Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

Böyle bir durumda en adil olan uygulama,güncel oranlarla bakıp yeni rapor vermek yerine mevcut olan hastalıkların devam edip edilmedğinin kontrol edilmesidir.Hastalık devam ediyorsa ettiğine dair durum yazısı yazılabilir.Böyle bir uygulama olursa mağdur sayısı en az düşmüş olur.

selo_selo07

fizik tedavi kalçada problem varsa problemin ne olduğunu kesinleştirmeye çalışıyor. siz sadece fizik tedavinin yönlendirmesini değil, ftr ölçümlerinide ve testlerininde yapılmasını isteyiniz

hakan kardeşim selamaleyküm ben %40 sürekli raporlu bipolar hastasıyım bu işlere fazla kafam basmıyor ilaçlardan sende antalyadasın heralde.benim 05.06.1999 sigorta girişi 1168 gün sigorta 2096 gün bagkurum var raporum sürekli 05.06.2017 de yılım doluyor ama primim eksik çalışamıyorum ne yapabilirim kardeşim.

bosporus

engel oranınızda yükselme olup olmayacağına bakılır engellilik derecesinde değişme yaratacak bi durum söz konusu ise çalışma gün sayısı şartıda değişebilir. birde bağkur ve ssk dönemleri önemli hangi kurumdaan emekli olacağınızın tespiti açısından.

siteden beni arayıp yardımcı olduğum arkadaşlardan hakkımda ettikleri dualar için allah razı olsun.teşekkür ediyorum.

Ben yeni aldım raporu 01.10.2018 muayene gitmem gerekiyor diye uyardılar

selamlar nihayet kontrol muayenesi sonucunu öğrendim benim rapor % 58 idi yeni raporum % 74 oldu bu durum emekli maaşına yansırmı yine aynımı alırım

ikaruss07

Yeni rapor oranlarının emekli maaşınıza bir katkısı olmaz.Emekli maaşı hesabında engellilik oranının herhangi bir fonksiyonu yoktur.

Rapor, emeklilik hakkını elde edip etmediğinizi tespit etmek ve buna bağlı olarakta emekliliğe hak kazandığınız yıl-prim gün sayısı gibi şeylerin tespitinde işe yaramaktadır.

sayın ikaruss07,
sayın masterzek 'in dediği gibi alınan oranlar emekli maaşına etki etmez.

hayırlı uğurlu olsun sizin adınıza sevindim. yaradan hastane yüzü göstermesin bir daha.

arkadaşlar selam benim raporum süresiz onaylandı ankaraya gitti bekliyorum. sizce ankara %40 ın altına indirirmi??

aort kalp kapağı değişimi 30 + tansiyon 10 + obezite 20 + ortopedi 5 toplam 65

ancak 52 ile onaylandı daha düşermi sizce?

oranınızın düşüp düşmemesi konusunda birşey demek mümkün değil, fakat benim görüşüm raporun içinde obezite olduğu için kontrol muayenesine tabi olursunuz,heyete gittiğiniz hastane evraklrınızı eksik göndermemişse oranınız aynı gelir. saygılar.

hakan bey telefonunuzu paylaşırmısınız

anladım ancak hastane benden bi evrak almadıki ankaraya göndersin. acaba sistememi girdi? bana sadece rapor verildi bende vergi dairesine verdim ankaraya yolladı onlarda .

kontrol muayenesine tabi olursam emekli olamıcam o zaman öylemi?

emekli olamazsınız demedim yanlış anladınız. emekli olabilirsiniz şartları sağlıyorsanız fakat kurum belirlediği sürede hastalıkların devam edip etmediği konusunda sizi kontrol muayenesine tabi tutar ve hastalıklarınızda herhangibir iyileşme söz konusu olursa maaşınız durdurulur.

ben sizden bir konuda fikir almak istiyorum ben vergi indirimiyle %46 engelli sürekli raporla sgk erken emekli oldum 3 yıldır maaş aliyorum geçen ay sgk teftiş kurulu karariyla sahte engelli raporu tespiti için soruşturma başlamış 3500 kişiye yeniden kontrol muayenesi istendi kayseri şehir hastanesi sevk edildim muayenelerimi oldum astım %40 dan şimdi %20 ye düştü diğer rahatsızlıklarım tansiyon %10 troit %10 toplam %40 heyete 1 hafta sonra gireceğim baltazar formülü ile oranım %35 düşecek göğüs doktoru sgk seni neden gondermiş anlamadim astim mevsimsel ve değişsel bir rahatsızlık şu an çalışmıyorsun dinleniyorsun ve sürekli ilaç kullanıyor ve tedavi altındasin ve doğal olarak astım kontrol altin da %20 oran verebilirim ama önceki raporundaki oranı da yazayım en azından maaşını kesmesinler dedi siz bana bu konuda yardımcı olmaniz mümkünmü benim önceki raporum sahte değil ve devlet hastanesinden alınmış bir rapor

