Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanamazsam bankadaki işim riske girer mi?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
arkadaslar 2017 kasım ayında %40 oranla rapor almıstm o rapor sayesınden suan bı banka da calısıyorum engellı statusunde

sımdı vergı ındırımı almak ıcın raporumu ankaraya gondemem gerekıyor sımdı sorum su

ankaraya gıden raporum %40 dan dusurulurse vergı ındırımı alamazsam suan halı hazırda calıstıgım banka da ne gıbı durum olur benım acımdan rapor 1 puan dahı dusse engellı statusunden cıkmıs olucam 3 ay oldu daha banka da calısalı o yuzden vergı ındırmı ıcın raporumu gondermeye cekınıyorum gonderdıgımde ankara dan banka ya maıl gelıcek oda gorecekler bı rapor dusme konusu olursa o zaman ne yaparlar

İşe başladıktan sonra Banka için RAPOR oranının bır onemi olmaz dıye dusunuyorum sonuç olarak işe girmişsin onlar için önemli olan işkur,a kayıtlı ve engelli raporunun olması oranın kac oldugu vergi indirim hakkın varmı yokmu onları baglamaz bu saatten sonra ayrıca raporun % 40 altına olunca engelli sayılmıyormusun ..! Ne alaka..!

Son düzenleme:
aynen oyle rapor oranı dusunce engellı statuden cıkıyosun %40 benım sınır

fasfor

Merhaba,

%40 rapor ile engelli haklarından yararlanır ve engelli kadrosunda çalışabilirsiniz. Vergi indirimi emeklilik için gerekli. Vergi indiriminden yararlanırsanız maaşınız da aylık 20-30 TL artış olur ama hali hazırda buna gerek yok, vergi indirimi olmadan da engelli kadrosunda çalışabiliyorsunuz. Raporunuz Sürekli mi? ve hangi hastalıktan aldınız raporu?

Hiçbirşey olmaz oranın düşerse düşsün bu bankayı bağlamaz vergi indirimi senin için geçerli olan bir durum ben yıllardır vergi indirimi almadan çalışıyorum malesefki ülkemizde her iş ayrı rapor ile yapılıyor
işe girmek için rapor aldım % 40
engelli kimliği için aldım %40
ehliyet için aldım %19
araba için aldım %40
Vergi indirimi için aldım %42 Ankaradan %19 geldi

Böyle saça bir düzen var işte o yüzden kafanı takma oranın düşse de farketmez

@fasfor

1-şimdi öncelikle vergi indirimi almanız bankayı bağlamaz. onlarada birşey kazandırmaz. çünkü vergi indirimi demek bankanın sizin adınıza ödediği gelir vergisinin 210 tl gibi bir miktarından gelir vergisi ödememesi demek yani buda yaklaşık 2017 yılı için 31,50 tl yapar. zaten bankada onu size vermek zorunda.onların bir kazancı yok.
2- vergi indirimi için raporunuzun ankara'da düşürülme riski tabii var. sakatlık oran cetvelinde birçok tablo mevcut.eğer hastane hastalıklarınızı farklı tablolara göre değerlendirdiyse ve oranladıysa,ankara bunu enaz oranlı diğer tablolara göre düşürebilir. düşürülse dahi bu sizin raporunuzu etkilemez. eğer aldığınız rapor sürekli ise rapor oranı düşürülse dahi engelliğiniz devam eder. tüm engelli haklarından faydalanmaya devam edersiniz.sadece vergi indirimi alamazsınız.

merhaba bracial plexsus dan %40 raporum evet sureklı benım ogrenmek ıstedıgım vergı ındırımı yazısını elınde sonunuda almak gerekıyor sımdı kendım muraacat etsem ankaradan raporum oranı dusurulurse banka bana senın raporun 40 altına dusmus engellı statude degılsın artık dıyıp cıkarırlarmı onu ogrenmek ıstedm

