Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi merkez sağlık kurulu kalktı mı kalkmadı mı?

.sonunda realist.bir arkadas cikti.sagolasin.kardesim.....her kes takmis ankaraya yahu ankaranin zurnanin son deligi......1.once oranlar kirpildi....2.sonra yetmedi balhazarla tekrar kirpildi...3. Kanunen acilabilecek davalarin onune gecmek icin hemen hemen hersene yasa cikarilarak.eski raporlar iptal edildi...daga bintna dalavera..var yazarim uzun olur...pek anlayan da cikmiyor..uzuluyorum...... ama engeli kardeslerimiz takmis ankaraya...yahu ankaraya gitmeden saten tum haklarin kasp edildi.....ankara sadece gorevini yapiyor...afedersin bir yerin den uydurmuyo bu iptalleri.....yonetmelige aykiri diyor sureli veriyor.evrak eksik diyor....vs.vs..bu engelileri engelsizlestirme sarmalina itiyor.......bunu an kara degil bunu boyle uygula diyen senin benim oy verdigimiz vekilerin imzaladi yasa uygulayıcılar yapiyor.......cok yazdim fark eden olmadi....ankara dan daha beteri yolda...simdi rapor alan online olarak bir merkez de toplanacak.ve mukerer rapor isleminın onune gecilme amaciyla...her kesi FİŞLEYECEKLER.......canim kardesim eski yasaya göre veye ise girmek icin aldigi raporla.emekli olmak istiyor......hayir bu artik okadar kolay degil.....bu is leri bende bukadar derin bilmezdim...ama tam 6 kez rapor almak zorunda kalinca...ogrendim sistemi cozdum..... su an kamuda calisan engelilere rapor yenileme isteseler..yuzde 90 engelsiz cikar.....hatta kamuda cakisankarin yuzde 90 vergi indirimi bile basvurmazlar....neden cunku sadece ise girmek icin doktor hasta ilskisi ile sisirme.kontrolsuz raporu almis tir..ankarda yok saten...varsin calissin kardsimiz....denilmistir...ama is emklilige gelince....ISIN RENGI FARKLI OLUR.......e bastan kardes alismis cifte standart la rapor almaya...ankara olmasinki..birde kiyak emklikik yapayim.......YAPSIN KISEYE LAFIMIZ YOK......ama su bilinsin...sana o emekliligi yaptirmayan ankara degil.....hersene yeni yonetmekikle hakini kasp eden milet vekilerinin oyladigi yasa.....ankara kalsin diye....dua edcegine...egoist degil realist, idalist olunda..daha ankaraya bile gidemeden haksizca oranlari calinan.lanet balhazarta takilanlar icin.biraz saygili sevgili.. olup ne yapariz diye kafa yormak gerekli..neyse..yaramiz buyuk..devir baska devir

Arkadaşlar müjdeeeee......
ALİ TEZEL'in ekibinden e-posta ile cevap geldi :::)))

Önce Ali TEZEL ve Ekibine yazdığım e-maili paylaşıyorum aşağıda

To: 'Ali TEZEL'
Cc: bursa@alitezel.com
Sent: Tuesday, June 11, 2013 10:18 AMBu maili Ali tezel’e iletiniz