bursa il'inde üniversite hastanesi 3.ay dan 6.ay'ın 23 üne kadar rapor alım başvurularını kapattı,eskıden daha doğrusu şu son 5 yıl içersinde illegal yollar ile alınan raporlardan dolayı gerçekten raporu olan çok sayıda hasta eziyet çekiyor hastane köşelerinde.bizim gibi süreli raporu olanlarda bu tarihler arasında yeniletme yapmamız gerekirken başvuru yapamadığımızdan öyle bekliyoruz.
illegal yollar ile rapor alanların maaşlarının kesilmesi yerine gerçekten illegal yollar ile emekli olanların malvarlıklarınada el konsun ve o işlemleri yapan doktorlarda ceza alır umarım.

üçkağıtçı doktorlar ve onların yandaşları yüzünden, bir sürü gariban hasta hasta hastahaneler de telif oluyor işte!...gariban telef olur ama bu işi illegal yapan şerefsizlere bir şey olmaz burası Türkiye!!

Emekli iptali

Slm alyk 2011 raporu ile vergi indirimi emekli oldum 2014 de vergi indirimi sürekli rapor 2 yıl süreli emekli olurken benden yeni rapor istemediler 2017 de rapor yenilemem istendi 3 yıl emekli oldum istenilen rapor hast 36 olarak geldi ihtraz sonunda Paü den 39 olarak geldi ve benim emeklilik iptal edildi şimdi gelelim esas mevzuya bana aradan belli bir zaman geçtikten sonra yersiz ödeme yaptık diye benden 3 yıl ödedikleri emekli maaşı geri istediler bende devletle uğraşılmaz diye ödemeyi yaptım sonra hast rapor başvurusu yaptım 40 olarak 4 yıl süreli rapor verdiler tekrardan vergi indirimi için Ankara’ya gönderildi oda süresiz olarak geldi yani şimdide SGK o 3 yıllık hast masraflarını istiyor bende ödeme yapma gücüm yok dedim taksitle ödersin dediler şimdi bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler

03AFYOK

Vergi indirimi ile emekli oldum diyorsunuz daha sonra aldığınız rapor tekrar vergi indirimi için Ankara ya gönderildi diyorsunuz,ben sorunuzu tam anlayamadım.
Ve bunlar hangi zamanlarda oldu mesela verilen maaşı ne zaman istediler hastane masraflarını ne zaman istediler.
2 yıl süreli raporu ne zaman verdiler o 2 yıl dolunca tekrar rapor yeniledinizmi

Son düzenleme:
Evet vergi indirimi ile emekli oldum diyorum 2011 de aldım rapor ve o raporu Ankara’ya gönderildi vergi indirimi geldi 2014 ile 2017 arasında emekli oldum 2017 de rapor istendi hst 36 verdi ihtiraz ettim 39 verdi paü sonra 2018 de parayı istediler aradan zaman geçti hast rapor için başvurdum 40 oranla 4 yıllık verdilet

Süreli raporunuz ne zaman dı süresi bitince yeniledinizmi

2011 ile 2013 arası idi raporu yenilemedim aynı rapor ile 2014 de emekliliğe basvurdum onayladılar

Sebebi süreli raporu yenilememeniz olabilir,neden emekli ettiler derseniz sehven memurlar yanlış yapmış olabilir ki sizden rapor yenilemediğiniz için ödedikleri ni geri almış olabilirler,keşke ödemeden önce mahkemeye verseydiniz,birde şu var siz rapor düşük gelince itiraz etmişsiniz ve ikinci bir hataneye gitmişsiniz o nun verdiği oranı da farklı sizi hakem hastaneye göndermedilermi.
Şimdi ki %40 lik raporunuz la SGK' ya gidip ne olabiliri öğrenmeniz lazım diye düşünüyorum

yeni rapor istendiğinde hastaneyi onlar mı seçiyor biz evimize yakın olan veya raporu aldığımız hastaneyi seçebiliyormuyuz.

SGK da sevk için gönderdikleri hastane listesi var içinden seçiyorsun.

Direk hastane belirtmişler raporu aldığım hastane değil başka bir ilde ikamet im var oraya dşzcd şdtsnbıla gelip raporu alduğum hastaneden mş alayı
zekiş

İkametgahın olduğu yerdeki hastane mi gönderdiler

Üst Alt