%42 nasıl 19 a cektıler bende onu anlamıyorum bu 42 ııyı veren hastahane de aynı cetvele bakıyor ankarada kı heyet de cok sacma beınm korum da o acıkcası % 40 benım rapor tam sınır ıste 1 puan dusse engellı statusunden cıkıyorum :(

ozgurmeric74

evet raporum sureklı dogustan olan bı pracıal plexsus yaralanmam var ben o zaman zaman kaybetmeden bankadan calıstıgıma daır benı kagıt alıp deftarlıga gıdıp ıslem lere baslıyım gercı 1900 gun sgk dan var oncesı sımdı ozel sıgorta dan yatıyor sıgortam gercı o da bırlestırlıyor mus emeklılık ıstedıgınde
2009 sıgorta gırısım

+18 2027 de emeklılık ıcın gunum doluyor o zamana kadar kalan gun prımım de dolar sımdıden almaya calıssam mı vergı ındırımı yazısını onun teredudutndeym

fasfor

sigorta ilk girişiniz 2009 yılı ise ileride erken emeklilik için vergi indirimi şartınız bulunmuyor. vergi indirimli emeklilik 01/10/2008 yılı ve öncesi işe girişi olanlar için gereklidir.

@ozgurmeric74

yani benim vergı indirimi yazısı almam gerekmıyor mu _?

tam olarak sıgorta tescıl tarıhı staj yaptıgım tarıh 2006 ama hıc prım yatmamıs fıılı olarak calısma tarıhım yanı prım yatmaya baslama tarıfıh 26.12.2009 bu durumda benım sıgorta gırısm kac oluyor ne vergı ındırımı yazısı almam gerekıyormu gerekmıyorsa 18 yıl calısma ve 4200 gunu tamamladıgımda otomatık emeklı mı oluyorum

@fasfor

evet günün geldiğinde emekli olursun. ancak sgk seni yine hastaneye sevk edecek yeni rapor isteyecektir.

anladım cok tesekkur ederım bılgınız ıcın
o zaman ben hıc vergı ındırımı almaya ugrasmıyım maasıma 30 tl fark olcak degmez rıske atmaya gerek yok

pekı banka benı performans sebebı ıle ısten cıkarabılır mı ozel banka bahsettıgım cunku cok fena satıs baskısı var dıger arkadaslara daha bıze hedef verılmedı ama ılerıde verılgıdınde yerıne getıremeyınce yapamadın cıkarıyoruz senı gıbı bırseyle karsılasabılrımıyım engellı statusunde oldugumz ıcın zaten bızden tam bı performans beklememelerı lazım ama bılemedım

fasfor

engelli statüsünde çalışıyorsanız çıkarmaları çok zor. çok haklı bir sebep olması gerekir.(adi suç falan) zaten dediğin gibi engellilerden çok şey beklemiyorlardır. onlar için önemli olan kanunen engelli kadrosunu doldurmak.

anladım pekı vergı ındırımı yazısı sızce almalımıyım emeklılık zamanım geldıgınde ısıme yarar mı bu dogrultuda % 40 olan oranımı rıske atmam ne derece dogru sızce

fasfor

vergi indirimi müracatında ankaranın rapor oranınızı düşürmesi sizin engelli haklarınızı etkilemez. elinizdeki raporla tüm engelli haklarından yararlanırsınız. sadece ve sadece vergi indirimi alamazsınız.vergi indirimi için hiç uğraşmayın bence size getirisi ayda 35 tl gibi ek bir gelir olacaktır. bence değmez.2009 girişli olduğunuzdan emekliliktede bir işinize yaramayacaktır.

@ozgurmeric74

bende bu kanıdayım degerlı bılgınız ve gorusunuz ıcın cok tesekkur ederım 2027 de allah nasıp ederse emeklılık ıcın tek sıkıntı yenı den % 40 bı rapor almak kalıyor calısmaya devam:)

Çalışma belgemi aldım ne yapıcam

arkadaslar calıstıgım banka dan calısma belgemı aldım ne olursa olsun vergı ındırmı ıcın muraacat edıcem % 40 rapor oranım

sımdı benım ne yapmam gerekıyorz ıstanbul bayrampaşa da oturuyorum hangı vergı daıresıne gıtmem gerekıyor hepsı

oluyormu calısm belgem rapor ve dılekce yazım tum vergı daırelerınden gonderebılıyormuyum yardımcı olurmusunuz lutfen

KKELEBEKK

degerlı bılgınız ıcın cok tesekkurler gercı hayla tereddutdeyım ama baskada bı carem yok vergı ındırmı almam gerekıyor

fasfor neden başka çareniz yok, yani emeklilik için vergi indirimi alma şartınız yokmuş 2009 sigorta girişiniz olduğu için.