Ben SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ibareli özürlü sağlık kurulu olan bir kişiyim.Vergi indirimi alarak 2 yıl önce emekli oldum.
Ancak Maliye her yıl beni kontrol muayenesine çağırıyor. Raporum sürekli ömür boyu olmasına rağmen (Diyabet-tansiyon-psikiyatri) maliyenin bu tutumunu anlamak mümkün değil.
2 kez kontrol muayenesi geçirdim. 3 ay sonra bir daha istiyorlar.. Ali tezel’in bu konuda geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir yazısı vardı..
30 mart 2013 tarihli genelgeden sonra artık raporlar kontrol için Ankara maliyeye gitmeyecek şeklinde açıklaması vardı ve bunu da herkes gördü.
Ancak gel gelelim olay ali tezelin yazdığı gibi değil.. Maliye işkencesi halen daha devam ediyor. Ali tezele bunu defalarca e-mail ve fax ile sorduysam da hiçbir cevap alamadım.
Konuyu bursa temsilcisi özgür erdursuna da defalarca yazmama rağmen olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadım.
1 mayıs 2013 tarihinde ali tezelin bursa temsilcisi Özgür erdursun yaptığı bir tv programında yayına canlı olarak katılan özürlü bir vatandaşımıza verdiği yanıt ali tezeli yalanlar mahiyetteydi.
Çünkü özgür erdursun raporların mutlaka ankaraya maliye merkez sağlık kuruluna gideceğini oranın onayından sonra işlem göreceğini söyledi.
Üstelik tüm bu söylemler ali tezelin yazdıklarından açıklamalarından 1 ay sonra oldu..
Genelge mi değişti 1 ayda ? Elbette hayır…
Neden böyle açıklama yaptınız diye soruyorum hiçbir yanıt alamıyorum.
Ağzından çıkan her harf için para isteyen ali tezel’den bir açıklama bekliyorum.
Madem ki ortaya bir iddia attı bunu ispatlamakla mükelleftir.
Acaba e-maillerim kendisine ulaşmadı mı diye düşünürken aşağıdaki seminere katılma kayıt maili aldım.
Bu da mail adresimin sizde kayıtlı olduğunu gösteriyor..
Seminere kayıt tabii ki de ücretli değil mi ?

Şimdi ali tezel beyefendi lütfen bu kez de para almadan babasının hayrına cevaplasın ya da “ben bir hata ettim kusura bakmayın arkadaşlar” deyip özürlülerden af dilesin..
Çünkü birçok özürlü bu açıklamalara bel bağlamış ancak SGK ya gidince olayın öyle olmadığını anlamışlardı.

Evet Sayın tezel..
Açıklama bekliyoruz..
Eğer bunun için de para istiyorsanız kaç para ise söyleyin özürlü arkadaşlar kendi aramızda toplar size gönderir sonra da ahirette hesaplaşırız…

Bugün onlardan gelen cevap e-maili

From: Ali Tezel-Özgür ERDURSUN [mailto:bursa@alitezel.com]
Sent: Thursday, June 13, 2013 3:28 PM
Subject: BİLGİLENDİRMExxxxxx bey öncelikle sizlere ve tüm vatandaşlara yararlı bilgiler vermek için gecesini gündüzüne katan Ali TEZEL'e yakıştırmalarınız hitabınız çok yakışıksızdır. Senin her ay yüzlerce lira vergi ödediğin kurumlardan bilgi alamadığın halde o kurumlardan ve yetkililerden hesap sormak yerine sana yararlı olmaya çalışan Ali Tezel'den hesap sormaya çalışman son derece korkakça ve yakışıksız bir durumdur.
Sayın Özgür Erdursun ve Sayın Ali Tezel sizin için sürekli Basında sizlere bilgiler aktarırkenve bu bilgiler neticesinde halkarından yararlanırken bizlerec bir teşekkür dahi etmeyip, paracı sıfatını bizlere karşı kullanmaznız ayrıca üzüntü vericidir.
Burada sayın Ali Tezel ve Özgür Erdursun'un söyledikleri çelişmemektedir. Sağlık raporunda SGK uygulamalarına karşı DANIŞTAY yani mahkeme kararı neticesinde istenmeyeceği beyan olmuştur. Bilgilerinize...

