Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazısının aslını alamayan arkadaşlara bilgi

Özürlü emekliliğe başvurdum Uzatmayayım.Sağlıkkurul raporu vergi dairesine oradanda Ankaraya bakanlığa
Gitmişti cevap geldi. %61 ile dereceye girdiniz yazıyordu. Bu vergiden muaf olduğumumu gösteren belgemidir.Başka bir
Belge almam gerekecekmi aslı falan.Ayrıca SGK ya gittim emeklilik müraacatımı yaptım
Baģlı bulunduģum Vergi dairesinede bildirmem gerekirmi? Vergiden muaf olabilmem için.

@Yakupoğluyakup

belgenin aslı işyerinize e tebligat ile gelecek. muhasebenizden alabilirsiniz. o belge 2. dereceden engelli vergi indiriminden faydalanacağınızı gösterir ve eğer 4/a lı çalışan iseniz ve ilk işe girişiniz 1 ekim 2008 yılı öncesi ise, engel durumunuza göre yıl ve prim şartını tamamladıysanız sizi emekli eder.

ozgurmeric74 merhaba,
Bugün itibarı ile vergi indirime başvurdum. VErgi indirimine başvurabilecek için SGK’lı olmuştum.Süreç tamamlanana kadar SGK’lı olmama gerek var mı? Vergi indirimine hal kazmadıktan sonra emekliliğe başvurmak için tekrar vergi dairesinden yazı mi almam gerekiyor? Yoksa yazıyı SGK lı olduğum işyerime mi gönderecekler?
İlginize şimdiden tşkler

ahura1mazda vergi indiriminiz sonucu/2/3 ay içinde çalıştığınız işyerine
gönderilecek evrağın bir nüshasını alın onunla birlikte
gerekli gün ve hizmet yılını tamamlamışsanız eğer
sgkya emeklilik için başvura bilirsiniz

umut2135

Cevap için tşkler
Peki bu 2-3 aylık süreçte SGK şu olma zorunluluğu var mı? Başvuruyu yaptığım in SGK il kapattırsam sa sonuç SGK şı göründüğüm eski iş yerine gelir mi?

umut2135

Anladım tşkler fakat başvuru yapılan işyerine cevap geleceğine göre SGK yı kapattırsam dahi vergi indirimini etkilemez doğru mu? 2-3 ay gereksiz yere SGK primi ödemek istemiyorum o yüzden ısrarla soruyorum

ozgurmeric74

2 sene kontrollu raporumla vergi indirimi için başvuru yaptım 2013 yılında 5 ay sonra neticelendi,raporumu elden alarak sgk'ya gittim emekli başvurumu yaparak emekli olduğum kontrol muayenesi tarihi gelince sgk'ya gittim bakanlık sağlık kurulu tarih koymadığından emekliliğimin devam edeceği,ama biz gerekli gördüğümüzde kontrole göndeririz dediler,Ankara sağlık kurulundan gelen yazıyı her zaman merak ettiğimden bu gün vergi dairesine gittim, çalışmam durumunda işverene vermek bahanesi ile gelen belgeleri almayı talep ettim verdiler, sonra istedığime pişman oldum benim raporumda kontrol zamanı nı gösteren yazı olmadığından beni kontrol muayenesine vergi dairesi gönderirmi? Yada gönderme yetkileri varmı?

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahura1mazda hayır etkilemez vergi indirimine baş vurduktan sonra sgk çıkışını yaptıra bilirsin
önemli olan baş vuru yaptığın tarihte sgk çalışıyor olman gerek.

asanur

vergi dairesi sizi kontrol muayenesine tabii tutamaz. sadece emekli olduğunuzda sgk sizi kontrol muayenesine çağırabilir.

ozgurmeric74

Cevabınız ıçin teşekkür ederim,yalnız sizin cevabınız kanun mu dayanıyor,zan mı,yoksa bir misalle göre mi?

asanur

vergi dairesinin engelli rehberinde kontrol muayenesi ile ilgili hiçbir ibare yok. benim fikrimi sorarsanız herhangi bir şikayet ve olağandışı bir durum olmadıkça vergi dairesi kişiden kontrol muayenesi istemez. ama yapabilirmi? bence yapabilir. ama ekstrem bir durum olması halinde.

Arkadaslar hakem hastaneye sevk edildimden maasim durduruldu baglanin geriye donuk alma ihtimalim varmi

yakupoğluyakup..hocam kurul raporunu aldıktan skg başvurusu na kadar kaç ay süre geçti..artı skg dan cevap geldimi ne kadarda geldi..teşekkürler şimdiden hayırlı olsun..

umut2135

farzedelim sonuç olumsuz geldi emekli olamadım ve işverdende beni çıkardı...birdahaki yani 6 ay sonra vergi indirimi için müracat da biryere bağlı olmak gereklimi yoksa vergi indirimi için zaten kaydım var 1 kere, gerekli olmuyormu artık bir yerde çalışıyor gözükmek??...teşekkürler..

bulent73 vergi indirimi başvuru esnasında bir yerde aktif çalışıyor olman gerek.

