Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi merkez sağlık kurulu kalktı mı kalkmadı mı?

sesene

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merkez sağlık kurulu kalktımı kalkmadımı bugün cevizlibağındaki vergi müdürlüğünü aradım merkez sağlık kurulu kalkmadı raporlar ankaraya gidiyor dedi bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

30 Mart 2013 de yayimlanan yeni yonetmelik bu forumda tartisilmis,, cetvel de oran olarak degisiklik olmadigi fakat Merkez Saglik Kurulunun kalktigin fikri ortaya atilmisti.

Ne varki hala Vergi indirimi belgesi icin muracaatlari Maliye Saglik Kurulu degerlendirmeye devam ediyor.

hatta konu hakkinda Ali Tezel de yazi yazmisti.

Yazi burda.. Ali Tezel - Özürlüye vergi indirim belgesi müjdesi - HABERTÜRK

Evet ali tezel ve başka gazete ve internettede okudum hala merkez sağlık kurulu işkencesi devam ediyor.istanbul içinde bir evrağım cevizli bağdan şişliye 1 ayda geldi ankaraya kaç ayda gider kimbilir son zamanlarda vergi indirimine başvuranlar oldumu tecrübeler??? Kaldırıldımı yoksa memurlarmı uygulamıyor anlamadım

Konuyu Ali TEZEL ve değişik illerdeki temsilcilerine önce e-mail ile daha sonra da faks ile resmi olarak sordum.. " 30 Mart tarihli yönetmeliğe dayanarak merkez sağlık kurulunun kalktığını,bundan böyle hastanenin verdiği raporların işleme aşılanacağı şeklinde hemen hemen yerde demeç verdiniz,ancak ne merkez sağlık kurulu kalktı ne de işkence ve eziyet.. Merkez sağlık kurulunun kalktığına dair bana resmi belge sunmanızı istiyorum " şeklinde kendilerine en az 2 'şer kez yazdım.. Hiçbirine cevap vermediler.. Üstüne üstlük Ali TEZEL'in Bursa temsilcisi Özgür ERDURSUN 1 Mayıs 2013 tarihinde Bursa'da yayın yapan yerel bir tv kanalında merkez sağlık kurulunun kalkmadığını,aynen çalışmalarına devam ettiğini söyledi.. Ali TEZEL mi yalan söylüyor,temsilcilerinin mi konudan haberi yok,yoksa bizleri aptal mı sanıyorlar ?... Burada birileri kendilerine menfaat sağlamaya çalışıyor daaaaa .. Acaba kim veya kimler ? Bilgisi olan varsa paylaşabilirse memnun olurum..

Arkadaşlar benim 2013 de aldığım rapora istidaden Ankara ile görüştüm konunun bizle alakası yok dediler artık raporunuz vermiş olduğunuz vergi dairesi ve deftarlıktan öğrenin dediler.Bende cevizlibağdaki deftedarlığı aradım telefona çıkan bayan nazik bir dille taşınma nedeni ile evraklar hepsi cuvallanmış olduğundan bilgilerin yedeklenmiş olduğundan 1 hafta sonra aryıp durum hakkında bilgi alacağımı söyledi.Sanırım artık Ankara merkez sağlık kurulu ropru onaylamıyor raporu verdiğiniz yer onaylayı iş yerinize yazıyla durumu bildiriyor.Martta çıkan kanundaartık hastanenin verdiği karar kesindir demiyormu.Onun içindirki neden Ankaraya raporu göndersinler.

erdem01;
"Hastanenin verdiği rapor geçerlidir".. Bunda herkes hemfikir.. Bu konuda yüksek yargının vermiş olduğu kararlar da var.. Devlet her yıl rapor vermeye yetkili hastaneleri bir yönetmelik ve genelge ile tüm illere duyuruyor.. Bu liste dışında kalan hiçbir kurum veya kuruluş rapor vermeye,verilen raporu değiştirmeye,üzerinde oynama yapmaya vs yetkili değildir.. Bunu mahkeme söylüyor.. Ancak gel gelelim aynı devletin başka kurumları ben yargıyı kazımam kardeşim diyor.. Ben geçen yıl 14 ocak 2012 tarihli genelge ile SGK ya gittim.. Geçen yıl maaşımı kesmişlerdi.. Benim maaşımı bu genelgeye göre kesemezsiniz dedim.. Burada madde var.. Benim raporum sürekli-ömür boyu ve sağlanan sosyal yardımlar vs kesilemez şeklinde hüküm var burada yazıyor dedim.. Ne mi dediler ? GİT O ZAMAN HAKKINI MAHKEMEDE ARA.. BİZİ MAHKEMEYE VER... Al sana en basit örnek bu bizzat ben yaşadım.. Daha ne olsun.. Her kurum kuruluş kafasında göre takılıyor... Amerikalıların dediği gibi "BİZLER TESADÜF ÖLÜYORUZ,SİZLER TESADÜF YAŞIYORSUNUZ "...