Benim bu cevaba karşı az önce kendilerine yazdığım e-mail aşağıda

Bu yazıyı bana yazan değerli insana hitaben;
Öncelikle ben sizin akrabanız veya babanızın oğlu değilim. Bana SEN diye hitap edemezsiniz. Bana aşağıdaki süslü püslü cümleleleri yazmak için harcayacağınız süreyi davranışlarınızı düzeltmek için kullansanız daha iyi edersiniz sanırım.
Kaldı ki ben elektronik postamı Ali TEZEL ve Özgür ERDURSUN’a göndermiş ve onların bunlara yanıt vermesini istemiştim.
Ben isterdim ve beklerdim ki ilgili kişilerin imzaları bulunan “ERCAN BEY YAZDIKLARINIZ VE ÖNE SUNDUĞUNUZ BELGE VE BİLGİLER BİZE AİT DEĞİLDİR YA DA BİR YANLIŞ ANLAMA VAR.İŞİN DOĞRUSU BUDUR ……. ” şeklinde resmi bir yazı yazılsın veya elektronik posta gönderilsin ve ben de bir özürlü olarak rahat edeyim…
Kaldı ki SGK ve diğer yetkili kurumlara hesap sormadığım yönündeki bilgilere de nereden ulaştınız ?
Siz benim BİMER,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı,Maliye bakanlığı,SGK genel müdürlüğü,Aile ve sosyal işler bakanlığı ve diğer konu ile ilgili resmi kurum ve kuruluşlara yaptığım resmi başvuruları (1 klasör oldu) getirsem sanırım okumak için 1 gününüzü harcarsınız. 3 yıldır yazmadığım (BAKANLIK VE GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMLARINA ) yer kalmadı. Her kuruma iadeli taahütlü posta ile gönderiyorum ve BİMER kayıtlarını da saklıyorum. İnanın bana her kurumun verdiği yanıt farklı oluyor.
Bu kadar kafaların karıştığı bir dönemde her seferinde (Danıştay kararı olmasına rağmen) kontrol muayenesine gitmek sadece beni değil tüm özürlü arkadaşlarımızı yıpratıyor… Sanırım sizler hiç forumlarda yazılanlara yorumlara vs bakmıyorsunuz.
Her kurum kendi kafasına göre işlem yapıyor..
30 Mart 2013 tarihli yönetmelikten sonra Ali TEZEL’in basın açıklamalarında MERKEZ SAĞLIK KURULUNUN KALKTIĞI VE BUNDAN BÖYLE RAPORLARIN ANKARAYA GİTMEYECEĞİ YÖNÜNDE demeçleri vardı.

SGK Rehberi - Tezel engellileri istismar mı ediyor?

Ancak bu demeçlerin doğru olmadığı gerçeği yansıtmadığı merkez sağlık kurulunun aynen devam ettiği herkes tarafından bilinmektedir.. Hatta geçenlerde bizzat kendim aradım. SGK Genel Müdürlüğü ile Maliye bakanlığı Gelirler idaresi başkanlığına elektronik posta ile konuyu sordum. Merkez sağlık kurulunun aynen devam ettiği ve kalkmadığı bu konuda kendilerine de çok sayıda haber geldiği bunların asılsız olduğu söylendi.. Ve forumlarda da bu gerçek günyüzüne çıktı.. Raporlar halen Ankara merkez sağlık kuruluna gidiyor..

Özgür ERDURSUN’un Bursa da yerel bir kanalda 1 Mayıs 2013 tarihinde canlı yayında yaptığı açıklamayı seyredin. Bir de Ali TEZEL’in bu konudaki demeçlerini..
Şirket menfaatlerini korumak ve gözetmek sizlerin görevi olabilir , ancak çok büyük bir özürlü grubunu yakından ilgilendiren bir konuda konunun uzmanlarının yanlış bir bilgilendirme yapması doğru değildir.

