Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazısının aslını alamayan arkadaşlara bilgi

merhaba sorum olucak ben vergi indirimi yaparken memur aslını gönderelim geri dönmesin aslını zaten iş yerine gönderiyoruz dedi 9.ayda vergi indirimim onaylanmış o ayda ben işten çıktım vergi indirimi ile ilgili herhangi bir ödeme almadım yarın işe başlicam akbankta akbankta raporumun aslını istedi memur öyle dediği için bugün geldim bugün geldiğimde iş yerine fotokopi gelmiş imzalar falan var raporun üstünde aslı nerde diyorum bu geldi diyor peki diyorum bunun aslı ile ilgili mail gelmiş olması lazım renkli çıktısını alalım diyorum en yetkiliyi aradılar artık bize aslı gelmiyor defterdarlıktan alacak demiş sadece rapor verdiler bana bunun onaylandığına dair yazı nerde diyorum yok gelmedi diyorlar benim şimdi ne yapmam lazım.

vergi indiriminiz eski işyerine e tebligat ile gönderilmiştir.
orayı arayın size görüntüsünü atsınlar. yukarıya yazdığım linktende aslını renkli çıktıyla çıkarabilirsiniz.

vermiyorlar ben üç aydır işten çıktığım halde raporumu sadece atıyorlar fotokopisini veriyorlar ben burdan vergi indirimimide alamadım işten çıktığım halde başvuru sürecimi yatırmış olmaları gerekmiyormu

Şimdide yok defterdarlığa gitmeniz gerekiyor falan diyorlar ne alaka ben vergi dairesine gittim vergi dairesi böyle bir bilgi vermedi birde bu vergi dairesinin engelli bölümüne ulaşmak istanbulun olay bir gün boyunca açmadılar beyefendiler.

engelli vergi dairesine telefon ile ulaşman zor. şahsi gidip bir iste. hiç değilse fotokopi verseler işine yarar. işyerindeki muhasebeci şirket adına evrak geldiğinden dışarı vermede problem yaşayacağını düşünüyordur.yanlış tabii. rapor varsa vergi indirim yazın da vardır onda.

geriye dönük senin için vergi indirimi için düzeltme beyannamesi vermesi,paranı yatırması gerekir. bence vergi dairesinden evrağını al. sonrada şirketi vergi dairesine şikayet et. onlar kesin geriye dönük vergi indirim beyannamesi vermemişlerdir.uğraşmak istemiyorlar. belkide bunun içinde vergi indirim yazını sana vermiyorlardır.

Akbank aslı olması lazım diyor aslını istiyoruz diyor ben bunları vergi dairesine şikayet edince yaptırım falan uygulanır mı benle birlikte başvuru yapıp hala vergi indirimi almayan orda çalışan arkadaş var

akbank haklı.ne yapıp ne edip yazının aslını vermen gerek. fotokopi bile olsa yukarıda yazdığım linkten aslını renkli çıktıyla alabilirsin.

Birşey sorucam ben başvuru yaparken raporun aslını gönderin geri gelmesin onaylaninca iş yerine gönderiliyor ordan alırsınız demişlerdi raporun asli gelmedi diyorlar bu işleyiş nedir memurmu yanlış söyledi anlamadım

doğru. raporun aslı gelmez.kopyası gelir. aslı maliyenin dosyasındadır. şirket doğru söylüyor.keşke aslını vermeyip aslı gibidir yaptırıp verseydiniz.
rapordan elinizde aslı gibidir var mı? veya noter tastikli örneği?

Var bir tane hastaneden aslı gibidir ama 1yil oldu ve orda fotokopi yapılmış aslı gibidir mührü var sadece imzalar fln silinmiş ve iş yeride renkli aslını istiyor off memura bak ya aslı vergi dairesinde mıdır alamazmiyim

aslı ankarada dosyadadır. raporu aldığın hastaneye başvur. elindeki aslı gibidir yazısını gösterirsen numarasından tekrar aslı gibidir yaparlar.
5 tane falan yaptır bence

Özgur bey iş yerinden aradılar mail olarak once tebligat gelmemiş dediler sonrada sadece raporun geldi başka yazı yok diyorlar böyle bise olabilirmi

o tebigatın ana ekinde vergi indirimi yazısı vardır. alt tarafta 2 ek daha vardır. biri rapor diğeri ankaranın vergi dairesine yazdığı yazı. salih2934

ya hocam bunu vergi dairesine gittiğimizde bize vermezler mi. nasıl olsa almışız artık resmi olarak vergi indirimini. neden şirketten istiyoruz.

merhaba

vergi indirimine şirketiniz başvurduğu için şirketinize verilmesi gerekir. çünkü kanunen gerçek kişi vergi indirimine başvuramaz. başvuruyu siz yapmadığınızdan size vermezler.tüzel kişi başvurur. başvuruyu şirketiniz yaptığından vergi indirimi yapılması için vergi dairesi şirketiniz adına resmi tebligat gönderir. o tebligatta zaten sizin vergi indirim yazınızdır. anrlka0101

ozgurmeric74 eyvallah Özgür abi. ya bizim şirketin merkezi Ankara'da. ben Adana şubesinde çalışıyorum. şimdi istesem uğraşmaz bunlar göndermekle. bu vergi inidirimi belgesi elimize geçmese bi zararı olur mu yani. yoksa mutlaka al mı diyorsunuz?

bence al dosyana koy. 2008 yılı öncesi sigorta girişin varsa ileride emeklilik için sana lazım olacak.merkezi bi ara. onlar internetten şifre girip gelen tebligatlarına bakacaklar çıktı alıp sana tam sayfa fotoğrafını atsınlar.bu iş 2 dk larını alır.en başta yazdığım lingten kendin orjinalini çıkartırsın. anrlka0101

Vergi dairesine başvurdum hastahaneye gönderdiler özür oranı %68 çıktı raporu hastahaneden aldım vergi dairesine gitmesi gerekmiyormu yoksa bir bana bir vergi dairesine mi yollanıyor izmirde oturuyom

Vergi indirimi ve engelli kimlik için başvuru yaptım

ozgurmeric74

Peki,vergi dairesi sadece bana raporu verdi ben elden işlemin daha hızlı olması için sgk'ya kendim götürdüm üst yazı yada ek yazı bana verilmedi,emekliyim çalışmıyorum çalışmam durumunda iş yeri rapor haricinde herhangi bir yazı benden talep edilecek mi? Şayet edilecekse vergi dairesi bana verirmi? Kısacası böyle bir ek yada üst yazı benim hakkımda vergi dairesinde varmıdır?

asanur

vergi dairesi size vergi indirim yazısını vermez. işyerine tebliğ eder. çünkü başvuruyu işyeri yapmıştır. engelli olarak çalışmak istediğinizde işyeri öncelikle sizden işkur kaydı isteyecektir. vergi indirimi ile mi emekli oldunuz?

Üst Alt