Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazısının aslını alamayan arkadaşlara bilgi

Merhaba,
Vergi dairesinden iş yerime vergi indirim yazısı geldi yazı üzerindeki bilgiler ile e doğrulamaya girdiğimde girilen bilgilere uygun evrak bulunamadı yazıyor bilgisi olan varmı konuyla ilgili

Özgür abi merhaba,

Benim vergi indirim belgemde bu şekilde yazılı, raporum sürekliydi vergi indirimim de sürekli mi olmuş oldu?

İşyerinizde çalışan Ercan KARAGÜZEL (T.C. ---) adına Şişli Hamidiye
Etfal Eğt. ve Arşt. Hastanesi tarafından düzenlenen 05/10/2017 tarih ve 4615 sayılı Sağlık Kurulu Rapor Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş olup çalışma gücü kaybı % 46 (yüzde kırkaltı) olarak tespit edilmiştir.

Bu nedenle, yazımızın ve ekinde gönderilen Bakanlık Yazısı ve Rapor Örneğinin ücretliye tebliğ edilerek, başvuru tarihi olan 10/07/2017 tarihinden itibaren 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31'inci maddesi gereğince 3'üncü(üçüncü) derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekmektedir.

Emeklilik için vergi indirim sonucum evis te 12 gün önce iş verene bilgi verildi yazıyor ama sonuç işyerine gelmedi ne yapabilirim maliyeden gidip kendim alabilirmiyim evrağı işyeri adresine kaç günde gelir evrak

Ankara kurula giden raporum gelmedi

Ozgur meriç bey raporum ankara da kuruldan bir türlü çıkmadı 2 ay oldu gidelim daha ne kadar sürer çıkması bilgi verirseniz sevinirim hakem hastanesi ydi benim 29 mayis da ankara kurula vardı raporum ara y
Yom çıkmadı kuruldan diyorlar

Arkadaşlar 29 mayis da raporum ankara ya vardı kurul u aradım haziran ayının ilk haftasına bakılıyor dediler benimkine bakıldı ama kuruldan çıkmadı ni söylüyorlar bakılmış dosya nasıl çıkmaz ve niye çıkmıyor kuruldan hakem hastanesi ydi benim

merhaba,
özel bir bankada çalışmaktayım. sgk'lı gözükmüyoruz. özürlü raporu almak için vergi dairesinden başvuru yaptım. eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler. sağlık kurulu 16.01.2019 tarihine heyete girmek için gün verdi. tarihi uzun bulduğum için şahsen devlet hastanesine başvurdum. Birkaç hafta sonraya gün verdiler. Şimdi %40 üzeri özürlü raporu alabilirsem vergi indirmi için vergi dairesine elden raporu götürdüğümde sevk ettikleri hastaneden almadığım için sıkıntı çıkarmı. Vergi indirimi için ankaraya gönderirlermi. Bilgisi olan varmı acaba.

Ummugnc

başvuru yaptığınız vergi dairesine gidin bence. ankara maliye genelde 1 ay sürede sonuçlandırır.ancak yaz ayında olduğumuzdan memurların senelik izinleri oluyor.işlemler yavaşlıyor.acaba vergi dairesinden tahlil sonuç gibi evraklar mı istedi de vergi dairesi size dönüş yapmadı? diye düşünüyorum.
ankara yı aradınız mı ? 0312 415 3205/06 aramadıysanız bir arayın. bakalım ne diyecekler.

oradan onaylandığı anda vergi dairesine gelmesi işyerinize tebliği aşağı yukarı 2 ay sürer.
W_surf52

kişisel alınan raporlarıda kabul ediyorlar.örneğin bende kişisel müracaatla raporumu almıştım.kabul edildi. onaylandı geldi.
ama sizin durum farklı. bankanızdan çalıştığınıza dair yazı almanız gerek. ve vergi indiriminiz bankaya gelecek.

ozgurmeric74...ankaradan onaylanıp vergi dairesi ordan da işyeri 2 ay sürer!!??...abi bu aşırı uzun değilmi ya...benim bakanlığa gönderilme tarihi 1 haziran gözüküyor eviss de...yani sizin söyleminize göre ekim ayındamı gelir benim cevap!??...yada benmi yanlış anlayıp yanlış hesap yapıyorum??

isyerin e-tebligatı kapalıysa ulasmamış olabilir,ben elden aldim veriyorlar.

deathless

sadece istanbuldaki vergi dairesinde işlemler yaklaşık 45 günü buluyor.memurun dediğine göre günde 200-250 arası rapor geliyormuş.
ankaranın onayıda yaklaşık 1-1,5 ay kadar sürüyor.
örneğin benim

06.10.2017İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
29.07.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
12.06.2017Hastaneden rapor bekleniyor
03.05.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

@nur sayar...yani ilk etap da vergi dairesini aramak daha garantili bir yol...yani eviss de işyerinize gönderildi yazısını beklemeden??

@ozgurmeric74...abi senin temmuz sonu ekim başı yani 2.5 ayı bile bulmamış gönderilip sonuç gelmesi??....abi birde,dereceye girdiniz in yanında oran olmassa sgk başvuruyu kabul etmiyormuş..varmı böyle bir şey??...teşekkürler..