Ali TEZEL ve ekibi bu konu hakkındaki yanlışlarını düzeltmediği sürece bu böyle devam edecek.. Kendisine söyleyin de çıkıp bir açıklama yapsın da herkes neyin ne olduğunu anlasın.. (BEN DAHİL)

SGK DAN DÜN GELEN CEVAP E-MAİL

Xxxxxx tc.kimlik numaralı xxxxx isimli kişinin xxxx.2013 tarihinde kontrol muayenesi mevcut olup kontrol muayene tarihleri tc. Maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı gelir yönetimi daire başkanlığı merkez sağlık kurulunca belirlenmektedir.

Kontrol muayenesi tarihleri;

tc. Maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı gelir yönetimi daire başkanlığı merkez sağlık kurulunca belirlenmektedir.
Kontrol muayene konusunun kurumumuzla ilgisi yoktur.

Ali tezelin yazidiniyaz digi ilk gun...haberin umut tacirligi oldugunu yazdik...bir yigin tepki aldik...hatda danistay karari na verdigi ornek bile aldatmacadir...danistay usulen bozmustur...alitezek h.abiizsen tumden bozulmustur u uydurarak....engeli kardeskeri...yanlis yonlendirmistir.....bunla ilgili mantikli kanunu.ornrkli aciklamalar defalarca yazdik.. adimiz ali degil sakalimizda yok... is teyen saglik raporkarin da son durum 2013..diye acdigim formu bir okuyun....caniniz acir ama gercek ler ordadir........ankarayada fazla takilmayacagiizive sebebii bu rada da yazdik....kimseden aferin beklmioz...sadece umut tacirlarine.pes diyoz......alitezelden 1 gun sonra bir site yasanin altina sanki yonetekigin devami gibi..ankara saglik kakti yaz di.....google.rayting tavan yapti....kimbilir ne reklam aldi sonra siteye... hersey reyting........

kanunları ali tezel değiştiriyor galiba....milletçe her söylenene inandığımız sürece birileride rant ve reklam pesinde koşar durur.Belki amacı bir şeylerin değişmesine vekillere mesaj verip ön ayak olmaya çalışıyor olabilir.veya bir kaç vekilden asparagas aslı olmayan duyumlarda almış olabilir Fakat olta attım denize tutarsa mantığıyla da hareket edilmez.....

soruya parayla cevap veren birinden de fazla bir şey beklememek gerekir.........

Nostradamus;

sorun ali tezel degıl....sağlık bakanı da dese..bılmem ne bakanı da dese...tıssssss..resmi gazatedeki yazan doğru dur her zaman...ali tezel degıl...başbakan kalktı dese...resmi gazetede yazmadıktan sonra..anlamı varmı.....sonuçta herkes SİYASET in umut taciriliği olduğunu bılmıyomu...ama ali tezelde nede sıyasetde suc var....adam resmi gazatede her yıl nopktası vur gulune kadar aynı olan raporu okumaya .üşeniyor..kendi okuyduguna ınamıyor...bılmem su ne demiş....ona ınanıyor.....tabıkı alıtezel kendı konusunda uzaman...anlayamadığımız bır cok konuyu cozebılıyor......ama bu olay farklı...elınde 2 sının aynı bır yasa var...yorumsa..bırınde sıyah dıgerınde bayaz..kadar farklı.... alı tezelel kızmamak lazım....muberek yasa numarası beli ac bıde sen oku bakam ..fark goruyonmu?????? ama senınde dedıgın gibi..belkıde alı tezel abı bılerek yazdıkı...bız engelıler...aslında degısen olmadığını anlayıp alı tezele degılde...hukumete yuklenenlım...ama nerde..........ankara degıl sorun sorun tümden insan hakları mahkemesıne gidip....balhazartı kaldırmak.......32+25=57......ama balhazard 49 diyor.....her haztalıkda 8 puan ortalama calan bırs sıstem.....bunun tıbben mantıkan.ahlakan.dınen...nersı doğru..ki....ankara .ankara.dıye ağlıyoruz.....daha bastan hastalığa verılen oaranların kırpılması bır yana...........