Yaa benim raporun geldi isyerime gittim dediler 2019 da emekli olursun anca giris 1999 prim 4355 ama 1999 daki yasim 16 oldugu icin emekli yapmadilar raporun aslini istediler bide simdi bide aslindan bana 5 adet lazim nasil yapabilirim

Vergi dairesinden Rapor aslını nasıl alırım?

Ben İstanbul vergi dairesine sağlık raporunun aslını verdim. Bende sizler gibi endişe ediyordum.Ankara'ya gitti ve geldi.Aslını vergi dairesine gidip elden aldım.

Arkadaşlar merhaba 10.ayda yazı gitmiş iş yerine 6aydir beni oyalamislar ben 6.ayda başvuru yaptım 9.ayda çıktım işten raporumun aslını vergi dairesinden almak için gittim orda başvurudan çıkışa kadar olan kısmın ücretini alabilirmiyim dediğimde talep ettiğiniz zaman muhasebeci ödemeyi yapmak zorunda dediler bugün bana yazıyı atmışlar ödemeyi sorduğumda bu açıklama yazılmış böyle bı durum varmı

Merhaba Salih,

Vergi indirimin ekim ayında şirketimize ulaşmıştır eylül ayında şirketten ayrıldığından dolayı puantaj yönünden herhangi bir işlem yapılamamıştır.

yaaa 2010 da vergi ind. raporu aldım halen elimde fotokopi ve aslı gibidir mühürlü ama sistemden sorgulama yapım hata var diyor renklisi lazım banka ya vermek için yardımcı olunuz lütfen nereden ve nasıl bulucam

yazının alt bilgi bölümünde pin yazmıyor 2014 yılında almıştım ama görüntülüyemiyorum

Ankaradan almıştım eviss sisteminde de gözükmüyor bir sıkıntı olur mu

sonbaba

eviss sistemi sadece istanbuldan alınan yazıları gösterir.
bir sıkıntı olmaz.

Merhaba,
ankara dan vergi indirimim %43 olarak onaylanarak gönderildi İstanbul merkezli firmanın kocaeli ofisinde çalıştığımdan kocaelide vergi dairesinden şahsen başvuru yaptığımdan yazı kocaeli vergi dairesine geldi ve buradan firmanın merkezi büyük mükellefler olduğundan istanbul vergi dairesine gönderildi.ben kocaelideki eviss üzerinden takip edebilirmiyim istanbul eviss tenmi takip edebilirim.
Birde istanbul için vergi dairesinden işyerine yazı gitmesi hakkında zaman konusunda güncel bilgisi olan varmı

merhaba raporum Ankara dan onaylanmış.İşyerime gelmesini beklemeden emeklilik başvurusu yapabiliyor muyum.
Yani gidip yazıyı elden vergi dairesinden alabiliyor muyum?

@SEYHANCANCAN

elden vermezler. zaten hazır değildir. ankaranın raporu onaylaması yetmiyor. ankaradan rapor onaylandıktan sonra istanbulda işlemler yaklaşık 1 ay daha sürer. çünkü ankara onayına istinaden istanbul vergi dairesi işyerinize vergi indirim yazınızı hazırlar e tebligat ile gönderir.esas vergi indirimi yazınız istanbulda hazırlanır. buda yoğunluğa göre 1 ayı buluyor.sgk vergi indirim yazınızı görmek ister. gerçi sgk yinede vergi dairesi ile resmi yazışır.bir deneyin isterseniz. belki kabul ederler. ben denedim vergi indirim yazınızı görmeden başvuru almadılar.

Merhaba,
Anladığım kadarı ile Ankara raporu onaylayıp işyerine gönderdikten emeklilik için diğer şartlarda tamamsa yazının işyerine gelmesini beklemeden işyerinden çıkış yapılabilir yazı geldikten sonra sgk ya yazı götürülüp emeklilik işlemleri başlatılabilir.Durum böyle olursa işyeri çıkış işlemlerini neye göre yapacak çünkü yazı geldikten sonra çıkış yapıldığında emeklilik koduyla işyeri işlemi sonlandırıyor.

@bozkara

tabii emeklilik müraacatı için işyeri çıkışının yapılması lazım. işyeri yazı gelmeden 14.maddeden çıkış yapar mı bilemem.sizden sgk dan emekli olur yazısı isteyebilir.bunun içinde sgk sizden vergi indirimi yazınızı ibra etmenizi ister. yada işyeri 1999 yılı öncesi sigortalı iseniz 15 yıl 3600 gün şartını tamamladığınıza dair sgk dan tazminat alır yazısı isteyebilir. eğer kurumsal bir işyerinde çalışıyorsanız kanuni olarak tazminatınızı alabilmeniz için 14.maddeden çıkış yapması lazım. ([FONT='inherit']14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması)[/FONT]

Üst Alt