Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim yazısının aslını alamayan arkadaşlara bilgi
eğer sgk girişiniz 01/10/2008 yılı öncesi ise ve 4/a sigorta koluna bağlı iseniz vergi indirimi almanız gerek. raporu kişisel başvuru ile aldıysanız müracaatı siz yapacaksınız. eğer vergi dairesi sevkli gittiyseniz raporu hastane yollar.
Selamın aleyküm özgür abi benim raporum ankara da onaylanmış ama bitürlü eviss.ivdb.gov.tr çıkmıyor nasıl raporum elime geçer yada vergi dairesine gitsem alabilirmiyim
vergi dairesine gitmeniz size sadece zaman kaybıdır. istanbul vergi dairesinde işlemler bitmeden eviss te görünmez. rapor tekrar ankara tarafından onaylı olarak istanbul vergi dairesine gelecek.
oradan bir yazı ile işyerinize tebliğ edilecek. yoğunluktan dolayı yaklaşık 1 ay ile 1,5 ay sürer.
Şirket vergi için başvurdu kağıt şirkete geldi ama, bahsettiğiniz dosyada pin numarası yok, tarih ve sayı var, en altta sağ ve sol tarafta pin yazısı yok, e-imza ile imzalanmıştır yazıyor.
Başka türlü alabilir miyim bu orjinal belgeyi?
Özgür bey, yeni işe girişte iş yerimden aldığım çalışan belgesi ile bağlı olduğum vergi dairesine gitmiştim, onlarda 2 ay sonra şirkete göndermişler yazımı, ilk vergi indirimini ise 2008 yılında almıştım.
pin kodu yazmıyor hocam, sayı yazıyor, altında konu yazıyor. e imzalanmıştır şeklinde en altta yazan yazı var.
örnek bir belge varsa ona bakarak alabilirm vergi dairesinden.
Gelir İdaresi Başkanlığı - Kurumsal Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinde girilen bilgilere uygun evrak bulunamadı. UYARISI ALIYORUM NEDEN ? NİSAN 2017 DE ALDIM VERGİ İNDİRİMİNİ.
Vergiden muaf evrakım kayıp nereden çıkarabilirim?
İyi geceler herkese arkadaşlar ben 5 ay önçe sedef hastalığından %50 engelli rapor aldım %50de vergiden muaf raporu ankaradan onaylandı işyerime gelecegini söylediler işyerime soruyorum insan kaynaklarına benim vergiden muaf olduğum gözüküyor ama evrak yok ortada ben bu evrağı tekrar nasıl çıkarta bilirim
merhaba özgür bey benim sormak istediğim raporumu ankara ya gönderdim %43 olarak onaylandı. vergi indirimi aldığım raporun bende olmasına gerek varmı yani hastaneden alınan raporun haricinde başka bi rapor dahamı oluyor? ayrıca şuan çalışmış olduğum iş yerinden ayrılma durmunda vergi indiriminde herhangi bi sorun yaşar mıyım rapor o işyerinde onaylandığından ötürü başka bi işe girdiğimde ankara ya tekrarmı göndermek gerekiyor şimdiden teşekkürler kolay gelsin
ANKARA'YA gönderdiğiniz raporlar vergi indirimi başvurusu için yapılır. işyerinize e tebligat ile gönderilir. vergi indirimi alırsınız.
bu şu demek. vergi dairesinin çalıştığınız işyeri aracılığı ile sizin adınıza ödenen gelir vergisinin bir bölümünden (engel oranına göre değişir)
sizi muaf tutması ve maaşınıza ufak bir meblağ yansımasıdır. işyeri değişikliğinde eğer vergi indiriminiz sürekli onaylandıysa rapor tekrar ankaraya gitmez. yeni işyeriniz vergi dairesine bir yazı yazarak vergi indiriminizi kendileri adına tekrar düzenlenmesini ister.
vergi indirimi yazınız mutlaka elinizde olsun. hangi işyerine yazıldığı önemli değil. ister eski işyeri ister yeni işyeri farketmez. emekliliğinizde o yazı sizi emekli eder.
@betemam2
vergi indirimi yazınız olmadan şirket sizin için vergi dairesinden vergi indirimi talep edemez. muhasebenizle konuşun.
Benim ne yapmam gerekiyor acaba meric bey muhasebeye ne demem lazım hiç bişey anlamıyorum bu konularda vergi indirimi kafamı cok karıştırıyor gercekten.
Söylediklerinizi biliyorum;ben bu belgeyi nereden temin edebilirim bende durması için, çalışmıyorum emekliyim ama bu belgeyi merak ediyorum ve en son çalıştığım işyeri kapandı.
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şimdi eğer vergi indirimi almak istiyorsanız çalıştığınız işyerinden bir yazı alarak raporunuzla vergi dairesine müraacat ediyorsunuz. onlar raporu ankaraya gönderiyor. onaylanıp gelince işyerinize tebliğ ediliyor.
ama ilerde emeklilik için lazım olurmu? diye sorarsanız hayır. işe girişiniz 2008 yılı öncesi olmadığından yılınız ve prim gününüz dolduğunda emekli olmak için sizden vergi indirimi istemeyeceklerdir. sizi tekrar hastaneye sevk edip yeni rapor isteyecekler. gelecek rapora göre emekli edecekler.
%40-%59 arasında kaybedenler ise üçüncü derece engelli sayılırlar.
Birinci derece engelliler için: 1000 TL
İkinci derece engelliler için: 530 TL,
Üçüncü derece engelliler için: 240 TL.
Asgari ücretli için 2018 özürlü vergi indirimi hesaplaması şu şekilde olacaktır.
Engel oranı %80 ve üzeri olan birinci derece engelliler her ay net maaşa ek olarak: 142,50 TL
Engel oranı %60-%79 arası olan ikinci derece engelliler her ay net maaşa ek olarak: 75,00 TL
Engel oranı %40-%59 arası olan üçüncü derece engelliler her ay net maaşa ek olarak : 37,50 TL vergi indiriminden kaynaklı ek ödeme alabilecekler.
[FONT=georgia]Elde edilen kazanca göre ve kümülatif gelir vergisi matrahına göre 2018 gelir vergisi dilimleri şu şekildedir;[/FONT]
14.880,00 TL ye kadar olan gelirler için %15,(birinci vergi dilimi)
34.000 TL TL nin 14.800TL si için 2.220 TL, fazlası için ise %20 oranında,(ikinci vergi dilimi)
120.000,00 TL nin 34.000 TL si için 6.060 TL, fazlası için ise %27 oranında,(üçüncü vergi dilimi)
120.000,00 TL den fazlasının 120.000,00 TL si için 29280,00 TL, fazlası için ise %35 oranında gelir vergisi kesintisi yapılacak. (dördüncü vergi dilimi)
Evet vergi indiriminden emekli oldum yazılarınızı takip ediyorum merak ettim bu belgeyi o yüzden sordum bana uygun iş bulduğumda çalışabilirim belki de ihitayç olabilir
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@asanur
Emekli olarak SGDP ödeyerek çalışacaksanız
işyerinizde kapandıysa anca vergi dairesine gidip alabilirsiniz.sonrasında vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.