Aslında o kırpma olayında hak veriyorum onlara düşük oranlarda fazla bir kırpma olmuyor zaten örneğin : %50 + %80 = %130 yapar rapora böyle yazma gibi saçma bir durum olamaz baltazarın temel amacı % 100 sakatlık oranını geçmemek olmak

Aynen katılıyorum.. Bir insanın % 130 sakat olması ne demektir ? Ahiretten gelmiş muayene oluyor demektir...

Basit cevabi.......yuzu gecen yuz sayilir....ama 40 gecemeyenker nasil olacak......her ortalamada 8 puan kayip var.....pozitif ayrimcilik..yada hakaniyet nerde....matamatik de yuvarlama diye tabir var....%39..alan aslinda 45 olan adam saglami oluyor sayiliyor sizin hesabiniza gore......bence iyi dusunun....oran lardan sonraki tabirde...agir ozurlu...yuzu asan o demek.....olur biter....40 altida...saglam demek sizin yorumunuzla.....÷)....valahi bu yorum ma acayip..sasirdim......engel sadece vucuda degil beyinde de oluyor.......iyi dusunun....

YENİ ŞAFAK GAZETESİ TAHSİN SINAV HABERİ;

Resmî Gazete'nin 30 Mart 2013 tarihli nüshasında yayınlanan 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik' 'Vergi indirimine esas raporlar' başlıklı 15'inci maddesinde '193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır' düzenlemesi de yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Bu değişiklik öncesinde, 222 sayılı GV Tebliği (24.02.1999 tarihli RG) hükümlerine göre, engelliler hakkında görevli hastaneden alınan engelli raporundaki engellilik oranı, %40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından engellilik oranı düşürmesi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanıyor ve Kurul Kararlarına karşı dava açılması gündeme geliyordu. Açılan ve kazanılan davalardan sonra yapılan bu Yönetmelik değişikliğiyle, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu artık bu konuda karar vermeyecek ve Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınabilecektir. Başka bir ifadeyle, artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği engellilik raporlardaki oranlar geçerli olacak.

diye yazmış

Onlar yazıyor da uygulayan kim ? Uygulama hiç de öyle değil .. SGK ya genelgeyi gösteriyorumGit ozaman hakkını mahkemede ara..diyor.. Bunun ötesi var mı ? Ne BİMER'i kaldı,ne Maliye,ne aile ve sosyal politikalar,ne de çalışma bakanlığı.. Hepsine geçen ay yazdım .. Genelge böyle diyor uygulama neden yok diye sordum.. Hiçbir yerden cevap gelmedi.. Bimer'den takip ediyorum. Hepsi birbirine pas etmiş şikayetimi.. Bekliyorum bakalım

Erken emeklilik son durum ( 2013 )

Engellilerin erken emekliliği Özürlü vergi indirim belgesi hakkında değişiklikler
Daha önceden erken emekli olabilmek adına özürlü ve engelli vatandaşlar, indirim belgesi sürecinde inanılmaz eziyetle karşılaşıyorlardı. Söz konusu Vergi indirimbelgesini almak için öcelikle vergi dairesine başvuruphemen ardından sağlık kurulu raporu alıyor ve bu raporu Ankara’ya kurulun incelemesi için gönderiyorlardı. Burdan artık cevap ne zaman gelirse bu rapora göre özürlü, erken emekli oluyor yada olamıyordu. Tabiki bu Vergi indirim belgesi, rapor ve ankara süreci çok uzun zaman aldığından dolayı, Engelli vatandaşların emeklilik süreci de uzadıkça uzuyordu.
Geçtiğimiz ay sonunda yani 30/03/2013 tarihinde Resmi Gazete’de bu konuyla alakalı yönetmelik değişti. Artık Ankara olayı kaldırıldı. Bundan sonra vergi dairesine gidip Vergi indirim belgesi alacak bir kişi sonraki aldığı sağlık raporundaki oran ne ise Ankara’ya evrak göndermeksizin, bu rapordaki oran geçirli sayılacak. Ayrıca Maliye bakanlığı incelemesinede gitmeyecek.
Bu günlerde Engelli vatandaşlarımızın Vergi darilerenize giderek bu belgeleri almak istediklerini ve vergi darisesindeki çoğu memurun mevzuatın değişmesinden haberdar olmadığını görüyoruz. Bu durum bu ay sonundan itibaren düzelecektir diye umut ediyoruz. Çıkan vedeğiştirilen kanun henüz Vergi dairesindeki memurlara yada yönetimine tam ulaşmamış heralde ! Engelli vatandaşlarımıza yardım açısından, Vergi dairesindeki ilgili birimdeki memurların bu haberden en azından bu yazımızdan sonra biraz olsun haberi olur diye düşünüyoruz.
Unutmadan şunuda belirtelim 1/10/2008 tarihinden itibaren çalışmaya başlayan engelli vatandaşlar için vergi belgesi alınmıyor. Bu durumda olan Özürlü vatandaşlar SGK kurumuna başvuru yapıp sağlık raporlarını ibraz ederek erken emkellilik hakkından yararlanabiliyorlar.

