Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi merkez sağlık kurulu kalktı mı kalkmadı mı?

Resmi gazetede yazması şart değil derken ? Bunlar neye göre çalışıyor ? Ben merkez sağlık kurulu yönetmeliğinin nerede geçtiğini öğrenmek istiyorum ve bu benim en doğal hakkım. Ayrıca ben maliye bakanlığında heyete girmiyorum yetkili sağlık kurulunda heyete giriyorum. Benim hastahaneden aldığım raporu sekreter mi dolduruyor !!! Uzman doktor dolduruyor devletin doktoru hastahanedekide :;) aaaaaa tamam maliye bakanlığı sağlık bakanlığının doktoruna güvenmiyorsa o ayrı konu tabi :))

reletec;
Bu konu defalarca tartisildi...merkez sagkik kurulu..senin raporunu usulen inceler...guven meselesidegil..evrak eksikmi..teshiz e verilen oran cetvele uyarmi diye....sen yaziln makakeleri oku ankarsin..bu sirdugun sorular cok eski ve gecerliligini yitirmis..sorular...maksleleri oju...

Kanser hastası adamın %80 lik raporunu % 20 ye düşüren bir kuruma ben nasıl güvenebilirim bu sana normal geliyormu?
Süper internet çağında bir evrağın 4 ayda gelmesi sana normal geliyormu ? üstelik 1 sene ömür biçilmişken?
Telefonu açmayan açtığında azarlanmak sana normal geliyormu?
Bu soruyu sana değilde gelir idaresi başkanlığına yazdığımda gelen alakasız cevap sana normal geliyormu?
Onbinlerce vergi indiriminden yararlanmasın uğraşsınlar diye o eksik bu eksik gibi bahanelerle kağıdın geri gönderilip aynı sürecin yeniden yaşanmasını sağlayan bir kuruma sessiz mi kalacağım ???????

Hayır ben susmayacağım hakkımı arayacağım çünkü ben mağdurum !!!!!!!

rusa;

Devlet hastaneleri, Üniversite hastaneleri üç kağıtçı, cetveli uygulamıyor, okumayı bilmiyorsaki, heyete giriyoruz rapor alırken demekki tüm doktorlar cetvel ve bunu okumaktan bihaber, o zaman neden buralara yönlendiriyor engelliler, yönlendiriliyor ve rapor veriliyorsa neden vergi indirimi içinde direk onanmıyor esas soru bu bence.

merhaba arkadaşlar ali tezelin bu konu ile yazdigi seyleri ukudum ve bende üs süte meil atdim ali beye ama bir sonuç cikmadi bu günlerde ali tezelin sahteleri cikmis kesin onlardır :D

reletec;

Sus diyen yok...vakit kaybetmeden dava ac...oda anayasada yaziyor...hakkini ara...sunuda unutma..merkez saglik kurulu raporuna itiraz hakin biunmakta..ac davayi..ama ozamanda adli tip da incelerler son karari verir ler...bakarsin yoluna...hakini aramanin da bir adabi yolu var...goreyim seni ...

selam bende ariyorum açan yok kackez aradim hep ayni demekki arkadaşlar cuvallari boşaltıyorlar malum o arada telefona bakamazlar orada calisan arkadaşlar cok yoruluyorlar cok calisiyorlar cok üzülüyorum onlar için bu düzen böyle isde:D

Riera;

iyide kardes..o senin algina alakali...ben de 4 kez merkez sagkik kuruluna evrak gitti..once tedigindim...simdi degiim4 de aynen onaykandi...tanidigim..kisiler icinde ayni...iskeyis normal...

Ayrica ..aliezekin meshur ornek davasida tamamen uydurna...mshkene kararini okudum....mahkeme Merkez saglik kurulunun kararini bozma sebebi..usulen..yani yetki tartismasindan degil...yontemindeki yanlislikdan kaynakli..mahkee diyorki (maken)..ey m.saglik kurulu..sen orani dusurdun..ama once tekrar rapor aldirmaliydin...bunu yapmadin osebebe usulde yanlislik yaptin... karari bozdum der....yani ali tezelin yazdigi yanlis...

rusa;

Işleyiş normal ise neden senin evrakların 4 kez geri geldi onu anlamadım

reletec bu nedir ben izah edeyim...; devlet ve maliyenin işbirliği ile kasalarından mümkün olduğunca az para kaçması için eleme ve yıldırtma politikasıdır :mad:

reletec;

