Arkadaşlar müjdeeeee......
ALİ TEZEL'in ekibinden e-posta ile cevap geldi ::
))
Önce Ali TEZEL ve Ekibine yazdığım e-maili paylaşıyorum aşağıda
To:
'Ali TEZEL'
Cc:
bursa@alitezel.com
Sent: Tuesday, June 11, 2013 10:18 AMBu maili Ali tezel’e iletiniz
Ben SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ibareli özürlü sağlık kurulu olan bir kişiyim.Vergi indirimi alarak 2 yıl önce emekli oldum.
Ancak Maliye her yıl beni kontrol muayenesine çağırıyor. Raporum sürekli ömür boyu olmasına rağmen (Diyabet-tansiyon-psikiyatri) maliyenin bu tutumunu anlamak mümkün değil.
2 kez kontrol muayenesi geçirdim. 3 ay sonra bir daha istiyorlar.. Ali tezel’in bu konuda geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir yazısı vardı..
30 mart 2013 tarihli genelgeden sonra artık raporlar kontrol için Ankara maliyeye gitmeyecek şeklinde açıklaması vardı ve bunu da herkes gördü.
Ancak gel gelelim olay ali tezelin yazdığı gibi değil.. Maliye işkencesi halen daha devam ediyor. Ali tezele bunu defalarca e-mail ve fax ile sorduysam da hiçbir cevap alamadım.
Konuyu bursa temsilcisi özgür erdursuna da defalarca yazmama rağmen olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadım.
1 mayıs 2013 tarihinde ali tezelin bursa temsilcisi Özgür erdursun yaptığı bir tv programında yayına canlı olarak katılan özürlü bir vatandaşımıza verdiği yanıt ali tezeli yalanlar mahiyetteydi.
Çünkü özgür erdursun raporların mutlaka ankaraya maliye merkez sağlık kuruluna gideceğini oranın onayından sonra işlem göreceğini söyledi.
Üstelik tüm bu söylemler ali tezelin yazdıklarından açıklamalarından 1 ay sonra oldu..
Genelge mi değişti 1 ayda ? Elbette hayır…
Neden böyle açıklama yaptınız diye soruyorum hiçbir yanıt alamıyorum.
Ağzından çıkan her harf için para isteyen ali tezel’den bir açıklama bekliyorum.
Madem ki ortaya bir iddia attı bunu ispatlamakla mükelleftir.
Acaba e-maillerim kendisine ulaşmadı mı diye düşünürken aşağıdaki seminere katılma kayıt maili aldım.
Bu da mail adresimin sizde kayıtlı olduğunu gösteriyor..
Seminere kayıt tabii ki de ücretli değil mi ?
Şimdi ali tezel beyefendi lütfen bu kez de para almadan babasının hayrına cevaplasın ya da “ben bir hata ettim kusura bakmayın arkadaşlar” deyip özürlülerden af dilesin..
Çünkü birçok özürlü bu açıklamalara bel bağlamış ancak SGK ya gidince olayın öyle olmadığını anlamışlardı.
Evet Sayın tezel..
Açıklama bekliyoruz..
Eğer bunun için de para istiyorsanız kaç para ise söyleyin özürlü arkadaşlar kendi aramızda toplar size gönderir sonra da ahirette hesaplaşırız…
Bugün onlardan gelen cevap e-maili
From: Ali Tezel-Özgür ERDURSUN [mailto:bursa@alitezel.com]
Sent: Thursday, June 13, 2013 3:28 PM
Subject: BİLGİLENDİRMExxxxxx bey öncelikle sizlere ve tüm vatandaşlara yararlı bilgiler vermek için gecesini gündüzüne katan Ali TEZEL'e yakıştırmalarınız hitabınız çok yakışıksızdır. Senin her ay yüzlerce lira vergi ödediğin kurumlardan bilgi alamadığın halde o kurumlardan ve yetkililerden hesap sormak yerine sana yararlı olmaya çalışan Ali Tezel'den hesap sormaya çalışman son derece korkakça ve yakışıksız bir durumdur.
Sayın Özgür Erdursun ve Sayın Ali Tezel sizin için sürekli Basında sizlere bilgiler aktarırkenve bu bilgiler neticesinde halkarından yararlanırken bizlerec bir teşekkür dahi etmeyip, paracı sıfatını bizlere karşı kullanmaznız ayrıca üzüntü vericidir.
Burada sayın Ali Tezel ve Özgür Erdursun'un söyledikleri çelişmemektedir. Sağlık raporunda SGK uygulamalarına karşı DANIŞTAY yani mahkeme kararı neticesinde istenmeyeceği beyan olmuştur. Bilgilerinize...