KKELEBEKK

evet zorunlulugum yok ama turkıye sartlarında kanunlara da guven olmuyor kı ya degısırse vergı ındırımı ıle bıraz daha netlestırebılırım belkı engel oranımı dıe dusunuyorum hemde :

bide tam olarak burda anlatılmak ıstenen ne

21. Vergi indirimi hakkını kazandım. Geriye dönük iade alabilir miyim?
Vergi indirim belgesinin üzerinde hangi tarihten itibaren hak kazandığınız yazar. Bu tarihten itibaren geri ödeme alabilirsiniz. Ancak bu tarihten önce ve geçmiş yıllara ait ödemeleri alamazsınız.

yanı ben vergı ındırmı alsam neyın gerı odemesını alabılıyorum

fasfor

hiçbir sıkıntı olmaz arkadaşım sadece erken emekli olmaz sın . işten çıkarılma konusu söz konusu bile değil

fasfor onay tarihinden, belgenin elinize geçtiği süre arasındaki süreci alabilirsiniz sadece.

5. ayda onaylandı diyelim, 6. ayda bu gelmişse size aradaki 1 aylık farkı alabilirsiniz gibi düşün. Daha öncesini alamazsınız, önemli olan başvuru yaptıktan sonra onaylanması halinde elinize gelecek olan evraktaki tarihtir. xx tarihinden sonra onaylanmıştır diye gelir.

@KKELEBEKK

Kısmet hanım, Vergi dairesinden gelen yazıda ".........tarihli raporundan itibaren" diye yazar. Yani Ankara onayı ne zaman verirse versin, vergi inidirimi ilgili rapor tarihinden itibaren geçerli olur ve o tarihe kadar geriye dönük vergi indirimleri geri alınabilir diye biliyorum ben, ama iş yeri bu geri ödemeyi nasıl yapar bilemiyorum.

Son düzenleme:
KKELEBEKK
teşekkürler. pekı oyle bı durum oldugunda gonderdım 3 ay sonra onaylandı o 3 aylık sureyı nerden basvurarak dusurtturcem

Erdogan Er
10 .10. 2017 de aldım raporu ben sımdı gondersem o tarıhden gerı donuk vergı ındırmı tutarı aylık 35 tl desen 150 tl eder pekde onemlı degl :D

fasfor

Eğer engeliniz önceden beri mevcut ise rapor tarihine olursa olsun geçmişe yönelik 5 senelik farklarınızı alabilirsiniz. Düzeltme ve şikayet yoluyla istemeniz gerekiyor.

@fasfor

Düzeltme ve şikayet yolu bu tür durumlarda haksız alınan verginin geri istenmesine yönelik vergi usul kanununda öngörülen bir yoldur. Önce ilgili vergi dairesine düzeltme ve iade başvurusunda bulunmanız, vergi dairesi reddederse bu sefer gelir idaresi başkanlığına şikayet yoluna gitmeniz gerekir. Şİkayet başvurunuz da reddedilirse vergi mahkemesine gidebilirsiniz.

Kanun engellilik indirimini "engelli olma durumuna" bağlamıştır, rapor alma durumuna değil. Sizin engelliliğiniz raporla birlikte ortaya çıkmıyor. Dolayısıyla rapor tarihi önemli değildir. Engelli olarak çalıştığınız tüm dönemler için hakkınız olan indirimi geçmişe yönelik alabilirsiniz. Ancak düzeltme zamanaşımı 5 yıl olduğundan 5 yıldan daha eski indirimlerinizi alamazsınız.

Hüseyin İlik

Hüseyin merhaba,

Benim rapor tarihim 20 Kasım 2017. Vergi indirim belgem iş yerime Mart 2018'de ulaştı. İşyerim vergi indirimini sadece Mart 2018 ve sonrası için uygulayabileceği söyledi. Kasım 2017'ye geriye dönük yapamayacağını, bununla ilgili bir işlem mekanizmasının muhasebe sistemlerinde olmadığını söylediler. Özel vakıf üniversitesinde çalışıyorum, kurumsal otomasyon kullanan bir sistemleri var.

Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Üst Alt