@nur sayar...nur hanım kaç ayda geldi sizin cevap?..teşekkürler..

ozgurmeric74 ...benimde bugün eviss de gözüktü yüzde 57 ile dereceye girdiniz ibaresi ile..işyerimden çıkış kağıdı vergi indirim belgem ve sgk da dolduracağım tahsis talep formu...emeklilik başvurusunda bunlar gerek başka evrak isterlermi acaba...başta verdiğiniz linkle renkli çıktısını alırsam vergi dairesine gitmeye gerek yok o zaman değilmi??...teşekkürler..

deathless

sgk emeklilik başvurusu için vergi indirim yazınız raporunuz ve işten çıkış bildirgeniz yeterli olacaktır. tahsis formunu sgk da dolduracaksınız.

ozgurmeric74...abi ben yarın müracat edeceğimde erken emekliliğe..işyeri raporu biz ssk ya göndericez çıkışında zaten sistemde otomatik olarak gözükür dedi..yani ben sadece vergi indirim belgem ile gitsem yarın sıkıntı olurmu?..teşekkürler..

Olmaz sistemde görüyorlar ama ben kendim alıp teslim ettim sana vermek zorunda işyeri ama dediğim gibi bir sıkıntı olmaz

vergi indirim belgem in fotokopisi zaten var aslınıda internet den çıkartabiliyoruz,raporun aslını hastaneden alamayız herhalde işyerine gönderilenide zaten işyerim ssk ya göndereceğini söyledi,işyeri çıkışım da zaten otomatik olarak görürler....bilmiyorum başka sıkıntı çıkarmı...yarın gideceğim unkapanı ssk ya inş bir sıkıntı çıkmaz.

özel bir bankada ssk lı olarak memur statüsünde çalışmaktayım
ssk olduğum ilk tarih 22,02,2003 yılı
lisede staj gördüğüm tarih işe ilk giriş tarihim 21,09,2001 yazıyor olan
ssy müracat ettiğimde hizmet yılı olan 19 yılı doldurmam gerektiğini söylediler
5600 ssk günüm var
%48 vergi muhafiyet raporumda var 3. Dereceden

sorum şu: maliye bakanlığının iş yerine gönderdiği evrağı işyerim insan kaynakları servisinde kaybetmişler bulamıyorlar nasıl bu evrağın aslını çıkartabiliriz
emekli olunca bu vergi indirim yazısının aslını istiyorlarmış doğru mu ben 2012 de vergi muhafiyet raporu almıştım. ne yapmamız gerekiyor şimdi.

@ozgurmeric74 abi selam,

Bu vermiş olduğun linkte kendi hesabımızdan mı çıktı alacağız? Verdiğin linke girerek hesabımı oluşturup aktiv hale getirdim. Bundan sonrasında vergi indirim belgem onaylandığında burada mı görünecek?

Söylediğin gibiyse buradan aldığım çıktı ile (renkli olmak şartıyla) sgk ya emeklilik başvurusunu bu çıktı ile yapabiliyor muyum?
Yazılarını ve paylaşımlarını okuyarak çok taktir ettiğim ve beğendiğim bir üyesiniz.

Bu vesile ilede şahsında sanada vereceğin cevaplar için çok teşekkür ederim Özgür abi.
Sağlıcakla kal

Süreli vergi indirimi ile emekli oldum. Rapor süresi bitmeden sgk dan sevk aldım. Yeni raporumu Ankara sürekli olarak onaylamış. Şu an çalışıyorum ve işyeri sürekli vergi indirim yazısını istiyor. Vergi dairesi bizde yok diyor. Sgk dan da alamadım. Nereden temin ederim vergi indirim yazısını acaba.?
Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

@OturanBoğa abim bilgin var mı yukarıda bahsettiğim konuda?

deathless
Kardeşim merhaba
İş yerine gelen vergi indirim yazısını biz şirket muhasebecisinden mi almamız gerekiyor?
Yoksa biz bireysel olarak internetten bu vergi indirim yazısını çıktı alabiliyor muyuz?
Son olarak emeklilik başvurusu için SGK ya bu internetten aldığımız çıktıyı verebiliyor muyuz?
Bu belgenin Aslı vs... isteniyor mu?
Sana zahmet beni biraz bilgilendirirsen çok memnun olurum.

Şirketinize e tebligat ile gelen yazıdan fotokopi alarak sgk ya müracaat edersiniz. Zaten sgk teyit için ankaraya tekrar yazıp onay alıyor.

Strabon..işyerinden de internet üzerinden de alabilirsin...rapor ve vergi indirim belgelerin yetiyor müracat için..ben ikisinin de fotokopileri ile götürdüm sıkıntı çıkmadı ki zaten sgk sistem üzerinden herşeyi teyit ediyor..şimdiden hayırlı olsun..

ben alamadım ne belgeyi nede numarasını bu ne için önemliki

deathless

Kardeşim öncelikle hem cevabın hemde iyidikeklerin için teşekkür ederim.
İnternetten de alabiliyorsun derken kendi kişisel bilgilerimi girerek mi?
Yoksa iş yeri muhasebecisinin kendi bilgileriyle girip alacağı çıktıyı mı kastediyorsun?
Çünkü bu vergi indirim belgesi kişisel başvuru ile değil şirketin başvurusuyla yapılıyor
Ve ben şuanda başvuru yaptığım iş yerinde çalışmıyorum
Bu nedenledir ki kendi kişisel bileğilerimle GİB sayfasından çıktı alabiliyor muyum?
Onu öğrenmek istedim.
Birde son olarak bu vergi indirim yazısı çıktısı kaç sayfadan oluşuyor eksik bir evrak almayayım yanıma
Malum zamanla yarıştığımız işlemler bunlar bir eksikte o gün yanıyor ve o gün son günde bir maaş alma
İşlemin bir ay daha kayba dönüşüyor

Kontrol muayene sonucu onaylanan vergi indirim yazısını nasıl temin edebilirim.
Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu vergi indirimi fotokopisi var bende sonra lazım olsa vergi dairesinden alamayız mi

Bende zaten işyerinden aldım ilerde lazım olsa bu geçerli olmaz mi

Üst Alt