Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporu kişisel başvuru ile alabilir miyim?

Özgür Bey Merhaba,
Ankara Maliye yi ne zaman arasam doğru olur.Rapor vergi dairesinden 11 Ocak ta gönderildi.11 gün oldu şuan.Teşekkürler,

Cüneyt E

daha erken ay sonu veya şubatın ilk haftası aramanız daha doğru olur. ankara maliyede işlemler 20-30 gün arası biter.

Selamün Aleyküm arkadaşlar. Bugün Ankara Keçiören Eğitim ve araştırma hastanesi kurul işlemeleri yapan kişiye ben kişisel vergi indirimi başvurusunda bulunacağım diye bir kaç soru sordum. Bu hastaneden oran düşük gelirse başka bir hastaneye başvuru yapabilirmiyim dedim oda bunun mümkün olmadığını söyledi. Sizin bilginiz varmı, oran düşük gelirse başka bir hastaneye başvuru yapamazmıyım yada bunun belli bir zamandan sonramı yapabiliyorum. Bu konuda beni tetaylandırırsanız çok memnun kalırım.

Arkadaşlar nasip olursa yarın hastaneye gidip hastalıklarımdan dolayı kişisel başvuru yapıp kurula girmek istiyorum. Oran %40 ve üzeri olursa vergi indirimi alıp erken emekli olmak istiyorum. Şimdi kişisel başvuru yaptığım için ve erken emekli olmak için buradaki şıklardan hangisini işaretlemem gerekiyor. 1-) ENGELLİ KİMLİK KARTI. 2-) ÖZÜR ORANI. 3-) DURUM BİLDİRİR.. Bunlardan hangisini işaretlemem gerekiyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

Murat CAN Kurt baş vuruda engelli kimliği
Vergi indirimi ve 2022 işaretlemeniz yeterli olacaktır
Zaten aldığınız engelli raporunu tüm amaçlar için kullana bilirsiniz.

Çok teşekkür ederim abim. Geçen gün bilgi için gittiğimde bana vergi indirimi almak için vergi dairesine gitmen gerekiyor demişti. Kişisel başvuru da vergi indirimi için başvuru yapamazsın demişti. O yüzden aklım çok karışık. Sadece engelli kartı
Olan yeri işaretlesem olurmu, Şuan işsiz olduğum için kişisel başvuruda alacağım rapor ilerde emeklilikte kullanmamda sakınca olmaz yani..

Murat CAN Kurt
Kişisel başvuru ile alacağınız yeni tarihli bir raporu vergi indirimi için pek tabii kullanabilirsiniz.
Bu konuda tereddüt hasıl olursa aşağıda İstanbul vergi dairesinin konu ile ilgili açıklamalarını içeren linkini veriyorum.
Burada da görüleceği gibi, Mart 2013 tarihli son yönetmelik sonrası alınan sağlık kurulu raporları vergi indirimi başvurusu için geçerlidir.
Engelli Vergi İndirimi | İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Abiciğim Allah razı olsun. Peki nasip olursa ben sabah hastaneye gittiğimde engelli kimlik kartı olan yeri işaretlemem yeterli olurmu erken emeklilik için bu yeterlimi. Şuan işsiz olduğum için vergi indirimi bölümünü işaretleyemiyorum kuruldaki memur öyle demişti

Murat CAN Kurt
Öyle bir şeyi hiç duymadım. Nereden çıkarmış onu memur ?
Ya hu ben belki önce rapor çıkartacak, belki bir sene sonra işe girip vergi indirimine başvuracağım. Her yıl her konuda ayrı rapor alacak halim yok ya.
Vergi indirimini de işaretlemene o engel olmamalı diye düşünüyorum.
Ne olur ne olmaz düşüncesiyle bu konuyu zorla, ama vergi indirimi işaretli olmasa dahi vergi dairesinin o raporu geri çevireceğini sanmıyorum.
İstanbul Vergi Dairesi sayfasında da zaten sadece özürlülük ölçütü yönünden son yönetmeliğe (Mart 2013) uygun olması gerektiğinden başka bir şart yazmıyor.

Çok teşekkür ederim abim, Allah razı olsun. Nasip olursa sabah hastaneye gittiğimde vermiş olduğunuz bilgilerle daha aydınlatıcı oldu

Ufukalp abim sabah hastaneye gittim oradaki memura sizin dediğiniz gibi anlattım ama malesef memur yine bildiğini okudu. Sadece özür oranı bölümünü işaretledi. Eğer yüzde 40 üzeri alırsam bu raporla her şey için kullanabilirmişim. Aldığım oranlar şunlar: Göğüs doktoru Astımdan %20, nöroloji doktoru ağır uyku apnesinde %35, Malesef kulaktan doktor oran yazmadı. 02.01.2019 da heyete gireceğim. İnşallah heyette oranlar düşmez

@Murat CAN Kurt
Sıkma canını. Dün de dedim o raporu vergi indirimi için kullanırsın sorun olmaz.

Verilen oranların balthazard formülü ile hesaplanması sonucu rapor oranı %48 çıkıyor.

Tanı ve tetkikler ışığında verilen oran, özür oranı cetveline uygunsa kurulda düşme olmaz. Zaten büyük bir tutarsızlık olmadığı sürece kurulda ilgili branşların dışındaki üyeler formaliteden ibarettir.

Hayırlısı olsun inşaallah.

Çok teşekkür ederim abim. Vallahi içime şu serptin.Allah razı olsun seninle dertleştik , beni çoğu konuda aydınlattın. Hakkını helal et abi. Peki abim bu iki hastalık için aldığım rapor sürelimi yoksa süresizmi olur..