SOYLEKI...SURELI ROPOR VERIYORLR..BENDE USENMEDEN MECBUREN YENILIYORUM...ASIL KONU MREKEZ SAGLIK KURULU yerine rapor alma olayida yenlik yapsalar daha iyi.....eger rapor alma isi daga duzenli.olsa merkez saglik kurulu yuku azalir... sorun raporu yazan larda..saglik kurulari isi cok yogun ve egitimsizler ..dogru rapor..dogru oran merjez saglik durek onayliyor...onaylamazsada..sorun yok..ac davayi.....

arkadaşlar bu konuda sizlerle bir sey paylaşmak isdedim ankara vergi dayresinda arkadasim calisiyor ben raporumu 17.4.2013 cevizlibag verdim orasida tasinmis aksaraya gitmiş yani benim dosya ankaraya gitdimi bilmiyorumda asil konu su (arkadasimi aradim dosya numarami verdim bir bakarmisin diye arkadasimda sagolsun telefonu oradaki calisan bir müdüre verdi sagolsun cok yardimci oldu calisan memur bana dediki kerem bey artik buradan değil raporunuzu verdiğiniz yerden takip edeceksiniz dedi bu konuşma yaklasik 15 once oldu yani benim demek isdediigim konu artik raporlara bakanlik degilde raporunuzu verdiğiniz vergi dayresi ilgineliyor inşallah oyledirde rapor oranlarida düşmesin tek derdimiz budur engelli arkadaşlara allah yârdim etsin haberleri izliyorum suan engelli arkadaşlar maça almıyorlar yanlarindan birde bakan geçiyor bir engelli arkadaş bakanla tokalaşıyor bakan engelli arkadaş diyorki benim yapacagim hic birsey yok diyor bakya birde bakansin güler misin aglarmisin

raporunuzu verdiğiniz yerden takip edebilirsiniz ankara vergi dayresine girmiyor attik oranlarda düşmüyor raporda neyse o

Bu süper haber teşekkürler keremöz

Keremöz ben 1 hafta önce yeni taşındığı yere vatan caddesindeki sakatlık indirimine başvuru yaptım özelliklede merkez sağlık kurulunu sordum sistem aynen devam ediyor dedi eminmisin raporların ankaraya girmeyeceğine??

Keremöz senden bir ricam var ; arkadaşını tekrardan arayıp sorarmısın güncel olmuş olur haberin.çok zor durumdayız sakatlık indirimi için sana zahmet bir daha sorarmısın sistem devam mı ediyor yoksa merkez sağlık kurulu kaldırıldımı acaba cevabını bekliyoruz teşekkürler...

Noldu bu haberde hava gazımı çıktı.

ne olur yanlış anlamayın.
ha ha ha ha haaaaaaaaa............(sinirimden gülüyorum kardeeeeş yanlış anlaşılmasın.)
ha ha ha ha haaaaaaa, bize az bile bunların yaptığı,ha ha ha ha ha,

Keremöz kardeş arkadaşını tekrar aradınmı acaba ? Reletec e başka söylemişler. Eğer doğruluk payı varsa sevindirici bir gelişme olur hepimiz için..

Evet keremöz güncel haberlerini bekliyoruz :,) aradın mı tekrardan

Arkadaşlar konuyu BİMER'e iletmiştim.. Onlar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına,onlar da Valilik makamına,Valilik makamı da SGK makamına,SGK makamı da memuruna havale etmiş ve az önce SGK'dan mail ile cevap geldi.. İlgili kişinin .......... tarihinde kontrol muayenesi vardır.. Kontrol muayenelerini ve tarihlerini Maliye Bakanlığı koyuyor ve bunun da kurumumuzla ilgisi yoktur... ALIN SİZE KAPI GİBİ CEVAP :( Ne diyeyim ......................biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip......................................
Kiiiii ; RAPORUM SÜREKLİ ÖMÜR BOYU ... HER YIL HASTANE AYNI RAPORU VERİYOR VE ARTIK ADAMLAR DA BIKTI.. HER SEFERİNDE NEDEN RAPOR İSTİYORLAR diye ?...
O zaman Devlet baba Yetkili hastane kavramını kaldırsın önüne gelen rapor versin,nasılsa ankara maliye sağlık kurulu var,onlar gereğini yapar desin.. Devlet kendi içinde kendini yiyor her zaman ki gibi.. Ve yine her zamanki gibi olan vatandaşa oluyor .... Birkaç süslü cümle ve alkışla özürlüler haftası kutlanmaz beyler...