SGK Rehberi - Tezel engellileri istismar mı ediyor?

Konuyu az önce resmi olarak BİMER'e yazdım.. Yanıtı gelince sizlerle paylaşacağım inşallah...

Bende yazdım bimere 1 aydır cevap bekliyorum gelmedi abi böyle saçma bir yönetmelik görmedim hayatımda engellilere türlü yol çıkartılarak vazgeçirmeye çalışıyolar resmen hastane idi vergi dairesiydi merkez sağlık kuruluydu vazgeçirmek için ellerinden gelini yapıyorlar bence merkez sağlık kurulu felan hikaye raporu özel hastahaneden mi alıyoruz? Hastahanedekide senin devlet memurun merkez sağlık kurulundakide senin memurun hangisine güvenmiyosunda iki aşama koyuyuosun anlamadım. Yarın vergi dairesinde başvuruya gidicem bende haber veririm burdan gelişmeleri

Net olan sağlık kurulunun devam ettiği.ayrıca vergi indirimine müracaat edenlerde aylarca sonuç için bekliyor.
Sgk artık emeklilik işlerini yaklaşık bir ay içerisinde sonuçlandırıyor.
Maliye sağlık kurulu da en fazla bir ay içerisinde müracaatları sonuçlandırmalıdır.

Arkadaşlar malesef kötü bir haberim var; bugün yeni raporumla vergi indirimi başvurusu yaptık 3.5 ay sonra merkez sağlık kurulundan cevap gelir dedi yani merkez sağlık kurulu kalkmamış haberiniz olsun.ayrıca cevizlibağda sakatlık indirimi için işlem yaptığımız vergi dairesi vatan caddesine taşınmış haberiniz olsun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Onceden vatan cad.de idi...gecici olarak yesil kundura ustune tasinmisti...tekrar mi ayni yere vatana tasindi...

kedi fare oyununundan başka birşey değil... her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum... devlet kendi eliyle çıkardığı yönetmelikle,yetki verdiği doktorlara güvenmiyor,üstüne üstünlük yüksek yargı tarafından faaliyetlerinin yasal olmadığı da kesinleşen başka bir kurulu onun üzerinde bir kurum olarak gösteriyor. Böyle bir durum uganda da bile yokken bizde olması tamamı ile ileri demokrasi ürünü zihniyettir..

aynen katılıyorum, Ocak 2 sinde başvuru yapmıştım halen şirkete raporum gelmedi,,,taşındıkları için kesin çuvalların içinde hüzünle bekliyor raporum :(
yeter bu düzende çektğimiz sıkıntılara ....

Arkadaşlar birşey sorcam ben bu kağıdımı kendim ankaraya götürüp maliye bakanlığına kendim vermek istesem olurmu sizce yeni taşınma olayı vs. Işimizi uzatacaklar gibime geliyor birde vatan caddesindeki vergi binasını arıyorum açmıyolar başka numara yazarmısınız burdan

selcuksoray;
sen ocak 2013 te başvurmuşsun ben 2012 nin 11. ayının 20 sinde başvurdum halen ses yok :(

reletec;
Hastane -bulunduğun ildeki vergi dairesi-ankara kurul gidişat böyle evrakları sana vereceklerini sanmam..elden ankaraya kendin götürsende değişen birşey olmaz sonuç bekleyenlerin ortak sıkıntısı zaten ankara süreci....sana tutupta sen elden getirmişsin hemen işleme koyalım sonucunu verelim al götür evraklarını demezler de...Carlos kardeş :cool:

Abi topkapıdan şişliye 1 evrak 1 ayda geliyosa ankaraya ne kadar zamanda gider kimbilir hastaymış engelliymiş kimin umrundaki zaten ankaraya elden versek hiç değilse posta süreci kısalmış olur kurulda yine beklesin

doğru söylüyorsun haklısın ama devlet işlerine akıl sır erdirilemiyor.İşleri daha da uzatmak için ellerinden geleni yapmakla kalmıyor bilişim çağında , internet çağında yaşadığımız bir çağda halen kağıt parçaları ile işlem yapıyorlar..Sistem zaten baştan yanlış. madem vergi dairesi senin sonucunu belirliyor o zaman ya rapor ve vergi indirimi için vergi dairelerinde yetkili doktor heyet kurulu oluşturup hastaneyi devreden çıkartmalılar yada ankaradaki kurulu devreden çıkartıp hastaneden alınan %40 ve üstü oranlı raporla otomatikman vergi indirimine tabi tutmalılar..Fakat sorun şu ki ikiside devletin yetkili kurumları olmasına rağmen birbirinden bağımsız farklı devletin kurumlarıymış gibi kendi aralarında işleri zorlaştırıp çıkmaza sokarak işi yokuşa sürüyor.olanda biz engelli vatandaşlara oluyor.oraya koş buraya koş bu halimizle..arkasından bitmeyen aylarca süren bekleme süreci..olumlu sonuçlanırsa ne ala fakat çoğu zaman iki kurum arasında bir standart olmamasından dolayı eksik evrak veya tatminsizlikten dolayı ya red cevabı yada tekrar başka hastaneye sevk edip tekrar koşuşturmaca maratonu ve yine aylar süren bekleme süreci ile insanları canlarından bezdiriyorlar...

KASIM 2012 DEN Bekleyenleri görüyorum,tabiki helal olsun Allah hayrını göstersin Şubat 2013den mart 2013 den onaylananlar var,tahlil vs tekrarı istenenler var,evrağından haberi olmayanlar var,SİBİS...EVİSS BİLGİSİNİ GÖREMEYENLER VAR...Nerdesin ya Ömer...Hepsinden önce Allah var,Vallahi var,billahi var.Buyrun hep beraber havale edelim...HasbünALLAH ve ni'mel vekil.

resmi gazatede engelli rapor oranlari düsmeyecek denildi

arkadaslar resmi gazetede 3.3 2013 yayinlanan engelli raporlarida ankaraya gitdiginde düsmeecek deniliyor bu konuda sizin bir bir giniz varmi olan arkadaslar lütfen bildiklerinizi yazarsaniz sevinirim

peki işten ayrılınca vergi indirimi hak ettiğimizi nasıl öğreneceğiz? bu geçmiş aylardaki vergi ödediğimiz ayları geri alabilir miyiz

Başbakana sormak lazım oğluna çürük raporu alırken bu kadar eziyet çekti mi ? Yazıklar olsun.. Haklarımı helal etmiyorum hiçbirine... Hak vermek için değil,mevcut hakları geri almak ve eğer mümkünse de mevcut emekli olanların emekliliklerini geri almaya uğraşıyorlar... Sonra da dinden imandan bahsediyorlar... Geç bunları azizim... Herkes yaşadığı olumsuzlukları biliyor.. Kanun varmış yokmuş hiçkimsenin umrunda değil...

"HAKK' INIDA AL GİT."

derler ,bak demedi deme .dur hele acele etme.
Aslında "O Hak hepimizin ,Kime ne." de ,neyse bi durun hele gardaş .
HasbünALLAH ve ni'mel vekkil.

keremöz merhaba 3 3 2013 tarihli resmi gazetede oranlar düşmeyecek demişşsin baktım ama göremedim resmi gazetede sen bu bilgiyi nereden edindin

ilginç şimdi de resmi gazete çıktı ortaya :confused: merak ettim bende bilgisi olan varmı acaba? 5 ay geçti ses yok sibisten

Konuyla ilgili bimere 1 ay önce başvuru yaptım yeni geldi cevap aynen şöyle : Adı geçen kişinin raporuyla birlikte istanbul vergi dairesine başvuru yapması gerekmektedir ayrıntılı bilgi için arayınız demiş arıyacam yarın bakalım ne diyecekler . Konuyla ilgili bişey söylenmemiş anlayacağınız benim bimere tek yazdığım şey : Merkez sağlık kurulu kaldırıldımı kaldırılmadımı yani... Gelen cevapla ne ilgisi var anlamadım