Son düzenleme:
Murat CAN Kurt
Ne demek kardeşim, amaç bu değil mi zaten.
Allah hepimizden razı olsun inşaallah.

Abi bu verilecek rapor sürelimi yoksa süresiz mı oluyor,bu konuda bir bilgin varmı

Murat CAN Kurt
Çok kesin bir şey söyleyememekle birlikte, uyku apnesi ve astım rahatsızlıklarına kontrol koyacaklarını sanmıyorum.
Sürekli olur diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim abi, İnşallah süresiz olur. Dediğim gibi hakkımızda hayırlısı

Ufukalp...hocam süpersin ya vallah herkese herkesden daha çok yardım ediyorsun..adminliğe kadar gider inş.:)

deathless
Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Bizler birbirimizin görmeyen gözü, tutmayan eli, ayağı olmaya çalışmazsak başkalarından ne umabiliriz ki ?
Siteden ayrı kaldığım bu bir kaç yıl da hep rahatsız hissettim kendimi.
İyi geceler. 😊

Ufukalp merhaba abicim sana bir şey soracağım ağır uyku apnesi var bende ahi 57.2 kepçe operatörlüğü yapıyorum ağır vasıta ehliyetim var ehliyeti değiştirirken sorun olurmu? Ayrıca işyerine söylemedim bunu işyeri öğrenirse sorun olurmu acaba ?

Merhaba @Ufukalp engelliler raporum yok cpap cihazı kullanıyorum ,aile hekimine bilgi vermedim

Bu durumda bir sorunla karşılasirmiyim ? Bunun adına nasıl bir yol izlemeliyim

[FONT=arial]@Dangersoft

Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelikte uyku apnesi ile ilgili maddeler şu şekildedir:

[/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=arial](5) Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu ile ilgili olarak;[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=arial]a) Ağır derecede apnesi olanlar (AHI>30/saat) veya orta derecede apne (15<AHI<30) ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler tedavi görmeden sürücü belgesi alamazlar.[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=arial]b) Uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; en az bir uyku sertifikalı doktor (göğüs hastalıkları, psikiyatri, nöroloji, KBB uzmanı) ve bir KBB uzmanı olan üçlü heyet tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebilir. Hastalığın şiddeti, tedaviden alınan cevap, hasta PAP tedavisi uyumu gibi faktörler dikkate alınarak; ikinci grup sürücü belgesi sınıflarından alıp alamayacağı ile ambulans, resmi veya ticari araç kullanıp kullanamayacağı raporda belirtilir.[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=arial]c) Vücut kitle endeksi (VKE) 33 ve üzeinde olan kişilerden şikayetine brakılmaksızın tüm gece polisomnografi testi istenir.[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=arial]ç) Tanıklı apnesi ve gündüz uyuklama hali olan kişilerden vücut kitle endeksine bakılmaksızın tüm gece polisomnografi testi istenir.

Uyku apnesi dışarıdan belli olan bir rahatsızlık değil. Raporunuz yok, aile hekiminiz de bilmiyorsa istiyorsanız rahatsızlığınızdan hiç söz etmeyerek normal sürücü olur raporu alabilirsiniz.
Uyku apnesini benden iyi biliyorsunuz, gece kalitesiz uyku sebebiyle gündüzleri sürekli bir uyuklama haline, halsizliğe sebep olabilmektedir. Bunlar da sizin için hayati srisk doğuracaktır. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Bütün bunları tartarak kararı siz vereceksiniz. Durumu söylerseniz ağır uyku apnesi için ehliyet pek olası görünmüyor. [/FONT]
[/FONT]

Ufukalp ve umut2135 abim

Çok şükür 9 aylık süreçten sonra dün % 48 sürekli raporumu aldım. Sizlere çok teşekkür ederim bu konularda bizlere bilgilerinizle çok yardımcı oldunuz. İnşallah bundan sonrada vergi indirimimde süresiz olur ve artık emeklilik işlemlerime başlamış olurum.

Arkadaşlar %48 oranında sürekli engel raporu aldım. Bu raporu vergi indirimi için başvuru yapmak istiyorum. Yalnız rapor oran karşısında hastalıkla ilgili tanılar ve değerler yazmıyor. Bu sonuçları rapor ekiyle birlikte vergi dairesine vereceğim ama polisomnografi sonucu hastane aslıdır kaşesi mevcut ama solunum testinde aslı gibidir kaşesi yok. Bu solunum testine aslıdır gibi kaşesi yaptırmaya gerek var mı.. umut2135

Murat CAN Kurt sft testinin bir örneğini vermen yeterli ancak şuna dikkat et en düşük değerlerin hangisi ise onu ver engelli raporunu üzerinde fvc ve fev1 değerlerin yazıyorsa buna bile gerek yok.

[FONT=sans-serif]Vergi[/FONT][FONT=sans-serif] indirime müracaat için aktif sigortalı olmak şartı devam ediyor mu? bir kişiden bu şartın kalktığı yönde bir şeyler duydum. Bana pek olası gibi gelmedi. [/FONT]

umut2135 abim engel raporu başvuru yaptığımda göğüs hastalıkları doktorunun istediği testin aynısı var. Zaten o teste göre oran vermişti. Burdan solunum testini göndereceğim ama nasıl gönderildiğini bilmiyorum.Başkada solunum testi yok. Sadece 3 ay önce başka bir hastanede yaptırmış olduğum solunum testi var,zaten oda aynı değerlere sahip. Kullandığım astım ilaç raporlarını da koysam faydası olurmu abi. Aldığım raporda değerler girilmemiş sadece oranlar yazılı. UMUT abi raporum sürekli , vergi indirimimde sürekli olma ihtimali varmı. Sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim abim..

Son düzenleme:
Üst Alt