seranko;

Ne olacakti...doktor kafasina gore rapor vercek...kimse kontroletmeyecek..onumu istiyodunuz.yada bekliyodunuz.....defakarca yazdik...bu guven meselesi degil kontrol mekanizmasi..saglik kurulu duzgun gercek hastaliga oran verirse onu kontrel eden sadece usulen...hemen onaylar....doktorlar rin yerine raporu dolduran memur salabas is yaparsa...ankarada onaylamaz...siz ankarayi birakin....oran tablosuna bakin.....balthazar oran tablosu degismedikce...ankara olsa neolur olsa neolur....adam saten senin isini % 40 altinda tutacak baltazar kanunuvar.....ankaranin iptali osebepledi....

Doktor kafasına göre veremez bu bir.. Çünkü oran yazılırken mutlaka tahlil,tetkik vs isteniyor... Sizin oralarda işler nasıl yapılıyor bilmiyorum ama burada iş çok sıkı... Heyete giriyorsun,heyetteki tüm doktorlar da bu oranlara ve ekli tetkiklere bakarak OKEY veriyorlar... Koskoca Danıştay bile Ankara'nın hükmü yok diyor sen halen daha ankara onaylayacak kontrol edecek diyorsun.. Devlet kendi içinde kendine güvenmiyor.. O zaman şöyle yapalım.. Her 100 metrede 1 trafik polisi koyalım.. Her polis kendisinden önceki polisin davranışlarını,hatalarını veya göz yummalarını denetlesin.. Var mı böyle birşey ? Devlet kendi personeline güvenmiyor ve onun peşine de başka birini takıyorsa bu devletin acizliğidir.. Ve nitekim de öyle oluyor bu ülkede.. Bu ülkede herşey yalan ... Amerikalı şerefsizlerin dediği gibi "sizler tesadüf yaşıyorsunuz,bizler tesadüf ölüyoruz"... Haaa.. bir de forumlarda senin yorumlarını ve yazılarını da okuyorum da çok karamsar ve agresif bir yapın var sanırım.. Bu kadar karamsarlık iyi değildir..

1-Danistay niye var ozaman...mahkemenin her dedigi kabul olsun.....danistay usulen de usule aykirida mahkemeyi sorgular..........2- danistay yin ankaranin oran dusurme yatkisi yok diyor....evet dogru.....danistay ne derse...dogru.......gelgellim sen ve ali tezelgibi bazi kardeslerimiz..bunu yanlis yorumluyor...danistayin ankara merkez saglik kurulunun oran indirme yetkin yok diyor..ama iptal etme geri gonderme.yeniden rapor isteme yetkin yok demiyor....burada bir anlasalim........bahsi gecen davanin gerekceli kararini okudum....kisaca sunu der.....bir ozurlu kardesimiz.emeklilk icin bas vurur..ankara ya rapor gider.ankara orani dusurur....buraya kadar normal.......ondan sonra o kardesimiz mahkemeye basvurur.olay danistaya gider..m...vel hasil..sonuc ta..danistay sunu der...senin oran dusurme yetkin yok..sen bu raoporda süphen veya emin olmadigin bir durum varsa..islem yapmadan raporu geri gonder.yeniden teshis iste.rapora ek bulgu.isteme yetkin var.der.usulen uygun degilde.......yani bu nedemek....ankara merkez saglik usulen yanlis yapis demek......eger raporu geri gonderip....yonetmelik e vurgu yaparak.şu teshiziniz var oña gelen oran bu....bu madete gore degerlendirin.vs.vs.dese.ankaranin dedigi olacak.....mahkenenin red karari ...ankaranin izledigi usul yanlisi yol sebebiyle...............bunu anlamaniz.dilegiyle................3-.o sebelededirki ankara merkez saglik raporlarini artik geri cevirme sebeplerini detayli yazarak iade eder.yada oran duzeltmesi yapar.....4...diyelim oranin dusurdu...buyur. seni KOSKACA DANISTAYA Seni tutan yok... orasida sana oran dusuremez der...maliyede sana yeniden rapor alman hastaliginin tespit hastaneye gonderir...yanlis hesap danistaydan da doner... .....sorun hic bir zanan ankara degildir...saglik bakanliginin rapor veren ve raporu yazan memurlarindadir.....5-.asil ozuru olup onun uzerine baska ozuru olunca aklen mantiken daha fazla zorlanacagi ni bilemesine rahmen balthazart la oranin dusmesidir..6-ankara merkez kuruldada ayni yonetmekik var..sana veren doktordada ayni yonetmelik var.....neden oranlar degisiyor ozaman.......hep ankarami yanlis yapiyor......7-sorun senin ozurlu olcutundeki oranlarin calinmis tir....ankarada bunu kati bir sekikde takip ediyor..sizde ankaraya suc buluyorsunuz...kimse keyfi oran dusuremez........dusuryrsede ac davayi hadi goreyim siziiiiiiiiii...minareyi bastan calmislar..oranlarini kipmislsr ozurlu olanlarin cogu ozursuz duruma cikmis...bunu yapan ankara merkez kurul degil.....o yonetmeligi cikaran burok ratlardir......sen in ve diger kardeslarin asil sorunu...2012 once ozurlu sayilirken simdiki yonetmelikle.sayilmamalaridir.........ve unutma hastaligin YONETMELIKDEKI ORANLA TUTUYORSA...MAHKEMEDE DANIYTAYDA SENI HAKLI BULUR........gelgekelim mahkemeye v.basvyran arkadaslarin degerlendirmesi yine kirpilmis oranlarin tablosundan bakilacagindan...ancak eminsen mahkemeye git...yoksa...ankara olsa ne olacak olmasa ne olacak...yonetmelikte bitiyor.isşşş..