Benim bu cevaba karşı az önce kendilerine yazdığım e-mail aşağıda
Bu yazıyı bana yazan değerli insana hitaben;
Öncelikle ben sizin akrabanız veya babanızın oğlu değilim. Bana SEN diye hitap edemezsiniz. Bana aşağıdaki süslü püslü cümleleleri yazmak için harcayacağınız süreyi davranışlarınızı düzeltmek için kullansanız daha iyi edersiniz sanırım.
Kaldı ki ben elektronik postamı Ali TEZEL ve Özgür ERDURSUN’a göndermiş ve onların bunlara yanıt vermesini istemiştim.
Ben isterdim ve beklerdim ki ilgili kişilerin imzaları bulunan “ERCAN BEY YAZDIKLARINIZ VE ÖNE SUNDUĞUNUZ BELGE VE BİLGİLER BİZE AİT DEĞİLDİR YA DA BİR YANLIŞ ANLAMA VAR.İŞİN DOĞRUSU BUDUR ……. ” şeklinde resmi bir yazı yazılsın veya elektronik posta gönderilsin ve ben de bir özürlü olarak rahat edeyim…
Kaldı ki SGK ve diğer yetkili kurumlara hesap sormadığım yönündeki bilgilere de nereden ulaştınız ?
Siz benim BİMER,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı,Maliye bakanlığı,SGK genel müdürlüğü,Aile ve sosyal işler bakanlığı ve diğer konu ile ilgili resmi kurum ve kuruluşlara yaptığım resmi başvuruları (1 klasör oldu) getirsem sanırım okumak için 1 gününüzü harcarsınız. 3 yıldır yazmadığım (BAKANLIK VE GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMLARINA ) yer kalmadı. Her kuruma iadeli taahütlü posta ile gönderiyorum ve BİMER kayıtlarını da saklıyorum. İnanın bana her kurumun verdiği yanıt farklı oluyor.
Bu kadar kafaların karıştığı bir dönemde her seferinde (Danıştay kararı olmasına rağmen) kontrol muayenesine gitmek sadece beni değil tüm özürlü arkadaşlarımızı yıpratıyor… Sanırım sizler hiç forumlarda yazılanlara yorumlara vs bakmıyorsunuz.
Her kurum kendi kafasına göre işlem yapıyor..
30 Mart 2013 tarihli yönetmelikten sonra Ali TEZEL’in basın açıklamalarında MERKEZ SAĞLIK KURULUNUN KALKTIĞI VE BUNDAN BÖYLE RAPORLARIN ANKARAYA GİTMEYECEĞİ YÖNÜNDE demeçleri vardı.
SGK Rehberi - Tezel engellileri istismar mı ediyor?
Ancak bu demeçlerin doğru olmadığı gerçeği yansıtmadığı merkez sağlık kurulunun aynen devam ettiği herkes tarafından bilinmektedir.. Hatta geçenlerde bizzat kendim aradım. SGK Genel Müdürlüğü ile Maliye bakanlığı Gelirler idaresi başkanlığına elektronik posta ile konuyu sordum. Merkez sağlık kurulunun aynen devam ettiği ve kalkmadığı bu konuda kendilerine de çok sayıda haber geldiği bunların asılsız olduğu söylendi.. Ve forumlarda da bu gerçek günyüzüne çıktı.. Raporlar halen Ankara merkez sağlık kuruluna gidiyor..
Özgür ERDURSUN’un Bursa da yerel bir kanalda 1 Mayıs 2013 tarihinde canlı yayında yaptığı açıklamayı seyredin. Bir de Ali TEZEL’in bu konudaki demeçlerini..
Şirket menfaatlerini korumak ve gözetmek sizlerin görevi olabilir , ancak çok büyük bir özürlü grubunu yakından ilgilendiren bir konuda konunun uzmanlarının yanlış bir bilgilendirme yapması doğru değildir.
Ali TEZEL ve ekibi bu konu hakkındaki yanlışlarını düzeltmediği sürece bu böyle devam edecek.. Kendisine söyleyin de çıkıp bir açıklama yapsın da herkes neyin ne olduğunu anlasın.. (BEN DAHİL)
SGK DAN DÜN GELEN CEVAP E-MAİL
Xxxxxx tc.kimlik numaralı xxxxx isimli kişinin xxxx.2013 tarihinde kontrol muayenesi mevcut olup kontrol muayene tarihleri tc. Maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı gelir yönetimi daire başkanlığı merkez sağlık kurulunca belirlenmektedir.
Kontrol muayenesi tarihleri;
tc. Maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı gelir yönetimi daire başkanlığı merkez sağlık kurulunca belirlenmektedir.
Kontrol muayene konusunun kurumumuzla ilgisi yoktur.