btl kardeş iyi şeyler yazmışsın ama daha bu gün muğla vergi dairesi benim raporumu ankaraya göndereceğini söyledi.3 yıldır uğraşıyorum hala çözülmedi.küfür etsem günaha giricem

Vergi dairesine gittim ama kalkmamis dediler ve en az 3 yada 4 ay surermis

buguün itibarı ile benim %56 olan raporuma ankaradan cevap geldi %24 e düşürmüşler kimi kime şikeyet edicem de bişey yapıcam şaşırdım kaldım

eger bırden fazla özurunuz varsa ve raporu aldugınız hastane balt. formulu uygulamadıysa ankara bu formulu uygulayıp oranınız düşebiliyor

%56 oranı % 24 e mi düşürebiliyor :) raporum sadece gözlerimden başka biyerden değil %14 görme %50 görme alanı olarak aldım..benim bildiğim bu ankara oran düşürmesi kalkmıştı ama yine devam ediyor demek ki bizde hakkımızı mahkeme yoluyla arayacağız..

Arkadaşlar bu gün itibarı ile merkez Sağlık kurulunun kalmadığını söyleyebilirim birde ben çözemedim eğer bilen mirileri varsa bana yardımcı olursa sevinirim bu arada görme engelli olarak yeni bir rapor çıkarttım fakat 2 seferdir ısrarla merkez Sağlık heyeti şu ibare ile raporu geri gönderiyor
HER İKİ GÖZ DÜZELTMESİ GÖRME DÜZEYLERİNİN AÇIK OLARAK BİLDİRİLMESİ
Raporda ise şu şekilde yazıyor
GÖRME SİSTEMİ :SAĞ PERFORASYONA BAĞLI AFAKİ (OPERE) SOL GÖRME GÖZLÜKLE TAM %20
bu konuda ne istiyor merkez Sağlık kurulu anlayamadım bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim bu sefer hastaneye gidip raporu gönderdiğim tekrar geri gelmesin diye uğraşıyorum

Ya şu sisteme bakın Allah âşkina adama göz kusuru ile ilgili açıklama yapmışlar ginede yetersiz görmüşler,yani doktorlar daha ne yazsın gerizekalimisiniz sız yoksa yüksek sağlık kurulunda göz doktoru yokmu memur arkadas anlamamış geri göndermiş,her iki gozdede kusur olduğu açık be gerizekali kurul görevlileri korkmayın o kişinin emekli parası sizin cebinizden çıkmayacak yoksa her olumsuz rapor için maliyeden primmi aliyorsunuz Ne diyeyim Sizi vicdanınıza başbaşa bırakıyorum,bir gün herkes unutmasın engelli adayı olabileceğini

Üst Alt