evet arkadaşlar sizi biraz bekletdim bu konuda ankaradaki arkadaş izinde olduğu için sindi gelelim asil konuya evet arkadasim sagolsun oradaki yetkili kişiye telefonu verdi bende sizlergibi 2 aydan beri bekliyorum rporun sonucunu yetkil memura sordum artik raporlari bakanliga gönderecegizmi yada buradaki veri dayresimi dayresimi bakacak ve rapor oranlari düseekmi bu konuda size bir billgi veremeyecem kusura bakmayin dedi ve kapatdi devlet siri gibi oldu bu konu birileri bundan para kazaniyor heralde saten bu türküyede bu isler rüşvetle donmuyormu kimi kime sikayet edeceksin onun için allah yardimciniz olsun diyorum kusurada bakmayin sizi bekletdim

keremöz;

istanbul defterligi telefonla araya bilisiniz..bu devlet siri degil....memur eskisi gibii işlerin yudugunu herhangi bir degisiklik olmadigini.soyledi....ila bir tanidik olmasi gerkmiyor.......ama goruyorumki...sadece umut hirsizligi bilerek yada bilmeden yapan arkadaslar var.... koskoca sitede martdan sonra hic vergi indirimine vasvuran yokmu.?????? Fisilti gazatesi ile haberlesiiyor......oysaki editörler yada yoneticilerin hic biri kalkti diye duyum almadiklarini....soyledier..bu isi ali tezelin yazisiyla.baslladigini tekrar hatirlatmak isterim.....buda.orani ankarada düsürülenlere umut oldu......bakalim bu umut mutluluga donusecekmi.....

ankaradaki kurul işlemleri ne kadar sürede tamamlanıyor acaba ?

Bence bu konuda bakanlığın mevzuatında kanun boşluğu var diye düşünüyorum.bende kaç kez aradım hep kestirip atıyolar en kısa zmanda yeni bir yasa çıkarsa şaşırmayın

rusa;

durum daha iyi izah edilemez...Rusa nın dediği gibi sorun zaten en başından engelli oranlarının ölçütlendirme alt yapısının değiştirilmesinden budanıp düşürülmesinden kaynaklanıyor..peki bu durum engellinin lehine mi ?? tam tersi aleyhine sonuçlandı.

Bu olumsuz gelişme Yetmezmiş gibi kazanılmış haklarda hiçe sayıldı... zamanında rapor almış olanların dahi raporları işin içine vergi indirimi ve erken emeklilik girince kabul edilmeyip yeni yönetmeliğe ve oran tablosuna göre tekrar rapor çıkartma zorunluluğu getirildi..

Sonuç ; engelli birey yeni oranlarla kağıt üzerinde engelsiz sapasağlam bireye dönüştü,engelsiz olduğu için engelli haklarından da yararlanmasına gerek kalmadı...
Gerçek ; engelli birey sadece kağıt üzerinde sağlam gözükmekte olup özde engelli ve haklarıda elinden alınmış bir insan olarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır ...

Üst Alt