık kurulunun hakem hastaneye gönderme yetkisi yok yönetmeliğe göre.Oysa son dönemde eksiklik sebebiyle iade edilip gönderilenlerin hepsi hakem hastane olarak yönlendiriliyor.Bu kurulun böyle bir yetkisi yok..[/FONT][/FONT]

Benim çilem bitmeyecek anladım artık.10 gün önce Haydar Paşa Numune Hastanesinde rapor sürecini tamamladığımı düşünüyordum.Bugün ise aradan 10 gün geçtiği için oranı öğrenmek üzere hastaneyi aradım.Bana raporumda gastroentereloji ile ilgili eksiklik olduğunu hastaneye eksiklikleri tamamlamak için gelmeme gerektiğini söylediler.Ya böyle bir şey var mı? Arayıp sormasam haberim bile olmayacak.Madem eksiklik var beni o gün neden gönderdiniz? Üstelik ben aramadan haberde vermiyorsunuz?Nasıl olacak bu iş bilemiyorum..

Kimse umursamıyor ki! Sen beklemişsin, kime ne!

Bugün yine hastanedeydim.Son durum şu uyku bozukluğu % 10+ Kronik hepatit B % 30 şeklinde oranlar kesinleşti gibi..Ancak fizik tedavi doktorunun gazabına uğruyorum ve ne kadar konuştuysam ikna edemiyorum..Forma tanı kısmına yazdığı cümle şu : " c6-c7 extrude disk hernisi + myelopati + sağ kol flex. 4/5"

Peki bu tanının ardından oran kaç yazmış? "%0"

Şaka yapmıyorum arkadaşlar.Bu doktor ,beyin cerrahı olan doktor, diğer fizik tedavi doktoru kesin ameliyat diyor.Ve fakat iş oran yazmaya kalınca her şey farklılaşıyor.Kadına cetveli açıp gösteriyorum.Bakın hocam fizik tedavi ile düzelebilen fıtıklar dahi %8 oran cetvelde bana nasıl sıfır verirsiniz diyorum.Mantıklı bir açıklama yok.Tek bildiğim bu kadın bana oran yazacakken heyetteki ortopedi doktoru kafasını karıştırdı.Adam benim yürüyüş bozukluğuma baktı.Ama bu netice olarak bambaşka bir konu.Benim yürüyüş bozukluğumun olması ekstra değerlendirme konusu.Tablo 1.2 'den her halukarda oranı vermek zorunda.Ancak bunu kime söylediysem heyettekilerde dahil dinletemiyorum.Başka bir doktor var o oran verilmesi gerektiğini söylüyor.Ancak diğer doktor yazdığı ve imzaladığı için kendisi düzeltmeye yanaşmıyor.ne olacak şimdi bilmiyorum.Sonuç olarak % 37'de takıldık kaldık.

Üst Alt