T.C. Resmi Gazete

30 Mart 2013 Tarihli ve 28603 Sayılı Resmî Gazete
MADDE 19 – (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Şimdi maliye ve vergi dairesi işin içinden çıktımı çıkmadımı netteki yazarlara göre çıktı ama uygulamalara bakarsak çıkmadı ne biçim iş bu ya, bende ilgili kanunu okudum bişi çıkaramadım yeni, sadece eski rapor yönetmeliği ile ilgili kanun yürürlükten kalkmış 19. maddeye göre.

KANITA DAYALI ARAŞTIRMACI ÜYELİK DİYE BUNA DERİM İŞTE...TEK KELİMEYLE TEBRİKLER....
Artık bundan sonra hukuk konuşur...Yaşasın adalet...Arkadaşlar lütfen bu sayfayı ve haberi canlı tutalım..

Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

Madde 18 de önemli eski raporları olanlar tedirgin olmasınlar.

Vergi indirimi için vergi dairelerine başvurma olayının kalktığına dair dayandırılan 15. madde noktası noktasına aynı şekilde altta linkini vereceğim yürürlükten kaldıran kanunun 15. maddesi ile aynı, yani burada bir çelişki var ve sn.Ali TEZEL inde bir bilgi eksikliği var sanırım, çünkü olayı salt 15. madde üzerinden değerlendirmiş ancak eski ve yeni kanunlardaki 15. maddeler birebir aynı.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

ARKADAŞLAR BAKIN BU YAZIMI İYİ OKUYUN : BUGÜN ANKARA SAKATLIK İNDİRİMİNİ ARADIM MERKEZ SAĞLIK KURULU DEVAM EDİYOR DENDİ : 30.03.2013 TARİHLİ YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİKTEN COPY PAST : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı BU YÖNETMELİĞİ KULLANIR DENİİYOR. ESAS ALINAN YÖNETMELİK BU YANİ. ARASANIZDA KONUYU BİMERE TAŞISANIZDA KESTİRİP ATILIYOR. BU YÖNETMELİKTE SAKATLIK İNDİRİMİ İÇİN YETKİLİ SAĞLIK KURULUNDAN ALINAN RAPOR ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULUNA GİDER DENİYOR MU ? HAYIR HATTA MERKEZ SAĞLIK KURULU ADLI BİR İBARE VARMI? HAYIR PEKİ BU MERKEZ SAĞLIK KURULU HANGİ YÖNETMELİĞE GÖRE İŞLEM YAPIYOR? İŞTE BUNU SORDUĞUNUZDA KESTİRİLİP ATILIYOR. ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULUNUN ESAS ALINDIIĞI YADA BU İSİMLE RESMİ BİR YÖNETMELİK YOK ANLAYACAĞINIZ VALLAHİ BEN HİÇBİŞEY DEMİYORUM DAHA NE DİYEYİM? BUNUN SONU YARGI AMA KİM UĞRAŞCAK Kİ

T.C. Resmi Gazete

ALLAHIN BİR KULU MALİYE BAKANLIĞININDA ESAS ALDIĞI BU YÖNETMELİKTE BANA MERKEZ SAĞLIK KURULU DİYE BİR YER GÖSTERSİN BU NEDİR YA?

reletec;
Maliyedeki memur doktormuki..saglik raporunu onaylasinnn..Tabiki uznan birime gonderecek..buda ankara merkez saglik kurulu..Digelim sen hastaneye saglik raporu icin basvurdun...Ne tapior seni kurula cikariyor...Maliyede aynisini yapiyor kurula ciariyor...Bu cok normal ve dogal bir calisma sistemi...

rusa;
illa resmi gazetede yazmasi sart degil...tum devlet dairelerindeki isler icin yonetmeliklerin hepsini resmi gazetede yazmasi gerekir..oyle bir sey kanunen olmaz.....birseyi elestirirken az arastin ve adaletli olun...yasa cir cikmaz 2 gun sonra bu konu ile ilgii 3 dane makake yazdim..(.2013 saglik raporlari sondurumm)...tum sorukarin cevabini hattda daha fazlasini bulabilirsin..

Üst Alt